Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Σουλτάνος και ο «χαλίφης»


Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τους λόγους, τις διακηρύξεις, την ιδεολογία, τις δοξασίες και τις απόψεις που υπερασπίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν θα έχουν καταλάβει ότι προσπαθεί να αντιγράψει την πολιτική του ιστορικού προτύπου του, του Σουλτάνου Σελίμ Α΄, του επονομαζομένου και «Γιαβούζ» (στα ελληνικά σημαίνει «σκληρός»).

Ο Ερντογάν ακολουθεί τη γεωπολιτική πεπατημένη του ινδάλματός του. Προσπαθεί μέσω του Ισλαμικού Κράτους να επικρατήσει στη Συρία, σε τμήμα της Αιγύπτου και στο σύνολο του αραβικού κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σελίμ Α΄ ήταν ο πρώτος Οθωμανός σουλτάνος που έλαβε τον τίτλο Χαλίφης του Ισλάμ.

Ο Ερντογάν δεν φωτογραφίζεται... τυχαία περιτριγυρισμένος από κομπάρσους που είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές Οθωμανών στρατιωτών. Ούτε απλά του προέκυψε η ανέγερση ενός εξωφρενικά μεγάλου ανακτόρου στα πρότυπα των σουλτάνων της αυτοκρατορίας που ονειρεύεται να ανασυστήσει.

Ολα τα κάνει με βάση το πρόγραμμα που έχει κατά νου να υλοποιήσει και, δυστυχώς για την περιοχή που επηρεάζουν οι αποφάσεις του, ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να είναι συνεπής. Οσο συνεπής ήταν και ο Σελίμ Α΄ στο κυνήγι της παντοδυναμίας.

Αυτός ο βάναυσος σουλτάνος ήταν πατέρας του Σουλεϊμάν Α΄ του Μεγαλοπρεπή, εγγονός του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή και γιος της Αϊσέ Χατούν (κόρη Ελληνα που αλλαξοπίστησε), για να κρατήσει τον θρόνο του, φόνευσε τα δύο του αδέρφια του και πέντε ανιψιούς του! 

Είναι γνωστός ως ένας από τους φανατικότερους σουνίτες όλων των εποχών και ως ο σκληρότερος διώκτης των χριστιανών. 

Οσοι δεν άλλαζαν την πίστη τους, έπειτα από ασύλληπτης κτηνωδίας βασανιστήρια, έχαναν τη ζωή τους.

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι η αντιγραφή ενός «μοντέλου» διοίκησης όπως του Σελίμ Α΄ προϋποθέτει και τον έλεγχο της Ελλάδας. Μόνο με τον ενταφιασμό της ελευθερίας της πατρίδας μας μπορεί να λάβει σάρκα και οστά ο εφιάλτης του νεοοθωμανισμού.
Καλό είναι να τα γνωρίζουμε αυτά...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου