Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μασούντ Μπαρζανί: Ιστορικές οι νίκες των Πεσμεργκά κατά των τζιχαντιστών


O ηγέτης της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, την Κυριακή περιέγραψε τις πρόσφατες νίκες των δυνάμεων πεσμεργκά, εναντίον των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ως ‘ιστορικές’, επισκεπτόμενος τις ένοπλες δυνάμεις που διέλυσαν την πολιορκία των Γεζιτών στο περιοχή του όρους Σινιάρ, που πολιορκούνταν από τους τζιχαντιστές επί αρκετές εβδομάδες.
Μετά τη συνάντηση με τους διοικητές των πεσμεργκά, ο Μπαρζανί  έδωσε συνέντευξη Τύπου στο βουνό.
«Δεν είναι μόνο ο αγώνας για τους Κούρδους, είναι αγώνας για όλον τον κόσμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε.
Οι κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά πήραν τον έλεγχο του όρους Σινιάρ το Σάββατο, μετά από τρεις ημέρες σκληρού αγώνα.

Ο Μπαρζανί δήλωσε ότι περίπου 8.000 πεσμεργκά συμμετείχαν στην επιχείρηση για την ανάκτηση του Σινιάρ και ενισχύθηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, από τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας.
«Όλες οι περιοχές κοντά στο Σινιάρ είναι υπό τον έλεγχό μας τώρα. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στο κέντρο της πόλης, στις οποίες οι τρομοκράτες εξακολουθούν να κατέχουν. Θα ανακτήσουμε αυτές τις περιοχές σύντομα», είπε ο Μπαρζανί.
«Ο αγώνας (κατά του ισλαμικού κράτους) θα πάρει καιρό. Νικώντας τους τζιχαντιστές εδώ δεν σημαίνει ότι απωθούνται εντελώς. Μπορεί να επιτεθούν σε άλλες περιοχές», πρόσθεσε, «εμείς είμαστε διατεθειμένοι  να δώσουμε την απαιτούμενη υποστήριξη για την ανάκτηση της Μοσούλης».
Ο Κούρδος ηγέτης σημείωσε ότι οι δυνάμεις Πεσμεργκά θα εξαλείψουν τις εκρηκτικές ύλες στις απελευθερωμένες περιοχές και «αφού καθαριστούν οι περιοχές εντελώς, οι Γεζίτες αδελφοί μας θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

http://www.echedoros-a.gr/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου