Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση από Ρωσία: «Προετοιμαζόμαστε να αναζωογονήσουμε την στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα»δ


Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Μόσχα, για  να συναντηθεί με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, γράφει ο ρωσικός τύπος.

Τα κύρια θέματα των επικείμενων συνομιλιών σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, θα αφορούν  ζητήματα  στρατιωτικής και  βιομηχανικής φύσεως, μεταξύ των δύο χωρών, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, σύμφωνα με την  γνώμη των ρώσων εμπειρογνωμόνων σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης του ρωσικού ινστιτούτου   διακίνησης αμυντικών συστημάτων  (TSAMTO), και σύμβουλος του Β.Πούτιν,  Igor Korotchenko, δήλωσε  ότι,  «το κύριο θέμα μεταξύ της χώρας μας  και της Ελλάδας, θα αφορά την  προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, καθώς και την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των ρωσικής κατασκευής χόβερκραφτ «Zubr». Στο pentapostagma.gr, πρώτοι είχαμε αναφέρει « ύποπτο» δημοσίευμα,   του αμυντικού πόρταλ Asian Times, ότι δήθεν η χώρα μας θα «ξεπουλήσει» τα πλοία αυτά. Κάτι το οποίο διαψεύστηκε βέβαια από το ελληνικό υπουργείο άμυνας .

«Έχουμε συσσωρεύσει πλούσια εμπειρία στον τομέα αυτό την τελευταία δεκαετία, η Ρωσία έχει προμηθεύσει την Ελλάδα διάφορα συστήματα, όπως  συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ιδίως τους αντιαεροπορικούς πυραύλους  S-300, τα αποβατικά σκάφη τύπου Zubr, και οχήματα μάχης πεζικού BMP, που χρήζουν  ανάγκης  επισκευής και εκσυγχρονισμού», λέει ο Korochenko.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνθηκών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Αντιστράτηγος Yevgeny Buzhinskiy σημειώνει επίσης την ενεργοποίηση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα ως το πιο πιθανό σενάριο αμυντικών σχέσεων .

«Υπάρχει κάτι όσον αφορά την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία. Πιστεύω ότι αυτό είναι φυσιολογικό, η επικείμενη  επίσκεψη και συνάντηση με τον έλληνα Υπουργό,  θα αποτελέσει  κάτι παραγωγικό στο μέλλον … άλλωστε η Ελλάδα , είναι η μόνη  ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιεί ρωσικά αμυντικά συστήματα, όπως τα αμφίβια χόβερκραφτ,  είπε ο Buzhinskiy.

Την παρούσα γνώμη  υποστηρίζει και ο διευθυντής του Κέντρου για την πρόβλεψη αμυντικών πωλήσεων Ανατόλι Τσιγγάνωφ. «Νομίζω ότι τώρα θα ανακάμψει η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, και εφόσον έχουμε παραδώσει στην Ελλάδα τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300PMU-1, μακροπρόθεσμα μπορεί να προμηθεύσουμε και πυραύλους S-400 Triumph», είπε ο ρώσος εμπειρογνώμονας.

Το σίγουρο όμως είναι ότι, πρώτον και κυριότερο υπάρχει θέληση για στενή στρατιωτική συνεργασία, και δεύτερον η Ελλάδα «περιλαμβάνεται» στα ρωσικά σχέδια στην ανατολική Μεσόγειο. Από την σύσταση του ρωσικού κράτους το Αιγαίο Πέλαγος αποτελούσε την κύριο δίοδο του ρωσικού στόλου στην περιοχή. Επίσης είναι γνωστό ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και συγκεκριμένα ο στόλος Μεσογείου, αναζητά εναγωνίως λιμένα για τον ελλιμενισμό και τον εφοδιασμό των μονάδων επιφανείας που διαθέτει.

Έτσι και αλλιώς η χώρα μας, αποτελεί το κυριότερο σταυροδρόμι όλων των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που οφείλουμε ως έθνος να το εκμεταλλευθούμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου