Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικό Μηχανοκίνητο Τάγμα επελαύνει και συντρίβει Ταξιαρχία Τουρκμένων της αλ Νούσρα


των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Γιάννη Πετρίδη
Ρωσικό Tάγμα μηχανοκίνητου πεζικού με υποστήριξη ρωσικών πυροβόλων των 156 mm, αρμάτων μάχης Τ-90, ρωσικών μαχητικών εγγύς υποστήριξης Su-25M και ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Μil-Mi 24,  κατανίκησε μια Ταξιαρχία Τουρκομάνων της Αλ Νούσρα στο ύψωμα Sahl al-Gab, μεταξύ της Lattakia και της Idlib, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που φέρνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το pronews.gr: Ήταν η πρώτη φορά που η επιχείρηση ήταν αμιγώς ρωσική και δεν συμμετείχαν τα κυβερνητικά συριακά στρατεύματα.

Πριν πραγματοποιηθεί η ρωσική έφοδος οι θέσεις των τζιχαντιστών "σφυροκοπήθηκαν" από το ρωσικό πυροβολικό και την ρωσική Αεροπορία.

Ισως ήταν και η πρώτη πολεμική επιχείρηση αμιγώς ρωσικών μονάδων μετά τον πόλεμο του 2008 στην Γεωργία.

Η μάχη κράτησε μόλις λίγες ώρες και οι Ρώσοι δεν κατέγραψαν ούτε μια απώλεια πέρα από δύο ελαφρούς τραυματισμούς, κάτι που σημαίνει ότι τα μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25M και τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Μil-Mi 24, έκαναν καλή δουλειά πριν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση.

Στο μεταξύ επιπλέον οκτώ υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34 και ένα σμήνος μαχητικών Su-27M3 έστειλε επιπλέον η Ρωσία στην Συρία, ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής αεροπορικής δύναμης στην Συρία Αλεξέι Μακσίμτσεφ. Και αυτά τα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στη βάση του Χμεγμίμ.

Ηδη η ρωσική Αεροπορική δύναμη ανέρχεται σε 64 αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και πάλι είναι σχετικά μικρός ο αριθμός για εξαπόλυση αποφασιστικών πληγμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος της συνεχούς εμπλοκής στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160, Tu-22 και Tu-95 και "βοηθειών" από τους cruise του Ναυτικού.

Πρακτικά απαιτούνται περί τα 100 μαχητικά στην Συρία και τις ανωτέρω "βοήθειες" για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η εκστρατεία.

 #Syria Russian T-90A with Shtora active protection system allegedly in Aleppo front. pic.twitter.com/vthhtlLVUJ
— Green lemon (@green_lemonnn) Νοέμβριος 23, 2015



Το Τάγμα ενήργησε κατόπιν επιθετικής αναγνωρίσεως που διεξήγαγε μια ομάδα των Spetsnaz, η οποία και έδωσε τις συντεταγμένες των θέσεων των ισλαμιστών στην ρωσική Αεροπορία.

Είναι η πρώτη φορά που επρόκειτο για αμιγώς ρωσική επιχείρηση καθώς δεν συμμετείχαν σε αυτήν κυβερνητικές δυνάμεις, ή μαχητές της Χεζμπολάχ, ή Ιρανοί επίλεκτοι των Al-Quds ή Ιρακινοί πραστρατιωτικοί, ή τέλος οποιαδήποτε φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή.

Ο Ρώσος διοικητής απαίτησε την διεξαγωγή μόνο από ρωσικό προσωπικό ώστε να είναι σε θέση "να τεστάρει την ετοιμότητα του αναπτυγμένου στην Συρία πεζικού αλλά και νέα οπλικά συστήματα"

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμα πολλαπλοί εκτοξευτές Uragan και το περίφημο ρουκετοβόλο υποστήριξης πεζικού TOS-1A, το οποίο διαθέτει βλήματα με θερμοβαρικές κεφαλές

Αεροσκάφη Su-25M κονιορτοποιούσαν οτιδήποτε κινούνταν στο έδαφος και οτιδήποτε προασπάθησε να διαφύγει από την ρωσική έφοδο-επέλαση του ρωσικού Τάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τάγμα χρησιμοποίησε ατομικό εξοπλισμό Ratnik ( ο Ρώσος στρατιώτης του μέλλοντος) όπου μπόρεσαν να διαπιστώσουν σε πραγματική μάχη την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή λειτουργία του.

Οι στρατιώτες που έχουν πάει στην Συρία είναι όλοι μόνιμα στελέχη-επαγγελματίες.
 #PT Another pic of Russian T-90A in Aleppo. Dark green camo, different from russian T-90 in Latakia. v @sayed_ridha pic.twitter.com/6FWBNhULmG
— Green lemon (@green_lemonnn) Νοέμβριος 23, 2015

Η ρωσική κίνηση άμεσης εμπλοκής στην Ιντλίμπ έγινε διότι καθώς η ρωσική διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να υπάρξει άμεση ενέργεια προκειμένου να μην ενισχυθεί με το τουρκικό Τάγμα των 250 ανδρών που έχει διεισδύσει στην περιοχή από την περιοχή Yayladagi στην Συρία και κατευθύνθηκε στην ΒΔ Συρία για να ενισχύσει τον τουρκμενικό θύλακα.

Όλα αυτά μετά τον βομβαρδισμό και την ολοσχερή καταστροφή του τουρκικού κομβόι όπλων και πυρομαχικών την περασμένη Πέμπτη προς Παρασκευή από τα ρωσικά μαχητικά και την επίσημη τουρκική διπλωματική διαμαρτυρία.

Επίσημα αυτό που διαρρέεται είναι ότι πρόκειται για 250 Τούρκους "εθελοντές" Γκρίζους Λύκους οι οποίοι ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πλευρό των ισλαμιστών Τουρκμένων με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ενώ έδωσαν και φωτογραφίες στη δημοσιότητα τις οποίες θα δείτε παρακάτω με σημαίες Τουρκίας και FSA.

Η αποστολή των 250 Τούρκων έρχεται λίγες ημέρες αφού ρωσικά μαχητικά Su-25 και Su-24 κατέστρεψαν ολοσχερώς τουρκική φάλαγγα που μετέφερε όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα σε έναν θύλακα Τουρκομάνων της al-Nusra στα τουρκικά μειονοτικά χωριά της Συρίας, προκαλώντας εκατόμβη νεκρών Τούρκων ισλαμιστών, αλλά και τη οργή της Αγκυρας.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, του αρχηγού της Στρατοχωροφυλακής και φυσικά τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν με θέμα τις επιθέσεις κατά των «αδερφών» Τουρκομάνων, όπως ήδη έχει αποκαλύψει πρώτο στην Ελλάδα το pronews.gr.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Εάν δέν έχουν καλής ποιότητος ξυδάκι οί τουρκοδολοφόνοι γκρίζοι λύκοι τά ισλαμοκαθάρματα τού σουλτάνου ερτογάν, ή ''φίλη'' τους ή Ελλάς προτίθεται νά τούς κεράσει δωρεάν. Έχουμε εξαιρετικό ξυδάκι πού διώχνει τόν θυμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή