Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Θράκη: Οι εγκάθετοι της Άγκυρας δεν θέλουν διδασκαλία του κορανίου στα ελληνικά


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Επιμένουν κύκλοι της Άγκυρας αλλά και εγκάθετοί της  στην μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης να αντιδρούν στην διδασκαλία του Κορανίου στην Ελληνική γλώσσα, θέλοντας να επιβάλουν ταύτιση όλων  των μελών της μειονότητας - που είναι Ελληνες πολίτες με τρεις διαφορετικές προελεύσεις- με την Τουρκία, μέσω της χρήσης τουρκικής γλώσσας!

Η έκδοση Προύσας της Hurriyet, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του υποκατάστηματος Προύσας του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης Μουσταφάογλου, σε ομιλία του για τα 40 χρόνια της οργάνωσης επιτέθηκε κατά της Ελλάδας φραστικά  λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια στη Δυτική Θράκη να διδάξουν το κοράνι στους μεντρεσέδες τους στην ελληνική γλώσσα και ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να ...παίζει τέτοιου είδους ...''επικίνδυνα παιχνίδια'', σε περιόδους που οι σχέσεις είναι καλές. Ακόμα είπε - αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό της Άγκυρας - ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ''σχεδιασμένες κινήσεις'' για να παρεμποδίσει την ...άνετη χρησιμοποίηση της τουρκικής γλώσσας, λες και μιλούσε για ...επαρχία της Τουρκίας!

Πως έχουν ξεκινήσει το ''ροκάνισμα'' του νόμου

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται το σχέδιο και αυτό που μπορεί να διερωτηθεί κάποιος είναι τι κάνει η Ελληνική πολιτεία για αυτό: Πριν μερικούς μήνες - όπως είχε γράψει τότε  σχετικά το ΟnAlert-  η εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο «Επιβολή ελληνικής γλώσσας από την Αθήνα στους Τούρκους» και τον υπέρτιτλο «Ο Ισλαμισμός και το Κοράνι θα διδάσκονται στην ελληνική», έγραψε ότι στη θέση των θρησκευτικών παραγόντων, οι οποίοι εξελέγησαν με το νόμο «των 240 Ιμάμηδων», στον οποίο αντέδρασε η «τουρκική»- όπως λέει -  μειονότητα, θα ασκήσουν καθήκοντα αυτοί που διορίστηκαν από ένα 5μελές συμβούλιο. 

Στη συνέχεια του δημοσιεύματός μας υποστηριζόταν τότε  ότι η Ελλάδα, παρά,δήθεν,  τη συνθήκη της Λοζάνης, έθεσε σε εφαρμογή το νόμο  «των 240 ιμάμηδων» επεμβαίνοντας δήθεν απευθείας στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής κοινωνίας. Η Ελλάδα με το νόμο αυτό, υποστηρίζει,  καθιστά υποχρεωτικό το διορισμό των θρησκευτικών διδασκάλων και των ιμάμηδων από ένα συμβούλιο, 5μελές, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 3 μουσουλμάνοι. Επίσης έγινε και ρύθμιση έτσι ώστε ο ισλαμισμός και το κοράνι να διδάσκεται στα παιδιά των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική γλώσσα.  


Είναι ενδεικτικό ότι πριν από μήνες  όταν ο Τούρκος  πρόξενος - γνωστός από τις καταγγελίες για τον ''υπόγειο'' ρόλο του - πληροφορήθηκε την τροπολογία που ετοιμαζόταν τότε, συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη της ''μικρής συμβουλευτικής''. Σ’ αυτήν υπήρξε προσωπική επίθεση σε βουλευτή διότι ως «κυβερνητικός βουλευτής» έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται και να μην επιτρέψει να υπάρξει τέτοια τροπολογία.Όπως αποκαλύφθηκε τότε ο Τούρκος Πρόξενος είπε απερίφραστα  ότι αν η τροπολογία εφαρμοστεί «όλη η δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια, μπορεί να καταρρεύσει». Αξιολόγησε ως πιο επικίνδυνο, το δικαίωμα διδασκαλίας του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης και ξεκαθάρισε ότι αν δεν μπορέσουν να καταψηφίσουν την τροπολογία, πρέπει οπωσδήποτε να βγει αυτή η πρόβλεψη. 

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι μετά από αυτό - και για μήνες - οι εγκάθετοι μισθοδοτούμενοι από το Προξενείο της Τουρκίας και εξαρτημένοι από αυτό, έκαναν διχαστικό αγώνα μέσα στην μουσουλμανική κοινότητα, με απειλές και εκβιασμούς. Ένα παράδειγμα : ο ψευδομουφτής της Ξάνθης  Αχμέτ Μέτε πέρυσι τον Μάιο στο χωριό  Έχινο Ξάνθης - παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του υποπρόξενου  Κομοτηνής κ. Αλπερ Ατάκ και του δήμαρχου Μύκης κ. Μουσταφά Τσουκάλ -  ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες  μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του!

Τώρα προσπαθούν να πείσουν κόσμο να μην επιλέγει το μάθημα του Κορανίου στα ελληνικά και λέγεται πως γίνονται πολλες πιέσεις εκβιασμοί και προσφέρονται δέλεαρ για να μην πάνε οι μαθητές....Υποστηρίζουν συγκεκριμένα  ότι τα εν λόγω μαθήματα είναι «μαθήματα κατ’ επιλογή» και ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να απαλλαγούν από τα μαθήματα αυτά με αίτηση που θα υποβάλουν οι γονείς στη διεύθυνση του σχολείου.

Το ερώτημα είναι - το ξαναλέμε- τι κάνει η Αθήνα;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου