Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η ισοσκελής "ΠΕΝΤΑΛΦΑ" των Πυθαγορείων... Ποιος είναι ο κρυφός συμβολισμός της;


«Πυθαγόρας» σύμφωνα με τους αρχαίους Αχαιούς Έλληνες θα πει «εργαλείο που γεννά ροή χρήσιμου υλικού πού εξέρχεται μετά από πίεση κομματιάσματος επί άλλου υλικού» και προσδιόριζε τον «μύλο παραγωγής ελαιολάδου από ελιές, με πέτρα κυλιόμενη που περιστρέφει ημίονος, εντός κυκλικού δοχείου, είτε πέτρινο, είτε ξύλινο». Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος, πού πολλούς αρχαίους Έλληνες έκανε, να ισχυρίζονται, ότι είδαν συγχρόνως την ίδια ημέρα τον «Πυθαγόρα» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, της μεγάλης Ελλάδος (νότιας Ιταλίας), αλλά και στην Αίγυπτο. Αργότερα «Πυθαγόρας» λεγόταν κάθε «παραγωγός χρήσιμης σκέψεως και υλικού». Σύμφωνα με αυτά, είναι δυνατόν να υπήρξαν πολλοί «Πυθαγόρας» στην αρχαία Ελλάδα, αλλά να ήταν τόσο άσημοι, ώστε δεν άξιζε να αναφερθούν στην ιστορία των Ελλήνων. Αντίθετα, σαν ο πιο περίφημος Πυθαγόρας παγκοσμίως και αυτός που προώθησε την επιστήμη και την φιλοσοφία στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, αναφέρεται ο Πυθαγόρας ο Σάμιος.Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, φιλόσοφος και μαθηματικός, σύμφωνα με πληροφορίες από άλλους συγγραφείς, επειδή τα ΔΙΚΑ του γραπτά τα έκαψαν θρησκόληπτοι, ήταν υιός του Μνησάρχου και της Πυθαϊδος γεννηθείς το 570 π.Χ. και δολοφονηθείς το 496 π.Χ. σε ηλικία 74 χρονών, από τον θρησκόληπτο Κίλωνα και την ομάδα του. Για τον θάνατό του μάλιστα έκαναν και έναν μύθο, σύμφωνα με τον οποίον οι διώκτες του, τον εντόπισαν σε αγρό με κουκιά, τα οποία θεωρούσε o Πυθαγόρας ότι παράγουν δηλητήριο και δεν ήθελε να τα διασχίσει. (Πράγματι η μεγάλη βρώση πράσινων κουκιών (παραγωγή αζώτου), επιφέρει θάνατο σε μικρά παιδιά).

Την ίδια χρονολογία ο θρησκόληπτος Κίλωνας και η ομάδα του, πού πίστευαν στα «Ηλύσια παρά Άδη (παρά-άδεισο) πεδία και τάρταρα κόλασης», ενώ ο Πυθαγόρας στην «Μετεμψύχωση και ενσάρκωση πνεύματος προγόνου σε απογόνους », συνέλαβε και τα υπόλοιπα μέλη της σχολής του Πυθαγόρα και τους θανάτωσε χωρίς δίκη. Όμως από την δολοφονία, γλίτωσαν μερικοί μαθητές του και σαν πιο ξακουστοί από αυτούς ήταν ο Άρχιππος, ο Φιλόλαος, ο Λύσις και άλλοι. Όσα αυτοί οι επιζώντες έγραψαν αργότερα και δίδαξαν, από την φιλοσοφία του Πυθαγόρα, τα κατέστρεψαν αρχαίοι θρησκόληπτοι (δωδεκάθεου) και όσα απέμειναν σε βιβλιοθήκες τύπου Αλεξάνδρειας, τα κατέστρεψαν οι χριστιανοί θρησκόληπτοι με τις φωτιές που έβαζαν στις Ελληνικές βιβλιοθήκες.

Ο Πυθαγόρας σαν πολιτικός και ερευνητής, εφάρμοσε το δημοκρατικό σύστημα αξιοκρατίας «των ΒΑΘΜΙΔΩΝ κλειστού κύκλου μυημένων», το οποίο μετά από 2600 περίπου χρόνια και στην εποχή μας, αργά αλλά σταθερά, προωθείται, με τα κόμματα. Στο πολιτικό σύστημα του Πυθαγόρα, για να ανέβει αξιοκρατικά κάποιος σε βαθμίδες, έπρεπε να αποδείξει ότι αξίζει σε διάρκεια χρόνου και να πιστεύει στην αναγέννηση φυτών, ζώων και ανθρώπων στην φύση, μέσα από την δική του γενεαλογία έκαστου, όπως και σήμερα από την επιστήμη γίνεται αποδεκτό. 


Ο Πυθαγόρας σαν μαθηματικός και ερευνητής, επειδή θεωρούσε ότι ήταν ο ίδιος ξαναγεννηθείς προγονός του, αναζήτησε μέσα από την γνώση των αρχαίων του προγόνων και τα έργα των προγόνων του, την ΣΟΦΙΑ της ΦΥΣΕΩΣ. Πίστευε όπως και οι αρχαίοι αυτού Αχαιοί πρόγονοι (σαν αναγεννηθείς), στην σοφία της φύσεως και θεώρησε ότι αυτή εκφράζεται με πολύ μικρούς (σήμερα, ίσως κβάντα, κβάρτς), απόλυτους αριθμούς, πολλαπλάσια ενός ιδίου αριθμού, που προστιθέμενοι κάνουν την φύση και τα όντα επί της γης και το διάστημα. Την θεωρία του την ονόμασε «Αριθμός και αριθμοί». Επίσης ερεύνησε τα ισόπλευρα πολύεδρα και έβγαλε από πολλαπλασιασμούς σε αυτά, αθροίσεις, αφαιρέσεις και διαιρέσεις αυτών, πολύτιμα συμπεράσματα. Ερεύνησε την «ΠΕΝΤΑΛΦΑ» πού είχε για έμβλημα στην σχολή του και βρήκε την «χρυσή τομή». Ερεύνησε το ορθογώνιο τρίγωνο και βρήκε τον περίφημο νόμο «το τετράγωνο της υποτεινούσης ενός ορθογωνίου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών αυτού» με τον οποίον λύνονται πλήθος γεωμετρικών προβλημάτων και πολλά άλλα.

Ο Πυθαγόρας σαν φυσικός και ερευνητής, ανακάλυψε τους νόμους της μουσικής σε συνάρτηση με τα μήκη των χορδών των οργάνων, κυρίως της κιθάρας και καθόρισε τους τόνους ανάλογα με το μήκος της χορδής. Ο Πυθαγόρας αντίθετα με ότι γράφουν πολλοί, έγραψε πολλά συγγράμματα, όμως επειδή και στους αρχαίους θρησκόληπτους, δεν άρεσαν αυτά πού έγραφε, αλλά ούτε και στους νεώτερους χριστιανούς συνέφερε, τα έκαψαν αυτοί, όπου και αν τα βρήκανε, με συνέπεια σήμερα να ισχυρίζονται παρόμοιοι άνθρωποι θρησκόληπτοι, ότι ο Πυθαγόρας δεν έγραψε τίποτα. Όμως και από την Ελληνική διάλεκτο των αρχαιότατων Αχαιών, όπου «αριθμός» σημαίνει «Κομμάτι από συγκολλημένο υλικό δεν είναι αυτό το στοιχείο», (αλλά απόλυτο και σωστό υλικό πού μαζί με άλλα κάνει σύνολα «Αριθμών»), συμπεραίνουμε ότι, ο Πυθαγόρας δίδαξε σαν την αρχή του παντός την ΜΟΝΑΔΑ και τα «Τέλεια σύνολα». Επίσης από την θεωρία του Πυθαγόρα της «Μετεμψύχωσης και Μετενσάρκωσης πνεύματος» σε απογόνους συγγενείς, βγαίνει σαν τεκμηρίωση, ότι εκτιμούσε αφάνταστα την οικογένεια, σέβονταν τα τέκνα οικογενείας του σαν προγόνους του αλλά και σαν απογόνους του εαυτού του και αγαπούσε αφάνταστα την φυλή του στην οποία αναγεννιόνταν σαν σύνολο, οι άνθρωποί του. Επίσης θεωρούσε ότι τα τέκνα καθενός είτε από επίσημο γάμο προέρχονταν, είτε από παλλακίδα έπρεπε να έχουν τα αυτά δικαιώματα σαν αναγεννημένοι απόγονοι και πρέσβευε να καταργηθεί η κατώτερη θέση της παλλακίδας, πράγμα που δεν άρεσε στους φασιστοειδείς πολιτικούς της εποχής του.

Έμβλημα του Πυθαγόρα και κατά επέκταση των πυθαγορείων ήταν όπως και παραπάνω γράφτηκε η «ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ» των Ελλήνων Αχαιών κτιστών, την οποία έχουμε και εμείς σαν ΕΜΒΛΗΜΑ της πρώτης σελίδας μας, θεωρώντας τους εαυτούς μας συνεχιστές του έργου του Πυθαγόρα και των μαθητών του και ως προς την πίστη στην «Μετεμψύχωση και Μετενσάρκωση πνεύματος» σε απογόνους συγγενείς, αλλά και σαν ΤΙΜΗ που πρέπει να αποδίδομε στην ΥΛΙΚΗ σοφία της ΦΥΣΕΩΣ που θαυμάζουμε και πιστεύομε.

Η "ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ", ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ.


Η "ισοσκελή πεντάλφα" ήταν το "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ" εργαλείο των αρχαιότατων Ελλήνων Αχαιών κτιστών. Την «ισοσκελή Πεντάλφα» κατασκεύαζαν οι Έλληνες Αχαιοί με πέντε ΙΣΟΜΗΚΗ καδρόνια περίπου 30 πόντους, τα οποία στις άκρες τους είχαν γωνιάσει με γωνία 18΄μοιρών. Μετά ένωναν στις άκρες τα ΙΣΟΜΗΚΗ, πέντε καδρόνια και σχημάτιζαν έτσι την «Ισόπλευρη Πεντάλφα», σαν εργαλείο κτιστών. Με την "Πεντάλφα" σαν εργαλείο είχαν οι Έλληνες κτίστες (τέκτονες στην Αχαϊκή), όλες τις χρειαζούμενες γωνίες, σε μοίρες. Είχαν την 36΄ μοίρες γωνία στις εξωτερικές γωνίες της "Πεντάλφα", η οποία γωνία 36΄ μοιρών, πολλαπλασιαζόμενη με το 10 έκανε τις 360΄ μοίρες ενός Κύκλου ή αντίθετα μοίραζε τον κύκλο σε 10 ΙΣΑ τμήματα μοιρών, των 36΄ μοιρών το καθένα.

Με την "Πεντάλφα" σαν εργαλείο είχαν οι Έλληνες κτίστες  την 72΄ μοιρών γωνία, στις "χιαστές" εσωτερικές (η οποία 72΄ μοίρες γωνία ήταν και της κορυφής των πυραμίδων). Με την "Πεντάλφα" σαν εργαλείο είχαν οι Έλληνες κτίστες  την 108΄ μοίρες γωνία στις χιαστές εξωτερικές, (όπου 108΄ μοίρες είναι η γωνία στέγης του Παρθενώνα και του «θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς», όπως και το μισό αυτής 108/2=54΄ μοίρες γωνία είναι η οριζόντια γωνία εδάφους προς την πλευρά των πυραμίδων). 

Επίσης με την "Πεντάλφα" σαν εργαλείο είχαν τις 180΄ μοίρες στις ευθείες. Επίσης είχαν στην "Πεντάλφα" την "Χρυσή τομή (τέλεια αναλογία κατασκευής αντικειμένου)" των καλλιτεχνημάτων, των σωμάτων των ζώων και των φυτών της ΦΥΣΕΩΣ, στον λόγο τομής σε μια από της πλευρές του, όπως τέμνεται από τις άλλες, από αρχή και τέλος ΑΔ/ΑΓ=φ=ΑΓ/ΑΒ=φ, κτλ (της Πυθαγόρειας σχολής, τα πέντε δάκτυλα, τα πέντε σχίσματα νεύρων σε φύλα). Με την "Πεντάλφα" σαν εργαλείο είχαν οι Έλληνες κτίστες (τέκτονες) με ένα σχοινί και βαρίδι, στην κορυφή μίας εξωτερικής γωνίας, την γνώση της "οριζόντιας ευθείας", την γνώση της "καθέτου ευθείας στην οριζόντιο ευθεία" και την γνώση των 90΄ μοιρών στις γωνίες των κτισμάτων τους, όταν η ευθεία του σχοινιού του βαριδιού, από την άνω εξωτερική γωνία της «ΠΕΝΤΑΛΦΑ» έτεμνε την κορυφή της κατώτερης εσωτερικής γωνίας της «ΠΕΝΤΑΛΦΑ». Με την "Πεντάλφα" ,οι Έλληνες είχαν την γνώση, ότι ο τείχος κτίζεται κάθετος προς την γη. Αυτό συνέβαινε όταν ακουμπούσαν τις επόμενες γωνίες της "Πεντάλφα", από αυτήν του βαριδιού, στον τοίχο, τότε η ευθεία του βαριδιού, σε σωστή κτίση τοίχου, είναι παράλληλη της εξωτερικής πλευράς της "ΠΕΝΤΑΛΦΑΣ". Αργότερα οι αμόρφωτοι θρησκόληπτοι απαγόρευσαν την "Πεντ΄ΑΛΦΑ" και οι κτίστες τώρα χρησιμοποιούν ένα υποπροϊόν αυτής, το "ΑΛΦΑ΄δι".

Η "ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ", Η "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Φ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ, ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ.

Οι φιλόσοφοι μαθητές του Πυθαγόρα όπως γράψαμε παραπάνω, αλλά και ο Ευκλείδης μελέτησαν την ΠΕΝΤΑΛΦΑ των κτιστών Αχαιών Ελλήνων και βρήκαν την 72΄ μοίρες γωνία στις χιαστές (γωνία πυραμίδων κορυφής), την 108΄ μοίρες γωνία (108/2=54΄ γωνία πυραμίδων πλευρών-οριζόντιας, γης), που η ΠΕΝΤΑΛΦΑ έβγαζε στο λόγο διαιρέσεως ολων των ισοσκελών πλευρών της, την "χρυσή τομή".  Αργότερα την χρυσή τομή την χρησιμοποίησε και ο Φειδίας και από το αρχικό γράμμα αυτού και προς Τιμή του «η χρυσή τομή» των Αχαιών Ελλήνων κτιστών με την ΠΕΝΤΑΛΦΑ, ονομάσθηκε με το γράμμα «Φ» διεθνώς. Ο Φειδίας με γνώμονα την «χρυσή τομή» των Αχαιών Ελλήνων κτιστών της ΠΕΝΤΑΛΦΑ, έκτισε τον Παρθενώνα και την στέγη αυτού έκανε με την γωνία 108΄μοιρών της ΠΕΝΤΑΛΦΑ, καθώς και τον «θησαυρό των Αθηναίων» στους Δελφούς έκανε με την ίδια γωνία στέγης των 108΄μοιρών της ΠΕΝΤΑΛΦΑ.

Επί πλέον η ΠΕΝΤΑΛΦΑ το ιερό σχήμα του Πυθαγόρα, με ένωση των κορυφών της από πέντε ευθείες έκανε το ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ πεντάγωνο, πού σαν πολύεδρο κάνει το ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ των Θεών, των αρχαίων Ελλήνων σαν την μεγαλύτερη τελειότητα. Όταν στις γωνίες των πολυέδρων συναντάται, ο αυτός αριθμός γωνιών πλευρών, τότε ονομάζονταν από τους Αχαιούς Έλληνες «Ιερά σχήματα Πυθαγορείων» και εμπεριέχουν εντός τους, όλους τους αριθμούς που έχουν σχέση με το χρόνο, με την ύλη, την ζωή, και τους νόμους της φύσεως και αυτά είναι μόνο πέντε. Αργότερα οι χριστιανοί τα ονόμασαν «Πλατωνικά», διότι δεν άρεσαν που ο Πυθαγόρας δίδασκε την «Μετεμψύχωση και Μετενσάρκωση σε συγγενείς» και τα ονόμασαν «κοσμικά, σύμπαντος, ουράνια» ή «Αρχιμήδου».

Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν οι « 12 ΜΗΝΕΣ (δώδεκα πλευρές)».
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν οι «30 ΗΜΕΡΕΣ του μήνα (30 αιχμές δωδεκάεδρου)».
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνει το «ΕΤΟΣ των Αχαιών Ελλήνων (12 μήνες επί 30 ημέρες κάθε μήνα των αρχαίων Ελλήνων, συν τις εορτές της ΦΩΤΙΑΣ πού ήταν 5 ημέρες και κάθε Ολυμπιάδα 6 ημέρες = 365 ή 366 ημέρες).
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν οι 12 ΏΡΕΣ της ημέρας (12 έδρες) και νύχτας (12 έδρες) και σαν δυαδικό πολύεδρο οι 24 ΩΡΕΣ ημερονυχτίου.
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν τα λεπτά της ώρας (5 πλευρές επί 12 έδρες ίσον 60΄ λεπτά).
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν τα δευτερόλεπτα (5 πλευρές επί 12 έδρες ίσον 60΄ λεπτά επί τον εαυτό τους 3600΄΄, όπου μας δίνουν σε δέκατα, τις μοίρες του Κύκλου 360,0΄ και ΠΑΛΙ.
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν οι «τρεις διαστάσεις υλικών (συνάντηση τριών πλευρών σε κάθε κορυφή).
Επιπλέον από το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών) βγαίνουν και τα «20 αμινοξέα (γωνίες)» που παράγουν την ζωή (φυτών και ζώων).
Επιπλέον το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών), είναι το ΤΕΛΕΙΟ ισοσκελή πολύπλευρο που εμπεριέχεται σε ΣΦΑΙΡΑ (σχήμα τελειότητας, διαστήματος, γης) και η επιφάνεια σφαίρας περνά από ΟΛΕΣ τις γωνίες και ακουμπά ΟΛΕΣ τις πλευρές του.
Επιπλέον το ισόπλευρο ΠΕΝΤΑΠΛΕΥΡΟ (πεντάλφα)- ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ (θεών), είναι σε ΔΥΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με το ισόπλευρο εικοσάεδρο, ενώ το ισόπλευρο εξάεδρο είναι σε δυαδικό σύστημα με το ισόπλευρο οκτάεδρο και το ισόπλευρο τετράεδρο είναι σε δυαδικό σύστημα με τον εαυτό του.



 http://www.ellinikoarxeio.com/2010/06/pythagorean-pentacle.html#ixzz27yh2iwHh
Διαβάστε περισσότερα...

Χανιά, μία από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις της Ευρώπης!


"Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από το 3500 π.Χ. έως και σήμερα. Μπορεί κατά περιόδους να είχε άλλη μορφή η πόλη αλλά ήταν από τις λίγες σε όλη την Ευρώπη που όλο αυτό το διάστημα κατοικείτο"... 

ανέφερε η αρχαιολόγος κ.Τζανακάκη στα πλαίσια ερευνών που έχουν ως στόχο να αποδείξουν ότι τα Χανιά είναι η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης.

Οι αρχαιολόγοι, που συλλέγουν στοιχεία στην περιοχή της Κυδωνίας, στο λόφο του Καστελίου, πρσπαθούν να αποδείξουν ότι η πόλη κατοικείται αδιαλείπτως από το 3.500 π.Χ. έως και σήμερα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της αρχαιολόγου Κ. Τζανακάκη: " Η Κνωσός είναι πιο σημαντική από την Κυδωνία αλλά σταμάτησε να κατοικείται. Τα Χανιά, οι Κυδωνίες ακόμα και την περίοδο των Σαρακηνών συνέχιζαν να κατοικούνται", σύμφωνα με πληροφόρηση του haniotika-nea.gr.

Να σημειωθεί ότι τα Χανιά υπέστησαν δύο μεγάλες καταστροφές, το 1.450 π.Χ. και το 350 μ.Χ. από σεισμό, ωστόσο συνέχισαν να κατοικούνται.

Πηγή
Το είδαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Τσίπρα για διορισμούς στη Βουλή


Κομματικά κριτήρια καταγγέλλουν όσοι έμειναν εκτός

Για επιλεκτικές και παρεΐστικες επιλογές προσώπων καταγγέλλουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέλη του κόμματος.

Με επιστολές τους στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για προσλήψεις ατόμων, για μία εκ των περίπου εκατό θέσεων που το κόμμα δικαιούται, οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ανάληψης καθηκόντων και δεν είχαν ακόμα και τις πανεπιστημιακές περγαμηνές που χρειάζονταν. 

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο προσώπων που τοποθετήθηκαν με προσωπική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή. Πρόκειται για δύο προσωπικές φίλες από τα νεανικά χρόνια του προέδρου που σε αντίθεση με δεκάδες βιογραφικά που δόθηκαν, δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ. 

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και για άλλους διορισμούς. Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε σφοδρή κριτική για την τοποθέτηση του δικηγόρου και πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. 

Μάλιστα παρά το γεγονός, όπως αναφέρει η εφημερίδα ότι το κόμμα της Αριστεράς είχε αντιταχθεί στην παράλληλη απασχόληση, ο πρώην γραμματέας πήρε και άδεια εξαίρεσης από την υποχρέωση του να τελεί σε αναστολή το δικηγορικό του λειτούργημα. 

Τελικά, "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου". Τίποτε δεν αλλάζει. Όλα τα ίδια μένουν. Οι ίδιες τακτικές, οι ίδιες πρακτικές, διαιωνίζονται μέσα από το "νέο" που προτάσσει ο κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενος Αλέξης Τσίπρας. Δυστυχώς, η "επιλογή Τσίπρα" φαίνεται πως "καίγεται" μέσα από τις ίδιες επιλογές του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλεται από το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ!!!
kostasxan.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκίνηση στὸν Ἔβρο γιὰ τὴν Κυρὰ τῶν Μαρασίων


Τὴν ὥρα ποὺ τὸ "Βῆμα" τὸν "ἐμπλέκει" σὲ δῆθεν πραξικόπημα, ὁ στρατηγὸς Φράγκος Φραγκουλης εἶναι ὄρθιος στὰ σύνορα, ἀποκαλύπτοντας τὸ μνημεῖο τῆς "Κυρᾶς τῶν Μαρασίων"! Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀπάντηση ἀληθινῶν ἀνδρῶν, ποὺ ὑπηρετοῦν τὴν ἑλλάδα καὶ τὸν ἑλληνισμὸ ἐφ' ὄρου ζωῆς.
Ὁ ἐπίτιμος ἀρχηγὸς ΓΕΣ καὶ πρώην Ὑπουργὸς Ἄμυνας Φράγκος Φραγκούλης πραγματοποίησε τὰ ἀποκαλυπτήρια του μνημείου γιὰ τὴν Κυρὰ τῶν Μαρασίων δίπλα ἀπὸ τὸ σπίτι της στὴν "τελευταία γωνιὰ" ἑλληνικῆς γής. Ἡ Κυρὰ τῶν Μαρασίων, ἐπὶ δεκαετίες, ἦταν ἡ μητέρα ὅλων τῶν στρατιωτῶν καὶ ὕψωνε ψηλὰ τὴ σημαία. Ἡ Κυρὰ τῶν Μαρασίων, ἡ Βασιλικὴ Λαμπίδου, ἔχασε καὶ τὰ τέσσερα παιδιά της. Ἔφυγε ἀπὸ τὴ ζωὴ σὲ ἡλικία 107 ἐτῶν στὶς 19 Ἰουνίου τοῦ 2011. 
Τὸ μνημεῖο, ποὺ ἔχει σκαλισμένη τὴν ἑλληνικὴ σημαία, φιλοτέχνησε ὁ Γιάννης Μπαρδής. Δεῖτε τὸ βίντεο ἀπὸ τὴν τελετὴ μὲ τὰ πολλὰ μήνυμα ποὺ ἄφησε μὲ τὴν ὁμιλία του, ὁ Φράγκος Φραγκούλης....

orthodoxia-ellhnismos.gr/

Σχόλιο Πελασγού : Τέτοιους Έλληνες και Ελληνίδες χρειάζεται η Πατρίδα, σαν την Βασιλική Λαμπίδου, την "Κυρά των Μαρασίων", που κρατούσε από χρόνια Θερμοπύλες!Εύγε!
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΜΟΝΑΔΑ" ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ-ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ-VIDEO


Η συνωμοσία και το πραξικόπημα σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, την 1η Νοεμβρίου 2011, η οποία σήμερα αναπαράγεται σήμερα για άγνωστους λόγους από την εφημερίδα "Βήμα" ως υποτιθέμενο "πραξικόπημα που θα εκτελούσαν οι ΕΔ και εξ αυτού του λόγου "αποκεφαλίστηκε η στρατιωτική ηγεσία" είχε βρει και τον στρατιωτικό σχηματισμό που θα ηγείτο του ... "πραξικοπήματος".

Γιατί χωρίς τον υποτιθέμενο "ένοχο" δεν θα μπορούσε να υπάρξει "απόπειρα εγκλήματος".

Και για να γίνει αντιληπτή η έκταση του πραγματικού εγκλήματος, που εκτέλεσαν οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης σε βάρος των ΕΔ, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πρώτος στις Βρυξέλλες για ποιο λόγο είχε ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονη ή όχι στο ευρώ, αποκαλύπτουμε ότι είχε στοχοποιηθεί και συγκεκριμένος σχηματισμός ο οποίος βάσει αυτών που κυκλοφορούσαν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος Παπανδρέου σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν η επίλεκτη ΧΧΙΙΙ (23η)Ταξιαρχία των Τ/Θ, εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard-2HEL!

Στις πλάτες και στις κεφαλές των εκλεκτών του ΕΣ (γιατί για να υπηρετήσεις στα LEO2HEL, πρέπει να είσαι απλά εκλεκτός) έστησαν, φυσικά εν αγνοία τους των στελεχών, μια τεράστια συνωμοσία: Ότι, άκουσον-άκουσον, ετοίμαζαν πραξικόπημα!

Την "πληροφορία" την είχαν διαρρεύσει και σε ΜΜΕ του εξωτερικού απ'όπου και το defencenet.gr πληροφορήθηκε το σχετικό ζήτημα και είχε γράψει τότε σχετικά. Και μάλιστα είχαν βρει και το σενάριο: Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 η Ταξιαρχία είχε συμμετάσχει σε άσκηση ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων)"Χαλύβρινος Θώρακας" η οποία προέβλεπε ανάπτυξη αρμάτων στην Εγνατία, προκειμένου να λάβουν θέσεις μάχης βάσει των σχεδίων ανάσχεσης προελαυνόντων τουρκικών στρατευμάτων.

Η εμφάνιση των αρμάτων μάχης στον δημόσιο χώρο μέσα στη νύχτα είχε γίνει δεκτή με επευφημίες από τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους από την πολιτική ηγεσία που παρακολουθούσαν την άσκηση. Κατά σατανική σύμπτωση στο έμβλημα της Ταξιαρχίας υπάρχει το ρητό του Περίανδρου «ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ» που σημαίνει «Περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία»!

Η ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ υπάγεται επιχειρησιακά στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία. Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Χαλύβδινος Θώρακας 2011» άρχισε για την ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιο», την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ένα μήνα ακριβώς πριν από το φανταστικό "πραξικόπημα" .

Ας δούμε τι έγινε στη στην συγκεκριμένη άσκηση που οι πολιτικοί εγκληματίες την παρουσίαζαν ως "πρόβα πραξικοπήματος": Περί ώρα 00:30 μετά τα μεσάνυχτα λαμβανόταν σήμα συναγερμού από το Κέντρο Επικοινωνιών (ΚΕΠΙΚ), στην έδρα της ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα στη νύχτα οι όρχοι πλημμυρίζουν από προσωπικό και από βρυχυθμούς των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΠ που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν σε προκαθορισμένες θέσεις μάχης.

Ώρα 01:00. Τα άρματα μάχης, τα ΤΟΜΠ και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, έχουν ξεχυθεί στην Εγνατία Οδό και οι διερχόμενοι οδηγοί αποθεώνουν τους επίλεκτους αρματιστές. Μέσα σε ένα "μαύρο" πολιτικό περιβάλλον η ύπαρξη των ανδρών αυτών αποτελεί την μοναδική σταθερά των ακριτών. Δύο ώρες αργότερα, στις 03.00 έχει καταλάβει τις θέσεις στον τελικό προορισμό τους, αλλά κοιτώντας προς την Ανατολή, όχι προς την Δύση.

Και όμως οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη κίνηση ίσως και θέλοντας να εκδικηθούν την λαοφιλία της 23ης Τ/Θ Ταξιαρχίας, ως "τον κύριο σχηματισμό που θα εκτελούσε το πραξικόπημα"!

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί όχι απλώς κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά ορισμένων από αυτούς εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους μισθούς τους ως βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ας δούμε και το εντυπωσιακό βίντεο που πριν από μερικές ημέρες έλαβε το defencenet.gr από το ΓΕΣ αναφορικά με την ιστορία, την ισχύ και τον επαγγελματισμό της ΧΧΙΙΙ (23ης) Ταξιαρχίας Τ/Θ.

Δείτε το σε μεγάλη οθόνη και με τα ηχεία στο full. Θα δακρύσετε...




defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπομπή με τον Πάλμο σήμερα από τον ΕΟΕ


Σήμερα στις 21.00 ο Γεώργιος Πάλμος στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΕΟΕ στις 21.00 με το Σωκράτη και την Έλλη.Ακούτε και σχολιάζετε από εδώ http://eoellas.org/eoechat.html

Πρόδρομος Κοφσανίδης Υπεύθυνος Λειτουργίας Α' ΕΟΕ (www.eoellas.org)
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΟΒΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "1453"!


ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!

 ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΤΟ!!!








Μέλη του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βηρυτού, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη προβολή της τουρκικής  προκλητικής ταινίας "ΑΛΩΣΗ 1453" στους κινηματογράφους της πόλης. Το κόμμα, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην δοθεί άδεια για την προβολή της ταινίας, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Dimitri Rodrigue Khoury (φωτογραφία κάτω) "είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο".

Το Ελληνορθόδοξο κόμμα του Λιβάνου, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει του Ορθόδοξους Χριστιανούς, που αγγίζει το 7% του συνολικού πληθυσμού. Ο πρόεδρος του κόμματος, είχε δηλώσει για τους στόχους της ίδρυσής του "Στόχος του κόμματός μας, είναι η επιστροφή στην πραγματική μας ταυτότητα, την ελληνική ταυτότητα. Ενίσχυση της παρουσίας μας στην λιβανική πολιτική σκηνή. Σύνδεση της ελληνικής Αντιοχείου νεολαίας μας με τους δικούς τους ανθρώπους και αδελφούς στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στην νεολαία μας. Θα πρέπει να επιμείνουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να σωθεί το έθνος μας από την Αραβική και Ισλαμική αφομοίωση".

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!
Κι εμείς εδώ καθόμαστε κι ανεχόμαστε τους γραικύλους των τουρκοκάναλων να μας βομβαρδίζουν με Σουλεϊμάν και άλλους αιμοσταγείς σφαγείς!
Και όχι μόνο αυτό: Στο Λίβανο ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!
Ενώ εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας και να σηκώσουμε την σημαία μας!
Κι εκείνοι διαδηλώνουν με βυζαντινές σημαίες στο κέντρο του Βηρυττού!!!

Ιδιαίτερα σημαντικό πως η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι νέοι!

Αδέλφια, σας ευχαριστούμε για το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ που μας δίνετε...!

Το είδαμε εδώ με πληροφορίες από protothema

Σχόλιο Πελασγού : Το αίμα νερό δεν γίνεται...Η ΕΛΛΑΣ ζητάει την επανένωσή της μετά από εκατοντάδες χρόνια..Είθε η Ελλάς να μεγαλουργήσει και ο λαός να μετανοήσει.
Διαβάστε περισσότερα...

To ιndymedia πρέπει να καταργηθεί!


Το Ιndymedia https://athens.indymedia.org/ πρέπει να καταργηθεί!...  Είναι όργανο των σιωνιστών και των αναρχοκουμουνιστών παρακρατικών οργανώσεων και των τρομοκρατών στην χώρα.  Είναι γνωστό το τι λέει για όλους εδώ στην Ελλάδα.   Είναι γνωστό το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το σαϊτ. Η συνεργασία των αναρχοκουμουνιστών και τραμπούκων (χούλιγκαν-κουκουλοφόρων) και τρομολάγνων που είναι τσιράκια της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα και πράκτορες της CIA & MOSSAD και που είναι οι παρακρατικοί στην Ελλάδα που σαμποτάρουν την δημοκρατία και το έθνος και την χώρα "Ελλάδα" με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.  Aυτοί συνεργάζονται με την αστυνομία μας!
ΑΙΣΧΟΣ!  Διαβάστε το site βιβλίο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ του Τσιριγώτη Γιάννη για να καταλάβετε το τι εννοούμε...  Τόλμησε να τα βάλει ώς δημοσιογράφος ο Τσιριγώτης Γιάννης με το λαθρεμπόριο όπλων, καυσίμων, ναρκωτικών και τρομοκρατία και λαθρομετανάστευση το 2004 έως 2007 και άρχισαν να τον χλευάζουν στον Καμπούρη Φίλιππο για γραφικό τύπο και μετά οι παρακρατικοί κατάφεραν να τον κατηγορήσουν για "παιδεραστία" και για σεξομανία με συγκεκριμένη δική τους εισαγγελέα που τα αρπάζει από αυτούς και ανωμαλία σεξουαλική ώς αντίποινα επειδή τους κάρφωσε στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Γερμανίας και στα ΜΜΕ της Γερμανίας αλλά και επίσης στο Ευρω-Κοινοβούλιο.  Στο Τήλε-Φώς τα έβγαλε τα μισά!  Στο Τήλε-Φώς διεκδικούσε την αγαπημένη του Έλια Μενάγιας!...  Ο Τσιριγώτης έφαγε 3,5 εβδομάδες φυλακή στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού γιατί πρόσβαλε το σύστημα.  Ο Τσιριγώτης χάριν στους παρακρατικούς του indymedia κινδύνεψε λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας και αποκάλυψης να πάθει ατύχημα με "μανιπουλάρισμα" της Μερσεντές του (Α-160 Μερσεντές) στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και που την τελευταία στιγμή γλύτωσε το χειρότερο...  Την βλάβη-σαμποτάζ την βρήκε το Βερολίνο, δηλαδή η BND (Μυστικές Υπυρεσίες της Γερμανίας)... τον Απρίλιο του 2007!!!  Με έκθεση σχετική που πήγε στην εταιρεία Μερσεντές του Μαγδεβούργου και στην Kriminalpolizei (Αστυνομία Γερμανική)!   Και όλα αυτά γιατί χάλασε προσωρινά την δουλειά των παρακρατικών-αναρχοκουμουνιστών-αντιεθνικιστών-παγκοσμιοποιητών του Σόρος-τρομοκρατών και επειδή η Γερμανία τιμώρησε την Ελλάδα επιβάλοντάς της να αγοράσει πολλά όπλα και είδη-προϊόντα επιχειρηματικών συμφερόντων γερμανικών (Siemens για παράδειγμα....) και τάνκς δισεκατομμυρίων για να μήν πάει η υπόθεση στην ΕΕ και στο δικαστήριο της Χάγης.  Ότι η χώρα μας υποθάλπει εγκληματίες επίτηδες για να¨"τρέφεται" η Αλ Κάϊντα και κάθε Μουσουλμανικό Φανατικό Ακραίο Στοιχείο αλλά και η PKK της Τουρκίας μαζί με το παρακράτος των στρατιωτικών του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους.  Ποιός βάζει για παράδειγμα φωτιές στα δάση μας;  Ποιός σαμποτάρει τις πορείες του λαού στην Αθήνα;  Φυσικά οι παρακρατικοί ndymedia!   Αυτοί είναι!... Αυτοί που βάζουν τους UCK Αλβανούς εις βάρος της Ελλάδος...  Αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα με τις οικολογικές και "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" οργανώσεις στην Μακεδονία μας!  Αυτοί που γκριζάρουν με την Τουρκία την Θράκη και τα Νησιά του Αιγαίου μας....   Αυτοί που δημιούργησαν το Κυπριακό...  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ τύπου Μασονίας-Bilderberg είναι μου απομυζούν το αίμα και τον μόχθο του Ελληνικού λαού με τους πολιτικάντηδες του κώλου!...  Τύπου ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΝΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!   Μαζί με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τα Μίντια!...  Δείτε λοιπόν το βιβλίο του Τσιριγώτη:  http://parakratos-paratrapezika.blogspot.gr/
Tέλος, η Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν εκμεταλλεύτηκε την πληροφόρηση και τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό των Ελλήνων τρομο-αναρχικών-παρακρατικών τύπου indymedia και πίεσε έτσι τον Καραμανλή για τον Αγωγό Βουκτάς-Αλεξανδρούπολης και επίσης την εκμετάλλευση των ΑΟΖ όλων των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδος σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο!...  Το τρένο όμως χάθηκε για την Ελλάδα!  Ήταν η μόνη της σωτηρία και προστασία γεωστρατηγική-γεωπολιτική από το 2007 και έπειτα!...  Θα είχε σωθεί από τους γείτονες-εχθρούς της που την υπουβολεύονται και έχουν κατακτητικές-επεκτακτικές τάσεις εις βάρος της πατρίδος μας!.... Με εκτίμηση, Ο Εκδότης-Δημοσιογράφος της Ομογενειακής Ελληνικής στο Ιντερνέτ Εφημερίδος του Βερολίνου YELLOW JOURNAL
Σχολιαστής Ειδήσεων-Ειδικός για την Ελλάδα του γερμανικού καναλιού Ν24
Δημοσιογράφος--Oικονομολόγος-Liquidator
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ www.tsirigotisgiannis.blogspot.com yellowjournal44.blogspot.gr Σχόλιο Προμηθέως: Το παρόν κείμενο μας το έστειλε ο κύριος Τσιριγώτης και τον ευχαριστούμε. Kρατάμε επιφυλάξεις σε ορισμένα στοιχεία που δίνει και συγκεκριμένα σε μερικά σημεία που καταγγέλει με ονοματεπώνυμα. Οι καταγγελίες που κάνει πάντως και τα στοιχεία που δίνει  είναι σοβαρότατα και μας βάζει σε προβληματισμό. Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Θα θέλαμε να πάρουμε απάντηση από τα αρμόδια όργανα, μία διάψευση τουλάχιστον, γιατί η σιωπή τους θα επιβεβαιώσει το άνωθεν κείμενο. Η ερώτηση που έχω να κάνω και πιστεύω πως πολλοί συνΈλληνες τι κάνουν συνεχώς, είναι για ποιο λόγο το indymedia λειτουργεί ακόμα παρανόμως. Ποιοi βγαίνουν κερδισμένοι από την λειτουργία αυτού του site; Γιατί ο αρμόδιος πρύτανης δεν παίρνει θέση; Έχει σχέση το indymedia με τον George Soros; Θα επανέλθουμε σύντομα με αυτό το ζήτημα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ισλαμοφασισμός (και) στην Ευρώπη


Μια τεράστια μάζα, η οποία στην κυριολεξία ελέγχεται απόλυτα από τις "δουλεμπορικές" ΜΚΟ. 

Μαζί μ' αυτούς μπόρεσαν και μπήκαν στα κράτη πραγματικά ισλαμικά κτήνη ...
Ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν οι ισλαμικές κοινωνίες ...
Ό,τι χειρότερο είχαν οι παρακρατικοί μηχανισμοί των εθνικοσοσιαλιστών δικτατόρων. 

Τα πρωτοπαλίκαρα του Σαντάμ, του Καντάφι ή του Μπεν Άλι κάπου στην Ευρώπη βρίσκονται τώρα, παριστάνοντας τους μετανάστες. 

Εξασφάλισαν την ατιμωρησία για τα εγκλήματά τους στις πατρίδες τους και ανέλαβαν νέες αποστολές στο εξωτερικό.
Όλοι όσοι έμεναν "άνεργοι" από τις μεγάλες αλλαγές στον ισλαμικό χώρο, στο πρόσωπο των Αμερικανών βρήκαν νέα αφεντικά. 

Έτοιμους εκπαιδευμένους και αδίστακτους τους βρήκαν οι Αμερικανοί. 
Όλοι τους με "βαριά" βιογραφικά. Δολοφονίες, παρακολουθήσεις, εκβιασμούς αντικαθεστωτικών, βιασμούς κλπ.. 
Μέρος του παρακράτους του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Τυνησίας, του Μαρόκου είναι όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωτοστατούν στις προβοκάτσιες στην Ευρώπη και παριστάνουν τους φτωχούς μετανάστες.
Βάζουν τους φανατικούς και τους γραφικούς μπροστά, για να βλέπουμε τις "καθυστερημένες" φάτσες τους και αυτοί κάνουν τις ομάδες περιφρούρησης ...
Τις σκληρές, οπλισμένες και αδίστακτες ομάδες περιφρούρησης. Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει εργαστεί πουθενά. 
Οι προβοκάτσιες και οι διαμαρτυρίες ήταν η δουλειά τους. Από τον σωματότυπό τους το καταλαβαίνεις. 

Φαίνεται ο σωματότυπος του κουρασμένου, του φτωχού και του πεινασμένου.
Τέτοιους σωματότυπους έχουν αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται συνήθως δολοφονημένοι από τους ομοεθνείς τους. 
Οι υπόλοιποι είναι καρδαμωμένοι ...
Όπως το κτήνος της Πάρου, που κακοποίησε σε θανάσιμο βαθμό τη μικρή Μυρτώ. ..........................

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Ελληνική όλη η Τοσκερία» συμφωνα με τον ιδρυτή του αλβανικού κράτους


Συμφωνία του ιδρυτή του νεοσύστατου αλβανικού κράτους, Ισμαήλ Κεμάλι με την Ελλάδα όπου αναγνωρίζει ως ελληνικό έδαφος όλη την Τοσκερία.
«30 Μαρτίου 1914. Ο Ισμαήλ Κεμάλι αποβιβάζεται στο Μπρίντιζι και ξεκινάει το ταξίδι του για Ρώμη, Βιέννη, Παρίσι και Λονδίνο. Ερωτηθείς απ’ τους ανταποκριτές των εφημερίδων για τον σκοπό του ταξιδιού του, δήλωσε πως βγήκε να προσπαθήσει για τα σύνορα του Βορρά και όχι του Νότου, δεδομένου ότι τα σύνορα του Βορρά είχαν προηγουμένως οριοθετηθεί οριστικά απ’ τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και εκείνα του Νότου ήταν υπό διαπραγμάτευση. Η εν λόγω δήλωση φιλοξενήθηκε απ’ όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες και έτυχε μιας ιδιαίτερα ολόχαρης και ενθουσιώδους υποδοχής απ’ τον ελληνικό τύπο, ο οποίος επ’ ευκαιρία των συνόρων του Νότου δημοσίευσε τη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης  με τον Ισμαήλ Κεμάλι η οποία αναγνώριζε όλη την Τοσκερία ως ελληνικό έδαφος. Ο Ισμαήλ Κεμάλι τήρησε τον λόγο του, διότι σε όλες τις συζητήσεις που είχε με τους ξένους ανταποκριτές μιλούσε για το Κόσοβο και ποτέ για την Τοσκερία και την Τσαμουριά. Ερωτηθείς στη Ρώμη απ’ τον  ανταποκριτή της παρισινής εφημερίδας Ματίν ποια η άποψή του για τα σύνορα του Νότου, που τότε ήταν υπό διαπραγμάτευση στη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου, ο Ισμαήλ Κεμάλι δήλωσε πως μέλημά του δεν ήταν τα σύνορα του Νότου, αλλά τα σύνορα του Βορρά. Στη γαλλική: “Ce n’ estait pas la frontiere du Sud qui le il preoccupait, mais celle du Nord”».

http://aftonomi.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ : "Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;"


(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό....) 
Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.


Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει:
Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.


Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση - κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».


Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω, σκάβω για να καλοτρώγω;».


Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»
Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.


Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα! (Σχόλιο Πελασγού : Αφιερωμένο σε όλα τα κατακάθια της πολιτικής.)


Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».


Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα.


Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά - ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

ellhnografos

Σχόλιο Πελασγού : Κάποτε έβγαιναν και άξιοι πολιτικοί Έλληνες!
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός στην Κρήτη για νέο κύμα ματαναστών


Στον απόηχο του θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη θάλασσα της Ιεράπετρας, με δουλεμπορικό σκάφος αλλά και της εκτίμησης για αύξηση του κύματος των λαθρομεταναστών με αφορμή και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αλλά και σε άλλες χώρες, το λιμενικό της Κρήτης βρίσκεται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με το Prismanews.gr, τα ξημερώματα  εντοπίστηκε να πλέει στα διεθνή χωρικά ύδατα ένα δουλεμπορικό σκάφος το οποίο επιχείρησε να αποβιβάσει λαθρομετανάστες στο νησί. 
Η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος απέτρεψε την επιχείρηση των δουλεμπόρων, οι οποίοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν ρίχνοντας στην θάλασσα έναν αλλοδαπό, τον οποίο και χτύπησαν στο κεφάλι!

Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αλλοδαπό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δώσει κατάθεση στο Λιμενικό, το οποίο διενεργεί και την σχετική προανάκριση.

Οι λιμενικές αρχές έχουν λάβει σήμα από τα κεντρικά για αυξημένες περιπολίες και αυξημένη ετοιμότητα, ενώ η Κρήτη, ειδικά οι απόμακρες ακτές στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Διαβάστε περισσότερα...

Περιμένοντας τους Βαρβάρους...


-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.......
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
  
Παρατηρώντας τα γεγονότα και τα συμβάντα των τελευταίων ημερών σε συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών το συμπέρασμα είναι τo εξής, δεν περιμένουμε πια τους βαρβάρους να μας έρθουν αλλά είναι ήδη εδώ.
Ο εχθρός είναι πια εντός των πυλών και μας κοιτάει κατάματα κ απειλητικά. Απειλεί και θέλει να κατακτήσει και αφανίσει όλα αυτά τα ιδανικά, τις αξίες, οράματα και όλα όσα πιστέυουμε που τόσους αιώνες υπερασπιστήκαμε σε αυτόν εδώ τον τόπο που λέγεται Ελλάδα.
Πίσω από τις μάσκες των <<αθώων κ κακομοίρηδων>> λαθρομεταναστών που μας πλασάρει η νεοταξική προπαγάνδα κ τα τσιράκια τους βρίσκονται οι καινούργιοι βάρβαροι έτοιμοι να διατελέσουν το έργο που τους έχουν αναθέσει και να αφανίσουν κ να υποδουλώσουν την Ελλάδα και να τον Ελληνισμό.
Βοήθεια τους οι διάφοροι καλοθελητές νεοταξικοί, προοδευτικοί, νέο κουλτουριάρηδες που προέρχονται αποκλειστικά από των χώρο της <<Αριστεράς κ της προόδου>> και τους υποστηρίζουν ηθελημένα ή άθελα τους σε αυτήν την προσπάθεια προδίδωντας την ίδια τους την χώρα και την φυλή.
Δεν υπολόγισαν όμως και δεν λογάριασαν κάτι....
Μπροστά τους θα βρούνε εμάς...
Εμάς που ορκιστήκαμε να φυλάμε Θερμοπύλες και να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια που μας παράδωσαν οι άξιοι κ τιμημένοι προγονοί μας .
Εμάς που είμαστε εδώ, άγρυπνοι φύλακες κ φρουροί έτοιμοι να θυσιαστούμε για το έθνος μας κ την φυλή μας και να πολεμήσουμε για όλα αυτά που πρεσβεύει η Ελλάδα κ ο Ελληνισμός στα πέρατα της γής.
Εμάς που σαν γνήσιοι απόγονοι των επίλεκτων σωμάτων της αρχαίας Ελλάδος των Λακεδαιμονίων, των Μαραθωνομάχων, του Ιερού Λόχου των Θηβαίων, της ξακουστής Μακεδονικής φάλαγγας και όλων των ενδόξων κ ηρωικών αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών θα είμαστε στην πρώτη γραμμή να διώξουμε τον εχθρό και να πολεμήσουμε για όλα αυτά που πρεσβεύει για όλους εμάς η ένδοξη κ τιμημένη γαλανόλευκη σημαία μας.
Ότι και αν κάνουν, ότι και αν σκέφτονται, ότι και αν προσπαθήσουν ένα να ξέρουν...
Θα μας βρουν μπροστά τους και είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε και σε αυτήν την μάχη θα υπάρξει νικητής, εμείς, οι Έλληνες.
Γιώργος Καλαμάρης
http://monada-efedron-katadromon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η άγνωστη Ελλάδα!...


Αριστερά: Ο κ. Γιάννης Οικονόμου. Εργάζεται ως μεταφραστής στην Κομισιόν και μιλάει 32 γλώσσες!.. Δεξιά: Η κρητικής καταγωγής κ. Λίντα Ζερβάκη. Πρόκειται να γίνει η πρώτη αλλοδαπής καταγωγής παρουσιάστρια της «Tagesschau», του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 20.00 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης!..





Την ώρα που εμείς εδώ στην Ελλάδα πασχίζουμε πώς θα βρούμε τα 11,5 (έγιναν 13,5 και τώρα μιλάνε για 16) δις, λες και η ζωή αυτής της φυλής στους αιώνες που πέρασαν ήσαν κάποιες .. οφειλές, ο κόσμος ανακαλύπτει μια άλλη, την άγνωστη Ελλάδα, που μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για τη ζωή!.


ΤΟ ΟΤΙ αυτή η Χώρα, που λέγεται Ελλάδα, γέννησε μεγάλους άνδρες, σοφούς και φιλόσοφους, ήρωες και αγίους, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δεν είναι κάτι που το λέει μόνον ο γράφων.

Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, με παγκόσμια ακτινοβολία, το έχουν πει και πάρα πολλοί ξένοι διανοούμενοι έχουν ασχοληθεί με την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνικό ή Ελληνοορθόδοξο Πολιτισμό.

Διαβάστε, για παράδειγμα μια είδηση, που αφορά στο σήμερα, και θα καταλάβετε γιατί τα λέμε αυτά που γράφουμε στο σημερινό μας σχόλιο:

«Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο οποίος μιλά 32 γλώσσες είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Κρήτη, ονομάζεται Γιάννης Οικονόμου και εργάζεται ως… μεταφραστής. Ο Γιάννης Οικονόμου σπούδασε γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μεσανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia), των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και από το 2002 έως και σήμερα εργάζεται ως μεταφραστής στην Κομισιόν!»

Αλλά να ήταν μόνον αυτός; Μόνον στην Αμερική χιλιάδες Ελληνόπουλα διαπρέπουν στα Γράμματα, τις Τέχνες και όλες σχεδόν τις Επιστήμες!.. Πόσα μεγάλα ονόματα έχουν ελληνική καταγωγή και έζησαν ή διέπρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Να αναφέρουμε ενδεικτικά τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου (Αναγνωστόπουλο), τον υποψήφιο –και παρά λίγο- πρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκη, τον σύμβουλο του προέδρου Κλίντον Τζορτζ Στεφανόπουλο, τον διευθυντή της CIA Τζορτζ Τένετ, τον μεγάλο σκηνοθέτη Ηλία Καζάν, τους ηθοποιούς: Ολυμπία Δουκάκη, Τζον Στάμος, Μπίλι Ζέιν, Τζένιφερ Άνιστον (τον Τέλι Σαβάλας παλαιότερα), τον σκηνοθέτη Τζον Κασαβέτη, τον παραγωγό Τζορτζ Κοσμάτο, τον αθλητικογράφο Μπομπ Κόστα, τον ποδοσφαιριστή Άλεξ Λάλα, τους συγγραφείς Αριάνα Χάφινγκτον και Ντέιβιντ Σεντάρις, την πρίμα μπαλαρίνα Έλεν Αλεξόπουλος και τόσους άλλους.

Μόλις σήμερα διαβάσαμε ότι μία Ελληνίδα, η κρητικής καταγωγής, Λίντα Ζερβάκη, πρόκειται να γίνει η πρώτη αλλοδαπής καταγωγής παρουσιάστρια της «Tagesschau», του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 20.00 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης!.

Η 35χρονη Eλληνογερμανίδα έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Απριλίου στο δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται ως σκαλοπάτι για το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας.

Ο διευθυντής του δελτίου «Tagesschau» Kai Gniffke μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την «εξαιρετική ακτινοβολία» της Λίντας Ζερβάκη και προβλέπει ότι αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων «Tagesschau» ως κεντρική παρουσιάστρια!

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πλήθος από ονόματα, που διαπρέπουν στην άλλη Ελλάδα. Την άγνωστη Ελλάδα.

Απλά, αυτά ας τα βλέπουν οι Έλληνες που κυβερνούν τον τόπο τα τελευταία χρόνια και κάνουν ό,τι μπορούν για να φυγαδεύονται στο Εξωτερικό τα πιο φωτισμένα μυαλά της Ελλάδας. Εκείνα που θα μπορούσαν άνετα να δημιουργήσουν εδώ την καινούργια Ελλάδα. Την Ελλάδα που θέλαμε και που ονειρευόμασταν όταν ήμασταν παιδιά!...

Ας όψονται οι αίτιοι... Τίποτε άλλο!...



Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

O ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Φ.ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ... ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ "ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


Προκλητικό δίχως δεύτερη κουβέντα το δημοσίευμα του διαπλεκόμενου "Βήματος" με ενορχηστρωτή τον περιώνυμο πια θαμώνα της πλατείας Κολωνακίου Σταύρο Ψυχάρη και τα "τέκνα" του αλλά και εκδότες που συνηθίζουν τα "συμβόλαια εξόντωσης" μέσα από το εκδοτικό παρακράτος και την κοπριά που μια ζωή έριχναν για να επιβιώσουν επιχειρηματικά. Είναι πια όλοι τους γνωστοί και δακτυλοδεικτούμενοι. Και θα κατονομαστούν.

όπως σημειώνει και το αξιόπιστο on alert "δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί ...πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα το πως "αποφύγαμε το πραξικόπημα"! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατεύματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποια προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ό,τι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία... Η περίοδος που διανύουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012.", καταλήγει το στρατιωτικό site.

Είναι ξεκάθαρο που το πάνε. Στην αποσταθεροποίηση. Το θέμα είναι ποιους ευνοούν όλες αυτές οι δημοσιογραφικές χυδαιότητες.

Θα επανέλθουμε... makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές του Χριστού (πλήν του Ιούδα) ήταν Έλληνες και η Γαλιλαία Ελληνική περιοχή!




Η επαρχία της Γαλιλαίας στην οποία γεννήθηκε μεγάλωσε και δίδαξε ο Ιησούς όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες
καθώς για διάστημα τριών αιώνων προ της Ελεύσεως του Χριστού ευρίσκοντο υπό την διοίκηση
αρχικά των Πτολεμαίων και αργότερα των Σελευκιδών απογόνων της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Ελληνιστική περίοδος διήρκεσε στην....
Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π Χ
Η πλειονότητα λοιπόν των πόλεων της Γαλιλαίας όπως και των άλλων επαρχιών που συνόρευαν με την Ιουδαία ήταν Ελληνιστικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σ’ αυτές κατοικούσαν μόνον Έλληνες.
Στις ίδιες πόλεις κατοικούσαν Ιουδαίοι, Σύροι, Παλαιστίνιοι και Άραβες, όμως η οργάνωση των πόλεων και ο τρόπος ζωής ήταν Ελληνικά.
Επίσης με σύσταση του Πτολεμαίου διατάχθηκαν οι γειτονικές Ελληνικές πόλεις να υποχρεώνουν τους Ιουδαίους να τηρούν τα έθιμα των Ελλήνων.

ψήφισμα δὲ ἐξέπεσεν εἰς τὰς ἀστυγείτονας πόλεις
῾Ελληνίδας Πτολεμαίου ὑποτιθεμένου τὴν αὐτὴν ἀγωγὴν
κατὰ τῶν ᾿Ιουδαίων ἄγειν καὶ σπλαγνίζειν
Β' Μακκαβαίων 6. 8 

Οι ίδιοι οι Ιουδαίοι καταγράφουν στην Βίβλο ότι γύρω από την Ιουδαία υπήρχαν Ελληνικές πόλεις.
Η εποχή στην οποία αναφέρεται το απόσπασμα είναι περί το 170 π Χ και ο Κυβερνήτης που έδωσε την διαταγή να τηρούνται τα Ελληνικά έθιμα ήταν ο Πτολεμαίος ο Δ΄.
Ακριβώς την ίδια διαταγή κατά την ίδια χρονική περίοδο είχε δώσει και ο φιλέλληνας Αρχιερέας των Ιουδαίων Ιάσων αυτή την φορά όχι για τις γειτονικές Ελληνικές πόλεις αλλά για τις ίδιες τις πόλεις της Ιουδαίας:
Κι ο Ιάσων με την εξουσία που του δόθηκε υποχρέωσε τους συμπατριώτες του να ζουν όπως οι Έλληνες.
( Β΄ Μακκαβαίων 4. 10 )

Ακόμη και οι ίδιοι οι Ιουδαίοι είχαν αρχίσει να ακολουθούν τον Ελληνικό τρόπο ζωής.
Ο φιλέλλην Αρχιερέας των Ιουδαίων Yeshua ο οποίος μετέτρεψε το όνομά του στο Ελληνικό Ιάσων
ζήτησε από τον Βασιλέα Αντίοχο τον Επιφανή την άδεια αλλά και την βοήθειά του να μετατρέψει
την Ιερουσαλήμ σε πόλη Ελληνική ,και την έλαβε.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ίδρυσε στην Ακρόπολη της πόλης Ελληνικό Γυμνάσιο Παλαίστρα και Εφηβείο
και ώθησε τους «κράτιστους των εφήβων» να ακολουθούν τα Ελληνικά ιδεώδη.

Όπως καταγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη την εποχή εκείνη ( 170 π Χ ) οι έφηβοι Ιουδαίοι
«έτρεχαν να συμμετάσχουν στην απαγορευμένη από τον νόμο χορηγία της παλαίστρας όταν τους καλούσε ο ήχος του δίσκου.Περιφρονούσαν τις πατροπαράδοτες αξίες και εκτιμούσαν αφάνταστα τις Ελληνικές τιμές»

Δύο αιώνες λοιπόν πριν από την έλευση του Χριστού η Ιερουσαλήμ είχε μετατραπεί σε μία πόλη Ελληνιστική.
Βεβαίως τα επόμενα χρόνια η Ελληνική ακμή εξασθένησε με την επανάσταση των Μακκαβαίων,
όμως ο Ελληνικός σπόρος είχε ήδη πέσει σε ολόκληρη την Παλαιστίνη και ο σπόρος αυτός
ωρίμασε στην Γαλιλαία την εποχή του Χριστού.
Ο Άγιος Κύριλλος καταγράφει ότι κατά την εποχή του Χριστού στις πόλεις της Γαλιλαίας κατοικούσαν Έλληνες.
Επειδή ευρίσκεται κοντά η χώρα των Ιουδαίων προς την χώρα των Γαλιλαίων και επειδή έχουν πόλεις και κωμοπόλεις γειτονικές μεταξύ τους οι Έλληνες και εκείνοι ( οι Ιουδαίοι ) έκαναν συχνές τις αναμίξεις, σύχναζαν δε οι μεν προς τους δε ( Κύριλλος Ερμηνεία εις το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον τόμος 2 σελίδα 308 ).

Στις Eλληνικές πόλεις της Γαλιλαίας και της ευρύτερης περιοχής του Ισραήλ αναφέρεται
και ο Γάλλος Aκαδημαϊκός Δανιήλ Ροπς:
Μέσα στον οργανισμό του Ισραήλ υπήρχε και ένα άλλο ξένο σώμα οι Eλληνικές πόλεις.
Ένας αριθμός από οικισμούς πολλοί από τους οποίους σημαντικοί ήταν Eλληνικοί όχι Eβραϊκοί.
Άλλοι είχαν ιδρυθεί την εποχή που οι απόγονοι των Στρατηγών του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι Λαγίδες από την Αίγυπτο και οι Σελευκίδες από την Συρία κρατούσαν στα χέρια τους την Παλαιστίνη όπου είχαν εγκαταστήσει διάφορους δήμους με Έλληνες μετανάστες.
Αποτελούσαν την Δεκάπολη μία Ομοσπονδία από δέκα πόλεις
ο Ίππος
η Γέρασα
η Πέλλα
τα Γάδαρα
η Φιλαδέλφεια
Και άλλες Ελληνικές πόλεις είχαν ιδρυθεί στα παράλια από την Πτολεμαΐδα την παλιά Άκκα ως την Γάζα.
Η Καισάρεια που ο Ηρώδης ο Μέγας μετέτρεψε σε πρώτο λιμάνι της Παλαιστίνης ήταν κατά τα τρία τέταρτα Ελληνική.
Και όταν ιδρύθηκε η Τιβεριάδα στις όχθες της λίμνης τον πληθυσμό της τον αποτελούσαν Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος του.
Η Σεπφωρίς, η πρωτεύουσα της Γαλιλαίας, ήταν στην ουσία και αυτή Ελληνική πόλη
Δανιήλ Ροπς (Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη σελίδα 52-53)


Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού.
Αν και οι πόλεις ευρίσκοντο υπό Ρωμαϊκή διοίκηση το Ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν Ελληνικής καταγωγής.
Το αυτό συνέβαινε και με τους μαθητές του Χριστού οι οποίοι ήταν όλοι Γαλιλαίοι πλην ενός του Ιούδα ο οποίος ήταν Ιουδαίος.
Οι Γαλιλαίοι μαθητές του Χριστού είχαν ρίζες Ελληνικές και αυτό φανερώνεται όχι μόνον από την
εξελληνισμένη περιοχή στην οποία κατοικούσαν ούτε από τα Αρχαία Ελληνικά ονόματά τους,
-Φίλιππος Πέτρος Ανδρέας Σίμων Ιωάννης (εκ του Ίωνας)
Θωμάς (εκ του θώμα=θαύμα)
αλλά και από την ακριβή γενεαλογία τους η οποία καταγράφηκε στις αρχές του 3ου μ Χ αιώνα
από τον Επίσκοπο Τύρου Δωρόθεο.
Η καταγραφή του Επισκόπου Δωροθέου ο οποίος έζησε μεταξύ 2ου και 3ου μ Χ αιώνα
περιλαμβάνεται στην Χρονογραφία με τίτλο Chronicon Paschale (εκδόσεις Βόννης και Βενετίας) και αποκαλύπτει ότι όλες οι μητέρες των μαθητών του Χριστού είχαν Αρχαία Ελληνικά ονόματα:
Ιεροκλεία η μητέρα του Ιωάννη και του Ιακώβου
Σοφία η μητέρα του Φιλίππου
Ρέα η μητέρα του Θωμά
Ουρανία η μητέρα του Βαρθολομαίου
Ευτυχία η μητέρα του Ιακώβου του Αλφαίου
Χειροθεία η μητέρα του Ματθαίου
Αμμία (=μητέρα) η μητέρα του Σίμωνος του Κανανίτη
Σελήνη η μητέρα του Θαδδαίου
Ιωάννα (εκ του Ίωνα) η μητέρα του Πέτρου και του Ιακώβου
( Στην καταγραφή του Δωροθέου δεν αναφέρονται τα ονόματα της μητέρας του Σίμωνα του ζηλωτή και της μητέρας του Ιούδα )
Όσον αφορά στους πατέρες των μαθητών του Χριστού στην καταγραφή του Δωροθέου περιλαμβάνονται μερικές ακόμη Αρχαίες Ελληνικές ονομασίες όπως Διοφάνης Σωσθένης Άνδρων Ζήνων Αλφαίος Ιωνάς (εκ του Ίωνας) και Ζεβεδαίος (εκ του Ζευς+Ιδαίος)

http://utidanos.blogspot.com/
Πηγή (http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5178.html)

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η απάτη του φοινικικού αλφάβητου


Σχετικά με την Ελληνική γραφή και άρα και την καταγωγή των Ελληνικών γραμμάτων είναι απαραίτητη η αναφορά στον Όμηρο και τον Ηρόδοτο, κυρίως ως προς την χρονολόγηση του Ομήρου από τον τελευταίο. Για αυτόν το λόγο θα παρατεθούν στη συνέχεια αποσπάσματα κειμένου καθώς και φωτογραφίες που βοηθούν στην ανατροπή της ατεκμηρίωτης ή ακόμη και ανόητης αυτής θεωρίας που θέλει του φοινικοσημίτες ως πρώτους εφευρέτες και πατέρες της σύγχρονης γραφής. Επίσης, συμπληρώνεται ότι αυτά τα αποσπάσματα μέχρι και τις αρχές του 20ου αι. εθεωρούντο από τους ειδικούς ως αυθεντικά. Στις μέρες όμως αυτά καταρρίφθηκαν και αποδόθηκαν σε έναν ψευδο-Ηρόδοτο ο οποίος λέγεται ότι έζησε το 200 μ.Χ.. 


Ωστόσο ανέξαρτητα από την ύπαρξη ή μη του ψευδο-Ηροδότου προκύπτει το ερώτημα, τι στ΄αλήθεια συνέβη μετά τον 19ο αιώνα (και στον 20ο) ώστε να πεισθούν αρκετοί ιστορικοί αλλάζοντας τη στάση τους επάνω σε αυτά τα κείμενα, βγάζοντάς τα ως πλαστά αλλά και ακόμη περισσότερη απορία για την "πρεμούρα" που δείχνουν μερικοί "επιστήμονες" να μεταθέτουν οτιδήποτε Ελληνικό σε πολύ νεώτερα χρόνια και καθιστώντας τοιουτοτρόπως έναν λαό φάντασμα ως προς τον πολιτισμό του, ως φωτοδότη πολιτισμού και γραμμάτων;


Στην συνέχεια, για αρχή υπάρχουν μερικές εικόνες και αποσπασματα κειμένου που θα παρουσιασθούν συμβολικά, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουμε στην αντίθετη θεώρηση από την περιέργως αστηριχτη αλλά κατεστήμενη θεωρία περί φοινικοσημίτων.




Ο Όμηρος στα ομηρικά έπη έγραφε: "Ως φάτο, τον δε άνακτα χολός λαβέν, οίον άκουσεν κτείναι μέν ρ' αλέεινε , σεβάσσατο γάρ τόδε θυμώ, πέμπε δε μιν Λυκίηνδε, πόρεν δ' όγε σήματα λυγρά γράψας έν πίνακι πτυκτώ θυμοφθόρα πολλά".




Με λίγα λόγια τα Ομηρικά Έπη μας "ενημερώνουν" ότι εκείνη την εποχή έγραφαν σε ένα είδος τετράδιου (ίσως με επιφάνεια κεριού ή νωπού πηλού) χαράζοντας ετσι εύκολα γράμματα με κάποιο αιχμηρό εργαλείο, ενώ ο Ηρόδοτος (έστω ψευδο-Ηρόδοτος) το τοποθετούσε αυτό γύρω στο 1150 π.Χ. Βέβαια αυτές οι υποθέσεις δεν ήσαν συμφέρουσες στους συγκεκριμένους γνωστούς - αγνώστους με αποτέλεσμα να μην τους αρέσει ο Όμηρος που στην αρχή τον είπαν ως πρόσωπο μη ιστορικό και μάλλον μυθικό ενώ αργότερα μετά την επιβεβαίωση ύπαρξης της Τροίας και των Μυκηνών, βιάστηκαν με το ζόρι να τον "ζησουν" περί το 800πχ.


Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν με λίγα σχόλια μερικές φωτογραφίες που είναι απόλυτα τεκμηριωμένες, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να "ζωηρέψει" η αμφισβήτηση της φοινικικής προέλευσης των γραμμάτων. Τα στοιχεία και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δώστε παρακαλώ την προσοχή σας.


Περί το 1870 ο Ερρίκος Σλήμαν ανακαλύπτει την Τροία και τις Μυκήνες που μέχρι τότε ήθελαν να πιστεύουν ότι ήσαν απλά ομηρικοί μύθοι.


Από το 1910 και ύστερα βρίσκονται πλήθος μεγάλο από πινακίδες γραφής, στην Πύλο, στις Μυκήνες αλλά και άλλες τοποθεσίες.








Το 1950 ο Michael Ventris, τις αποκρυπτογραφεί τεκμηριώνοντας απόλυτα με αυτό τον τρόπο ότι η Γραμμική Β που ήταν η γραφή των πινακίδων ήταν ελληνική και πως γράφτηκαν αυτές από τον 15ο μέχρι και τον 12 π. Χ. αι.












Την δεκαετία του 1990 και εντεύθεν γίνεται μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, απόλυτα τεκμηριωμένη. Στο Ulubulun της σημερινής Τουρκίας, κοντά στην αρχαία Αλικαρνασσό σημερινό Bodrum, ανακαλύπτεται στο βυθό της θάλασσας ένα αρχαίο άθικτο σχεδόν ναυάγιο του 13ου αι. π. Χ.

Σε αυτό το αρχαίο ναυάγιο του Uluburun, εκτός των άλλων πλούσιων και σημαντικών ευρημάτων, ανακαλύπτεται το πρώτο βιβλίο της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς το περιέγραφε ο Ομηρος. Ας θυμηθούμε το.. «γράψας γράμματα λυγρά.. εν πίνακι πτυκτώ…» Στην πιο κάτω φωτογραφία το συγκεκριμένο έκθεμα όπως παρουσιάζεται απο το INA, το διεθνές αρχαιολογικό ναυτικό μουσείο. Προσέξτε στο INA ιδιαίτερα, την Τουρκική συμμετοχή καθώς και την πλήρη Ελληνική απουσία για ένα θέμα επίσημο και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για ολο το Αιγαίο..





ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.. και ανεξάρτητα από το πότε έζησε ο Όμηρος  ένα είναι βέβαιο. Οι Έλληνες της Μυκηναϊκης εποχής είχαν θαυμαστό τρόπο να γράφουν την γραφή τους, την Γραμμική Β.


Μία πρόταση για αρχή στην αίολη θεωρία τους..


Οι σημίτες ποτέ δεν είχαν φωνήεντα, και εφοσον το ΑΛΦΑ το ελληνικό ήταν και είναι Φωνήεν τότε το ΑΛΕΦ το φοινικικό τι ήταν στην γραφή τους, με δεδομένο πως αυτοί δεν είχαν κάν φωνήεντα;


Στην εικόνα τα Ελληνικά Φωνήεντα της Γραμμικής Β δια χειρός Michael Ventris.






Πήραν δηλαδή οι Έλληνες από αυτούς, γράμμα που έτσι και αλλιώς δεν είχαν οι φοινικοσημίτες; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ποιος θα δώσει;


Άρθρο:  Αντώνης Περδικάρης
Hellas On The Web

Διαβάστε περισσότερα...