Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ομοφωνία κυβέρνησης και κομμάτων για παραμονή της Total στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων σε ό,τι αφορά την παραμονή της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας Total στην Κύπρο, αλλά απέφυγε να πει κατά πόσο η εταιρεία θα παραμείνει στην Κύπρο.
Η Total πληροφόρησε την κυβέρνηση ότι οι προσπάθειές της να εντοπίσει γεωτρήσιμα σημεία για φυσικό αέριο στα τεμάχια 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ δεν καρποφόρησαν και ζήτησε να τερματισθεί το συμβόλαιό της.

Ωστόσο, η κυβέρνηση συνεχίζει προσπάθειες για εξεύρεση τρόπου συνέχισης της παρουσίας της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο οποίος να είναι συμβατός με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το κυπριακό δίκαιο.
Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή σύσκεψή του με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, στην οποία συζητήθηκε το Κυπριακό και ενεργειακά θέματα, δεν απάντησε ευθέως σε ερώτηση κατά πόσο η Total θα παραμείνει στην Κύπρο και ειδικότερα στο τεμάχιο 12.
«Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης όσον αφορά τους χειρισμούς για τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.
Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ο διάλογος της κυβέρνησης με την Total να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεδομένου ότι υπάρχει θέληση και από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς της Total για συνέχιση της συνεργασίας τους.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, που παρέστη στη σύσκεψη, δήλωσε ότι υπάρχουν νομικοί τρόποι που είναι δυνατό να οδηγήσουν σε συναινετική τροποποίηση της συμφωνίας με την εταιρεία Total.
O Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα με το Υπουργείο Εμπορίου και έδωσε γνωματεύσεις στη σύσκεψη του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς για ζητήματα που έχουν εγερθεί σε σχέση με το συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που παρέστησαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την επιθυμία των κομμάτων τους να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για παραμονή της Total στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου