Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παρασκήνιο: Ο Τσίπρας αναζητά συμμάχους μέσα στη Γερμανία για να πιέζει τον Σόιμπλε


Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται με εκτενές δημοσίευμά της στην επίσκεψη κορυφαίων στελεχών του κόμματος των γερμανών Πρασίνων στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως σημειώνει η Γερμανίδα ανταποκρίτρια, «η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά υποστήριξη για τα αμφιλεγόμενα αιτήματά της – και στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η γερμανική αντιπολίτευση τής είναι σημαντική. […] Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράγοντας ενίσχυσης της κριτικής που ασκείται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σβεν Γκίγκολντ, ευρωβουλευτής και ειδικός επί χρηματοοικονομικών ζητημάτων στο κόμμα των Πρασίνων, εξέφρασε μεγάλη «συμπάθεια» για τις «κοινωνικές και οικολογικές μεταρρυθμιστικές ιδέες» της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, «δεν υπάρχει αλληλεγγύη δίχως όρους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει υποστήριξη για παραχωρήσεις στο πρόγραμμα λιτότητας, απαιτούνται επειγόντως "ορατές επιτυχίες" στο πεδίο της πάταξης της διαφθοράς και σε αυτό της φορολογικής πολιτικής», δήλωσε o Πράσινος πολιτικός.

Τέλος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ δεν παρέλειψε να εκφράσει με διακριτικό τρόπο στους συνομιλητές της στην Αθήνα τον σκεπτικισμό της για τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου