Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΛΩΝ!


Ιμέρα 480 π.Χ.

Τα γεγονότα σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη


Διόδωρου Σικελιώτη, Βιβλιοθήκης Ιστορικής Βίβλος Ενδεκάτη

20. Αρκετά περιγράψαμε τα όσα έγιναν στην Ευρώπη, τώρα ας μεταφέρουμε τη διήγησή μας στις πράξεις των άλλων λαών. Οι Καρχηδόνιοι, έχοντας συμφωνήσει με τους Πέρσες να προσπαθήσουν την ίδια εποχή να καταβάλουν τους Έλληνες της Σικελίας, έκαναν μεγάλες προπαρασκευές ως προς τα χρειώδη του πολέμου. Όταν ετοιμάστηκαν τα πάντα όπως έπρεπε, εξέλεξαν στρατηγό τον Αμίλκα, προτιμώντας τον άνθρωπο που εκτιμούσαν περισσότερο. Αυτός, αφού παρέλαβε μεγάλες δυνάμεις πεζικού και ναυτικού, απέπλευσε από την Καρχηδόνα, έχοντας δύναμη πεζικού όχι μικρότερη από τριακόσιες χιλιάδες άντρες και περισσότερα από διακόσια πολεμικά πλοία, χώρια το πλήθος των φορτηγών πλοίων που μετέφεραν τα εφόδια, τα οποία ήταν πάνω από τρεις χιλιάδες. Αυτός λοιπόν, αφού διέσχισε το Λιβυκό πέλαγος, έπεσε σε τρικυμία και έχασε τα πλοία που μετέφεραν τους ιππείς και τα άρματα. Όταν κατέπλευσε στη Σικελία, στο λιμάνι του Πανόρμου είπε ότι είχε τελειώσει με τον πόλεμο, γιατί είχε φοβηθεί πως η θάλασσα θα έσωζε τους Σικελιώτες από τους κινδύνους της μάχης. Αφού ξεκούρασε για τρεις μέρες τους στρατιώτες και διόρθωσε τις ζημιές που είχαν προκληθεί από την τρικυμία, προχώρησε με τη δύναμη του προς την Ιμέρα, με το ναυτικό να πλέει παράλληλα. Μόλις έφτασε κοντά στην πόλη που προαναφέραμε, έστησε δυο στρατόπεδα, το ένα για το πεζικό και το άλλο για το ναυτικό. Τράβηξε όλα τα πολεμικά πλοία στην ξηρά και τα περιέβαλε με βαθιά τάφρο και ξύλινο τείχος, ενώ το στρατόπεδο του πεζικού το οχύρωσε στήνοντάς το απέναντι από την πόλη και εκτείνοντας το από το περιτείχισμα του στρατοπέδου του ναυτικού μέχρι τους λόφους που βρίσκονταν από πάνω. Έχοντας καταλάβει όλη γενικά τη δυτική πλευρά, έβγαλε τα εφόδια από τα φορτηγά πλοία και εξαπέστειλε αμέσως όλα τα πλοία, με την εντολή να φέρουν σιτάρι και άλλα εφόδια από τη Λιβύη και τη Σαρδηνία. Ο ίδιος, παίρνοντας μαζί του τους άριστους από τους στρατιώτες, βάδισε στην πόλη, όπου τρέποντας σε φυγή εκείνους που βγήκαν εναντίον του και σκοτώνοντας πολλούς, τρομοκράτησε τους κατοίκους της πόλης. Έτσι, ο Θήρων, ο ηγεμόνας των Ακραγαντίνων, που με αρκετή δύναμη φρουρούσε από κοντά την Ιμέρα, φοβήθηκε κι έστειλε μήνυμα στις Συρακούσες, ζητώντας από τον Γέλωνα να έρθει τάχιστα σε βοήθεια.

21. Ο Γέλων, που είχε επίσης ετοιμάσει το στρατό του, μόλις πληροφορήθηκε τους φόβους των κατοίκων της Ιμέρας, πήρε γρήγορα το στρατό του από τις Συρακούσες, έχοντας όχι λιγότερους από πενήντα χιλιάδες πεζούς και πάνω από πέντε χιλιάδες ιππείς. Έχοντας καλύψει με ταχύτητα την απόσταση, όταν πλησίασε την όλη των Ιμεραίων, έκανε αυτούς που προηγουμένως είχαν τρομοκρατηθεί από τις δυνάμεις των Καρχηδονίων να πάρουν θάρρος. Διότι έστησε στρατόπεδο κατάλληλο για τους τόπους που περιέβαλαν την πόλη, το οχύρωσε με βαθιά τάφρο και το περιέβαλε με χαράκωμα, και έστειλε όλους τους ιππείς εναντίον εχθρών που τριγυρνούσαν στην περιοχή και επιδίδονταν σε λεηλασίες. Οι ιππείς, που εμφανίστηκαν αναπάντεχα σ’ όσους ήταν διεσπαρμένοι στην ύπαιθρο, έπιασαν τόσους αιχμαλώτους όσους μπορούσε να πάρει ο καθένας. Όταν οδηγήθηκαν μέσα στην πόλη περισσότεροι από δέκα χιλιάδες αιχμάλωτοι, ο Γέλων έτυχε μεγάλης αποδοχής και οι κάτοικοι της Ιμέρας άρχισαν να μην υπολογίζουν τους εχθρούς. Στη συνέχεια, όλες τις πύλες που οι άντρες του Θήρωνα είχαν προηγουμένως χτίσει λόγω φόβου, ο Γέλων αντίθετα τις άνοιξε, περιφρονώντας του αντιπάλους, και κατασκεύασε μάλιστα και άλλες, εκτός από τις υπάρχουσες, οι οποίες μπορεί να του ήταν χρήσιμες σε κατεπείγουσα ανάγκη. Γενικά, ο Γέλων, που υπερείχε σε στρατηγική ικανότητα και οξύνοια, άρχισε αμέσως να αναζητάει με ποιο τρόπο θα μπορούσε, ακίνδυνα, να νικήσει με πολεμικό τέχνασμα του βαρβάρους και να καταστρέψει εντελώς τη δύναμή τους. Στην εφευρετικότητά του συνέβαλε πολύ και η τύχη, ένεκα της παρακάτω περίστασης. Ο Γέλων είχε αποφασίσει να κάψει τα πλοία των εχθρών, ενώ λοιπό ο Αμίλκας βρισκόταν στο ναυτικό στρατόπεδο, ετοιμάζοντας μεγαλόπρεπη θυσία στον Ποσειδώνα, έφτασαν ιππείς από την ύπαιθρο που έφεραν στον Γέλωνα ένα γραμματοκομιστή που μετέφερε επιστολές από τους Σελινούντιους, στις οποίες ήταν γραμμένο ότι θα έστελναν τους ιππείς την ημέρα που τους είχε γράψει ο Αμίλκας να τους στείλουν. Μια που εκείνη η ημέρα ήταν αυτή κατά την οποία ο Αμίλκας επρόκειτο να τελέσει τη θυσία, εκείνη την ίδια μέρα ο Γέλων έστειλε δικούς του ιππείς, οι οποίοι είχαν πάρει εντολή να κάνουν το γύρο των κοντινών περιοχών και να φτάσουν με το ξημέρωμα στο ναυτικό στρατόπεδο, σαν να ήταν οι Σελινούντιοι σύμμαχοι, και αφού βρεθούν μέσα από το ξύλινο τείχος, να σκοτώσουν τον Αμίλκα και να κάψουν τα πλοία. Έστειλε επίσης και σκοπούς στους λόφους πάνω απ’ την πόλη, τους οποίους πρόσταξε, μόλις δουν τους ιππείς να έχουν περάσει μέσα από το τείχος, να σηκώσουν το συμφωνημένο σημάδι. Ο ίδιος, έχοντας παρατάξει από ξημέρωμα το στρατό του, περίμενε το σήμα που θα δινόταν από τους σκοπούς. 

22. Οι ιππείς, μόλις ανέτειλε ο ήλιος, ίππευσαν προς το ναυτικό στρατόπεδο των Καρχηδονίων και, όταν έγιναν δεκτοί από τους φύλακες σαν να ήταν σύμμαχοι, έτρεξαν αμέσως στον Αμίλκα που ήταν απασχολημένος με τη θυσία, τον σκότωσαν και έβαλαν φωτιά στα πλοία. Στη συνέχεια, μόλις οι σκοποί ύψωσαν το συμφωνημένο σημάδι, ο Γέλων, με όλη τη δύναμή του συντεταγμένη, προχώρησε εναντίον του στρατοπέδου των Καρχηδονίων. Οι αρχηγοί των Φοινίκων που βρίσκονταν στο στρατόπεδο, βγάζοντας πρώτα τους στρατιώτες τους, αντιμετώπισαν τους Σικελιώτες συνάπτοντας μάχη και αγωνιζόμενοι ρωμαλέα. Στα δυο στρατόπεδα οι σάλπιγγες σήμαναν ταυτόχρονα το σύνθημα του πολέμου και οι δυνάμεις έβγαζαν εναλλάξ πολεμικές ιαχές, φιλοδοξώντας η καθεμιά να ξεπεράσει τους αντιπάλους με την ένταση της βοής. Έγινε μεγάλο φονικό και η μάχη ταλαντευόταν μια από δω και μια από κει, όταν ξαφνικά οι φλόγες από τα πλοία σηκώθηκαν ψηλά και κάποιοι ανήγγειλαν τον φόνο του στρατηγού, οπότε οι Έλληνες πήραν θάρρος και με ανυψωμένο ηθικό πίεζαν με μεγαλύτερη τόλμη τους βαρβάρους, ενώ οι Καρχηδόνιοι τρομοκρατήθηκαν και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για νίκη τράπηκαν σε φυγή. Επειδή ο Γέλων είχε δώσει εντολή να μην πιάσουν κανέναν αιχμάλωτο, ακολούθησε μεγάλη σφαγή αυτών που το είχαν βάλει στα πόδια και στο τέλος σφάχτηκαν όχι λιγότεροι από εκατόν πενήντα χιλιάδες. Οι υπόλοιποι κατέφυγαν σε κάποιο οχυρό τόπο και στην αρχή αμύνονταν εναντίον των επιτιθεμένων, αλλά, επειδή ο τόπος που είχαν καταλάβει ήταν άνυδρος, αναγκάστηκαν, πιεζόμενοι από τη δίψα, να παραδοθούν στους νικητές. Ο Γέλων, που είχε νικήσει σε περίλαμπρη μάχη, στην οποία επικράτησε κυρίως λόγω της δικής του στρατηγικής ικανότητας, απέκτησε ξακουστή δόξα όχι μόνο στους Σικελιώτες αλλά και σ’ όλους τους άλλους. Γιατί κανένας από τους προγενεστέρους του δεν μνημονεύεται να είχε χρησιμοποιήσει τέτοιο στρατήγημα, άλλα ούτε να είχε κατασφάξει σε μια μάχη περισσότερους βαρβάρους ή που να είχε πάρει τόσο μεγάλο πλήθος αιχμαλώτων.

23. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί από τους ιστορικούς παραβάλλουν αυτή τη μάχη με εκείνη που έδωσαν οι Έλληνες στις Πλαταιές, και το στρατήγημα του Γέλωνος με τα επινοήματα του Θεμιστοκλή, και την πρωτιά, λόγω της εξαιρετικής πολεμικής αρετής και των δύο, άλλοι την απονέμουν στους μεν κι άλλοι στους δε. Γιατί, όταν ο κόσμος στην Ελλάδα, στη μια περίπτωση, και στη Σικελία, στην άλλη, είχε τρομοκρατηθεί πριν από τη μάχη, η νίκη των Ελλήνων της Σικελίας που προηγήθηκε έκανε τους ανθρώπους στην Ελλάδα να πάρουν θάρρος, όταν έμαθαν για τη νίκη του Γέλωνα. Όσο γι’ αυτούς που και στους δυο στρατούς είχαν τη γενική αρχηγία, στους Πέρσες κατάφερε να διαφύγει ο βασιλιάς και μαζί τους πολλές μυριάδες ανδρών, ενώ οι Καρχηδόνιοι όχι μόνο έχασαν τον στρατηγό τους αλλά και όσοι συμμετείχαν στον πόλεμο σφάχτηκαν και, όπως λέγεται, δε σώθηκε ούτε ένας για να φέρει την είδηση στην Καρχηδόνα. Επιπλέον, ως προς τους επιφανέστερους αρχηγούς, που στους Έλληνες ήταν ο Παυσανίας και ο Θεμιστοκλής, ο πρώτος θανατώθηκε από τους συμπολίτες του για πλεονεξία και προδοσία, ενώ ο δεύτερος εξορίστηκε απ’ όλη την Ελλάδα και κατέφυγε στον Ξέρξη, τον μεγαλύτερο εχθρό του, και έζησε κοντά του μέχρι το θάνατό του. Ενώ ο Γέλων μετά τη μάχη απολάμβανε όλο και μεγαλύτερης αποδοχής από τους Συρακούσιους, γέρασε όντας βασιλιάς και πέθανε τιμημένος, και ήταν τόσο ισχυρή η εύνοια των πολιτών προς το πρόσωπό του, ώστε η εξουσία παρέμεινε στα χέρια τριών μελών του οίκου του. [...]

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" των εκδόσεων Οδυσσέας Χατζόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟΝ…

Συνεχίζοντας τον συσχετισμό των Σκανδιναβικών θεοτήτων με τις ελληνικές βλέπουμε τον Θωρ που δεν είναι κανένας άλλος παρά ο Ερμής των Ελλήνων, ο Θωθ ή Τωδ, στους Αιγυπτίους.
Ο Γραμματέας του Κρόνου είχε πάρει την θέση αυτή μετά τον πόλεμο με τους «ερυθρομέλανες» Υξώς, τους οποίους οι Έλληνες είχαν νικήσει υπό την στρατηγεία του Διονύσου Β΄. Τότε την βασιλεία της Αιγύπτου παίρνει ο Μίνως ο Α΄ . Η παρουσία του Ερμή-Θωθ στην Αίγυπτο η οποία κυριολεκτικά αναμορφώθηκε, ή επί το σωστότερο εκπολιτίστηκε, έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη τους οι οποίοι μάλιστα τον ονόμασαν, Ερμή Τρισμέγιστο!!!
Ο Loki ο κακός, είναι ο ασεβής Έλληνας βασιλιάς Λυκάων που εξ’ αιτίας της δικής του ασέβειας έγινε ο κατακλυσμός, τιμωρία του Διός για το γένος εκείνων των ανθρώπων. Ήταν Τιτανίδας και είχε προσκαλέσει σε δείπνο τους Θεούς για να αποδείξει ότι δεν θα καταλάβουν τι θα τους παρέθετε ως γεύμα. Είχε φτάσει σε τέτοια σημεία η αλλαζονία του, η υπεροψία του, η ασέβειά του που πίστευε ότι θα ξεγελούσε τους Θεούς παραθέτοντάς τους ανθρώπινο μαγειρεμένο κρέας χωρίς να το αντιληφθούν. Πράγματι τεμάχισε τα ίδια του τα παιδιά και τα μαγείρεψε για το δείπνο των Θεών. Φυσικά ο Ζευς αντελήφθηκε την πράξη του Τιτάνα Λυκάωνα και η τιμωρία ήταν ο αφανισμός εκείνου του γένους μέσω του κατακλυσμού.
Ο Agir ή Haimdal Sohnee, ο οποίος σημειώνεται και ως θαλασσόλυκος είναι ο Αιγαίων- Βριάρεως- Ηρακλής , ο Έλληνας θαλασσόλυκος φρουρός των Θεών, όπως τον σημειώνουν ο Ησίοδος και ο Απολλόδωρος.
« Ένθα Γύης και Κόττος τε και Οβριάρεως μεγάθυμος ναίουσι φύλακες πιστοί Διός αιγιόχοιο…» ( Θεογονία Ησιόδου, στιχ. 734-735).
Ο Hogni είναι ο Ήφαιστος, ο Θεός της φωτιάς.
Ο Tyrs είναι ο βασιλιάς της Πελοποννήσου της εποχής των Θεών, ο Τύρινς.
O Niord είναι ο Νηρέας. Ο Niord κατά την Edda ζούσε στην θάλασσα. Το ίδιο και η ελληνική παράδοση παρουσιάζει τον Νηρέα ως τον σοφό βασιλιά γέροντα της θάλασσας.
Ο Sif είναι ο Σίθων - Ποσειδώνας. Η βίβλος τον αναφέρει ως Σήδ και οι Αιγύπτιοι Σίβα. Το ίδιο όνομα Σίβα χρησιμοποιούν για τον Σηθ- Ποσειδώνα και οι Ινδοί. Η όαση του Σίβα της Λιβύης φέρει το όνομα του Σίβα- Σιφ- Σιθ – Σίθωνα – Ποσειδώνα.
Ο Surt ο βασιλιάς των Γιγάντων είναι ο Έλληνας βασιλιάς Σείριος – Ήλιος – Διόνυσος, τον οποίο οι Αιγύπτιοι ονομάζουν Σουρίντ- Όσιρι, οι δε Ινδοί ως Σουρία ή Σρι - Ράμα.


Όπου και να κοιτάξει κανείς θα δει τους συσχετισμούς του κάθε Πανθέου, όποιου λαού με αυτό το Ελληνικό Πάνθεο. Απόδειξη ότι οι Έλληνες πρωτοπόροι στις εξερευνήσεις θα έρθουν σε επαφή με τους αυτόχθονες κάθε σημείου της γης, από την Ανατολή στην Δύση και από τον Νότο στο Βορά. Θα φέρουν μαζί τους τον δικό τους πολιτισμό που λόγω ελλείψεως του στους κατοίκους , στα εδάφη των οποίων έφθασαν. Αφομοιώνεται και προσαρμόζεται τόσο στην λεκτική τους διάλεκτο όσο και γενικότερα στην νοοτροπία τους. Όμως δεν αλλοιώνεται στην ουσία τίποτα αφού ένας καλός ερευνητής αμέσως θα βρει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την προέλευση. Η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά Ελληνική!
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστική επιστολή συζύγου εγκύου που έχασε το παιδί της στο "Ελλαδιστάν της..δωρεάν υγείας"!

Περιπέτεια χωρίς αίσιο τέλος είχε ένα νεαρό ζευγάρι από τη Λευκάδα, έτσι όπως γλαφυρά την περιγράφει ο σύζυγος σε μια συγκινητική επιστολή.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τον άντρα, έχασε το παιδί εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στο νοσοκομείο Λευκάδος.

Στην επιστολή, ο σύζυγος τονίζει ότι η εγκυμονούσα παρακολουθούταν από δύο ιατρούς ενώ μέχρι τον πέμπτο μήνα δεν είχε προκύψει καμία επιπλοκή από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί. Στην περιγραφή του σημειώνει ότι η σύζυγός του είχε μία μικρή αιμορραγία, που δεν αξιολογήθηκε ως ανησυχητική από τον γιατρό που την παρακολουθούσε ο οποίος ωστόσο την προέτρεψε να υποβληθεί σε μία απλή εξέταση υπέρηχου.

«Περιμέναμε με αγωνία το μωράκι μας και ήμασταν στον 5ο μήνα, χωρίς καμία επιπλοκή και με όλες τις μέχρι τότε εξετάσεις σωστές. Σημειωτέον ότι παρακολουθούμασταν από δύο ιατρούς το τελευταίο διάστημα, ένας από την Πρέβεζα και ένας από την Αθήνα, όπου σκοπεύαμε να εγκατασταθούμε το τελευταίο δίμηνο για να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Είχαμε μάλιστα κατασταλάξει και το μέρος που επιθυμούσαμε να γίνει ο τοκετός.

Μία ημέρα λοιπόν η γυναίκα μου είχε λίγο αίμα. Καλώντας τον γιατρό μας και εξηγώντας του την κατάσταση μας είπε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό (λόγω ποσότητας και χρώματος) αλλά να κλείναμε ένα ραντεβού με τον εδώ γιατρό για να κάνουμε έναν υπέρηχο για να δούμε ότι σίγουρα όλα είναι καλά και να μας φύγει το άγχος. Πράγματι την ίδια ημέρα καλώ τον συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ ιατρό και αφού εξηγώντας μου ότι ο Υπέρηχος ΔΕΝ καλύπτεται από το ταμείο (απορώ γιατί πληρώνω ασφάλεια) μας κλίνει ραντεβού για την επόμενη ημέρα».

Στην συνέχεια ο άτυχος σύζυγος περιγράφει τη διαδικασία που ακολούθησε στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου διακομίστηκε η γυναίκα του. Το νοσοκομείο δεν διέθετε υπέρηχο και τους συνέστησαν να πάνε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

«Την ίδια ημέρα το βράδυ η γυναίκα μου ξάπλωσε αρκετά νωρίτερα για να ηρεμήσει γιατί όπως και να το κάνουμε όταν βλέπεις αιμορραγία δεν είναι και ό,τι το καλύτερο. Ενώ λοιπόν είχε ηρεμήσει, ξαφνικά την πιάνουν έντονοι πόνοι και η αιμορραγία ήταν περισσότερη. Αμέσως καλώ το νοσοκομείο Λευκάδας και εξηγώ την κατάσταση και τους ρωτάω αν έχουν υπέρηχο και η απάντηση ήταν: "Υπέρηχο τώρα......δεν έχουμε αλλά ελάτε από εδώ". Όντως φύγαμε άμεσα και μόλις μπαίνουμε μας περίμεναν ήδη στον κάτω χώρο και ανεβήκαμε επάνω στην «γυναικολογική».

Η μαία είχε πάρει ήδη τον ιατρό τηλέφωνο και του εξηγήσαμε την κατάσταση. Εκείνος μας είπε ακόμα και αν έρθω εκεί δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί δεν έχουμε υπέρηχο. Μπορεί να είναι κάποια μικρή αποκόλληση και καλό είναι να πάτε στην Πρέβεζα. Η μαία τότε πήρε την γυναίκα μου σε ένα διπλανό δωμάτιο και της φόρεσε μία ειδική ζώνη που από ό,τι μας είπε πιάνει τους παλμούς του μωρού και την κίνησή του. Η ζώνη έδειξε ότι και κίνηση του μωρού υπήρχε αλλά και παλμοί από την καρδούλα του. Μαζί μας υπήρχε και ένας άλλος γιατρός, γενικός χειρούργος, νέος σε ηλικία και προσπαθούσε να μας εμψυχώσει. Μάλιστα μου λέει «Δεν είμαι της γυναικολογικής αλλά από ενδιαφέρον ήρθα μαζί σας όπως μπορώ να σας συμβουλεύσω».

Η μαία και αυτή ήταν ευγενικότατη και οι δύο μαζί μας είπαν καλό είναι να πάτε και στην Πρέβεζα που εφημερεύουν και έχουν υπέρηχο. Κατεβαίνοντας λοιπόν ο νεαρός ιατρός μας είπε «δυστυχώς εδώ μόνο γενική χειρουργική και ορθοπεδική λειτουργεί όλα τα άλλα είναι.....». Την ίδια στιγμή πήρα και τον ιατρό μας στην Πρέβεζα και εξηγώντας του τί έχει γίνει μου είπε να μην πάμε στην Πρέβεζα αλλά καλύτερα στα Ιωάννινα. Και θα με καλούσε το πρωί  να δει τί έγινε. Τόσο ενδιαφέρον...

Φεύγοντας από το νοσοκομείο πήγαμε σπίτι να πάρουμε λίγα ρούχα για να φύγουμε για Πρέβεζα. Με το που βγαίνουμε από το σπίτι έπιασαν την γυναίκα μου αφόρητοι πόνοι. Καθόλη την διαδρομή πονούσε και ξεφύσαγε ανά ένα λεπτό. Όταν φτάσαμε στην Πρέβεζα και αφού ειδοποίησαν τον εφημερεύον ιατρό να έρθει, ανέβασαν την γυναίκα μου στον υπέρηχο. Εγώ με την μητέρα μου είχαμε μείνει έξω από την πόρτα. Σε κάποια στιγμή ακούω «δεν θα μας πείτε εσείς κυρία μου την δουλειά μας.... δεν θα διαφωνήσουμε για αυτό τώρα». Κατόπιν έμαθα πως αυτό ήταν για τον υπολογισμό των ημερών εγκυμοσύνης καθώς η γυναίκα μου προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι βάση αυχενικής διαφάνειας ήταν διαφορετική η ημερομηνία από ότι με αυτό το χάρτινο κυκλάκι που την υπολογίζουν».

Η επιστολή κλείνει με την συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα για το πώς η οικογένεια έχασε το παιδί και με την καταγγελία του για το σύστημα και τις δομές υγείας που αντιμετώπισε.

«Μετά από πέντε λεπτά ακούω την γυναίκα μου να ουρλιάζει. Τα έχασα, ανοίγω την πόρτα και φωνάζω «τι γίνεται εδώ;» Η γυναίκα μου κλαίγοντας τους έλεγε τί τρόποι είναι αυτοί; Ιατροί είστε εσείς ή γαϊδούρια; Ο λόγος ήταν γιατί προσπάθησε να δει μέσα στον κόλπο ο ιατρός με ένα εργαλείο αλλά το έβαλε πολύ απότομα και πόνεσε και στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο έβαλε τα δάχτυλά του. Φωνάζω και εγώ αφήστε μας να φύγουμε θα πάμε Γιάννενα δεν είμαστε γουρούνια άνθρωποι είμαστε. Τότε η γυναίκα μου είπε να πάρω τον ιατρό στην Πρέβεζα όπως και έκανα.

Εκείνος θέλησε να του μιλήσει και του λέει «εδώ ήρθαν από την Λευκάδα να μας βρίσουν και να μας πουν πώς να κάνουμε την δουλεία μας. Δεν με αφήνει να την εξετάσω». «Εμένα ο γιατρός μας μου είπε κοίτα .... είναι απότομος και δύστροπος ο τάδε αλλά είναι καλός γιατρός. Αφήστε τον να την εξετάσει» Στο μεταξύ έχανε περισσότερο αίμα και τελικά αφού την εξέτασε την γυναίκα μου λέει «το παιδί είναι στον κόλπο το χάσατε πρέπει να το πάρω» Φωναχτά συνεχόμενα και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ή συμπόνιας. Εκεί εμείς χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.

Την γυναίκα μου την πήραν για το χειρουργείο και μας φώναξαν και εμάς για την χαρτούρα. Εκεί μας είπε ο ιατρός «μα καλά δεν μπορούσαν να της βάλουν έναν ορό στην Λευκάδα, θα το είχατε γλιτώσει». Σε παρακαλώ ιατρέ του λέω μην το ξαναπείς αυτό. Μην το ακούσει η γυναίκα μου. Ευτυχώς ήταν και εκεί μία πολύ καλή μαία που έβλεπα την στενοχώρια και τον πόνο στα μάτια της και της είπα «θα είσαι και εσύ μέσα;» και αφού μου απάντησε θετικά της είπα με δάκρυα στα μάτια «σε παρακαλώ να μου την προσέχεις» και μου είπε μην ανησυχείς θα είμαι συνέχεια δίπλα της»

Λίγο πριν την κοιμίσουν την γυναίκα μου ο ιατρός έλεγε στην αναισθησιολόγο ότι στην Λευκάδα δεν ξέρουν τί να κάνουν, και μας τους στέλνουν όλους από εδώ. Και ήρθαν από την Λευκάδα να μας βρίσουν. Η αναισθησιολόγος φανερά επηρεασμένη ρώτησε με ύφος την γυναίκα μου που μόλις είχε χάσει το μωρό μας «Γιατί μας βρίζετε; Σας κάναμε κάτι;». Τέτοια ευαισθησία από μία γυναίκα !!! Αυτό την ένοιαζε. Μάλιστα η γυναίκα μου επειδή την είχαν εντελώς γυμνή στο χειρουργείο από την ντροπή της για το γυμνό σε κοινή θέα όσων ήταν εκεί σώμα της παρακάλεσε μία γυναίκα να την σκεπάσει. Η μαία πήγε να την σκεπάσει αλλά της το απαγόρευσε η αναισθησιολόγος.

Η γυναίκα μου όταν τελείωσε το χειρουργείο ζήτησε να δει και το αγγελούδι μας. Εγώ δεν θα άντεχα. Μένω στην τελευταία συμβουλή του ιατρού «Αν δεν γεννήσεις δεν είσαι μάνα. Μέχρι και την τελευταία μέρα μπορεί να το χάσεις. Πες πως δεν έγινε ποτέ». Αυτά σε μία γυναίκα που μόλις είχε χάσει το μωρό της από έναν άντρα που δεν έχει ιδέα πως είναι να είσαι έγκυος σαν άνθρωπος, όχι απλά επιστημονικά.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να δουν οι κύριοι ότι η ανθρώπινη υγεία και αξιοπρέπεια δεν μετριέται σε αριθμούς. Μου φταίει το Νοσοκομείο της Λευκάδας; Ναι γιατί θα έπρεπε να ήταν εξοπλισμένο. Μου φταίει η μαία; Όχι σε καμία περίπτωση. Μου φταίει το νοσοκομείο της Πρέβεζας; ΟΧΙ. Μου φταίει ο χειρούργος της Πρέβεζας; Όχι σαν επιστήμονας αλλά σαν γιατρός είναι για εμένα εντελώς αποτυχημένος. Γιατί γιατρός πάνω από όλα πάει να πει να είσαι άνθρωπος.

Και αυτός δεν ήταν σε καμία φάση της διαδικασίας. Ευχαριστώ τον Θεό που σαν επιστήμονας ήταν πολύ καλός και έσωσε την γυναίκα μου αλλά πέρα από αυτό ήταν όπως ακριβώς τον περιέγραψε η γυναίκα μου. Θα ζούσε το μωρό μας αν υπήρχε υπέρηχος και ιατρός στην Λευκάδα; Σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Πρεβεζάνος χειρούργος ναι. Σύμφωνα με αυτά που πιστεύω εγώ όχι. Πιστεύω πως ο Θεός το ήθελε δίπλα του νωρίς και μας το πήρε όπως μας το έδωσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το Νοσοκομείο της Λευκάδας είναι εξοπλισμένο όπως θα έπρεπε.

Δεν μπορεί να μας μιλάει ο υπουργός για δωρεάν δημόσια υγεία όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα. Και κυρίως δεν μπορεί όλοι να ξέρουν τα χάλια του και κανένας να μην μιλάει. Γιατί και η μαία, και ο γενικός χειρούργος και ο γυναικολόγος του νοσοκομείου που παραδέχθηκε ότι τί έρθει τί δεν έρθει το ίδιο και το αυτό, περιγράφουν τις σοβαρότατες ΓΝΩΣΤΕΣ ελλείψεις αλλά ας όψεται ο βωμός το χρήματος.

Μέχρι και σήμερα δεν θέλαμε να αναφερθούμε στο γεγονός, γιατί συνήθως τέτοιου είδους καταγγελίες στιγματίζουν τα θύματα και όχι τους θύτες. Και επειδή σε αυτό το νησί δυστυχώς οι επιλογές μας είναι μόνο αυτό το Νοσοκομείο, μία ανοιχτή κόντρα μαζί του, όταν χρειαστούμε άλλες υπηρεσίες του, δεν ξέρουμε πώς θα μας αντιμετωπίσουν. Αν και εγώ προσωπικά ήθελα να το κάνουμε γνωστό σαν συμβάν μπας και γλιτώσουμε κάποιο άλλο ζευγάρι από αυτόν τον εφιάλτη τον οποίον μόνο όποιος τον έχει ζήσει μπορεί να τον καταλάβει. Αλλά η γυναίκα μου φοβούμενη μελλοντική αντιμετώπιση με έπεισε να μην αναφερθώ. Αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Το πληρώσαμε ακριβά αλλά μάθαμε πως στην επόμενη εγκυμοσύνη ΔΕΝ θα κάτσουμε Λευκάδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας».

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Κολλήσαμε την ασθένεια...Καιρός να την ξεπεράσουμε!

Η ανάκαμψη δεν θα έρθει μόνη της...Και σίγουρα δεν θα έρθει από τους ξένους.

Ανάκαμψη θα έρθει όταν καταλάβουμε τί εννοούμε με τον όρο...Αν ανάκαμψη εννοούμε να έχουμε εμείς λεφτά και "όλα τα άλλα να πάνε να πνιγούνε" ας μην έχουμε....Ούτε με αυτά γεννηθήκαμε ούτε στον τάφο μας θα τα πάρουμε..Και αυτοί που νομίζουν (πολιτικοί και τεχνοκράτες) ότι όλα εδώ μένουν και πως θα ζήσουν αιώνια, πλανώνται πλάνην οικτρά..Στην συνείδηση μένουν οι Κολοκοτρώνηδες, οι Μακρυγιάννηδες, οι Μεταξάδες (που το ΟΧΙ τους υπερφαλάγγισε τα μειονεκτήματά τους) και όχι οι "ευκολοφόρετοι", οι κρατικοδίαιτοι, αυτοί που έμαθαν να γλύφουν και να κάνουν κλίκες στις πλάτες του λαού...

Τα χρόνια περνάνε, ο λαός μένει...Χωρίς ανάπτυξη, αλλά με υπομονή.Ελληνικέ λαέ, δεν στάθηκες στο ύψος των καθηκόντων σου, ολιγώρησες, αδιαφόρησες στη διαφθορά και την ασυνέπεια των πολιτικών σου, συνήθισες να ζείς στα εύκολα, χωρίς "πολλά πολλά"...

Έτσι, η οικονομία πέταξε, η πολιτική έχει ξεφύγει των καθηκόντων και υποχρεώσεών της εδώ και χρόνια και το Έθνος αιμορραγεί..Και πάλι εδώ και χρόνια, όμως γίνεται φανερό τώρα...Ήρθαν κι έρχονται γενιές με μειωμένη ηθική αντίσταση, με σκεπτικισμό για το οτιδήποτε αλλά με όρεξη να αλλάξει τον εαυτό της..Και εκεί θα πετύχει η επανάσταση..Γιατί η επανάσταση δεν είναι κινήματα και πορείες, είναι μια καθαρά προσωπική έννοια, είναι η αγάπη για αλλαγή, είναι η μεταβολή του νοός, είναι η μετάνοια...

Η κατάστασή μας είναι κλινικώς ασθενούς που τόσα χρόνια κυοφορούσε την ασθένεια και τώρα, μέσω ..γενοσήμων, μνημονίων και υποδουλώσεως της πολιτικής τάξεως, εκδήλωσε τα συμπτώματα...Αυτή την στιγμή διερχόμεθα της ασθένειάς μας έχοντας τον υψηλότερο ίσως πυρετό....Μετά όμως της ασθένειας, εφόσον αντέξουμε, θα βγούμε με ανοσία, πιο δυνατοί και έχοντας μάθει ποιά ήταν η κακιά ασθένεια την οποία ανεχθήκαμε να κολλήσουμε χρόνια πρίν...Είναι απλή ιατρική...Θα βγούμε πιο δυνατοί!Έσσετ' ήμαρ!..


Με τιμή,
Πελασγός


Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μικρός Παναγιώτης - νικήθηκε από το χρόνιο πρόβλημά του!Ένας μικρός ήρωας

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 2004. Διαγνώστηκε συγγενής καρδιοπάθεια.



Status update 28 Ιουνίου 2011, Λονδίνο
Ο Παναγιωτάκης μπήκε στο χειρουργείο χθες στις 08:30 και βγήκε σχεδόν 18 ώρες αργότερα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αντικαταστάθηκε το υπάρχον αορτικό μόσχευμα με νέο, η πνευμονική βαλβίδα που είχε καταστραφεί στην κακή λοίμωξη του 2004 με ανθρώπινο μόσχευμα, τοποθετήθηκε στεντ στην σημαντική στένωση που υπήρχε στην αριστερή πνευμονική αρτηρία, και διανοίχθηκε η στένωση που υπήρχε πάνω από την αορτική βαλβίδα. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέα καλώδια για τον βηματοδότη.



Status update 11 Ιουλίου 2011, Λονδίνο
Σήμερα αφαιρέθηκε και το τελευταίο σωληνάκι που κρεμόταν από το κορμάκι του και επιτέλους βγήκαμε από την εντατική! Δεν έχουμε πια ούτε ραμματάκια, ούτε σωληνάκια, ούτε καλωδιάκια, μας παρακολουθούν στενά όμως και προσπαθούν να ξυπνήσουν το αριστερό χεράκι που ακόμα κοιμάται.



Status update 27 Nοεμβρίου 2013
Ο μικρός Παναγιώτης πρέπει πάλι να φύγει επειγόντως για Λονδίνο, αλλά χρειάζεται πρώτα έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ απεργεί, οπότε αποταθήκαμε στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Εργασίας. Εκείνοι μας παρέπεμψαν στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας. Εκείνοι μας παρέπεμψαν στο κλιμάκιό τους στον ΕΟΠΥΥ. Εκείνοι μας παρέπεμψαν στην υπεύθυνη νοσηλίων εξωτερικού του ΕΟΠΥΥ η οποία, για φαντάσου, απεργεί.
Priceless.



Status update 28 Nοεμβρίου 2013
Αυτή την στιγμή ο μικρός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και με ζητάει. Κατεβαίνω στο Αγία Σοφία.



Status update 28 Noεμβρίου 2013
Ο μικρός Παναγιώτης ήταν ένας ήρωας και έδινε επικές μάχες για 9 ολόκληρα χρόνια, όμως ο δεινόσαυρος αποδείχθηκε τελικά ισχυρότερος. Από σήμερα τα ξημερώματα ο Παναγιωτάκης μας δεν ανασαίνει πια...



Status update, 29 Nοεμβρίου 2013
Αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα αποχαιρετήσουμε τον μικρό ήρωα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, και στην συνέχεια θα τον συνοδεύσουμε ως την τελευταία του κατοικία. Όλοι οι φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι.



Status update 29 Nοεμβρίου 2013
Ο μπαμπάκας, η μανούλα και η αδελφή του μικρού Παναγιώτη αποφασίσαμε να μη σπαταλήσουμε χρήματα για στέφανα, αλλά να βοηθήσουμε άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, παρακαλούνται αντί για στεφάνι να καταθέσουν χρήματα σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:



ALPHA BANK
144-00-2001-000011
GR4601401440144002001000011
(BIC) CRBAGRAA



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
116/296076-12
GR8101101160000011629607612
(BIC) ETHNGRAA



ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5233-003309-251
GR3301722330005233003309251
(BIC) PIRBGRAA



Δικαιούχος: Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ενημερώστε το Χαμόγελο για την κατάθεσή σας με ένα τηλεφώνημα στο 1056, ώστε να πάρετε απόδειξη και να κάνουν κάποια ενέργεια στη μνήμη του Παναγιωτάκη.



Βρείτε τη σελίδα του Παναγιωτάκη στο facebook εδώ και την ιστοσελίδα του εδώ.


πηγή: www.protagon.gr
dimokratianews.gr


Εδώ μία έκθεση του Παναγιωτάκη από το σχολείο..


Διαβάστε περισσότερα...

Η ανάπτυξη έρχεται με..λουκέτα

Το λουκέτο στο εργοστάσιο της ALUMIL ανακοίνωσε στους 130 εργαζόμενους ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μυλωνάς επικαλούμενους επιχειρηματικούς λόγους.

Πάγωσαν λίγο πριν τις γιορτές οι 130 εργαζόμενοι της ALUMIL στην Ξάνθη όταν άκουσαν από τον ιδιοκτήτη πως μπαίνει λουκέτο.

Πρότεινε στους εργαζόμενους να διαλέξουν μέσα σε 24 ώρες είτε να δουλέψουν σε άλλη μονάδα του ομίλου είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο που έχει ως κίνητρο την κανονική αποζημίωση συν 5.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Γιώργος Μυλωνάς, που ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας ενώ παλαιότερα ήταν θύμα απαγωγής, πρότεινε στους εργαζόμενους να διαλέξουν μέσα σε 24 ώρες:

- είτε να δουλέψουν σε άλλη μονάδα του ομίλου

- είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο που έχει ως κίνητρο την κανονική αποζημίωση συν 5.000 ευρώ

Το εργοστάσιο της Ξάνθης ανήκε στην θυγατρική ΑLUNEF, η οποία συγχωνεύθηκε με την μητρική ALUMIL το 2011 και τότε είχαν απολυθεί ακόμη 40 εργαζόμενοι, καθώς ανεστάλη η λειτουργία τριών τμημάτων της μονάδας, όπως αναφέρει το reporter.gr.

To κύριο αντικείμενο του εργοστασίου που κλείνει ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά. 

Στον ίδιο όμιλο ανήκουν πάνω δέκα ακόμη εργοστάσια στο Κιλκίς, τις Σέρρες, την Κομοτηνή, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Σερβία, τη Βοσνία και την Αλβανία.

Η ALUMIL διαθέτει πάνω από 20 θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα ίδρυσε εταιρεία στις ΗΠΑ.


newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στην Τουρκία!Πάνω από 60% των νέων πιστεύουν στο Θεό αλλά όχι στο Ισλάμ!Υψηλή και η αθεΐα - "το 1/3 θα εκχριστιανισθεί..."

Εκρηκτικές διαστάσεις διαβλέπει κοινωνική έρευνα για τη νεολαία

Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi'nin) στην Τουρκία, απεκάλυψε τις έννοιες του «χάους» και της «σύγχυσης» που κατατρέχουν  την τουρκική νεολαία και τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε διαστάσεις που καθορίζονται ως σοβαρές.

Ποιό είναι το σοβαρό της υπόθεσης;


Ότι οι νέοι Τούρκοι παρότι που «δηλώνουν άθεοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά όχι στον Αλλάχ των μουσουλμάνων». Και αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του λαού, που δεν καθορίζει τους εαυτούς τους ως ‘ισλαμιστές’.

Η έρευνα  από το SEKAM για τη νεολαία της Τουρκίας έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών.  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».

Η έρευνα καθορίζεται ως «πολύ-επίπεδη με τυχαία δειγματοληψία» στην οποία συμμετείχαν 5.541 άτομα.

Το ερευνητικό έργο έγινε από ένα επιτελείο αναγνωρισμένων καθηγητών (στο πρωτότυπο αναφέρονται τα ονόματα των Τούρκων καθηγητών).

Σύμφωνα με την έρευνα, από τους ερωτηθέντες, τελείως άθεοι ήταν 160 άτομα, ενώ ένα ποσοστό 61 τοις εκατό δήλωσε  δήλωσαν άθεοι, αλλά ότι, συγχρόνως, πιστεύουν στη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, αλλά δεν πιστεύουν στον Ισλαμισμό.

Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.

 Ποιο αξιόπιστο όργανο στην πολιτεία είναι ο στρατός

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθη το ερώτημα «ποιό είναι το θεσμικό όργανο που εμπιστεύεστε;»

Το 31,2 τοις εκατό των νέων δήλωσε ο Στρατός, ως πρώτη επιλογή, η Βουλή 21,4 τοις εκατό,  η κυβέρνηση 18,4 τοις εκατό, η προεδρία 7,3 τοις εκατό και 5,7 τοις εκατό οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακολουθούν η ισλαμική θρησκεία με 4,3 τοις εκατό και τα πολιτικά κόμμα στο χαμηλότερο σημείο με 2,9 τοις εκατό.


The Hellenic Information Team
http://www.echedoros-a.gr/2013/11/61.html



Στην Τουρκία δεν είναι όλοι τούρκοι...Βασικά οι καθαροί τούρκοι είναι πολλοί λίγοι καθώς υπάρχουν άλλες φυλές...Πολλοί είναι οι ελληνικής καταγωγής εξισλαμισθέντες "τούρκοι" οι οποίοι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να εκδηλώνονται και να διαφοροποιούνται..


"Το 1/3 θα εκχριστιανισθεί, το 1/3 θα πάει στα βάθη της Ασίας στην Κόκκινη Μηλιά και το υπόλοιπο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο που θα γίνει"..
Διαβάστε περισσότερα...

Στοχευμένη επίθεση αλβανικών μέσων κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου!

Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της,  καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό τοποθέτησης του Αναστάσιου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος με τη μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν  εξυπηρετεί τα αλβανικά συμφέροντα, αλλά τα ελληνικά.

« Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος , κάτω από τον μανδύα της θρησκείας ως Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων-Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, φαίνεται λανθασμένα ότι εκτελεί θρησκευτική αποστολή, αλλά ενισχυόμενος από τους ελληνικούς κύκλους ενισχύει την ελληνική επιρροή στη Νότια Αλβανία για την ανάσταση του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου... Ο Αναστάσιος δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τους Ορθόδοξους Αλβανούς, αλλά τα ελληνικά συμφέροντα, για επέκταση του ελέγχου τους στη Νότια Αλβανία και σε όλα τα αλβανικά εδάφη που εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα  και παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με το συνέδριο του Λονδίνου το 1913».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Sot θα συνεχίσει: 

«Επί δύο δεκαετίες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων  εργάσθηκε πιστά και με αφοσίωση στα συμφέροντα της Αθήνας και  ακολουθώντας τα χνάρια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τον εξελληνισμό της Νότιας Αλβανίας. Υποστηρίχθηκε σθεναρά από τους Βαγγέλη Ντούλε, Σπύρο Ξέρα και κάποιους Αλβανούς πολιτικούς για να συνεχίσει την αναστάτωσή του, δουλεύοντας υπόγεια και ορισμένες φορές δημόσια».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε κάποιο ψευδο-ιερέα Nikollë Marku- Νικόλα Μάρκου- που αυτοανακηρύχθηκε ως επικεφαλής της "Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας (KOAKSH)" και τον θεωρεί ως το νόμιμο ηγέτη των Ορθοδόξων Αλβανών.

--
 Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου : Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου της Αλβανίας Αναστάσιου, από τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, που υποστηρίζουν ότι τα αλβανικά εδάφη φθάνουν μέχρι την Πρέβεζα, και  τα τελευταία χρόνια τα δημοσίευμα αυτού του είδους για επέκταση των αλβανικών συνόρων και αναφορές κατά του Αρχιεπισκόπου, έχουν αυξηθεί σημαντικά στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, δυναμώνοντας ένα εχθρικό ρεύμα κατά της Ελλαδος.


The Hellenic Information Team
http://www.echedoros-a.gr/2013/11/blog-post_7677.html
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή θα είναι η αναδιάρθρωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων - "επαγγελματικοποίηση" του στρατού και ενίσχυση του Ναυτικού στη Μεσόγειο!

Αποφασίστηκε, ήδη, να ξεκινήσει μια σημαντική αναδιάρθρωση  των δραστηριοτήτων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK).

Έχει προγραμματισθεί, με την πάροδο του χρόνου, οι TSK να κινηθούν πλήρως σε επαγγελματική βάση, ώστε να περιληφθούν στην σύνθεσή τους τμήματα υψηλής εκπαίδευσης και με μεγάλη ικανότητα ευελιξίας, να ενισχύσουν, επίσης,  τις τεχνολογικές ικανότητές τους και να εξοπλιστούν με πυραύλους μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

Στόχος είναι η αύξηση της δύναμης του πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο, η στρατιωτική χωροφυλακή να διαχωριστεί και να μετεξελιχθεί σε ένα νέο επίπεδο «Αστυνομίας».

Αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά την συνεδρία της 28ης Νοεμβρίου 2013, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τακτική  χειμερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Κύρια θέματα της ημερήσια διάταξης απετέλεσαν:

α)  Έγινε ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και η ετοιμότητα των TSK
β) Αξιολογήθηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Γ) Συζητήθηκαν οι δραστηριότητες για την αναδιάρθρωση των TSK
Δ) Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη μετατροπή της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας στην Άγκυρα σε Πανεπιστήμιο.

 Επίκεντρο της συνάντησης του Ανώτατου  Στρατιωτικού Συμβουλίου απετέλεσε  η ετοιμότητα των TSK για πόλεμο.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μία από τις κύριες συζητήσεις το επίκεντρο ήταν η σύνθεση και τη δομή της δεύτερης έδρας του τουρκικού στρατού στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία) και η ετοιμότητά της να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκε, επίσης, η διαδικασία της απόσυρσης από την Τουρκία των ενόπλων σχηματισμών του Εργατικού Κουρδικού Κόμματο- PKK, και η γενικότερη κατάσταση και οι εξελίξεις στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της επίλυσης του κουρδικού προβλήματος.

Με το πρόβλημα αυτό του PKK αξιολογήθηκαν και τα στοιχεία της τρομοκρατίας, όπως η Αλ Κάιντα, η οποία άρχισε να έχει επιρροή στην περιοχή.


Το ναυτικό στη Μεσόγειο


Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου ήταν η κατάσταση του Ναυτικού και ειδικότερα η αύξηση της δύναμής του και η παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με μελέτη της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το 30 % του παγκόσμιου εμπορίου και το 25 % του εμπορίου πετρελαίου γίνεται δια μέσου της Μεσογείου.

Η Συριακή Κρίση, οδήγησε σε ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Μεσογείου, των μεγάλων δυνάμεων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

Εκτιμήθηκε ότι για την εξασφάλιση των πηγών ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η παροχή του θαλάσσιου εμπορίου, η Τουρκία θα πρέπει να τηρεί πολύ πιο ισχυρό ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία σχεδιάζει με την πάροδο του χρόνου, να αποκτήσει ναυτική παρουσία και δύναμη στη Μεσόγειο, όπως είναι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Σχεδιάζει τη δημιουργία του εθνικού πολεμικού πλοίου «Μιλ Γκέμ», δικής της παραγωγής, που έχει μεγάλη σημασία στον τομέα αυτόν.


Επαγγελματισμός και τεχνολογία


Επιπλέον, η Τουρκία με την πάροδο του χρόνου, προγραμματίζει οι Ένοπλες Δυνάμεις της,  να οδηγηθούν σε επαγγελματική βάση. Τώρα, σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί ο επαγγελματισμός των ταξιαρχιών τύπου «Command».

Στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων μέτρων της κυβέρνησης, άρχισε πρακτική εργασία για τον επαναπροσδιορισμό της Γενικής Διοίκησης της Χωροφυλακής, η οποία προς το παρόν είναι υπό του Γενικού Επιτελείου και στην πραγματικότητα αποτελεί τον τέταρτο τύπο των ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία.

Προβλέπεται  να διαιρεθεί σε δύο δομές. Η πρώτη είναι η Χωροφυλακή με αρμοδιότητα την εσωτερική ασφάλεια που συν τω χρόνω θα καταστεί επαγγελματική αστυνομία. Η δεύτερη δομή είναι το τμήμα της χωροφυλακής με αρμοδιότητα την ασφάλεια των συνόρων και της ασφάλειας των μεθοριακών σταθμών.


The Hellenic Information Team
http://www.echedoros-a.gr/2013/11/blog-post_30.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιάννης ο "αλήτης"..

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ήταν ο απόλυτος αλήτης. Αναρχοαυτόνομος που λένε. Δεν είχε μόνιμη δουλειά, γυρνούσε από δω και από κει. Κάθε βράδυ έβγαινε, ποτέ του δεν είχε σταθερή σχέση. Τα ρούχα του, το βλέμμα του, ο τρόπος που περπατούσε. Γεμάτα αντίδραση. Όλα το έδειχναν όμως. Κάτι ζητούσε διαφορετικό, μα το έψαχνε σε λάθος δρόμο.

Έμενε στη γειτονιά μου και τον είχα δει πολλές φορές. Στην αρχή δε μιλούσαμε, αλλά μια φορά στην εξώπορτα της εισόδου της πολυκατοικίας μας μιλήσαμε και από τότε λέγαμε ένα “γεια”.

Κάποιο απόγευμα, γυρνώντας κατάκοπος απ’τη δουλειά, τον είδα να κάθεται στο μικρό πάρκο της γειτονιάς μας. Σκυφτός σε μια κούνια. Προβληματισμένος. Συννεφιασμένο πρόσωπο….

Ο δρόμος μου με πήγαινε προς τα εκεί. Δίστασα να τον προσεγγίσω. Όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά γιατί πολλές φορές είναι καλύτερα να αφήνεις κάποιον μόνο του τέτοιες στιγμές. Τελικά, πλησίασα. Στάθηκα για λίγο ακίνητος δίπλα του. Δε σάλεψε…

- Τι έχεις, Γιάννη; Όλα καλά, αδερφέ;

Αργοσήκωσε το πρόσωπό του και είδα τα κόκκινα (μάλλον είχε κλάψει πιο πριν) μάτια του να’χουν κάτι το πρωτόγνωρο.
  

- Ρε, δεν πάει άλλο ρε φίλε, μου λέει. Δε μπορώ άλλο έτσι ρε…

- Τι έγινε;

- Εσύ που’ χεις σχέση με εκκλησίες και τέτοια για πες μου… Ο Θεός είναι σαν το τσιγάρο; Τον ευχαριστιέσαι;

- Αυτό δε μπορώ να στο αποδείξω, του απαντώ. Πρέπει να το ψάξεις μόνος σου. Γιατί ρωτάς;

- Ρε, μου έχουν συμβεί περίεργα πράματα τον τελευταίο μήνα που δε μπορώ να στα πω. Μόνο πες μου… Ξέρεις καναν παπά που να’ ναι καλός; Δηλαδή να γουστάρεις να μιλήσεις μαζί του;

- Ναι, αδερφέ. Ξέρω κάποιους.

- Θέλω να πάω, ρε. 

- Να πας. Έχεις όρεξη να πας Άγιο Όρος; Εκεί θα σε στείλω.

Του σύστησα κάποιον γνωστό μου γέροντα σε μια μονή του Αγίου Όρους. Του κανόνισα διαμονητήριο, καραβάκι κλπ και πήγε.

Οι μέρες πέρασαν. Κάθε φορά που γυρνούσα κοιτούσα δεξιά-αριστερά το δρόμο μπας και τον πετύχω πουθενά. Μάταια όμως. Πέρασε ένας μήνας περίπου. Ώσπου κάποιο πρωινό τον πέτυχα. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Λες και έβλεπα άλλον άνθρωπο.

- Πού χάθηκες ρε φίλε; του λέω.

- Άγιο Όρος ήμουν. Εκεί έκατσα στον παπα-Διονύση. 

- Όλο αυτό τον μήνα ήσουν μέσα στο Όρος;

- Ναι, αδερφέ.

- Και;

- Αδερφέ, θα ξαναπάω πάλι. Σε λίγες μέρες. Το μέρος εκείνο έχει κάτι το μαγικό. Έκοψα το κάπνισμα!

- Άντε ρε!

- Ναι. Ρε, ο Θεός με αγαπάει ρε. Ακόμα και μένα τον αλήτη… Δε το πίστευα ρε, αλλά να’ ναι καλά και ο παπα-Διονύσης. Άγιος άνθρωπος. Σαν πατέρας μου ήταν. Με βοήθησε να τα ξεπεράσω όλα….

(…)

Ο Γιάννης από τότε άλλαξε ριζικά. Το καταλάβαινες. Φαινόταν. Τα μάτια του πλέον έδειχναν ξεκάθαρα μια απίστευτη αλλαγή. Τον έβλεπα και δεν το πίστευα. Για να μη σας κουράζω, απλά να σας πω ότι ο Γιάννης βρήκε δουλειά και γνώρισε και μια καλή κοπέλα. Κάποια μέρα χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού μου. Ήταν ο αποχαιρετισμός. Θα μετακόμιζε αλλού. Θα παντρευόταν.

Από τότε έχασα τα ίχνη του. Όμως, είμαι σίγουρος ότι όπου και να’ ναι θα με θυμάται και μένα στην προσευχή του. Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Γιάννη έχουν σπουδαίες δυνατότητες. Κρύβουν μια τεράστια δυναμική μέσα τους. Και, άμα γνωρίσουν το Χριστό, άμα διοχετεύσουν εκεί την αγάπη τους, γίνονται πολύ σπουδαίοι.

Μπήκε μέσα στην βασανισμένη καρδιά του ο Χριστός και έκανε τα πάντα καινούρια… Έκανε τον Γιάννη καινούριο. Έκανε το Γιάννη ευτυχισμένο…

Τροποποίησα ελάχιστα την ιστορία, η οποία όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Επίσης, για ευνόητους λόγους άλλαξα και τα ονόματα.

http://aoratigonia.blogspot.gr- pneumatoskoinwnia.blogspot.gr 
http://www.diakonima.gr/
http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2013/11/3923.html
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9285.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πάει..Σερβία το ΔΝΤ..

Επίσκεψη διάρκειας δύο εβδομάδων θα πραγματοποιήσει στην Σερβία τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο θα αφιχθεί στο Βελιγράδι στις 3 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου του Οργανισμού στην Σερβία, Ντάενγκ Κιμ, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug (Τανγιούγκ), πρόκειται για μία αποστολή παροχής τεχνικής βοήθειας, της οποίας ηγείται το τμήμα δημοσιονομικών θεμάτων του ΔΝΤ.

"Η αποστολή θα επανεξετάσει την κατάσταση στο σύστημα διοίκησης της δημόσιας οικονομίας στην Σερβία και θα κάνει συστάσεις πάνω στο θέμα αυτό, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την εποπτεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού" δήλωσε.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Έκαψαν ζωντανούς φοιτητές επειδή έκλεψαν κινητά και λάπτοπ, αφού τους ξυλοφόρτωσαν σχεδόν μέχρι θανάτου πρώτα!

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες! Ακατάλληλο για ανηλίκους!

Ένα σοκαριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων, σε διεθνές site προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα εγκλήματα που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στην χώρα.

Το βίντεο δείχνει τέσσερις νεαρούς γυμνούς φοιτητές με λάστιχα γύρω από τον λαιμό τους , οι οποίοι έχουν ξυλοκοπηθεί από τοπική μαφία και ύστερα καίγονται ζωντανοί.

Οι μαθητές κατηγορήθηκαν πως έκλεψαν κινητά και λάπτοπ , όμως σύμφωνα με καθηγητή του Παντεπιστημίου τους τα παιδιά έφυγαν από το μάθημα με σκοπό να πάνε στην πόλη να πάρουν χρήματα τα οποία τους άνηκαν.

Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες ! Μην δείτε το βίντεο αν δεν αντέχετε!


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Μαστιγώνουν υπηρέτρια στην Σαουδική Αραβία - ανατριχιαστικό βίντεο!

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, ότι οι σκηνές είναι πολύ σκληρές. Αποτυπώνουν την «τιμωρία» μια υπηρέτριας στην Σαουδική Αραβία, η οποία, με βάση τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ό,τι και αν έχει κάνει, παραμένει ανθρώπινο ον και δεν αξίζει τιμωρίας που θα ήταν εντελώς απαράδεκτη ακόμα και για το ζωικό βασίλειο, στο οποίο αναμφισβήτητα ανήκουν οι ανώμαλοι τιμωροί…

Το παραθέτουμε κι εμείς, το είδαμε σε ανάρτηση του «http://www.defencenet.gr/», καθώς είναι χαρακτηριστικό της πολιτισμικής διαφοράς που υφίσταται ανάμεσα στις δυτικές και τις ισλαμικές κοινωνίες. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι τέτοιο παράδειγμα χαρακτηρίζει όλη την σαουδαραβική κοινωνία. Όμως, η κουλτούρα είναι συγκεκριμένη, και η ερμηνεία του «ιερού νόμου» των μουσουλμάνων (σαρία) από τους ψυχοπαθείς επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές.

Και πολύ απλά, όσο «κινδυνολόγους» και να μας αποκαλέσουν, δεν επιθυμούμε να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις στην Ευρώπη. Διότι μετά, άλλη επιλογή πέραν των όπλων και του γενικευμένου χάους δεν θα υπάρχει. Και ας μη βλέπουν το πρόβλημα διάφοροι ως μη υφιστάμενο.

Ήδη, σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αγωνίζονται να ελέγξουν τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα σε έναν άνισο αγώνα, αφού οι οικογένειες αυτές γεννούν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, το οποίο κάτι σημαίνει για τις δημογραφικές ισορροπίες. Η ολιγωρία πληρώνεται, ιστορικά, πολύ ακριβά.

Η Ευρώπη όντως γερνάει και σίγουρα χρειάζεται κόσμο, αφού δεν μπορεί η ίδια να φέρει σε πέρας την οικονομική της επιβίωση. Μπορεί όμως να επιλέγει ποιούς φέρνει να κατοικήσουν εδώ, υπάρχουν πολλοί νορμάλ που θα το επιθυμούσαν.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Αργεντινή - Βρετανία : Τα νησιά Φόκλαντ φέρνουν..νέα σύγκρουση;..

Χωρίς τέλος είναι η σύγκρουση της Αργεντινής με τη Βρετανία για το θέμα των νήσων Φόκλαντ και δεν πρόκειται να λήξει εάν δεν αποκατασταθεί – σύμφωνα με το Μπουένος Άιρες – η κυριαρχία της Αργεντινής επί των νήσων που βρίσκονται μια ανάσα από τις ακτές της, αλλά η αποικιοκρατία τα έχει αφήσει σε βρετανικά χέρια.

Η παρουσία πλουσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή δεν αφήνει περιθώρια διπλωματικής διευθέτησης και η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικό τέλος, οπότε όλα εξαρτώνται από την στρατιωτική δυνατότητα της Βρετανίας να αποτρέψει την όποια δυνατότητα της Αργεντινής να αμφισβητήσει το status quo, πάντα σε συνδυασμό με την οικοδόμηση συμμαχιών και ενδεχομένως… την σταθερή υπονόμευση από την έμπειρη, πάλαι ποτέ αυτοκρατορία, απέναντι σε μια χώρα που προσέγγιζε παραδοσιακά τα ζητήματα πιο… ιδεολογικά…

Στην τελευταία εξέλιξη το Κογκρέσο της Αργεντινής πέρασε νόμο με τον οποίο θεσπίζονται κυρώσεις για την τέλεση εγκλήματος σε περίπτωση παράνομης εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αργεντίνικη υφαλοκρηπίδα (continental shelf). Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα στη Βρετανία η εφημερίδα «Guardian». Οι ποινές που θεσπίζονται είναι φυλάκιση μέχρι 15 χρόνια και πρόστιμα ίσα με την αξία 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και φυσικά η κατάσχεση όλων των υλικών!

Γιατί νομίζετε μετασταθμεύουν στα Φόκλαντ μαχητικά τύπου EF-2000 Typhoon (Eurofighter); Για να εφαρμόζουν την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι ο νόμος της Αργεντινής δεν εφαρμόζεται στα Φόκλαντ, τη Νότια Γεωργία και το νότιο τμήμα των νήσων Σάντουιτς, που αποτελούν υπερατλαντικές βρετανικές κτήσεις.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

"Οδομαχίες" του Εθνικού Μετώπου με αναρχικούς - η ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Εθνικό Μέτωπο μετά από την "μάχη" που δόθηκε έξω από την στάση του Μετρό "Συγγρού-Φιξ" όπου αντιεξουσιαστές με κράνη χίμηξαν σε κλιμάκιο του κόμματος του Εθνικού Μετώπου με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το χώρο. Την ίδια ώρα, οι Εθνικιστές ανταπάντησαν και δημιουργήθηκε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Δείτε το δελτίο τύπου:


Μέλη του Εθνικού Μετώπου πραγματοποίησαν διανομή με ενημερωτικά φυλλάδια στο σταθμό Φιξ του Μετρό με ιδιαίτερη επιτυχία, γνωρίζοντας ένθερμη αποδοχή από το πλήθος των παρισταμένων. Λίγο αργότερα, οι διερχόμενοι και οι οδηγοί ταξί που σταθμεύουν στην περιοχή, έγιναν μάρτυρες οργανωμένης επίθεσης από κρανοφόρους αντιεξουσιαστές.


Τα μέλη του Εθνικού Μετώπου αναγκάστηκαν να αντιδράσουν δυναμικά...

Το Εθνικό Μέτωπο καταδικάζει κάθε μορφή βίας και δεν ανέχεται κανενός είδους τραμπουκισμού, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν ανεχόμαστε οι γνωστοί – άγνωστοι να παραμένουν ατιμώρητοι. Δεν ανεχόμαστε να χύνεται αίμα ελληνικό από αδίστακτους κοινούς τραμπούκους - τσιράκια του συστήματος. Δεν ανεχόμαστε πλέον σ’ αυτή τη χώρα η Αριστερίζουσα πολιτική σκηνή και τα τσιράκια της να διακηρύττουν, απροκάλυπτα και δίχως καμία άλλη νομική και πολιτική συνέπεια, το δόγμα της καλής και της κακής βίας!

 Κάθε παρόμοια πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, όπως έγινε αντιληπτό και χτες!

Από το Γραφείο Τύπου
gkaratheodoris.blogspot.gr
Πηγή


Σχόλιο Πελασγού : Όλα τα είχαμε σε αυτή τη χώρα, οι εγχώριες συγκρούσεις μας έλειπαν.Ας καταλάβουν κάποιοι πως η διανομή φυλλαδίων ή άλλες νόμιμες πολιτικές - κοινωνικές πράξεις δεν είναι προνόμιο ή αποκλειστικό τους δικαίωμα...Η βία και ο κύκλος αίματος που άνοιξες με τα 3 παιδιά που χάθηκαν προ καιρού πρέπει να κλείσει...Πρέπει να επιβληθεί νομιμότητα σε όλα τα πολιτικά κατεστημένα και φορείς.
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν τον Αλβανό δολοφόνο του ήρωα λιμενικού Μαρίνου Ζαπάτη;!

Στον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς συνελήφθη την Παρασκευή ένας 54χρονος που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας, το 1997, του 25χρονου λιμενικού Μαρίνου Ζαπάτη, στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία είναι αλβανικής καταγωγής από χωριό των Αγίων Σαράντα και φέρεται ότι εμπλέκεται στο αιματηρό περιστατικό που συνέβη πριν από 16 χρόνια ξημερώματα Μ. Παρασκευής κατά τη διάρκεια συμπλοκής κακοποιών από την Αλβανία με άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Κέρκυρας.

Τότε αλβανικό ταχύπλοο δεν σταμάτησε στο σήμα του σκάφους του Λιμενικού και οι επιβαίνοντες σε αυτό (Αλβανοί) απάντησαν με πυρά αυτομάτων όπλων. Ακολούθησε μάχη στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, κοντά στο ακρωτήρι Στύλος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ο άτυχος λιμενοφύλακας που υπηρετούσε στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας. Το Λιμενικό Σώμα έχει τιμήσει τον εκλιπόντα, δίνοντας το όνομά του, σε ένα από τα σκάφη του.
epirusgate.blogspot.gr
http://www.eglimatikotita.gr/2013/11/16-25.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκαριστικό βίντεο από τον "ισλαμικό νόμο" - βασανίζουν γυναίκα δια λιθοβολισμού μέχρι να αποθάνει αφού την βίασαν!

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ !

Να πως είναι να ζεις με βάρβαρους...., σύντομα και στη χώρα σου ! ! !

Με σχόλια όπως «να πως είναι να ζεις με βάρβαρους, σύντομα και στη χώρα σου», αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βίντεο που θα παρακολουθήσετε. Θύμα μια λευκή γυναίκα η οποία, όπως αναφέρει στην σελίδα όπου και αναρτήθηκε το βίντεο, πρώτα βιάστηκε και....
έπειτα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου! 

Το περιστατικό συνέβη στη Νότια Αφρική ωστόσο δεν είδαμε καμία οργάνωση να το κατακρίνει μέχρι στιγμής! Τα τέρατα την κλωτσάνε, της πετάνε πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο και την σκοτώνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των περαστικών! 

Δείτε το με προσοχή....... Περιλαμβάνει πολύ σκληρές σκηνές για … γερά στομάχια.



Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.


Νέα Τάξη Πραγμάτων, Παγκοσμιοποίηση, και Παγκόσμια Διακυβέρνηση, είναι το ίδιο πράμα. Χάριν συντομίας γράφουμε τα αρχικά γράμματα Ν.Τ.Π.  Η παγκόσμια κυβέρνηση-Δικτατορία, τα κατάφερε να διεισδύσει στο κρατικό μηχανισμό κάθε κράτους, μεγάλου ή μικρού, από τα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας, μέχρι το τελευταίο διευθυντή υπουργείου. Το κακό είναι ότι διέβρωσαν τους ανώτατους αξιωματούχους όλων των εξουσιών & θεσμών των κρατών της Γης, από Κυβέρνηση, Βουλή, Γερουσία, μέχρι Εκκλησία, Δικαιοσύνη,  Ένοπλες Δυνάμεις, & Σώματα Ασφαλείας. Τίποτε δεν άφησαν.
Τα  σάρωσαν όλα!!! Στην  Ε.Ε., Η.Π.Α. , ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κ.λ.π. τα στελέχη και οι διοικούντες, είναι όλοι τους περιούσιοι.!!!
Τη Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία τις έχουν προ πολλού χρόνου διαβρώσει. Θέτοντας υπό τον έλεγχό τους εξουσίες και Θεσμούς των κρατών της Γης, μπορούν και ελέγχουν όλο το πλανήτη, γιαυτό ονομάζονται Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχοι της Γης.
Τη διείσδυση αυτή την κατάφεραν εδώ και πολλά χρόνια, μέσω Μασόνων, Πεφωτισμένων, και άλλων πολλών μυστικών παγκόσμιων οργανώσεων, στοών, και συνομωσιών, που λειτουργούν για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, καλουμένης και Παγκόσμιας Δικτατορίας.
Εν μέσω αυτών των μυστικών οργανώσεων, εξέχουσα θέση κατέχουν,
η λέσχη Bilterberg του Rothschild, η Τριμερής επιτροπή του Rockefellers, η Κρανίο & Οστά του BUSH, και εν συνεχεία δευτερεύουσες και παρακατιανές οργανώσεις, όπως π.χ. Τάγματα Ιπποτών, Ναϊτες, Ροδόσταυροι, Τοξότες, Σταυροφόροι, OPUS DEI, ILLUMINATI, Τέκτονες-Μασόνοι, και άλλες αδελφές Τεκτονικές Σιωνιστικές, Μασονικές, μυστικές οργανώσεις, συνομωσίες, & Στοές. 
(Στοά=Ναός μυστικών οργανώσεων).
Ενδύονται με ειδικές στολές με «ποδίτσες» κατά τις μυστικές ιερές τελετές τους. Έχουν βαθμούς, και όλοι αυτοί θέλουν να μας ελέγχουν. 
Θεωρώ ότι είναι κακό, να είναι «κλειστές» οι λέσχες αυτές.
Όλοι αυτοί είναι εξαρτημένα άτομα. Δεν είναι ελεύθεροι άνθρωποι.
Είναι εξαρτημένοι από τη μυστικότητα της οργάνωσης.
Τα λαμόγια αυτά έχουν συγκεντρώσει το 95% του παγκόσμιου πλούτου. 
Όλες αυτές οι οργανώσεις και παγκόσμιες συνωμοσίες, κατάφεραν να ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις των κρατών της Γης. (Ελέγχουν τους εφιάλτες πολιτικούς, και ΟΧΙ το Λαό). Όλες αυτές οι μυστικές οργανώσεις είναι Σιωνιστικής κατασκευής και προελεύσεως, και έχουν βαθιές ρίζες στον Σιωνισμό. Τώρα μας έφεραν τον Ρατσιστικό νόμο, για να επιβάλλουν την εξουσία τους επάνω μας, ενώ είναι οι πρώτοι διδάξαντες τον Ρατσισμό. «ZIONISM  IS A  RACISM» λέγει ο ΟΗΕ. 
Οι ορκωμοσίες των πολιτικών κατά την ανάληψη της εξουσίας, - 
(ενώ οι πολιτικοί είναι Σιωνιστές Πεφωτισμένοι, Τέκτονες, και όλο αυτό το οικοδόμημα της συνωμοσίας),- ενώπιον του Αρχιερέα της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, κατάντησαν μια κοροϊδία του Ελληνικού Λαού, και του ΘΕΟΥ, αφού οι πολιτικοί ορκίζονται στην Αγία Τριάδα να φυλάττουν πίστη στη πατρίδα, ενώ προηγουμένως έχουν δώσει βαρύτατους όρκους στον Σιωνισμό, στη Μασωνία, και στους Πεφωτισμένους, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αδελφότητος στην οποίαν ανήκουν, και τα συμφέροντα της παγκόσμιας  Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας. Ωθούν την Ελλάδα σε διαμελισμό!!!    
Οι επίορκοι πολιτικοί, αυτό το κάνουν για να αναρριχηθούν στην εξουσία. Γίνονται επίορκοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της παγκόσμιας δικτατορίας, και να απολαμβάνουν πρόσκαιρης δόξας και πλούτου. Γίνονται πρώτα Μασώνοι-Σιωνιστές, και μετά υπουργοί-Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι. Κοροϊδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο που τους ορκίζει, και το Λαό. Δηλαδή κοροϊδεύουν το ΘΕΟ!!!
Οι μυημένοι βουλευτές πηγαίνουν στη Βουλή ΜΟΝΟ για ψηφίσουν τους νόμους σκλαβιάς των Ελλήνων στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και γιαυτό το έργο τους αμείβονται παχυλότατα από τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό, δηλαδή εμάς τους «Μακάκες»………
Πηγαίνουν στη Βουλή για να ψηφίσουν Μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, πολυνομοσχέδια, μεσοπρόθεσμα, και όλο αυτό το κακό συναπάντημα νόμων εις βάρος του Ελληνικού Λαού και υπέρ της ΝΤΠ.
Είναι όλοι τους πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων. Είναι σχεδόν όλοι τους Σιωνο-Μασόνοι. Θεωρούν κατόρθωμα, και τίτλο τιμής να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις μυστικές σατανιστικές οργανώσεις των περιούσιων. Χωρίς τη Μασονία δεν θα ήταν βουλευτές, υπουργοί, Πρωθυπουργοί, στην υπηρεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, ενώ αυτοαποκαλούνται «δημοκράτες».
Ο Σημίτης είπε ΟΧΙ στους S-300 ενώ μπορούσε να οχυρώσει τη χώρα.
Γιαυτό έχουμε αυτά τα χάλια, με άμεσο κίνδυνο να χάσουμε τη πατρίδα μας, προς Σιωνισμό και Τουρκία μεριά. 
Από αυτή τη μοίρα δεν έχουν ξεφύγει ούτε τα μεγάλα και ισχυρά λεγόμενα κράτη, ακόμη και η κυβέρνηση της Γερμανίας, που το παίζει ηγέτης της Ε.Ε. ενώ είναι πιόνι και μαριονέτα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Από Καγκελάριο Μέρκελ, μέχρι Ράϊχενμπαχ & Φούχτελο, είναι όλοι τους πιόνια των παγκόσμιων αφεντικών & περιούσιων. Εάν δεν ήταν πιόνια, δεν θα ήταν εδώ Λεγεωνάριοι!
Όλοι αυτοί οι περιούσιοι Παντοκράτορες & Επικυρίαρχοι, είναι τόσο ξεφτιλισμένοι, που καταδέχονται να παίρνουν από τον συνταξιούχο των 800 ευρώ, τα 400 ευρώ. Είναι τσιφούτηδες, και καρμίρηδες, και δεν δίνουν νερό στον Άγγελό τους, λέει ο Λαός.
Γέμισαν τις χώρες της Ευρώπης με Ισλαμιστές Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Σε 10 χρόνια ενώ οι Μουσουλμάνοι στις χώρες της Ευρώπης θα είναι το 50% του πληθυσμού, οι περιούσιοι θα δώσουν όπλα και στους Ευρωπαίους, και στους Μουσουλμάνους, και θα γίνει αλληλοσφαγή, όπως στην Συρία. Ήδη οι Μουσουλμάνοι μετανάστες της Νορβηγίας, απαιτούν ξεχωριστό Ισλαμικό Κράτος-μέσα στη Νορβηγία-
και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή. Αυτό το μέλλον περιμένει και εμάς εδώ στην Ελλάδα.
Την επόμενη ημέρα των πολεμικών συμπλοκών, κομμάντος των περιούσιων θα εξοντώσουν τα τελευταία υπολείμματα Ευρωπαίων και Μουσουλμάνων, και θα κυριαρχήσουν στα κράτη της Ευρώπης οι περιούσιοι, αφού όλο το πυρηνικό οπλοστάσιο θα είναι στα χέρια των περιούσιων. Σήμερα υποφέρουμε από πολλά κακά, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Τρόϊκα σαν κυβέρνηση, Γερμανική ύπατη αρμοστεία, Τρικομματική Δικτατορία, φόροι, χαράτσια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, γενοκτονία του Ελληνικού Λαού, και ανθρωπιστική κρίση. Δεν μας έφθαναν όλα αυτά, ήλθε και ο Ρατσιστικός νόμος κατά των Ελλήνων, και έδεσε το σιρόπι.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε, μεταξύ άλλων και εδώ

ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                             Διεθνολόγος
                                             e-mail: ant.grypaios@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (Βίντεο - Μουσική)



ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ



Διαβάστε περισσότερα...

Νουθεσία περί νοερᾶς προσευχῆς Γέροντος Ἐφραίμ ἐν Ἀριζόνᾳ

…Χαίρετε καί προσεύχεσθε.
Ναί, παιδιά μου, ἡ προσευχή τοῦ Ἰησοῦ μας, μᾶς διαφυλάττει ἀπό τίς παγῖδες τοῦ μαύρου διαβόλου. Μᾶς θωπεύει καί γλυκαίνει τήν καρδιά μας, καί διώχνει τήν ἀπαίσια αἴσθηση τῶν δαιμονικῶν λογισμῶν. Χωρίς τήν εὐχή εἴμεθα νεκροί ( καί πρῶτος, ἐγώ ὁ ἄχρηστος ).

Ἄν μᾶς ἐπισκεφθῆ ὁ Ἰησοῦς μας, τότε ὅλα ρυθμίζονται ἀπό τό Ἅγιον Πνεῦμα καί ζοῦμε τήν ἀνέκφραστη εἰρήνη τοῦ Οὐρανοῦ, τήν πάντα νοῦν ὑπερέχουσαν…
Ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ μας νά’ ναι ἡ τροφή, τό ποτό, τό ὀξυγόνο καί ἡ ἀναπνοή μας.
Αὐτή ἡ προσευχή εἶναι ἀτομική βόμβα κατά τοῦ διαβόλου, γι’ αὐτό καί ἔχει τόση δύσκολία στήν προσπάθεια νά τήν κρατήσουμε στήν ἀναπνοή μας, στήν καρδιά μας.

Προσπαθεῖστε νά κρατᾶτε τό νοῦ σας ἀπό τόν μετεωρισμό καί διασκορπισμό. Ὁ διασκορπισμός τοῦ νοῦ φέρνει ὅλη τήν σαβοῦρα τῆς κοσμικῆς βρωμιᾶς στήν ψυχή μας, μέ ἀποτέλεσμα νά λερώνεται ὅλος ὁ ψυχοσωματικός ἑαυτός μας καί ἔτσι, ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ, νά φεύγει ἀπό τήν ψυχή μας καί νά νοιώθουμε ἔλεγχο στήν συνείδηση.
Σᾶς εὔχομαι ἀνύστακτα νά ἀγωνίζεσθε πρός μεγάλη τιμή καί δόξα τοῦ Ἁγίου Θεοῦ μας.

http://talantoblog.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3627.html
iliaxtida.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...