Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αρχαία Ελληνική Ανθρωπογονία


Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Δίας και ο Προμηθέας βρίσκονταν σε μεγάλη αντιμαχία. Έτσι με εντολή του Δία ο Ήφαιστος πλάθει με χώμα και νερό την Πανδώρα,την πρώτη γυναίκα. Η Αφροδίτη και οι Χάριτες τη στολίζουν με χάρη, η Αθηνά της διδάσκει τις τέχνες και τέλος ο Ερμής της φυτεύει μέσα στα στήθη της τα ψέματα και τα πλάνα λόγια που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη συμφορά. Η Πανδώρα άνοιξε και το καπάκι από το κουτί που περιείχε όλα τα κακά του κόσμου κι έτσι "μύρια πάθη στους ανθρώπους σκόρπισαν".

Πρωταγόρας (Πλατωνικός διάλογος)

Σύμφωνα με τον πλατωνικό διάλογο οι θεοί έπλασαν τα ζώα μέσα από γη και φωτιά, σμίγοντας και όσα με τη φωτιά και με τη γη γίνονταν κράμα. Όταν έπρεπε να τα στείλουν στο φως πρόσταξαν τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα στολίσουν και να μοιράσουν δυνάμεις στο καθένα, όπως έπρεπε. Ο Προμηθέας ζήτησε από τον Επιμηθέα να κάνει τη διανομή, αλλά επειδή ο δεύτερος δεν ήταν όσο σοφός απαιτούσε το έργο έκανε κακή διαχείριση, ξόδεψε όλες τις δυνάμεις και άφησε αστόλιστο το γένος των ανθρώπων. Ο Προμηθέας ψάχνοντας να βρει σωτηρία για τους ανθρώπους έκλεψε από τον Ήφαιστο και την Αθηνά την έντεχνη σοφία μαζί με τη φωτιά και τους τα χάρισε. Βέβαια για την πράξη του αυτή ο Προμηθέας τιμωρήθηκε σκληρά από
τους θεούς.


Ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα

Στον Πίνδαρο και στον Απολλόδωρο συναντάμε μετακατακλυσμιαίες ανθρωπογονίες. Τα πολύ παλιά χρόνια επειδή οι άνθρωποι είχαν γίνει κακοί ο Δίας αποφάσισε να τους εξαφανίσει με κατακλυσμό. Με συμβουλή του Προμηθέα (του προστάτη των ανθρώπων) ο Δευκαλίωνας κατασκεύασε μια λάρνακα και κλείστηκε μέσα σε αυτήν μαζί με τη γυναίκα του την Πύρρα και όλα τα απαραίτητα εφόδια. Όταν τα νερά του κατακλυσμού σκέπασαν τα πάντα, η λάρνακα του Δευκαλίωνα που ταξίδευε πολλές μέρες προσάραξε σε μια βουνοκορφή, στον Παρνασσό (ή στην Όρθρη ή στον Άθω ή στη Δωδώνη). Όταν η βροχή σταμάτησε και τα νερά αποτραβήχτηκαν ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα βγήκαν από τη λάρνακα και αφού ευχαρίστησαν το Δία που τους έσωσε του ζήτησαν να δημιουργήσει εκ νέου ανθρώπους. Ακολουθώντας τις οδηγίες του θεού, ο Δευκαλίων και η Πύρρα σκέπασαν τα πρόσωπά τους και στη συνέχεια έπαιρναν πέτρες από τη γη και τις έριχναν πίσω από την πλάτη τους χωρίς να κοιτάζουν. Από τα λιθάρια που έριξε ο Δευκαλίωνας γεννήθηκαν οι άνδρες, ενώ από τα λιθάρια που έριξε η Πύρρα γεννήθηκαν οι γυναίκες. Οι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από τις πέτρες ονομάστηκαν λαός, δηλαδή οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από τις πέτρες, επειδή στα αρχαία Ελληνικά η πέτρα ονομάζεται λας. Από το Δευκαλίωνα και την Πύρρα γεννήθηκε και ο Έλληνας, από τον οποίο έλκουμε το όνομά μας.

Συμπόσιον ( και πάλι Πλάτωνας)

Σύμφωνα με αυτόν το μύθο το ανθρώπινο γένος στην αρχή διακρινόταν σε τρία φύλα, αρσενικό, θηλυκό και μεικτό. Το κάθε σώμα ήταν σφαιρικό και είχε διπλές σειρές από μέλη και όργανα. Διέθετε υπερβολική δύναμη και αλαζονεία, και οι θεοί επειδή ήθελαν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα έκοψαν το κάθε σώμα στα δύο, δηλαδή από κάθε σώμα δημιουργήθηκαν δυο άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή είναι και επειδή νιώθουν μισοί επιδιώκουν με τον έρωτα, ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο, να ενωθούν πάλι με το χαμένο μισό τους. Ο Πλάτωνας ξεφεύγοντας από τη φυσιογνωμία του μύθου προσπαθεί να εξηγήσει την οποιαδήποτε ερωτική έλξη σαν τάση επανασύνδεσης του καθενός με το χαμένο κομμάτι του.

Πηγές:
Ησίοδος, Θεογονία
Πλάτων, Πρωταγόρας
Πλάτων, Συμπόσιο
Οβίδιος, Μεταμορφώσεις

Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη - www.theogonia.gr/
ΒΙΣΑΛΤΗΣ-visaltis.blogspot


http://ellinonpaligenesia2.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδού πώς καταρρίπτεται η ψευδοϊνδοευρωπαϊκή φυλή και φανερώνεται η αυτοχθονία των Ελλήνων


Υπάρχουν σήμερα ορισμένοι «επιστήμονες» που διατυπώ-νουν θεωρίες τις οποίες στη συνέχεια μη δυνάμενοι να αποδείξουν, λαμ-βάνουν ως αξιώματα, πράγμα άκρως αντιεπιστημονικό. Ενοχλούμενοι δε με την πνευματική δυναμικότητα των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν εκδώσει κατά καιρούς διάφορες θεωρίες περί μίας δήθεν κοινής (μη Ελληνικής) καταγωγής όλων των λαών του κόσμου (θεωρίες Ινδοευρωπαίων, Ινδογερμανών κλπ) με σκοπό να μας πείσουν είτε ότι δεν είμαστε γηγενείς και ότι είμαστε άποικοι αυτού του χώρου (θεωρίες Προελλήνων, καθόδου Δωριέων κλπ) είτε ότι καταγόμαστε από ένα άλλο λαό στον οποίο οφείλουμε τα πάντα (θεωρία Αφροκεντρισμού). Δι’ αυτού του τρόπου πιστεύουν είτε ότι θα μειώσουν την αξία που δίνει στη φυλή μας η παγκόσμια διανόηση είτε ότι θα οικειοποιηθούν τα επιτεύ-γματα της φυλής μας. Ενοχλούνται που προσωπικότητες σαν τον διάσημο Γερμανό ποιητή και δραματικό συγγραφέα Ι. Σίλλερ εξέφρασαν το θαυμασμό τους για μας όπως: 


«… Έλληνα, όπου κι αν γυρίσω την σκέψη μου, όπου κι αν στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω… Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, επιστήμη, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική… Δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία αναζητώ, εσύ μπροστά μου, μπροστάρης κι αξεπέραστος». («Τα Ελληνικά» τουWalter Savage Landor) και αλλού «Μισώ τους Έλληνες που δεν άφησαν τίποτε να ανακαλύψουμε εμείς». 


Αν ερευνήσουμε για παράδειγμα τη θεωρία των Ινδοευρωπαίων θα 
διαπιστώσουμε ότι αυτή πρωτοεκφράστηκε το 1786 από τον Άγγλο ανατολιστή William Jones, γι’ αυτό και δεν υπάρχει γραπτός ο όρος σε κείμενο προγενέστερης ηλικίας. Από τότε μέχρι σήμερα


α. Δεν ανακαλύφθηκε ούτε μία πόλη αυτής της πολυπληθούς φυλής. 


β. Δεν ευρέθη ούτε ένα σκελετικό εύρημα που ανθρωπολογικά μελετημένο να είναι πρότυπο ή τύπος ινδοευρωπαίου. 


γ. Κανείς αρχαίος γεωγράφος (Στράβων, Πολύβιος, Αρριανός κλπ) δεν αναφέρει την ύπαρξη τέτοιας πολυπληθούς φυλής και τέλος 


δ. όπως προαναφέρθηκε, δε βρέθηκε κανένα αρχαίο βιβλίο στο οποίο να αναφέρεται η ύπαρξη της, φανταστικής κατά τα άλλα, φυλής αυτής. 


Άκρως αντιεπιστημονική λοιπόν αυτή η θεωρία που δυστυχώς ακόμη και σήμερα επιβιώνει, 214 χρόνια μετά την επινόησή της, παρά τις αντιρρήσεις των πλέον έγκριτων επιστημόνων: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το μνημονικό μας από όλη τη σαβούρα της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, που επέβαλε στη Μεσογειακή Μυθολογία και Προϊστορία μία γένεση αναγόμενη στις μεταναστεύσεις Αρίων και που κοιτίδα τους ήταν τάχα τα οροπέδια της Κεντρικής Ασίας αγνοώντας τη Μυθολογία και ιστορία των αυτοχθόνων Ελλήνων» Βίκτωρ Μπερνάρ (1866-1932) {Γάλλος αρχαιολόγος, φιλόλογος και καθηγητής της Ecole Normale Superieure “Προέλευση Αρκαδικών Μύθων λατρείας” 1894}. 


Αλλά τα ψεύδη δε σταμάτησαν εδώ. 27 χρόνια μετά από αυτή τη θεωρία, το 1813, από έναν άλλο Άγγλο ανατολιστή τον Thomas Young, διατυπώθηκε η Θεωρία της «Ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας» με την οποία έγινε προσπάθεια να πείσει ότι όλες οι γλώσσες προήλθαν από μία πρωτογλώσσα, την Ινδοευρωπαϊκή, γιατί όπως παρατήρησε υπήρχαν λέξεις κοινές σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες όπως πχ. Η λέξη πατήρ (πατέρας) Λατινικά pater, γαλλικά pere, αγγλικά father, γερμανικά vater. 


Το 1816 ο ιδρυτής της «συγκριτικής γλωσσολογίας» Γερμανός Franz Bopp απέδειξε τη γενετική σχέση των γλωσσών αυτών (ελληνικά, λατινικά, ινδικά, αγγλικά, γερμανικά, σλαβικά, αρμενικά κλπ). Έτσι καθιερώθηκε διεθνώς ο όρος «Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία» ενώ οι Γερμανοί για καθαρά σοβινιστικούς όρους την καθιερώνουν ως «Ινδογερμανική» (Indogermaniscm). 


Η στοιχειώδης λογική λέει όμως ότι για να συγκρίνεις δύο, τρεις, πέντε λέξεις, πρέπει αυτές να είναι ισόχρονες δηλ. να έχουν εντοπιστεί σε γραπτά κείμενα ίδιας ηλικίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους η μία λέξη να προέρχεται από την άλλη. Είναι περίεργο αυτό το τόσο απλό δεδομένο να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν. Ο Λατίνος Κικέρων είπε: «Οι Λατίνοι λαός αγροτικός ξεκίνησαν με 250 λέξεις αντλώντας με το τσουβάλι λεξιλόγιο από την Ελληνική» (Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι), ενώ ο διάσημος Γάλλος Γλωσσολόγος MEILLET είπε «μόνο τον καιρό του Αυτοκράτορος Αυγούστου, διολίσθησαν από τα Ελληνικά στα Λατινικά 10.000 λέξεις». 


Γιατί όμως βγήκαν αυτές οι θεωρίες; Η εξήγηση είναι απλή. Με τους Άραβες, αλλά και μετά τον Μεσαίωνα που ήλθε η Αναγέννηση, επανανακαλύφθηκε και διαδόθηκε σε όλη την γηραιά ήπειρο, το μεγαλείο και οι αξίες της Αρχαίας Ελλάδος. Την εποχή αυτή οι Άγγλοι ήταν η μεγάλη παγκόσμια ναυτική δύναμη. Κυριαρχούσε στην υδρόγειο αλλά δεν είχε παράδοση την οποία ήθελε να δημιουργήσει. Αισθανόταν όπως οι νεόπλουτοι ταπεινής καταγωγής, που θέλουν να παρουσιαστούν ως αριστοκράτες καταγόμενοι από ιστορικές οικογένειες. Επειδή όμως δεν είχαν καμία ιστορία έπρεπε να ξαναγράψουν μία νέα που ή να τους παρουσιάζει ότι έχουν μακρύ παρελθόν ή να μειώνει την ιστορία των πραγματικά ιστορικά μεγάλων λαών και μαζί με αυτό το αίσθημα μειονεξίας τους. Και ο μοναδικός λαός που ορθωνόταν μπροστά τους ως γίγας του πνεύματος, ήταν οι Έλληνες. 


Το εγχείρημά τους φάνηκε εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι την εποχή δημιουργίας των θεωριών αυτών, η Ελλάς, δημιουργός του παγκόσμιου πολιτισμού, ήταν υπόδουλη των Τούρκων και δεν υπήρχε πιθανότητα να έχουν σοβαρές αντιδράσεις. Με την θεωρία των Ινδοευρωπαίων κατάφερναν και τα δύο. Μείωναν την αξία των μοναδικών Ελλήνων και αυτοί ως καταγόμενοι από τους (φανταστικούς) Ινδοευρωπαίους αποκτούσαν ιστορική καταγωγή. 


Η προσπάθεια να πείσουν ότι η κάθοδος των Ελληνικών φύλων έγινε από βορρά και όχι από τα ορεινά, όπως πραγματικά συνέβη μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος, σκοντάφτει και σε πλειάδα ιστορικών συγγραφέων, αρχαίων και συγχρόνων, όπως του Αριστοτέλη που στα «Μετεωρολογικά» του (1 352α) αναφερόμενος στον παραπάνω κατακλυσμό, γράφει «…περί την Ελλάδα την αρχαία. Αύτη δ’ εστίν η περί την Δωδώνη και τον Αχελώον …ώκουν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νύν δ’ Έλληνες» και προσδιορίζει αυτή την περιοχή ο Αριστοτέλης γιατί όπως αποκάλυψε και ο Δντής και εκδότης της εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ, Ι.Δ.Πασσάς όλοι οι Ευρωπαίοι λαοί έχουν ελληνική προέλευση, καθόσον την εποχή κατά την οποία υποτίθεται ότι ήλθαν οι Ινδοευρωπαίοι στον Αιγαιακό χώρο «…ολόκληρος η βόρειος Ευρώπη, η πέραν του Δουνάβεως και εντεύθεν του κάτω Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή, μηδέ της Βορείου Περσίας και των Βορείων Ινδιών εξερουμένων, εκαλύπτοντο από παγετώνας και συνεπώς ήτο αδύνατον να ζήσουν και να αναπτυχθούν εκείθεν των περιοχών αυτών άνθρωποι ανεπτυγμένοι ως Άριοι ή Ινδοευρωπαίοι, οι οποίοι αργότερον κατήλθον εις τον χώρον του Αιγαίου δια να εκπολιτίσουν τους Έλληνας» (Η αληθινή προϊστορία σελ.92). 


Δε θα αναφερθούν τα ρηθέντα μίας πλειάδος ξένων επιστημόνων που στηρίζουν την αλήθεια της αυτοχθονίας μας με τρόπο επιστημονικό. Απλά μεταφέρουμε όσα έγραψε ο Ι.Δ. Πασσάς στο παραπάνω βιβλίο του (σελ.93): «Συνεπώς και η θεωρία περί καθόδου Αρίων και Ινδοευρωπαίων και εξ αυτών των φανερών και αδιάσειστων δεδομένων καταφαίνεται, ότι είναι μύθος και κατασκεύασμα αμαθεστάτων νεωτέρων μυθοϊστοριογράφων και ανιστορήτων επιστημόνων ή επιτηδείων διαστρεβλωτών της ιστορίας, της αληθείας και της πραγματικότητος, αφού επαναλαμβάνομεν, ουδεμία παράδοσις ουδενός αρχαίου λαού, ομιλεί περί Ινδοευρωπαίων και καθόδου των εις τον χώρον του Αιγαίου ».  ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Μιαν απάντηση στον χριστιανομάχο μπαρμπα Φώτη που ζητά την περαιτέρω φτωχοποίηση των κληρικών!


ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ;

Τα κοπρόσκυλα της "προόδου" και "αθεϊας" (=φιλοεβραϊσμού) ξαναχτύπησαν! Με την ανοχή της ΝΔ, το ανύπαρκτο κομματίδιο της ΔΗΜ.ΑΡ απαιτεί να "αξιοποιηθεί" η εκκλησιαστική περιουσία και να μειωθούν οι μισθοί των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ιερέων! Αναλυτικά η κατάπτυστη ανακοίνωση:

"Νομίζουμε ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό".

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ:
- Την περιουσία της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Εκκλησία την καταληστέψατε και την καταφάγατε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν έχετε πλέον ΤΙΠΟΤΑ να αρπάξετε! 

- Οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ κληρικοί αμοίβονται με 800 Ευρώ το μήνα καθαρά χωρίς κανένα επίδομα εδώ και χρόνια: Η πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες με πολλά παιδιά, που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα.

- Ακόμα και ο μισθός των Μητροπολιτών δεν υπερβαίνει τα 2000 Ευρώ ΜΕΙΚΤΑ, όταν ένας βουλευτής τσεπώνει 6 χιλιαρικάκια μηνιαίως ΚΑΘΑΡΑ!

- Από το 2010 και μετά έχουν παγώσει οι χειροτονίες νέων ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ιερέων, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι διορισμοί "ιεροδιδασκάλων Κορανίου" στη Θράκη! Φαίνεται πως για εκεί λεφτά υπάρχουν...

- Μιας και τα γνωρίζει από πρώτο χέρι - ως δικηγόρος τους - θα μας πει κάτι ο Κουβέλης για τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το Κ.Ι.Σ στη χώρα μας;

- Θα μας πείτε κάτι για το μέγα σκάνδαλο της δικαιοδοσίας φοροεισπράκτορα που έχει το εβραϊκό "συμβούλιο";;;

- Επίσης, μιας και τόσο κόπτεστε για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ εκκλησιαστική περιουσία (που, όπως είπαμε, έχετε ήδη καταληστέψει), γιατί δεν κάνετε το ίδιο και για την τεράστια περιουσία των Εβραίων, των Μουσουλμάνων, των Καθολικών και άλλων;
Κλείνοντας, αφιερώνουμε τα παρακάτω λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου περί μισθοδοσίας των ιερέων (κι όχι ενός "φασίστα θρησκόληπτου") στα βοθρολύμματα της αντιχριστιανικής "αριστεράς":
"Αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση του Κράτους σ’ αυτά που η Ορθοδόξη Εκκλησία έχει δώσει σε ψυχές και περιουσία, για την επιβίωση του Έθνους".
Περαστικά σας, "σύντροφοι"...!

Διαβάστε περισσότερα...

Ζει στον κόσμο του... Μήνυμα περι ''ειρήνης'' και ''ελληνοτουρκικής φιλίας'' απο τον Τσίπρα...!!!


Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δικελί της Τουρκίας στη μνήμη του μεγάλου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει μήνυμα ειρήνης προς το λαό της γειτονικής χώρας.


Στο μήνυμα που μετέφερε και διάβασε ο Πάνος Τριγάζης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ένα «ειρηνικό μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, κόντρα στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του διαίρει και βασίλευε». 

«Αν ζούσε σήμερα ο Ναζίμ Χικμέτ θα καλούσε σε διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή μας, η οποία ζει έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και δοκιμάζεται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Θα υποστήριζε ενεργά την επανένωση της Κύπρου στη βάση της ισότιμης συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε μια ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Και καταλήγει στο μήνυμά του: 

«Πολύ περισσότερο σήμερα, που οι κοινωνίες δοκιμάζονται έντονα από μια χωρίς προηγούμενο κρίση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, στην οποία η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την επικράτηση της αρχής «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», σε ευθεία σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό. 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ειρήνη για την ανθρωπότητα. Γιατί όπως έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, «ο πόλεμος δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, μόνο να καταργηθεί μπορεί».

Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να αναφερθεί στο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό και αναφορικά με το θέμα του κυπριακού ότι ναι μεν στην ισότιμη συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων αλλά επιστροφή των περιουσιών των ελληνοκυπρίων, επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους ενώ στην αναφορά του για ξένους στρατούς προφανώς κατονομάζει έτσι και την Ελληνική Δύναμη Κύπρου η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο υπεράσπισης της Μεγαλονήσου στην τουρκική εισβολή. Ένας ξένος στρατός δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. 

Τέλος και ότι αφορά το σόφισμα αρχής «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», πάλι ξεχνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που επιδιώκουν τα… κέρδη. 

 defencenet.gr
elnewsgr.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εύρημα Γραμμικής Β΄!


Φανταστείτε έναν χρυσό δίσκο μεγέθους φακής όπου επάνω κάποιος έχει χαράξει τη λέξη «σεβαστή». Για τον 21ο αιώνα, και την τεχνολογία που διαθέτουμε σήμερα, τέτοιες «μικροχαράξεις» δεν αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερου θαυμασμού. Όταν, όμως, πρόκειται για τον 14ο αιώνα π.Χ. και για Γραμμική Β γραφή, όλα αλλάζουν. 


Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη μάς έρχεται από την Κρήτη και αφορά ένα μοναδικό Μυκηναϊκό ειδώλιο του 14ου αι. π.Χ., στο οποίο έχουν χαραχθεί με μικροτεχνολογία τέσσερα σύμβολα της Γραμμικής Β, κάτι που συναντάται για πρώτη φορά στον κόσμο, όπως μας ενημέρωσε δίνοντάς μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία ο δρ Μηνάς Τσικριτσής, ειδικός στις αιγαιακές γραφές.


Το ειδώλιο, ένας μικρός ταύρος, έχει δημοσιευθεί στον τιμητικό τόμο για τον Ιταλό αρχαιολόγο V. La Rosa. Ανακαλύφθηκε το 1903 στην Αγ. Τριάδα, στην περιοχή του «Piazzale dei Sacelli». Εχει ύψος 4,6 εκ. και συνολικό μήκος σώματος 6,5 εκ. Στη μέση του μετώπου παρατηρείται ένας χρυσός δίσκος σε μια κοιλότητα με διάμετρο 3,4 χιλιοστά. Σ’ αυτό τον χρυσό δίσκο είναι χαραγμένα δύο σύμβολα Γραμμικής Β γραφής από πιθανόν τέσσερα που υπήρχαν συνολικά, αλλά... ο ζήλος κάποιου να γυαλίσει τη χρυσή επιφάνεια, οδήγησε στην εξάλειψη των δύο σημείων.


Το βασικό ερώτημα που απασχόλησε τους ερευνητές ήταν με ποια τεχνολογία μπορούσαν τον 14 αι. π.Χ., να αποτυπώσουν σε τόσο μικρό μέγεθος, τέσσερα συλλαβικά σύμβολα της Γραμμικής Β γραφής. Παρόμοια τεχνολογία έχει παρατηρηθεί σε μια ασημένια περόνη από θολωτό τάφο στο Φουρνί των Αρχανών, Μινωικής περιόδου, όπου τα ύψη των μικρότερων συλλαβογραμμάτων είναι 2 χιλιοστά. Στη μεγέθυνση του χρυσού δίσκου, φάνηκε ότι το ύψος των δύο συλλαβογραμμάτων που εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά είναι περίπου 1,4 χιλιοστά. Ο χαράκτης των συμβόλων εκτός από το ότι ήταν εξαιρετικά επιδέξιος, χρησιμοποίησε ισχυρό μεγεθυντικό φακό καλύτερο από αυτόν που βρέθηκε στο Ιδαίον Αντρο από τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη. Τα ίχνη ανάπτυξης αυτής της μικροτεχνολογίας προβληματίζουν το ίδιο με την ύπαρξη του Μινωικού υπολογιστή πρόβλεψης εκλείψεων του Παλαιοκάστρου. Η ύπαρξη αυτού του οργάνου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας επιβεβαιώνει την κατάκτηση γνώσεων και πολλαπλών δεξιοτήτων στον Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό.


Όσον αφορά τη λέξη που αναγράφεται, στον Όμηρο υπάρχει ο τύπος τιμήεις και τιμήεσσα που δηλώνει τον αξιότιμο, τον σεβαστό ή το πολύτιμο «χρυσό δώρο». Ετυμολογικά σε επίγραμμα η λέξη τιμήεσσα προσδιορίζει τη σεβαστή.


Η ανακάλυψη της συγκεκριμένης γραφής άρχισε το 2010. Η τότε διευθύντρια του Μουσείου Ηρακλείου, Αθανασία Κάντα, έχοντας ξεκινήσει τη μουσειολογική μελέτη για την επανέκθεση των θησαυρών του Μουσείου, προχώρησε σε εξέταση και ψηφιακή αποτύπωση παλιών ευρημάτων.


Στόχος της ήταν να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αναγκαία για την ασφάλεια των εκθεμάτων, η οποία ταυτόχρονα θα εξυπηρετούσε τους μελετητές-ερευνητές. Ηρθε σε επαφή με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας και τον διευθυντή του Κώστα Φωτάκη, ώστε να φωτογραφηθούν ο δίσκος της Φαιστού και ένα χάλκινο μικρό ταυροειδές, με το καινοτόμο σύστημα κάμερας πολυφασματικής απεικόνισης που έχει αναπτυχθεί στο ΙΤΕ.


Το ειδώλιο ταύρου επιλέχθηκε γιατί η συντηρήτρια του Μουσείου Ευθυμία Τσίτσα παρατήρησε με το μικροσκόπιο το εύρημα να έχει κάποιες παράξενες χαράξεις. Τότε, ο Βασίλης Παπαδάκης, από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, σε συνεργασία με τον Μηνά Τσικριτσή, ερευνητή αιγαιακών γραφών, ανέλαβαν την αποτύπωση και ερμηνεία των στοιχείων που θα προέκυπταν και που γίνονται γνωστά στο κοινό.



Γ. Επτακοίλη, Εφημερίδα "Καθημερινή"
    Πηγή: Έρρωσο
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ :ANTIΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΟΥΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΥΡΤΩ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK . 
ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


ieroslochos.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σε "τελικό στάδιο" τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων!


H Carolyn Hamlett αποτελεί πρώην μέλος του Τάγματος των Ιλλουμινάτι. 

Η Hamlett παρέχει επιπλέον αποδείξεις ότι η ανθρωπότητα έχει πέσει θύμα μίας πολύχρονης σατανικής συνωμοσίας η οποία βρίσκεται πλέον στα τελικά της στάδια.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

"Το Σχέδιο" έχει διττή υπόσταση. Η πραγματιστική φύση του Σχεδίου είναι η ακολουθία του πλάνου κατά γράμμα με στόχο την έλευση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία πραγματοποιείται από τους παγκοσμιοποιητές.

Ο σκοπός του Σχεδίου είναι να οδηγηθούν οι μάζες σε τέτοιο σημείο ώστε να ασπαστούν τον Αντίχριστο...

Η Hamlett αναφέρει ότι: ‘Γνωρίζω τα πάντα σχετικά με το ΣΧΕΔΙΟ από τότε που ήμουν μικρό παιδί και έχω παρακολουθήσει την υλοποίηση του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μου είχε εκμυστηρευθεί’.

‘Όταν ήμουν μικρή, μου είχαν πει ότι ένα μέλος της οργάνωσής μας (ένας άντρας) θα επιλεγεί ώστε να εξωτερικεύσει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή τους εσωτερικούς μας όρους υπό την πρόφαση της ασφάλειας και της παγκόσμιας σταθερότητας’.

Το Σχέδιο, έτσι, βρέθηκε από εκείνη κιόλας τη στιγμή στα τελικά του στάδια καθώς απομακρυνόταν από τα παρασκήνια δημιουργώντας προφανείς εξωτερικεύσεις που επηρεάζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, δίχως δυστυχώς η ανθρωπότητα να μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς διακυβεύεται..

‘Οι εσωτερικοί μας όροι επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι «μάζες» να τους υιοθετούν άμεσα στη καθημερινή τους επικοινωνία και γλώσσα, ώστε να επέρχεται η απευαισθητοποίηση των μηνυμάτων και των εσωτερικών νοημάτων’.

Ο George Bush ο πρεσβύτερος αποτέλεσε λοιπόν τον επίλεκτο των Ιλλουμινάτι, o οποίος την 11η Σεπτεμβρίου του 1990 έδωσε τον περίφημο λόγο του σχετικά με την «Κατευθυνόμενοι προς Μία Νέα Παγκόσμια Τάξη». ("Toward a New World Order speech").

Την 11η Σεπτεμβρίου του 1990 στις 9:09 π.μ ο George Ηerbert Walker Βush σημείωσε ότι ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο αποτελεί μία ευκαιρία για να αναδυθεί μία ’Νέα Παγκόσμια Τάξη’. 

Σύμφωνα με την Hamlett, ο Bush συνέχισε να χρησιμοποιεί εσωτερικούς όρους του τάγματος σε αρκετές ακόμη ομιλίες του. ‘’Παγκόσμια’’ ήταν μία από αυτές τις λέξεις η οποία αντικαταστάθηκε με τη λέξη ‘’κόσμος’’. Μιλούσε συχνά για μία ‘νέα (παγκόσμια) τάξη πραγμάτων’.

Ο Bush σε ομιλία του στο Κογκρέσσο στις 6 Μαρτίου του 1991, έπειτα από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, ανέφερε το εξής χαρακτηριστικό για το ρόλο των Η.Π.Α στην οικοδόμηση και ισχυροποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων:

 ‘Όμως, δεν μπορούμε να ηγηθούμε ενός νέου κόσμου στο εξωτερικό, εάν η αμυντική και διπλωματική πολιτική της χώρας παραμείνει η ίδια....Ήρθε η ώρα να αποφύγουμε παρωχημένες και πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να καταστήσουμε το έθνος ικανό να επιτελέσει τον ηγετικό ρόλο που απαιτείται από αυτό’...

Ο Bush ανέφερε συχνά για την έλευση «χιλιάδων σημείων φωτός»... Έτεροι όροι που είχαν μαζική χρήση, και οι οποίοι είναι εσωτερικοί όροι των Illuminati, είναι οι ‘μάζες’ και η ‘εφαρμογή’ (που παραπέμπει στην εφαρμογή του Σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων)...

11 χρόνια αργότερα από την ομιλία της 11ης Σεπτεμβρίου του 1990, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, οι Ιλλουμινάτι δημιουργούν την «τρομοκρατική» επίθεση στην Αμερική, η οποία επαυξάνει τις δυνατότητες και την ευχέρεια της οργάνωσης για να πιέσουν για την πραγματοποίηση των τελικών φάσεων της υλοποίησης της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ και παρακολουθήστε την ακολουθία τους. Επίσης, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πόσες φορές χρησιμοποιούνται οι αριθμοί 1,9 και 11 καθώς και η ημερομηνία 11η Σεπτεμβρίου. Οι αριθμοί 9 και 11 είναι οι αγαπημένοι αριθμοί της οργάνωσης, και η ημερομηνία 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί μία πολύ σημαντική ημερομηνία για την οργάνωση (σ.σ. ας έχουμε και στο μυαλό μας την 9-9-2012 του ρολογιού των Illuminati…)



pentapostagma.gr 




http://www.henrymakow.com/the-plan.html
http://www.al-bab.com/arab/docs/pal/pal10.htm

Σχόλιο Πελασγού : Αυτά που σχεδίαζαν αιώνες θέλουν να εφαρμόσουν τώρα...Ο αστάθμητος παράγοντας, η ΕΛΛΑΣ, ζεί..Ο νοών νοείτω.
Διαβάστε περισσότερα...

Άρματα μάχης Abrams. Μια υπόθεση που εξελίσσεται σε "πολιτικό σκάνδαλο"


Η εμπλοκή της τρόϊκας στο σκληρό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας της χώρας είναι πολύ βαθύτερη απ΄ όσο υπολογίζουμε. Ενδεικτικό παράδειγμα δεν είναι μόνο οι παράλογες απαιτήσεις της για περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών. Οι τροϊκανοί έχουν όπως όλα δείχνουν ,λόγο και άποψη που μέχρι στιγμής επιβάλουν και στον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές ΕΔ θα εξοπλίζονται. Και η περίπτωση των αρμάτων μάχης Abrams είναι η πιο χαρακτηριστική.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

•οι Αμερικανοί παραχωρούν 400 άρματα μάχης και 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού

•το ΓΕΣ έχει πει ναι στην απόκτηση αυτού του υλικού

•η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά τους από την ΗΠΑ

•τα χρήματα αυτά έχουν βρεθεί εδώ και μήνες,όταν υπουργός ήταν ο Αβραμόπουλος και Α/ΓΕΣ ο Ζιαζιάς

Και συνεπώς προκύπτει το εύλογο ερώτημα:

•γιατί δεν προχωρά η απόκτησή τους;

Η απάντηση είναι ότι η τρόϊκα δεν μας το επιτρέπει! Το λένε...ευγενικά στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ εκφράζοντας τον προβληματισμό πως θα περάσει το κονδύλι των 4,2 εκ.ευρώ από τη τρόϊκα! Τα οποία χρήματα έχουν βρεθεί από αιματηρές περικοπές των υπαρχόντων κονδυλίων. Συνεπώς που είναι το πρόβλημα;

Φαίνεται ότι το “γερμανικό μονοπώλιο” στη προμήθεια αρμάτων μάχης στον Ελληνικό στρατό,πρέπει να διαφυλαχτεί.

Αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με την ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να ξεκααρίσει αν και η διοίκηση των ΕΔ έχει παραδοθεί εξ ολοκλήρου στη τρόϊκα,για να γνωρίζουν και οι πολίτες ποιος τελικά λαμβάνει τις αποφάσεις.

Όλα αυτά τα γράφουμε με την προϋπόθεση ότι οι στρατηγοί έχουν εγκρίνει την απόκτηση των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΑ. Γιατί πρέπει να επισημάνουμε -για άλλη μια φορά- ότι αυτοί είναι οι μόνοι που πρέπει να εκφράσουν άποψη για το τι υλικό χρειάζονται οι ΕΔ. Κανείς άλλος. onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όραμα σχετικό με τα επερχόμενα


Σας μεταφέρουμε όραμα, το οποίο μας έστειλε αναγνώστης μας και αφορά αρκετά από αυτά που συζητάμε κατά καιρούς για τα επερχόμενα.
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το όραμα, σας παρακαλώ να συνυπολογίσετε τα κάτωθι:
Αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε διότι ως γεγονός είναι 100% αληθινό. Δεν σημαίνει φυσικά το ίδιο για το περιεχόμενο του οράματος που θα διαβάσετε. Το περιεχόμενο κανείς δεν γνωρίζει (ούτε αυτοί που το έζησαν, ούτε η γυναίκα που το είδε) αν πράγματι ισχύει και όλα αυτά θα γίνουν.
Το όραμα το είδε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει εν παρθενία για πολλά χρόνια, απομονωμένη από τον κόσμο (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, κλπ), στην περιοχή της Κέρκυρας. Όμως μας μεταφέρθηκε από τα ανήψια της: ‘Είναι κάτι το οποίο είδε η θεία της μνηστής μου σαν ταινία να προβάλλεται μπροστά στα μάτια της και μας κάλεσε να μας το πει.’
Τα όσα αναφέρονται έγιναν στις 4 Αυγούστου 2012, στις 23.30 το βράδυ.
Σας παραθέτω το κείμενο που μας ήλθε από τον αναγνώστη μας:
…..αφού καθίσαμε, η θεία μας λέει την ιστορία που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της ενώ αυτή καθόταν μόνη στην αυλή της:


”Παιδιά μου η Χίος θα καεί το ίδιο και η Λέσβος. Το θηρίο που είναι στο Αιγαίο με 9,5 ρίχτερ θα ξυπνήσει. Η Κρήτη, τα νησιά, θα γίνουν στάχτη και ερείπια, νεκροί πολλοί, συντρίμμια, οι φλόγες καίνε τα πάντα, βοήθεια από κανέναν, τι πελώρια κύματα σηκώνονται Θεέ μου για να σβήσουν τις φωτιές!! Σκοτάδι και στάχτες παντού χάνεται ο ήλιος από την Ελλάδα μοιρολόγια και βλασφημίες ακούγονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας ο κόσμος τρέχει πάνω κάτω τρελοί όλοι δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται (αρχίζουν και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της) τι κακό θα μας βρει όλους!!”

Παρεμβαίνει η μνηστή μου “9,5 ρίχτερ? Θεία δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα!!!”
Η θεία ξανά: “Παιδί μου αυτό είναι η αρχή δεν θα περάσει πολύς καιρός και μια νύχτα χωρίς φεγγάρι -χαράματα νομίζω- πλοία πολλά βλέπω τα μισά κοιτάζουν την ανατολή και τα άλλα μισά την δύση, όλα τους είναι στο Aιγαίο, κανόνια ακούγονται πολλά, φλόγες παντού, αεροπλάνα πετάνε, η Ρόδος φωνάζει για βοήθεια, η βοήθεια θα πάει αλλά θα είναι αργά, πολύ πολύ αργά, κοχλάζει ο τόπος, όλος ο πόλεμος θα μας βρεί στα κρεβάτια, δεν θα ξέρουμε τίποτα ,την άλλη μέρα θα μας τα πούνε και θα απλωθεί η βία και η αναρχία σε όλη την Ελλάδα, να κάτσετε μέσα στο σπίτι και να μην ανοίξετε ούτε παράθυρο!”.


Την ρωτάω εγώ “Θεία θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι;”. Και μου απαντάει: “Ναι, τα έχουν κανονίσει όλα γιατί τους βοηθάνε οι Γερμανοί δεν ξέρω όλα τα έχουν κανονίσει θα χτυπήσουν και την Κύπρο και εκεί θα βρουν τον θάνατό τους……πλοία μεγάλα γκριζοκόκκινα βλέπω από βορρά και νότο να κυκλώνουν τους Τούρκους, κλάματα και βογγητά από άκρη σε άκρη σε όλη την Τουρκία, σύντομα μέχρι να ξημερώσει πλοίο τούρκικο δεν θα υπάρχει, κόκκινο το αιγαίο και ο ουρανός και στην Αγιά Σοφία ολόγυρα φωτιά, καπνός, αίμα και λάμψεις πολλές σαν χίλιοι κεραυνοί να σκάνε μαζί, τέτοιο μίσος που θα εισπράξουν οι Τούρκοι δεν το έχω ξαναδεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο! 9 ! να το θυμάστε το 9! Σε εννέα μέρες μέσα η Τουρκιά θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. 50.000.000 οι νεκροί της.”

 Την ρωτάω “θεία 50 εκ. νεκροί σε 9 μέρες, μόνο με πυρηνικά όπλα μπορεί να γίνει αυτό “, εκείνη μου λέει “τίποτα δεν καταλαβαίνει ο Ρώσος παιδί μου, θα τα ρημάξει όλα, αίμα παντού, τρέμει όλος ο πλανήτης, σαστισμένοι όλοι, 18 κράτη θα πάνε να τα βάλουν μετά από αυτά, να τα βάλουν μαζί τους, και δεν θα μείνει κανένα όρθιο, θα καούν όλα μαζί με τους Ρώσους!!! Οι Τούρκοι δεν θα ξέρουν πού να πάνε, από ανατολή στα βουνά ο θάνατος είναι κρυμμένος, από δυτικά η φλόγα πλησιάζει, από νότο ο Κύπριος είναι λυσσασμένος για αίμα και εκδίκηση, ο βορράς έχει γίνει στάχτη, εδώ αλλοδαποί και ντόπιοι θα σκοτώνονται στους δρόμους με όπλα, μαχαίρια, λοστούς, δεν θα μείνει αλλοδαπός ζωντανός, όπου βλέπουν αλλοδαπό θα τον σφάζουν ο στρατός, η αστυνομία, οι γείτονες τους, μέχρι και τα γυναικόπαιδα, τι πράγματα είναι αυτά Θεέ μου;”

Ρωτάει η μνηστή μου “θεία εγώ και ο Σταμάτης;” η θεία απαντάει “κόρη μου θα χωρίσετε για λίγο, 5 μήνες μόνο, θα είναι βράδυ και θα βρέχει, θα του χτυπήσουν την πόρτα θα είναι ο στρατός, έλα φεύγουμε θα του πούνε, αλλά μην φοβάσαι, χωρίς γρατσουνιά θα γυρίσει, ντουφεκιά δεν θα ρίξει, μόνο αυτόν θα πάρουν, όχι τον αδελφό του τον μικρό.Θα τον καμαρώσεις στην τηλεόραση, στην παρέλαση.”

Η μνηστή μου ρωτάει “σε ποιά παρέλαση;” η θεία της απαντάει “εκεί που είναι να πάτε διακοπές, αλλά δεν θα πάτε φέτος, θα πάτε λίγους μήνες πιο μετά, θα με θυμηθείτε και θα φάτε σουβλάκια και καταίφι με καιμάκι!” (25 Ιουλίου κλείσαμε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη για να πάμε 23 Δεκεμβρίου φέτος). ”Εσείς θα αρχίσετε να ζείτε ευλογημένη ζωή, τα βάσανα στην Ελλάδα θα τελειώσουν, αλλά για τα άλλα κράτη αφήστε, θα καίγονται για μήνες και σωτηρία δεν θα τους έρθει από πουθενά, θα αλλάξουν τα πάντα. Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Γερμανία, Αμερική, Κορέα, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Αλβανία, κρατίδια μικρά με τσαντίρια θα γίνουν, θα έχουν εμφύλιους για χρόνια στο έδαφός τους και εμείς θα έχουμε νέους γειτόνους, θα είναι καλοί αυτοί, ποτέ δεν θα μας βλάψουν.”

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε το κείμενο και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα στοιχεία των ανθρώπων (του Σταμάτη και της Στεφανίας δηλαδή) που έζησαν και μας μετέφεραν τα ανωτέρω είναι στην διάθεσή μας. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο kotsarikos.com@gmail.com.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επισημάνω αυτό που στην αρχή ανέφερα, ότι δηλαδή ως γεγονός μπορεί να είναι αληθές, αλλά ως περιεχόμενο, κανένα όραμα δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Μπορεί τα ανωτέρω να τρομάζουν αλλά όπως έλεγε και ο πατέρας Βονιφάτιος, ‘και τώρα με τον Χριστό, και τότε με τον Χριστό’.
Επίσης συμπληρώνω ότι τα περί Χίου, Μυτιλήνης και ‘θηρίου στο Αιγαίο’ τα έχουμε ξανα-ακούσει. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά, όπως συζητήσαμε και με τον Σταμάτη, μπορεί να σημαίνει και κάτι. Ο καθένας θα αξιολογήσει κατά τον λογισμό του.

Σχόλιο Πελασγού : Πίστευε και μη, ερεύνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία ανακοίνωσε τις βάσεις εξόρμησης των stealth F-35! - Ακούει κανείς;


Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικές ηγεσίες μιλάνε ακόμα και σήμερα για "άμεσες μειώσεις στους εξοπλισμούς" (σχετική ανακοίνωση του εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της ΔΗΜΑΡ, πριν δύο ώρες αλλά και ο Α.Σαμαράς είπε στον Ζ.Κ.Γιουνκερ ότι "Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των αμυντικών δαπανών" αν πιστέψουμε την εφημερίδα Handelsblatt) , στην Τουρκία ετοιμάζονται να λύσουν οριστικά, με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα, τις "διενέξεις" με την Ελλάδα:  

 Η Διοίκηση Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων (THK: Turk Hava Kuvvetleri) ανακοινωσε ότι τα έργα υποδομής (κατασκευή υπόστεγων, συνεργείων, κτιρίων, κλπ.) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην 7η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων (7 AJU: Ana Jet Ussu) στο Erhac της επαρχίας της Μαλάτιας όπου θα εδρεύουν τα πρώτα F-35 MTU (Musterek Taaruz Ucagi που θσ καυαστούν επιχειρησιακά το 2017.

Ως η πρώτη μοίρα που θα επιχειρήσει με το F-35 MTU έχει καθοριστεί η 172 Filo «Sahin» της 7 AJU, η οποία οργανικά ανήκει στη 2η Διοίκηση Τακτικών Αεροπορικών Δυνάμεων (2 HKK). Η δεύτερη μοίρα που θα εξοπλιστεί με το F-35 θα είναι η 171 Filo «Korsan» (επίσης της 7ης Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων), η οποία θα μεταβιβάσει τα μαχητικά F-4E Terminator 2020 στην 111 Filo «Panter» της 1ης Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων (1 AJU), στο Εσκισεχίρ. Σε δεύτερη φάση με το F-35 θα εξοπλιστούν δύο μοίρες της 1 AJU (111 Filo και 112 Filo «Seytan»).

Τέλος σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό αποφασίστηκε τελικά να μην εξοπλιστεί με το F-35 MTU η 132 Filo (μοίρα τακτικής εκπαίδευσης) «Hancer» η οποία σήμερα επιχειρεί με μαχητικά F-4E Terminator 2020 και F-16C/-D Block 40.

Η δημιουργία βάσεων των F-35 στα σημεία της κεντρικής ενδοχώρας ανμενόμενη, αφού εκεί εδρεύουν και σήμερα οι βασικές Μοίρες κρούσης, πέρα από αυτή την Μπαντίρμα. Από το Εσκί Σεχίρ μέχρι π.χ. την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήσης σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30' μόλις, ενώ μέχρι την βάση του Αραξου είναι μία-μιάμιση ώρα (900 χλμ) ανάλογα με το προφίλ της πτήσης και την ταχύτητα. Εγγύτερα στην Κύπρο είναι 7 AJU μέχρι την Κύπρο), όπως επίσης και τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή (Συρία, Ισραήλ, κλπ.).

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος με πλήρη εσωτερικό οπλισμό, δηλαδή σε διαμόφωση stealth έχει ακτίνα δράσης 1100 χλμ η οποία βέβαια είναι θεωρητική, αφού με ένα και μόνο ανεφοδιασμό στον αέρα από τα 7 KC-135R-CRAG Stratotanker που επιχειρεί η 101 Filo «Asena» στο Ιντσιρλίκ (Άδανα), διπλασιάζεται.Τα F-35 ΜUT σε 60 μήνες από σήμερα θα έχουν σχηματίσει την πρώτη επιχειρησιακή τους Μοίρα και η Ελλάδα θα υποστεί αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει..

Στην Ελλάδα πέρα από κάποιες συζητήσεις για δημιουργία πυραυλικού φράγματος στο Α.Αιγαίο (σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) οι οποίες προσκρούουν στην άρνηση της τρόϊκα να εγκρίνει την χρηματοδότηση του σχετικού πρόγραμματος από την Ρωσία, ετοιμαζόμαστε να αποσύρουμε μέχρι και 130 μαχητικά για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους πίσω. ΓΙα Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, ούτε κατά διάνοια δεν γίνεται κάποια συζήτηση. Άλλστε σήμερα είναι πια αργά. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

To F-35 αλλάζει τα πάντα στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και αν δεν βρεθει άμεσα τρόπος αντιμετώπισής του, τότε οι πολιτικοί που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σήμερα θα ευθύνονται στο ακέραιο για τον ακρωτηριασμό της. Το θέμα είναι εξίσου σοβαρό ή και σοβαρότερο από το αν θα βγει η Ελλάδα ή όχι από το ευρώ και όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει είναι η βλάκας ή προδότης.

Το θέμα είναι στο τέλος πως θα πάρει ο Ελληνισμός πίσω τα εδάφη που είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα χάσει...

 defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ναυμαχία του Γέροντα


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!...

Η ναυμαχία του Γέροντα ήταν μία ιστορική ναυμαχία της Επανάστασης του 1821. Μία εξαιρετικής σημασίας σύγκρουση ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, στις 29 Αυγούστου 1824 στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ακρωτήρι του Γέροντα στις ακτές της Μ. Ασίας, απέναντι από τη Σάμο. Στη ναυμαχία πήραν μέρος 70 ελληνικά πλοία με αρχηγό το Ανδρέα Μιαούλη και εκατοντάδες τουρκοαιγυπτιακά με αρχηγό το Χοσρέφ πασά. Οι Παπανικολής, Νικόδημος, Ματρόζος και Πιπίνος κατόρθωσαν να ανατινάξουν ένα μεγάλο εχθρικό πλοίο με πυρπολικό. Μετά απ’ αυτό ο εχθρικός στόλος υποχώρησε και οι Έλληνες τον καταδίωξαν μέχρι αργά τη νύχτα!..

Από Άγγελος Σακκέτος
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Ελληνικά Μεγαλουργήματα... Τα Θαύματα του Κόσμου είναι Ελληνικά

Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών. Το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο πολιτισμού του σημερινού κόσμου. Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία Είχε ύψος 13 μ. και το κατασκεύασε ο Φειδίας από χρυσό, έβενο, ελεφαντοστούν και πολύτιμους λίθους. Στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να στολίσει τα Βυζαντινά παλάτια. Ο Κολοσσός της Ρόδου, Τον κατασκεύασαν από χαλκό ο Χάρης από την Λίνδο και ο Λάχης. Είχε ύψος ογδόντα πήχεις. Το ένα σκέλος του αγάλματος - φάρου στηριζόταν στην μία άκρη του λιμένα και το άλλο στην άλλη. Το 225 π.Χ. ο Κολοσσός καταστράφηκε από σεισμό. Το 654, μετά από 900 χρόνια περίπου, οι άραβες μετέφεραν το άγαλμα στην Μ. Ασία και το πούλησαν. Το Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας. Τάφος του Μαυσώλου, που χρηματοδότησε η γυναίκα του Αρτεμισία το 350 π.Χ. Το κατασκεύασαν ο Βρύαξης, ο Σκόπας, οΛεωχάρης, ο Τιμόθεος και ο Πύθις με επίβλεψη του Πραξιτέλη. Τα τείχη και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας. Τη Βαβυλώνα έχτισε και βασίλευσε σε αυτήν ο Έλλην Βήλος. Οι επίσης Ελληνίδες Σεμίραμις ( γυναίκα του του Νίνου ) και Νιτωκρίς συνέχισαν το έργο των Τειχών και των Κρεμαστών Κήπων, που κατασκεύασαν Έλληνες αρχιτέκτονες. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. Τον έχτισε ο Σώσαστρος ο Κνίδιος επί Πτολεμαίου του Φιλάδελφου το 297 π.Χ. Είχε ύψος 117 μ. και 67 δωμάτια. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσσο. Τον πρώτο Ναό έχτισαν οι Αμαζόνες και τον δεύτερο τον μεγαλοπρεπή ο αρχιτέκτων Χερσίφρων μαζί με το γιο του Μεταγένη και τον Σάμιο Θεόδωρο. Διακοσμήθηκε κατά εποχές από Σκόπα, Φειδία,Πολύκλειτο και Φράδμονα. ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ                                                                                                                                  
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το Ιπποφαές


Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Είναι ένας πολυετής, φυλλοβόλος και ακανθωτός θάμνος, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 3 μέτρα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας και παγετού, ενώ μπορεί να φυτευτεί και σε άγονα εδάφη, με ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας. Οι καρποί του, που ωριμάζουν στο τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, και οι ευεργετικές τους δυνατότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. 

Μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας. 
Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. 
Περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες

•Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το Ιπποφαές περιέχει 190 βιοενεργά συστατικά από τα οποία 106 είναι στο έλαιο.

Το φυτό είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τις οντιοξειδωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα, Θιβέτ. Μάλιστα οι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν ότι ο Αλέξανδρος το χρησιμοποίησε εντατικά προκειμένου να αντέξουν οι στρατιώτες του στις εξουθενωτικές πορείες και την έλλειψη ύπνου. Το ίδιο λέγεται κι από ασιατικές πηγές του μεσαίωνα για συστηματική χρήση του από τους δαιμονισμένους ιπποτοξότες του Τζίνκινς Χαν. Το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ κ.ά., ενώ Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. 
Οπως αναφέρουν, περιέχει πολλαπλάσιες ποσότητες βιταμίνης C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την τομάτα και το καρότο. Εχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, Εκτεταμένη καλλιέργειά του γίνεται σήμερα σε πολλές ασιατικές χώρες, και κυρίως στην Κίνα και την Ασία, καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνοπτική καταγραφή των σπουδαιότερων φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδος


Στρατιὲς ὁλόκληρες οἱ Ἕλληνες διανοούμενοι, ἐπιστήμονες καὶ φιλόσοφοι... Πλήθος ἀπειράριθμο οἱ ἰδέες καὶ ἐπιστημονικὲς ἀνακαλύψεις τους, πολλὲς ἀπὸ τὶς ὁποῖες ἔφτασαν μεσα ἀπὸ τὰ βιβλία τοὺς στὸ σήμερα, ἐνῶ πολλαπλάσιες αὐτῶν καταστράφηκαν στο πέρασμα τῶν αἰώνων μαζὶ μὲ βιβλιοθῆκες κοσμοξάκουστες γιὰ τοὺς θησαυροὺς Σοφίας ποὺ περιείχαν.

ΟΜΗΡΟΣ ...ἀφηγεῖται τὴ δράση βασιλιάδων καὶ ἡρώων, παραδίδοντας γιγαντιαία νοήματα ἀρίστου τὲ καὶ κραταιοῦ βίου ! 

ΗΣΙΟΔΟΣ ... γράφει γιὰ γεωργοὺς καὶ βοσκούς.Περιγράφει τὴ Θεογονία καὶ τὴ δημιουργία τοῦ Κόσμου. Οἱ περιγραφές του (Τιτανομαχία, Γιγαντομαχία κλπ) κρύβουν πολλοὺς συμβολισμοὺς σχετικὰ μὲ τὴ δημιουργία τοῦ κόσμου καὶ τὶς γεωλογικὲς ἀνακατατάξεις ποὺ ἀκολούθησαν 


ΙΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΘΑΛΗΣ ὁ Μηλίσιος ... ἀναζητοῦσε τὴν προέλευση καὶ τὴν οὐσία τοῦ κόσμου. Πίστευε πὼς ἡ ὕλη δημιούργησε τὴ γῆ, ἀέρα, φωτιὰ καὶ ἔτσι σχηματίσθηκε ὁ κόσμος. 

ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ ... μαθητὴς τοῦ Θαλῆ. Πίστευε πὼς τὰ πράγματα γεννήθηκαν ἀπὸ τὸ ἄπειρο καὶ πὼς ὅταν καταστραφεῖ κάτι, ξαναγυρνᾶ σ' ἐκεῖνο ἀπ' τὸ ὁποῖο προῆλθε. Ἔτσι ὁ κόσμος παραμένει ἀναλλοίωτος καὶ ὑπάρχουν στὸ Διάστημα ἄπειροι κόσμοι ποὺ διαδέχονται ὁ ἕνας τὸν ἄλλον. Ἑκατοντάδες χρόνια πρν τὸ Λαβουαζιὲ καὶ τὴν θεωρία τῆς "ἀφθαρσίας τῆς ὕλης" ! 

ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ ... μαθητὴς τοῦ Ἀναξιμάνδρου. Συμφωνεῖ μὲ τὸ δάσκαλό του γιὰ τὴ θέση τῆς γῆς στὸ Διάστημα. Ἐπιπλέον πιστεύει πὼς ἡ γῆ εἶναι ἀπεριόριστη, ἐπίπεδη καὶ αἰωρεῖται στὸ διάστημα, ὅπως καὶ τὰ ἄλλα ἄστρα. Προσέξτε! "καὶ αἰωρεῖται στὸ διάστημα, ὅπως καὶ τὰ ἄλλα ἄστρα" 

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ... θεωρεῖ πὼς ὅλα τα πράγματα εἶναι σὲ ἀδιάκοπη κίνηση, ροὴ καὶ ἐξέλιξη, σὲ ἕνα συνεχὲς γίγνεσθαι : "τὰ πάντα ρεῖ". Δίνει προταιρεότηταστο στοιχεῖο τῆς φωτιᾶς (=ἐνέργεια ;;;). Τὸν κόσμο, λέει, δὲν τὸ ἐφτίαξε κανένας Θεός.


ΕΛΕΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ ... ὀπαδὸς τοῦ μονοθεϊσμοῦ. Ὁ Θεὸς δὲ μοιάζει στοὺς θνητούς, οὔτε στὴ μορφή, οὔτε στὴ σκέψη. Ὁ Θεὸς εἶναι ἕνας, αἰώνιος, ἀμετάβλητος, πανταχοῦ παρών, κυβερνώντας τὰ πάντα ἄϋλος καὶ ἀθέατος. Μία θεολογικὴ προσέγγιση πολὺ κοντινή, ἂν ὄχι ταυτόσημη, μὲ τὴ χριστιανικὴ ἀντίληψη γιὰ τὸ Θεό, 610 χρόνια πρὶν τον Χριστιανισμό ! 

ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ ... ὑποστήριξε αὐτὰ ποὺ εἶπε καὶ ὁ Ξενοφάνης γιὰ τὸ Θεό.Πίστευε πὼς τὸ μόνο πραγματικὰ ἀληθινὸ ποὺ ὑπάρχει εἶναι ὁ Θεὸς καὶ κατὰ συνέπεια ἐμεῖς καὶ ὅλα γύρω μας εἶναι μία παραίσθηση ποὺ νομίζουμε πὼς εἶναι πραγματικά. Ἂν μπορούσαμε νὰ σταθοῦμε μπροστὰ στὸ Θεὸ καὶ τὴ δόξα του, τὰ "φαντάσματα" αὐτὰ θὰ ἐξαφανίζονταν. Περιττὴ κάθε ἐπισήμανση γιὰ ὁμοιότητα μὲ τὴν χριστιανικὴ ἀντίληψη.

ΖΗΝΩΝ ... διετύπωσε μία σειρὰ θέσεων ὑπεράσπισης τοῦ Παρμενίδη. Ὁ τρόπος ποὺ ἀνέπτυξε τὶς θέσεις αὐτὲς στάθηκε ἡ αἰτία νὰ θεωρηθεῖ ὡς ὁ θεμελιωτὴς τῆς διαλεκτικῆς 

ΜΕΛΙΣΣΟΣ ... ὀπαδὸς τοῦ Παρμενίδη, πίστευε πὼς οἱ αἰσθήσεις μας ἀπατοῦν. Πράγματι ! δὲν μποροῦμε νὰ δοῦμε ὁλόκληρο τὸ φάσμα τοῦ φωτὸς ! βλέπουμε ἀνάμεσα στὸ Ἰῶδες καὶ τὸ Ἐρυθρό, ἐνῶ πέρα ἀπὸ αὐτὰ ὄχι (ὑπεριῶδες, ὑπέρυθρο)

ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ ... προσπάθησε νὰ συμβιβάσει τὶς ἰδέες τοῦ Ἠράκλειτου μὲ αὐτὲς τοῦ Ξενοφάνη ΠΥΘΑΓΟΑΡΑΣ ... οἱ ἀριθμοὶ καὶ τὸ κενὸ ἀποτελοῦν τὴν ἀρχὴ τοῦ κόσμου. Βασικὴ πραγματικότητα εἶναι τὸ "ἕνα", ὁ Θεὸς δηλαδή, καὶ ἀπὸ αὐτὸ τὸ "ἕνα" προέρχονται ὅλα

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ ... ἐξηγεῖ τὴν κίνηση τῶν πλανητῶν καθὼς καὶ τὴν αἰτία ἔκλειψης τοῦ ἡλίου. Συμπεραίνει πὼς χρειάζεται κάποιος χρόνος γιὰ νὰ μεταδοθεῖ τὸ φῶς στὸ Διάστημα, τὸν ὁποῖο δὲ μποροῦμε νὰ ὑπολογίσουμε ἐξ αἰτίας τῆς μεγάλης ταχύτητας τοῦ φωτὸς (!). πιστεύει ἀκόμα πὼς τὰ φυτὰ ἐμφανίστηκαν στὴ γῆ πρῶτα ἀπὸ τὰ ζῶα καὶ πὼς ζῶα καὶ φυτὰ διαμορφώθηκαν ἐξελικτικὰ σὲ διάφορα εἴδη. Ἰδέες διατυπωμένες ἀπὸ ἄνθρωπο ποὺ γεννήθηκε 484 χρόνια πρὶν τὸ Χριστὸ καὶ περίπου 2.400 πρὶν τὸν Δαρβίνο 

ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ ... δίδασκε πὼς ὁ Ἥλιος εἶναι μία διάπυρη πέτρα μεγαλύτερη καὶ ἀπὸ τὴν Πελοπόννησο. Πίστευε πὼς ὁ κόσμος μπορεῖ νὰ διαιρεῖται συνεχῶς σὲ ἄπειρα κομμάτια. Θεωρία διάσπασης τοῦ ἀτόμου, 464 χρόνια πΧ ;


ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ... δάσκαλος τοῦ Δημόκριτου. Ὁ κόσμος, γι' αὐτόν, ἀποτελεῖται ἀπὸ αἰώνια, συμπαγῆ καὶ ποιοτικῶς ὅμοια ἄτομα ποὺ κινοῦνται σὲ ἕνα κενὸ χῶρο. Τὰ ἀντικείμενα ἔχουν διαφορετικὴ μορφὴ μεταξὺ τοὺς γιατί τὰ ἄτομά τους ἔχουν διαφορετικὴ σύνθεση

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ... ἀναγνωρίζει τὴν ἀμεταβλητότητα καὶ αἰωνιότητα τῆς ὕλης λέγοντας πὼς "τίποτα δὲ γεννιέται ἀπὸ τὸ τίποτα καὶ τίποτα δὲν μεταβάλλεται σὲ τίποτα". Ὑποστηρίζει τὴ θεωρία τοῦ δασκάλου του γιὰ τὸ "ἄτομον"


ΣΟΦΙΣΤΕΣ 

ΠΡΩΤΑΓΟΑΡΑΣ ... συμπατριώτης τοῦ Δημοκρίτου ἀπὸ τὰ Ἄβδηρα τῆς Θράκης. Στήριζε τὶς θεωρίες του στὸν Παρμενίδη καὶ τὸν Ζήνων. Πίστευε πὼς τὸ μόνο πραγματικὸ εἶναι τὸ Ἀνώτερο Ὂν καὶ πὼς ὅλα τα ἄλλα εἶναι πλάσματα τῆς φαντασίας μας.

ΓΟΡΓΙΑΣ ... μαθητὴς τοῦ Ἐμπεδοκλέους ποὺ ὑποστήριξε τὶς ἀπόψεις τοῦ δασκάλου του

ΠΡΟΔΙΚΟΣ ... ἀσχολήθηκε μὲ τὴν ἠθικὴ καὶ ἔγραψε τὸ μύθο τοῦ Ἡρακλῆ ποὺ διαλέγει τὸ δρόμο. Οἱ σοφιστὲς ὑποστήριζαν πὼς ἔπρεπε κατ' ἀρχᾶς νὰ γνωρίσουμε τὴ διάνοιά μας καὶ τὸ μηχανισμό της.

ΛΥΚΟΦΡΩΝ καὶ ΑΛΤΑΔΗΜΑΣ ... ἀνήκουν στοὺς νεώτερους σοφιστὲς ποὺ ἀπέρριπταν τὴν ἀναγκαιότητα τῶν κοινωνικῶν τάξεων, θεωρώντας πὼς ἡ φύση δὲν ἔπλασε κανέναν σκλάβο καὶ πὼς οἱ ἄνθρωποι γεννιοῦνται ἐλεύθεροι. 22 αἰῶνες πρὶν τοὺς Εὐρωπαίους Διαφωτιστές...

ΘΡΑΣΥΜΑΧΟΣ ... μίλησε γιὰ τὴ σχτικότητα τῶν κοινωνικῶν καὶ ἠθικῶν κανόνων καὶ θεωροῦσε πὼς τὸ δίκαιο ἐκφράζει τὸ συμφέρον τοῦ δυνατότερου. πίστευε πὼς οἱ νόμοι εἶναι ἀντίστοιχοί του πολιτεύματος ἀπὸ τὸ ὁποῖο ἐκπορεύονται.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ... πολέμιος τῶν σοφιστῶν. Ἰδεαλιστής, πολέμιος τοῦ ὑλισμοῦ. Κατέβασε τὴ φιλοσοφία ἀπὸ τὸν οὐρανὸ στὴ γῆ, μελετώντας ὄχι μεταφυσικὰ πράγματα ἀλλὰ τὸν ἄνθρωπο. Πίστευε στὴν ἀναγκαιότητα πειθαρχίας πρὸς τοὺς νόμους καὶ τὴ συνεχῆ αὐτοβελτίωση. Σὲ μία ρωμαιοκαθολικὴ προσευχὴ ὑπάρχουν οἱ ἑξῆς στίχοι : Ἅγιε Σωκράτη, πρέσβευε ὑπὲρ ἠμῶν (San Socrates ora pro nobis).

ΠΛΑΤΩΝ ... πιστεύει πὼς γιὰ κάθε τί ποὺ ὑπάρχει στὴ γῆ ὑπάρχει στὸ οὐρανὸ τὸ ἰδανικὸ πρότυπό του, τὸ "καλούπι" τοῦ. Πίσω ἀπὸ τὸν κόσμο τῶν αἰσθήσεων ὑπάρχει ἕνας ἰδεατὸς ἄλλος κόσμος ὁ ὁποῖος εἶναι Τέλειος. Πιστεύει πὼς ἡ ἀθάνατη ψυχὴ τοῦ κάθε ἀνθρώπου ζεῖ ἀνάμεσα στὰ "τέλεια" πρότυπα, ἐνῶ τὰ φθαρτὰ σώματά μας ἀνάμεσα σὲ ἀτελεῖς "σκιές" τῶν προτύπων. Διατύπωσε τὴν πρώτη ὁλοκληρωμένη ἄποψη γιὰ μία κοινωνία ποὺ σήμερα θὰ τὴ χαρακτηρίζαμε ὡς "σοσιαλιστική".

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ... θεμελιώνει τὴ Λογικὴ καὶ βάζει σὲ τάξη τὶς ἀνθρώπινες ἰδέες. Μελετᾶ τὴ φύση σὲ ὅλες της τὶς ἐκφάνεις καὶ συγγράφει 170 ἔργα ἀπὸ τὰ ὁποῖα διασώθηκαν μόνο τὰ 47. Εἶναι ὁ τελευταῖος μεγάλος Ἕλληνας φιλόσοφος καὶ ὁ πρῶτος Εὐρωπαῖος. Οἱ ἀπόψεις τοῦ διαποτίζουν ἀπόλυτα τὴν εὐρωπαϊκὴ σκέψη ὡς καὶ τὸν 18ο αἵ. Εἶναι ἀδύνατο μέσα σὲ 5 γραμμὲς νὰ δώσουμε μία συνοπτικὴ ἔστω παρουσίαση τοῦ πολυσχιδοῦς ἀριστοτελικοῦ ἔργου...

istoria.exnet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άσαντ κατηγορεί την Τουρκία ότι ευθύνεται για το αιματοκύλισμα στην Συρία

Oχι μόνο εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή αλλά επικέντρωσε και στο πρόβλημα της κρίσης ο Άσαντ... Δήλωσε ότι η Τουρκία υποκινεί την εξέγερση στη χώρα του. Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε ανοιχτά την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από την εξέγερση που έχει βυθίσει τη Συρία σε ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα. «Οι Τούρκοι έχουν άμεση ευθύνη για το αίμα που χύνεται στη Συρία» δήλωσε ο Άσαντ σε τοπικό συριακό κανάλι. 

Πηγή

Σχόλιο Πελασγού : Μογγόλοι, οι σιωνιστές δεν σας χρειάζονται άλλο...Όσο και να πιέζετε, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε.Κάντε την προσευχή σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα πρόκληση... Κι άλλη ''αντιρατσιστική'' διαδήλωση την Κυριακή στο Νέο Κόσμο...!!


ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ZOUGLA ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ...


Αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». 

Το συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στις εργατικές πολυκατοικίες της Κασομούλη, με αφορμή καταγγελία για επίθεση που δέχθηκαν Σύροι από μέλη της Χρυσής Αυγής, στις προσφυγικές πολυκατοικίες στο Νέο Κόσμο. 

Παρατίθεται αυτούσια η καταγγελία, όπως απεστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr από την Κίνηση: 

«Tη Δευτέρα στις 12 τη νύχτα εμφανίστηκαν 4 Χρυσαυγίτες σε μηχανάκια στην περιοχή των προσφυγικών πολυκατοικιών στο Νέο Κόσμο, όπου μένουν πολλοί Σύριοι. Πετάξανε 2 μολότοφ, τραυματίζοντας 2 Σύριους, τον έναν στο κεφάλι και τον άλλον στην πλάτη. 

Αμέσως ενημερώθηκαν ο σύλλογος των Κούρδων και ο σύλλογος των Σύριων και μέσα σε 15 λεπτά κατέβηκαν περίπου 200 άτομα για να εμποδίσουν τους φασίστες. Οι τελευταίοι είχαν εξαφανιστεί, εμφανίστηκε όμως η αστυνομία που τους περικύκλωσε και τους ζήτησε να γυρίσουν σπίτι. Μετά από λίγο όμως σταμάτησαν 4 Σύριους που πήγαιναν σπίτι τους και τους πήγαν στο τμήμα Νέου Κόσμου για εξακρίβωση, όπου τους κράτησαν μέχρι τις 5 το πρωί. 

Η τοπική επιτροπή Νέου Κόσμου - Κουκακίου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει αυτή τη νέα δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες. Όλο τον Αύγουστο γίνανε επανειλημμένες φασιστικές επιθέσεις, με τραυματισμούς Σύριων μεταναστών και με την κάλυψη της αστυνομίας. 

Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. 

Οι Σύριοι οικοδόμοι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και αρκετοί είναι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων. Έχουν πάρει μέρος στους μεγάλους αγώνες ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τους οικοδόμους, αλλά και όλους τους αγώνες ενάντια στα Μνημόνια της λιτότητας.

Η συγκυβέρνηση επιμένει να πληρώσει όλο το χρέος στην τρόικα εφαρμόζοντας τα μέτρα του μνημονίου που προκαλούν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Για να αποπροσανατολίσει την τεράστια οργή του κόσμου παίζει όλο και περισσότερο το χαρτί του ρατσισμού ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

Με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κυνηγητό των προσφύγων στα σύνoρα με την FRONTEX, ο Δένδιας επιδιώκει να φορτώσει τις ευθύνες της κρίσης στους μετανάστες και όχι στους πλούσιους φίλους του, τους Τραπεζίτες, την Ζήμενς και άλλα αρπακτικά.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το δείξαμε με τις χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους στις 24 Αυγούστου και θα το ξαναδείξουμε στις 8 Σεπτέμβρη με την μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική διαδήλωση.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 7μμ στις εργατικές πολυκατοικίες της Κασομούλη». 

stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένουν να εισέλθουν στη χώρα από Έβρο και Αιγαίο!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι ελληνικές συνοριακές αρχές στον Έβρο αλλά και το ΛΣ και η Αστυνομία σε όλα τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου καθώς δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες είναι ήδη διεκπεραιωμένοι στις ακτές και στην αντίπερα όχθη του Έβρου αναμένοντας το πράσινο «φως» από τις τουρκικές αρχές για την είσοδό τους.

Οι διακινητές –παλιά ονομάζονταν από τα ΜΜΕ δουλέμποροι- σε στενή συνεργασία  με τις τουρκικές αρχές ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζουν κανένα εμπόδιο στο να στείλουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα παρά μόνο τις καιρικές συνθήκες –όταν πρόκειται να τους αποβιβάσουν σε κάποιο από τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου-  και όποτε αυτές τους δημιουργούν προβλήματα στον Έβρο ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω βροχοπτώσεων.

Το ελληνικό «κράτος» πλήρως ανήμπορο να πράξει το οτιδήποτε έχει στην ουσία παραδοθεί σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, αφήνοντας το καρκίνωμα της λαθρομετανάστευσης να τρώει στα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας.

Μόλις προχθές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι πρακτικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα αναφορικά με τη νέα συνθήκη που προετοιμάζεται «Δουβλίνο ΙΙΙ» , ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ως απελπιστική, με τις εισόδους των λαθρομεταναστών να έχουν «απογειωθεί» και να βρίσκονται σε τριπλάσιο επίπεδο από το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όλα αυτά συνθέτουν μια έκρυθμη κατάσταση για την οποία ακόμη ο πολίτης αυτής της χώρας, αφενός δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα και αφετέρου νομίζει ότι θα λυθεί ως δια μαγείας.


Οι Τούρκοι αποθρασυνόμενοι εντελώς έχουν ως βασικό τους σχέδιο ναμην αφήσουν ούτε ένα λαθρομετανάστη στο έδαφός τους. Μόλις στις 25 Αυγούστου περίπου 40 λαθρο είχαν αποβιβαστεί στη Σύμη και το θράσος τους ήταν τέτοιο ώστε τρεις μόλις ημέρες αργότερα στις 28 να αποβιβάσουν άλλους 40, στο ίδιο νησί.

20 υπηκόους Αφγανιστάν από τους οποίους 17 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί
8 υπηκόους Παλαιστίνης από τους οποίους 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 παιδιά
5 υπηκόους Συρίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά
4 υπηκόους Ερυθραίας από τους οποίους 2 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί.
3 υπηκόους Πακιστάν από τους οποίους 2 άνδρες και 1 παιδί.

Το ίδιο συνέβη και στη Σάμο στις 27 Αυγούστου με την αποβίβαση 20 λαθρο.

Και το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα θα υποδουλωθεί τελικά στους ξένους και οι σημερινοί παράνομοι εισβολείς θα γίνουν οι αυριανοί «νόμιμοι» μετανάστες και για να βγαίνουν συγκεκριμένα εθνοπροδοτικά ΜΜΕ και να ζητούν τζαμιά για τους Αθηναίους, ή τους Καλαματιανούς ή τους Καρδιτσιώτες μουσουλμάνους; Αυτή είναι η μελλοντική μοίρα των Ελλήνων; Η υποδούλωση;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πόσες ΜΚΟ λέτε να έχουν ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον Κούρκουλα από την κίνηση “απελάστε τον ρατσισμό”; ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;


Υποθετικό ερώτημα
αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την… διοργανώνουν η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ΕΝΑΝΤΙΑ
η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Το Στέκι Μεταναστών
η διεθνιστική εργατική αριστερά
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις…
τι γνώμη θα σχηματίζατε;


Δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες;
θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους;
Και όμως, ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟ δάκηδες..
δείτε τα παρακάτω στοιχεία..
Όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο..


ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ:

Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.

Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001 είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

Ο κύριος Θανάσης Κούρκουλας εκτός από την κίνηση “απελάστε τον ρατσισμό” είναι και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι και εκπρόσωπος στο «Στέκι Μεταναστών»
είναι και στην ΔΕΑ διεθνιστική εργατική αριστερά είναι και υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) είναι και μέλος της δήθεν ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών είναι και στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος κύριος εδώ φαίνεται πως εκπροσωπεί και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και είναι και μέλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Μετά από κάθε αναγγελία συγκέντρωσης των βαρύγδουπων επιτροπών βάζουν και ένα πιο γενικό πως στην συγκέντρωση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας και γεμίζει η ανακοίνωση δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα.

Παράδειγμα…από ένα παλιότερο

Συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 18.00 στην πλατεία Ομονοίας από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ ποιός υπογράφει;(για αυτήν την επιτροπή όπως θα δείτε υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου),την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ποιός είναι και εδώ;( και για αυτήν την επιτροπή θα δείτε τον κύριο Κωνσταντίνου!!!)την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Στην σελίδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι πρότινος αντί για administrator ποιός νομίζετε πως υπέγραφε; μα ο κύριος Πέτρος Κωνσταντίνου), την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»( Σε αυτή δεν υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου αλλά μάλλον πρόκειται για παράλειψη… εδώ πάντως μπορείτε να βρείτε έναν άλλον αγωνιστή…τον κύριο Κούρκουλα), ..Καλά ρε παιδιά πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά; εσείς ξεπεράσατε και την γνωστή πολυ-κάτοικο Βήχου που είναι σε όλες τις επιτροπές κατοίκων της Αθήνας…τι διάολο; άλλη δουλειά δεν κάνετε; και ένα τελευταίο
μιας και πιάνεστε με τόσα πολλά πράγματα και ο νους σας κατεβάζει μήπως γνωρίζετε ποιός είναι ο “κύριος” που στο βίντεο δίνει οδηγίες στους Μουσουλμάνους στα επεισόδια με τα ΜΑΤ;;;
Οχι πως είναι απαραίτητο να ξέρετε…αλλά λέμε τώρα….τόσο κόσμο γνωρίζετε …με τόσα πράγματα καταπιάνεστε…όλο και κάποιον θα σας θυμίζει!!!

Βέβαια στην πορεία έχουν προσχωρήσει σε αυτές τις Μκο και άλλα άτομα.Άλλοι γιατί είναι άνεργοι και άλλοι πίστεψαν πως αυτές οι οργανώσεις έχουν αγνές προθέσεις και ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά σαν άτομα την όποια εργασία τους ανέθεταν οι δυο “αρχηγοί”.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έφυγαν αηδιασμένοι,αλλά λόγω ιδεολογίας προτίμησαν για την ώρα να σιωπήσουν,ώστε να μην προκαλέσουν τριβές και εσωτερικά προβλήματα στον ακροαριστερό χώρο.

Αφιερωμένο σε όσους τρώνε το κουτόχορτο των Μπίζνες-Καλά-Οργανωμένες.. axortagos.gr
Διαβάστε περισσότερα...