Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αυγουστίνος Καντιώτης - Οι χριστιανοί στους έσχατους χρόνους


Δέν σᾶς θεωρῶ ἀκροατάς, ἀλλά συναγωνιστάς...
Ἔχετε κάποιο ἐνδιαφέρον θρησκευτικό, πού εἶναι σπάνιο πρᾶγμα σήμερα, καί αἰσθάνεσθε ἔνα πόνο γιά τά ἐκκλησιαστικά πράγματα. Γι' αὐτό τό λόγο θέλω νά σᾶς ἀνακοινώσω τά ἑξῆς ἀναγκαῖα.
Ὥς στρατιῶται Χριστοῦ, ὡς πιστά τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, δέν πρέπει νά ἀδιαφοροῦμε γιά τά ἐκκλησιαστικά θέματα, ἀλλά νά δείχνουμε ζωηρόν ἐνδιαφέρον γιά τήν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ.
Πρέπει οἱ Χριστιανοί νά εἶναι ἀγωνισταί. Καί ὅταν λέμε νά εἶναι ἀγωνισταί, δέν ἐννοοῦμε νά πάρουν ρόπαλα, τουφέκια, καραμπῖνες, ὅπλα. Ὄχι. Μακριά αὐτά ἀπό μᾶς.
Χρειαζόμεθα ὅπλα πνευματικά. Καί πνευματικά μας ὅπλα εἶναι:
ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ· εἶναι:
ἡ διαμαρτυρία μας,
εἶναι οἱ φωνές μας,
τό "αἶσχος",
ὅλο αὐτό τό κλίμα τό ὁποῖο μποροῦμε νά δημιουργήσωμε, πού εἶναι τό φραγγέλλιο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, τό ὁποῖο θά πρέπῃ νά ὑψώσουμε διαμαρτυρόμενοι γιά τήν ἀθλία κατάστασι τῆς κοινωνίας.

Στά μαρτυρολόγια μένουμε κατάπληκτοι βλέποντας τήν ἀνδρεία τῶν Χριστιανῶν. Ἐμφανίζονταν μπροστά στούς αὐτοκράτορας καί τούς τυράννους καί φωνάζανε·
Αἶσχος,
ντροπή σας,
ἀπάνθρωποι καί σκληροί!...
Διεμαρτύροντο γιά τήν σκληρότητά των. Τούς πιάνανε κι αυτούς καί τούς βασανίζανε. Τέτοιοι ζωντανοί Χριστιανοί ἦταν ἐκεῖνοι.

Ἔχουν σύστημα οἱ ἄθεοι νά γκρεμίσουν τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Γι' αὐτό πρέπει νά εἴμαστε ἕτοιμοι νά ὑπερασπίσουμε τά ἱερά καί τά ὅσια. Νά μήν ἀναπαυώμεθα στό "ἔχει ὁ Θεός" καί στό "πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς" (Ματθ. 16.18). Ἀσφαλῶς δέν θά σβήσῃ ἡ Ἐκκλησία· ἀλλά μπορεῖ νά σβήσῃ ἀπό τήν Ἑλλάδα, ὅπως ἔσβησε καί ἀπό τή Μικρά Ἀσία. Ποῦ εἶναι ἡ Ἐκκλησία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας; ποῦ εἶναι οἱ πενήντα μητροπόλεις της; ποῦ εἶναι οἱ ναοί της; ποῦ εἶναι τά μοναστήρια της; ποῦ εἶναι τά προσκυνήματά της; ποῦ εἶναι τά λείψανά της; ποῦ...; ποῦ;...ποῦ;...;

Ἄν ἔχετε διάθεση ν' ἀγωνισθῆτε, ὑπάρχει ἐλπίς νά νικήσωμε· ἄν δέν ἔχετε διάθεση, θά μᾶς σαρώσῃ τό κῦμα τῆς ἀπιστίας τῆς ἀθεΐας καί ὅλων τῶν αἱρέσεων.
Ἐγώ σήμερα-αὔριο φεύγω, γέρος ἄνθρωπος εἶμαι. Ἀλλά σᾶς προειδοποιῶ καί σᾶς λέγω·
Θά δῆτε πολλά δεινά στήν πατρίδα μας, φοβερώτερα ἀπό ὅ,τι εἴδαμε ἐμεῖς. Ἀλλά ὅ,τι καί ἄν συμβῇ, καί τά ἄστρα νά πέσουν καί τά ποτάμια νά στερέψουν καί τά πάντα νά καταστραφοῦν, ἕνα θά μείνῃ· Ἰησοῦς ὁ ναζωραῖος, ὅν παῖδες ὑμνεῖτε εἰς πάντας τούς αἰῶνας· ἀμήν.

Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη
http://www.orthmad.gr/news/
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Μόσχα: «Έτοιμα και προς παράδοση τα S-300 για το Ιράν»


Την απόφασή της να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του 2007 και να εξοπλίσει το Ιράν με την εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας, δια στόματος του προεδρικού συμβούλου Βλαντιμίρ Κόζιν.

«Θα είναι το σύστημα S-300, το οποίο ζήτησε το Ιράν. Πάει πολύς καιρός αφότου η Μόσχα και η Τεχεράνη υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων και το σύστημα έχει εν μέρει εκσυγχρονιστεί, όμως ορισμένα στοιχεία του αναβαθμίζονται ακόμη» δήλωσε ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρακτορείο RIA Novosti.

Το 2007 η Ρωσία και το Ιράν υπέγραψαν μια συμφωνία για την παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος. Τρία χρόνια αργότερα, ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ «πάγωσε» τη συμφωνία, λόγω του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επέβαλε στο Ιράν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αφορμή τους φόβους της Δύσης ότι η Τεχεράνη επεδίωκε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τον Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ήρε την απαγόρευση, αφού το Ιράν και η ομάδα 5+1 των διεθνών διαπραγματευτών κατέληξαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στις αρχές του μήνα μια πηγή του ιρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι η πρόσφατη συμφωνία θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πιο προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα από τους S-300.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Der Standard: ''Η Γερμανία χάνει την επαφή με την πραγματικότητα''


Σφοδρή κριτική στις θέσεις που αναπτύσσει σε σχέση με την Ελλάδα, στην «ειδική έκθεσή» της, η αποκαλούμενη «Επιτροπή σοφών» που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, ασκεί ο οικονομικός συντάκτης της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», Αντράς Σιγκέντβαρι, σε σημερινό σχόλιό του, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γερμανική απώλεια επαφής με την πραγματικότητα».

«Το σημαντικότερο συμβουλευτικό όργανο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε οικονομικά ζητήματα, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, παίρνει θέση στην κρίση στην Ελλάδα, με την "ειδική έκθεσή" του, που αποτελεί σημαντική απόδειξη για το πόσο η πλειονότητα των Γερμανών οικονομολόγων έχει χάσει κάθε επαφή με την τρέχουσα οικονομικο-πολιτική πραγματικότητα στην Ευρωζώνη», τονίζεται εισαγωγικά στο σχόλιο.

Όπως εξηγεί «στο έγγραφό τους οι εμπειρογνώμονες ζητούν να προβλεφθεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες η δυνατότητα μιας εξόδου από το ευρώ, ωστόσο το όργανο δεν έχει κατά νου την οικειοθελή έξοδο μιας χώρας αλλά την αποπομπή της».

«Η έλλειψη προθυμίας συμβιβασμού μια χώρας καθιστά ευάλωτη σε εκβιασμούς την Ευρωζώνη, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι δυνατή η έξοδος «ως Ultima Ratio» (σ.σ. «έσχατη λύση»), γράφουν οι σύμβουλοι (σ.σ.: της κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ), υπονοώντας τις αντιπαραθέσεις με την Ελλάδα» συμπληρώνει ο Σιγκέντβαρι.

Εάν η πρόταση εφαρμοζόταν, σημειώνει ο σχολιαστής, αυτό θα σήμαινε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης: Το πολιτικό κλίμα θα δηλητηριαζόταν, διότι τα κράτη θα άρχιζαν να απειλούνται μεταξύ τους, λέγοντας «δεν σου ταιριάζει το μέτρο Χ; - Μπορούμε και να σε αποπέμψουμε» .

Αλλά και από οικονομικής άποψης η ιδέα είναι καταστροφική, καθώς έπειτα από μια αλλαγή της συνθήκης οι επενδυτές θα άρχιζαν αμέσως να κερδοσκοπούν θέτοντας το ερώτημα «ποιον αφορά η έξοδος από το ευρώ: την Ελλάδα, την Πορτογαλία;», με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται στα ύψη τα επιτόκια για αυτές τις χώρες, τονίζει ο οικονομικός συντάκτης.

Καταλήγοντας στο σχόλιό του, ο κ. Σιγκέτβαρι, επισημαίνει, με μεγάλη δόση ειρωνείας, ότι, εάν σε αυτό το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων βρίσκονται πραγματικά οι καλύτεροι Γερμανοί οικονομολόγοι, τότε θα πρέπει κανείς να ανησυχεί περισσότερο για την Ομοσπονδιακή Γερμανία παρά για την Ελλάδα.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Washington Post: ''H Ιταλία έχει περισσότερες πιθανότητες εξόδου από την Ευρωζώνη''


Τους λόγους για τους οποίους η Ιταλία έχει περισσότερες πιθανότητες εξόδου από την ζώνη του Ευρώ εξηγεί σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post. Μετά και το ιταλικό Plan B που παρουσιάστηκε από τον Πέπε Γκρίλο και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, αυτή η εκτίμηση, η οποία προκαλεί έκπληξη δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα, συνίσταται στο γεγονός ότι το ιταλικό ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 ετών έχει αυξηθεί μόλις κατά 4,6%.

Επομένως, συνεχίζει η εφημερίδα, το όφελος που αποκόμισε η Ιταλία από την Ευρωζώνη όλα αυτά τα χρόνια ανέρχεται μόλις 4,6% του ΑΕΠ.

Έως την παγκόσμια κρίση του 2018, το όφελος της Ιταλίας εκτιμούταν στο 14% του ΑΕΠ.  Όμως, η ύφεση των επόμενων ετών εξάλειψε τα συγκεκριμένα κέρδη.

Βέβαια, σημειώνει το δημοσίευμα, για την κατάσταση της Ιταλίας φαινομενικώς δεν ευθύνεται εξ ολοκλήρου το ευρώ, καθώς η χώρα διαθέτει αρκετά ενδογενή προβλήματα.

«Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις μία επιχείρηση, δύσκολο να την επεκτείνεις, δύσκολο να απολύσεις εργαζομένους» περιγράφει χαρακτηριστικά.

Η Ιταλία, σπεύδει να διευκρινίσει η Washington Post, είχε τα ίδια προβλήματα και προ ευρώ.  Όμως, κατάφερνε να σημειώνει ευμεγέθεις αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Επομένως, το πρόβλημα έγκειται στο νόμισμα, δηλαδή το ευρώ, το οποίο καθιστά ακριβές της ιταλικές εξαγωγές.

Παράλληλα, σημειώνει η εφημερίδα, η Ευρωζώνη περιορίζει σημαντικά το περιθώριο ελιγμών της ιταλικής κυβέρνησης, αναγκάζοντάς την να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρουφάκης: "Το ζήτημα είναι το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους - Φοβάμαι ότι η ελάφρυνση θα αποδειχθεί πολύ μικρή"ε


Με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times βάσει του οποίου το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε ότι το βασικό ζήτημα πρέπει να αφορά το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους και όχι τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

«Το μείζον ζήτημα δεν συνίσταται στο εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη συμφωνία» αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα αναφέρει ότι αυτό θέμα μπορεί εύκολα να επιλυθεί μέσω μίας τρίτης οδού, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Πολύ φοβάμαι, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποδειχθεί πολύ μικρή» προειδοποιεί τελικά ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι η λιτότητα, όπου θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την αναδιάρθρωση του χρέους, θα αποδειχθεί καταστροφική σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΝΤ: "Δεν θα συμμετάσχουμε στο τρίτο Μνημόνιο - Το χρέος δεν είναι βιώσιμο"


"Βόμβα" έσκασε πριν από λίγο από το ΔΝΤ το οποίο αρνείται να συμμετάσχει στο τρίτο Μνημόνιο και δνε θα προσφέρει χρήματα για την εφαρμογή του, προκαλώντας έτσι το ερώτημα πως θα χρηματοδοτηθεί ησυμφωνία.

Το Ταμείο μάλιστα είναι σαφές απέναντι στο Βερολίνο λέγντας ότι χωρίς "ελάφρυνση χρέους" δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε στην Αθήνα ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και η φτωχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποκλείουν την Ελλάδα από ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του Ταμείου, εγείροντας νέα ζητήματα αναφορικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στην τελευταία οικονομική διάσωση της ΕΕ, αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με μία τετρασέλιδη "απολύτως εμπιστευτική" σύνοψη της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του Ταμείου, που έχουν στη διάθεσή τους οι FT, οι διαπραγματευτές του ΔΝΤ θα "συμμετάσχουν στις συζητήσεις πολιτικής για να διασφαλίσουν ότι το νέο πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης είναι συνεπές με αυτό που έχει το Ταμείο κατά νου".

Αλλά "δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία τεχνικού επιπέδου σε αυτό το στάδιο". Το Ταμείο θα αποφασίσει για το εάν θα συμμετάσχει κατά το "δεύτερο στάδιο" αφότου η Ελλάδα "συμφωνήσει σε μία ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων" και κυρίως, αφότου οι πιστωτές της ευρωζώνης συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους".

Βάσει του εμπιστευτικού εγγράφου, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στο δ.σ. του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το Ταμείο θα πρέπει να κινηθεί παράλληλα με την Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι μία αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα συνεπάγεται έντονες αντιδράσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Στον αντίποδα, αρκετές μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βραζιλία και ο Καναδάς, προειδοποίησαν για τους κινδύνους που απορρέουν από μία τρίτη συμμετοχή στην ελληνική κρίση.  «Πρέπει να προστατεύσουμε τη φήμη του Ταμείου» φέρεται να ανέφεραν, απευθυνόμενες προς την διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τσίπρας: «Η χώρα παρά τις προσπάθειές μας βρίσκεται σε συνθήκες άρσης της κυριαρχίας της»


«Στρατηγικό ερώτημα είναι αν με την υπογραφή της συμφωνίας θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Η απάντηση είναι ότι η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής. Η χώρα παρά της προσπάθειές μας βρίσκεται σε συνθήκες άρσης της κυριαρχίας της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε: «Ο απεγκλωβισμός από την εποπτεία των δανειστών θα είναι δύσκολη μάχη».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να συζητήσουμε χωρίς κραυγές και όχι εν θερμώ. Υπάρχουν φωνές και απόψεις που υποστηρίζουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που μας οδηγεί σε μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα. Είμαι ο τελευταίος που έχω διάθεση να ωραιοποιήσω την κατάσταση».

Σημείωσε ότι τα μέτρα της συμφωνίας είναι σκληρά, αλλά δεν υπάρχουν τετελεσμένα. υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. «Όσο λάθος είναι ωραιοποιήσει κάποιος τη συμφωνία, άλλο τόσο λάθος είναι δραματοποιήσει τη συμφωνία» επεσήμανε.

Για το χρέος ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Δεν συζητάμε αν θα γίνει. Συζητάμε σε πιο μέγεθος, σε πιο βάθος θα γίνει. Και στο πεδίο των μέτρων η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Μπορούμε να προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα για τον ΑΔΜΗΕ, τους αγρότες και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Ανοιχτά μέτωπα και μικρές μάχες που πρέπει να δώσουμε».

«Εγώ θέλω να δουλέψουμε στο ακραίο και δύσκολο σενάριο. Να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Να απαντήσουμε πως αντιδράμε στα δύσκολα; Με ποιο σχέδιο με ποια προοπτική; Και κυρίως αν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να παλέψουμε. Το ερώτημα είναι αν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ζωή Κωνσταντοπούλου:" Οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια"


Σήκωσε το "γάντι" η πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου και επιτέθηκε στον Α.Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά " οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια" και «δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», μετά την ευθεία αναφορά στο πρόσωπό της από τον πρωθυπουργό στην χθεσινή του συνέντευξη.

Ως «ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε την συζήτηση στην Κ.Ε. η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε «δοκιμάζονται στην πράξη εκείνα που αποτέλεσαν το αξιακό ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής συγκρότησης, δράσης και διαδρομής".

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε πως όχι απλώς δεν ήταν προετοιμασμένη η κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά παράλληλα δεν διανοήθηκε ποτέ ότι θα μπορούσε να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία απανωτά κατεπείγοντα. Είπε ότι πρόκειται για το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, το οποίο έγινε υπό το κράτος εκβιασμού και επίδειξης δύναμης από τους δανειστές.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι σε τέτοιες στιγμές που "αναμετριόμαστε με την διαδρομή και την ιστορία να θυμόμαστε τι είμαστε, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε". Θύμισε το σύνθημα "αποφάσισαν χωρίς εμάς και προχωράμε χωρίς αυτούς" και σημείωσε ότι έτσι "εκφράζαμε όλους εκείνες και εκείνους που θυματοποιήθηκαν από μνημόνια που συνομολόγησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

Επίσης θύμησε το σύνθημα "αν όχι τώρα πότε, αν όχι εμείς ποιοι" και τόνισε ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ιστορική επιλογή η Αριστερά να αναλάβει την ευθύνη και να υπερασπιστεί την κοινωνία από την μνημονιακή λαίλαπα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως στα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λέξη του Συντάγματος και  συμπλήρωσε ότι "δεν μπορεί να εννοούσαμε τίποτε άλλο από το ότι θα υπερασπιστούμε τον πατριωτισμό και τους αγώνες του λαού μας".

Επίσης είπε ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πως η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να εννοούσε ότι ζητάμε παράταση μιας εβδομάδας για να τελειώσει μια παρτίδα αργότερα;»

Είπε ότι οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη και εγγυήθηκε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα ανεξαρτήτως έκβασης της διαπραγμάτευσης.

Αναρωτήθηκε αν μπορεί στα σοβαρά να συμφωνηθεί η εκχώρηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας και έθεσε το ερώτημα αν μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί η κυβέρνηση να στραφεί κατά αυτών των συμφερόντων.

«Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τέλος ζήτησε αυτή η  ΚΕ να αποφασίσει διαρκή συστράτευση και συνεδρίαση για να αποτραπεί αυτό που εκ των υστέρων δεν θα μπορέσουμε να αποσοβήσουμε.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Χάνει την ψυχραιμία της η Άγκυρα: Έστειλε 30 μαχητικά και 15 ελικόπτερα στο Β.Ιράκ εναντίον του ΡΚΚ!


Με μια πρωτοφανή σε δύναμη αεροπορική επιδρομή συνέχισε η Τουρκία τις επιθέσεις της εναντίον των ανταρτών του κουρδικού κόμματος του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, βάζοντας νέα φωτιά στην περιοχή. 


Πιο συγκεκριμένα μετά τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και ενός αξιωματικού,  στην επαρχία Σιρνάκ, από αντάρτες του ΡΚΚ, η τουρκική Αεροπορία συγκέντρωσε30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και τα οποία πραγματοποίησαν σφοδρές επιδρομές στα στρατόπεδα και τις βάσεις των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.  

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι  αυτονομιστές του PKK στην επαρχία Σιρνάκ σκότωσαν έναν αξιωματικό και τρεις στρατιώτες.

Μετά από αυτό το συμβάν άρχισε καταδίωξη των τρομοκρατών με 15 ελικόπτερα  AH-1Ρ Cobra και  μεταφορά  Blackhawk τα οποία μετέφεραν ειδικές δυνάμεις που απογειώθηκαν από 8η κύρια αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ,  ενώ συγχρόνως απογειώθηκαν και τα 30 μαχητικά αεροσκάφη  για να βομβαρδίσουν στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης των Κούρδων του Ιράκ «Φλας Χαμπέρ» ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του PKK και στην περιοχή Ζαπ. Σημειώνει, ακόμη, ότι τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν και ορεινά χωριά στην περιοχή. Δεν αναφέρεται πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν.

Στο μεταξύ σε προειδοποίηση σε αυστηρούς τόνους απεύθυνε  ο Αρχηγός του ιρανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Hasan Firuzabadi, εναντίον της Τουρκίας και της τυχοδιωκτικής της πολιτικής που ακολουθεί στη Συρία, στις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές της ISIS και της νέας επίθεσης που έχει εξαπολύσει εναντίον των Κούρδων του Ιράκ.

Ο Firuzabadi, απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι το μέτωπο που άνοιξε με τους Κούρδους του ΡΚΚ αλλά και του YPG ότι αυτό «θα οδηγήσει τον πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας και θα προκαλέσει λουτρό αίματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, καταλόγισε επίσης μεγάλες ευθύνες για την κλιμάκωση στην Τουρκία την οποία κατηγόρησε ανοιχτά για «υποκρισία καθώς με  πρόφαση την καταπολέμησης των ενόπλων ανταρτών της ISIS, τους οποίους η ίδια εξέθρεψε, άνοιξε μέτωπο κατά των Κούρδων προκαλώντας μεγάλη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή». Ανάφλεξη, που όπως είπε «θα καταλήξει στο εσωτερικό .της ίδιας με καταστροφικές συνέπειες».

Εκτός απ την Τουρκία, ο Hasan Firuzabadi κατηγόρησε και τη Σαουδική Αραβία αλλά και το Κατάρ ότι είναι συνυπεύθυνες για την δράση των Τζιχαντστών και υποστήριξε οι και αυτές θα πληρώσουν βαρύ αντίτιμο για τις προκλητικές τους ενέργειες κατά της Συρίας.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ποτέ δεν τονίζουμε σε κάποιον την αδυναμία του


Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου
Κύριε Ελέησον ...
Σε στέλνει ο Γέροντάς σου σε κάποιους επισκέπτες και σού ξεφεύγει μια κουβέντα. Αργότερα σού λέγει ένας αδελφός σου:
-«Πως σού ξέφυγε αυτή η κουβέντα; Αλλά τέτοιος είσαι πάντα».
Καλύτερα να φας την γλώσσα σου, παρά να του μιλήσεις έτσι. 
 Ουδέποτε προσβάλλομε ή λυπούμε άνθρωπο, ουδέποτε τον κάνομε να νοιώση στερημένος, ελαττωμένος, να νοιώση κατωτερότητα, διότι του σκοτώνομε την ψυχή.
Αυτός ο άνθρωπος θα τραυματισθή και δεν θα μπορή να επιτύχη στην ζωή του.

Αναθέτεις σε κάποιον να ψάλη, και εκείνος κάνει λάθος τον ήχο, και τότε του λες: «Πάλι πήρες στραβά το τροπάριο».
Κάθε φορά που θα πηγαίνη να ψάλη, θα το θυμάται και θα λέη: Πρέπει να προσέξω μην το πάρω στραβά. Καί θα το παίρνη πάλι στραβά. Ποιός θα φταίη; Αυτός που του έκανε την παρατήρησι.

Ποτέ δεν τονίζουμε σε κάποιον την αδυναμία του, το πρόβλημά του. Ποτέ δεν του υπενθυμίζουμε την κακία του, την αμαρτία του. Μόνον τον έπαινο χρησιμοποιούμε, αλλά τον ευγενή έπαινο, όχι τον αφελή.

Διότι ο άνθρωπος ουδέποτε διορθώνεται με ονειδισμό, όπως και με παρατήρηση.Πρέπει να είναι πολύ άγιος, για να δεχθή να διορθωθή με τον ονειδισμό, την υπόδειξη ή την παρατήρησή σου. Αλλά, εάν ήταν τόσο άγιος, δεν θα είχε αυτό το ελάττωμα, για το οποίο χρειάσθηκε να του κάνης παρατήρηση εσύ. 
Αφού λοιπόν το έχει, το μόνο που χρειάζεται, είναι ο άκρος σεβασμός σου, για να μπορέση κάποτε να ταπεινωθή και να διορθωθή, βλέποντας την δική σου ειρήνη, πραότητα, ταπείνωσι, αγάπη, μακροθυμία, χρηστότητα, επιείκεια, γλυκύτητα… Μόνον όποιος έχει αυτές τις αρετές μπορεί να διορθώση κάποιον άλλον….

Αρχ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου «Νηπτική ζωή και ασκητικοί κανόνες», ερμηνεία κανόνων Μ.Αντωνίου,

agiooros.net
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2015/07/blog-post_261.htm
http://proskynitis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_93.html
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Μία ψυχοσωματική αποτοξίνωση! (Άγιος Πορφύριος)



Γράφει ο π.Νεκτάριος Πόκκιας

 Αυτές τις μέρες που οι περισσότεροι από εμάς αγωνιούμε για το μέλλον της πατρίδας μας και καθόμαστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να δούμε τα νέα και τις εξελίξεις, μου ήλθε στο νου κάτι που είχα διαβάσει στο ανθολόγιο συμβουλών του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. 

 Ήταν μία αφοπλιστική απάντηση σε ένα ερώτημα μιας νέας κοπέλας. Μία διέξοδος ξεχωριστή με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο που μόνο η εκκλησία ξέρει να μας υποδεικνύει και που μπορούμε όλοι μας να εφαρμόσουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε ψυχοσωματική αποτοξίνωση. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Συνήθιζαν πολλοί νέοι να πηγαίνουν στον Γέροντα Πορφύριο και να ζητούν την συμβουλή και την προσευχή του για διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν.  Μία νέα λοιπόν κοπέλα, ψιλή και εμφανίσιμη, τακτικά κατέφευγε στον Γέροντα για να πάρει την ευχή του και για να ακούσει αυτά που θα την συμβούλευε. Ήταν μελετηρή καθώς σπούδαζε στην Αρχιτεκτονική και δαπανούσε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της στην γυμναστική, πιστεύοντας ότι την ξεκούραζε και της έδινε ζωντάνια και ευεξία. 
  Ο Γέροντας κάποια στιγμή με διάκριση της υπέδειξε ανώτερη άσκηση. Τις μετάνοιες! Όταν κάνουμε τον Σταυρό μας και μετά γονατίσουμε αγγίζοντας την γη με το πρόσωπο μας και μετά πάλι σηκωθούμε όρθιοι και ξαναγονατίσουμε πολλές φορές, με την ψυχή μας να αναστενάζει προς τον Θεό και να λέει ένα καρδιακό «Κύριε ελέησον…» τότε μπορούμε να ωφεληθούμε διπλά. 
Έτσι συμβούλεψε ο Γέροντας την κοπέλα να αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου της που σπαταλούσε στις γυμναστικές ασκήσεις, με τις μετάνοιες.
 Μετά από τις μετάνοιες έρχεται μεγάλη χαρά, ανακούφιση και εσωτερική ειρήνη, ενώ το σώμα συμμετέχει κι αυτό στην άσκηση.
 Μάλιστα ο Χριστός για να τονίσει την σημασία των μετανοιών όταν βρισκόταν μέσα στον κήπο της Γεθσημανή αποτραβήκτηκε από τους μαθητές κι άρχισε να κάνει μετάνοιες, οι οποίες κάνουν και στο σώμα αντίστοιχο καλό όπως και στη ψυχή. Μάλιστα οι ασκητές δεν παθαίνουν εύκολα εμφράγματα, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά, γιατί οι αρτηρίες τους και τα διάφορα αγγεία συντηρούνται άριστα, τα λίπη διαλύονται, η ψυχή ηρεμεί και έτσι ο άνθρωπος μετά από τις ασκήσεις αυτές, μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με ένα αυτοκίνητο το οποίο πέρασε από το συνεργείο, και ελέγχθηκε σε όλα. Οι μετάνοιες δεν είναι ανθρώπινη αλλά θεία αποκάλυψη και είναι δυστυχισμένος όποιος άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει το μυστήριο που τις περικλείει, τόνιζε ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος και κατέληγε συμβουλεύοντας και τους πολυπράγμονες που δεν έβρισκαν χρόνο να σπαταλήσουν για τέτοια πράγματα: 
Εσείς που όλο γεμίζετε τον χρόνο σας με δουλειά και άγχος και πάλι με άγχος και δουλειά, να ξέρετε ότι όταν τη νύκτα πριν κοιμηθείτε κάνετε τις μετάνοιες σας, θα ξεφύγετε από τις καθημερινές βασανιστικές σκέψεις σας και θα ειρηνεύσετε αλλά και θα έχετε ένα γρήγορο και ήρεμο ύπνο.
 Οι μετάνοιες είναι και γυμναστική για το στομάχι, τα έντερα, το στήθος, την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη. Όταν αυτή η άσκηση γίνεται στη λατρεία του Θεού κατορθώνει η ψυχή να γεμίζει χαρά, να γαληνεύει και να ειρηνεύει. Αυτό είναι το παν. Αλλά βέβαια και το σώμα, ωφελείται. Στην ψυχή έρχεται ειρήνη και γαλήνη και στο σώμα η καλή λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού μας, όπως είναι το κυκλοφοριακό, το πεπτικό, το αναπνευστικό, το ενδοκρινολογικό, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ψυχή μας.
Τελικά μόνο όταν η προσευχή συνοδεύεται από εκούσια θυσία γίνεται πιο ευάρεστη στο Θεό αλλά και πιο αποτελεσματική. Μήπως θα πρέπει και εμείς να δοκιμάσουμε αυτή την μέθοδο που έχει εφαρμοσθεί τόσους αιώνες από αναρίθμητους πιστούς ανθρώπους και μόνο καλό μπορεί να κάνει και στο σώμα και στη ψυχή μας;

http://proskynitis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html
http://oiaggeloitoufwtos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_27.html
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν στρατόπεδα του PKK


Μετά το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και ενός αξιωματικού,  στην επαρχία Σιρνάκ, τριάντα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν επιδρομές σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, στο βόρειο Ιράκ τα οποία βομβάρδισαν με σφοδρότητα.


Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι  αυτονομιστές του PKK στην επαρχία Σιρνάκ σκότωσαν έναν αξιωματικό και τρεις στρατιώτες. Μετά από αυτό το συμβάν άρχισε καταδίωξη των τρομοκρατών με ελικόπτερα  που απογειώθηκαν από 8η κύρια αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ,  ενώ συγχρόνως απογειώθηκαν 30 μαχητικά αεροσκάφη  για να βομβαρδίσουν στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης των Κούρδων του Ιράκ «Φλας Χαμπέρ» ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του PKK στην περιοχή Ζαπ. Σημειώνει, ακόμη, ότι τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν και ορεινά χωριά στην περιοχή. Δεν αναφέρεται πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν.

http://www.echedoros-a.gr/2015/07/30-f-16-pkk.html
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε λόγοι που πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι.


Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το να πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα βοηθάει στην υγεία μας.
Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:
1. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.
2. Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων του στο αίμα και στους μύες.
3. Βοηθά στη μείωση του βάρους. Πίνοντας 1,5 ποτήρι νερό το πρωί, αυξάνεται ο μεταβολισμός μας κατά 24%.
4. Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.
5. Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος. Οι αδένες του συστήματος βοηθούν στην καλύτερη διεξαγωγή των καθημερινών σας λειτουργιών και στην καλύτερη ροή των υγρών στο σώμα και τέλος καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Πηγές:xespao.grmadata.gr
diakonima.gr/
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/07/blog-post_520.html
Διαβάστε περισσότερα...

Γέροντος Ἀθανασίου Μυτιληναίου γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα.



Συλλογή ἀναφορῶν 
τοῦ Γέροντος Ἀθανασίου Μυτιληναίου 
γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα

«Μήν ξεχνᾶτε ὅτι ἐκεῖνο πού στηρίζει τήν ἑνότητα ἑνός λαοῦ εἶναι ἡ γλῶσσα. Δέν διστάζω νά σᾶς πῶ ὅτι δέν εἶναι ἡ θρησκεία, εἶναι ἡ γλῶσσα».
(Πράξεις, ὁμιλία 244η)

«Ὅσο πλουσιοτέρα εἶναι ἡ γλῶσσα, τόσο περισσότερο ἔχομε πολιτισμό ψυχῆς!».
(Πρός Ρωμαίους, ὁμιλία 15η)

«Πόσες φορές ἔχω πεῖ καί ὅσο ἔχω τό μυαλό μου, μέχρι πού νά πεθάνω θά τό λέγω αὐτό: Τό μεγαλύτερο ἔγκλημα στή φυλή μας, ἡ βεβήλωση τῆς γλώσσας μας. Δέν μέ ἐνδιαφέρει αὐτή τή στιγμή τίποτε ἄλλο. Ἡ γλῶσσα, γιατί ὅλα ἄν χαθοῦν, ἡ γλῶσσα ἅμα μείνει, διατηρεῖ τήν αἴσθηση τοῦ ἔθνους. Ὅταν ἡ γλῶσσα χαθεῖ, τότε δέν ἔχομε τήν αἴσθηση τοῦ ἔθνους, τότε τό ἔθνος χάνεται. Ἐπιμένω καί θά ἐπιμένω μέχρι νά μέ βαρεθεῖτε».
(Πράξεις, ὁμιλία 87η)

«Ἀγαπητοί μου, μάθετε τά παιδιά σας ἑλληνικά, νά καταλαβαίνουν, κάθε φορά σᾶς τό λέω, εἶναι τό πάθος μου».
(Κατηχήσεις Ἁγ. Κυρίλλου, ὁμιλία 88η)

«Μήν ξεχνᾶτε ὅτι ἐκεῖνο πού στηρίζει τήν ἑνότητα ἑνός λαοῦ εἶναι ἡ γλῶσσα. Δέν διστάζω νά σᾶς πῶ ὅτι δέν εἶναι ἡ θρησκεία, εἶναι ἡ γλῶσσα. Λέμε: «Εἴμαστε Χριστιανοί Ὀρθόδοξοι», ὅλα καλά καί ὡραῖα. Τό πρῶτο ὅμως εἶναι ἡ γλῶσσα, δεύτερο ἡ κοινή ἱστορία, τρίτο εἶναι ἡ θρησκεία καί ἐμεῖς εἴμαστε συμπαγής λαός. Ἔχομε κοινή γλῶσσα, κοινή ἱστορία καί κοινή θρησκεία. Εἶναι κάτι καταπληκτικό. Ἄν καταφέρουν οἱ ἐχθροί μας νά μᾶς κάνουν νά μιλᾶμε … φράγκικα, δέν ξέρω πῶς, ἀγαπητοί μου, θά χάσομε τήν ἐθνική μας ταυτότητα! Θέλω νά συνειδητοποιήσομε τήν ἀξία τῆς γλώσσας. Εἶναι πάρα πολύ σημαντικό τό θέμα αὐτό πού σᾶς λέγω».
(Πράξεις, ὁμιλία 244η)

«Εἶναι τό Ἅγιο Πνεῦμα μεγίστη δύναμη. Αὐτό τό «μεγίστη», νά δεῖτε τή φτώχεια τῆς ἀνθρώπινης γλώσσας. Ξέρετε ὅτι ἡ ἀνθρώπινη γλῶσσα εἶναι πολύ φτωχή. Ἀπό τίς ἀνθρώπινες γλῶσσες λένε ὅτι ἡ ἑλληνική γλῶσσα εἶναι πλούσια, γιατί ἐκφράζεται λεπτότερα καί ἀκριβέστερα. Αὐτό εἶναι ἀλήθεια. Βέβαια σπεύσαμε νά τήν καταστρέψομε τή γλῶσσα μας, δέν ξέρω, ἐγώ τό θεωρῶ μέγιστο ἔγκλημα κατά τῆς φυλῆς, ἀλλά καί κατά τῆς ἀνθρωπότητας, γιατί αὐτός ὁ παγκόσμιος θησαυρός καταστρέφεται. Ἐμεῖς θά ἔπρεπε νά εἴμαστε οἱ φορεῖς του, ἀλλά καταφέραμε νά εἶναι φορεῖς ἄλλοι λαοί, τῆς ἀρχαίας ἑλληνικῆς γλώσσας. Ἀγαπητοί μου, τά ταμεῖα τοῦ κράτους μας νά ἀδειάσουν ὅλα, νά μποῦν ἐχθροί καί νά κατακτήσουν ὅλη τήν Ἑλλάδα, εἴμαστε σέ θέση πάλι νά τά ἐπανακτήσουμε, ἡ Ἱστορία τό ἀπέδειξε. Ἄν χάσουμε τή γλῶσσα μας, χαθήκαμε ὁριστικῶς καί διαπαντός. Πάρτε το εἴδηση. Λυπᾶμαι, θά τό πῶ γιά πρώτη φορά αὐτό, ὅταν μᾶς δίνετε τά χαρτάκια μέ τά ὀνόματα γιά νά τά μνημονεύσομε ἤ μᾶς δίνετε τίς ἀπορίες καί δῶ ὅτι δέν ὑπάρχει τονισμός, μέ πιάνει βαθιά λύπη. Τό καταλαβαίνετε ὅτι ἅμα βάζομε τούς τόνους δημιουργοῦμε μία ἀντίσταση; Νά μήν καταστραφεῖ αὐτός ὁ θησαυρός καί ἀπωλεσθεῖ ὁριστικῶς! Ἐγώ εἶμαι καλόγερος, γι’ αὐτό μιλάω ἔτσι … Ἄμ … γι’ αὐτό θέλουν νά καταστρέψουν τά μοναστήρια καί νά τά συρρικνώσουν, γιά νά μή μιλᾶνε, γιατί τά θέματα αὐτά δέν εἶναι θέματα τῆς πολιτικῆς, εἶναι θέματα ἐθνικά και σέ ἕναν θησαυρό ἐθνικό δέν ἔχει κανείς τό δικαίωμα νά βάλει βέβηλο χέρι. Αὐτός ὁ Στάλιν, ὅταν τοῦ εἰπώθηκε -αὐτό δημοσιεύτηκε πού σᾶς λέω- τοῦ εἰπώθηκε νά δημιουργήσουν μία ἐναλλαγή στή γλῶσσα, εἶπε: «Κάτω τά χέρια ἀπό τήν ἁγία μας γλῶσσα»! Μιά γλῶσσα, πού ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τή δώσαμε … Εἶναι ἑλληνική γραφή. Ἐμεῖς τόν ἔχομε αὐτογενῆ τό θησαυρό, δέν μᾶς τόν ἔδωσε κανένας καί πᾶμε νά τόν ἐξαφανίσομε!».
(Κατηχήσεις Ἁγ. Κυρίλλου, ὁμιλία 123η)

«Ἕνας λαός ἐξαφανίζεται ὅταν χάσει τήν ταυτότητά του, δηλαδή ἱστορία, γλῶσσα καί γιά μᾶς τούς Ἕλληνες τήν Ὀρθοδοξία».
(Σειράχ, ὁμιλία 134η)

«Βλέπετε, λέω κείμενα, γιατί δέν θέλω νά σᾶς ἀποξενώσω ἀπό τά κείμενα τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀλλά καί ἀκόμα ἀπό τή γλῶσσα μας. Πρέπει νά ἔχετε μιά αἴσθηση τῆς γλώσσας μας σέ ὅλες τίς φάσεις τῆς ἱστορικῆς της πορείας. Δέν εἴμαστε μόνο ἐμεῖς Ἕλληνες καί πρίν ἀπό 2.000 ἤ 3.000 χρόνια δέν ἦσαν Ἕλληνες. Ἕλληνες πάντοτε εἴμαστε καί ἡ γλῶσσα μας πάντοτε εἶναι ἴδια. Γι’ αὐτό διαβάζω περικοπές. Αὐτός εἶναι ὁ λόγος. Μποροῦσα νά διαβάζω τίς περικοπές μεταφρασμένες καί νά μήν μπαίνω στόν κόπο νά κάθομαι νά σᾶς τά μεταφράζω τώρα ἐπί τόπου καί νά δημιουργῶ ἴσως καί κάποια χασμωδία τήν ὥρα τοῦ μαθήματος. Ὄχι, θέλω νά ἔχετε αἴσθηση καί τῶν κειμένων τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας». 
(Χριστιανική Ἀνθρωπολογία, ὁμιλία 59η)

«Ἐξάλλου, ὅλα τά βιβλία τῆς Καινῆς Διαθήκης ἐγράφησαν ἑλληνικά. Ξέρετε τί σημαίνει αὐτό πού λέω, ἔ; Ξέρετε τί σημαίνει. Σημαίνει, ἀγαπητοί μου, τή μεγάλη μας εὐθύνη, ὅτι ἡ Ἁγία Γραφή ἐγράφη ἑλληνικά καί τή διαβάζουν ἀκόμα καί οἱ Ἑβραῖοι. Ἄν θέλουν νά διαβάσουν Ἁγία Γραφή, πρέπει νά μάθουν ἑλληνικά ἤ νά μεταφραστεῖ στή γλῶσσα τους, καί οἱ Ἑβραῖοι ἀκόμα! Κι ἐμεῖς τήν ἔχουμε ἑλληνικά καί δέν τή διαβάζουμε ... ».
(Ἐπιστολή Ἰακώβου, ὁμιλία 1η)

Ἐπιμέλεια 
Παντελῆς Γκίνης 
Λάρισα 2012

http://athanasiosmytilinaios.blogspot.gr
http://hristospanagia3.blogspot.gr
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τί έλεγε ο Ιπποκράτης για το θαλασσινό νερό; Διαβάστε πόσο καλό κάνει στην υγεία σας !!


Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα.Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ακόμα τη διάθεση και την υγεία σας. 

Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη της θάλασσας και επωφεληθείτε από αυτήν κι αυτό το καλοκαίρι: 

Ανοσοποιητικό σύστημα 

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να παράγουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, ενώ κολυμπάμε. Παράλληλα, εισπνέοντας τον θαλασσινό αέρα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τη γιατρό Connie Hernandez. Επιπλέον, ειδικοί ισχυρίζονται ότι το κολύμπι σε θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα, ενώ επιτρέπεται η απορρόφηση των θαλάσσιων μετάλλων και η αποβολή των τοξινών που προκαλούν διάφορες ασθένειες. 

Κυκλοφορία αίματος 

Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Ο κύριος σκοπός της θαλασσοθεραπείας ή η θεραπεία με θαλασσινό νερό είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Πράγματι, η κολύμβηση σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία αποκαθιστώντας βασικά μέταλλα που έχουν μειωθεί από το άγχος, την κακή διατροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Θαλασσινό νερό και ευημερία 

Η έρευνα δείχνει ότι ο ήχος των κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο μεταφέροντάς σας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Χαλαρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος. 

Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται από πολλούς για τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας, καθώς ενεργοποιεί μηχανισμούς επούλωσης του σώματος για την καταπολέμηση παθήσεων όπως το άσθμα, την αρθρίτιδα, τη βρογχίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους, καθώς και κοινούς πόνους. Μάλιστα, το μαγνήσιο ανακουφίζει από τη νευρική ερεθιστικότητα και αυξάνει την αίσθηση της ηρεμίας. 

Φρέσκος αέρας για τον ύπνο 

Ο ήλιος, το κύμα και το θαλασσινό νερό. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κοιμόμαστε πιο ήσυχοι μετά το κολύμπι μας στη θάλασσα; Ο θαλασσινός αέρας «χρεώνεται» με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου. Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με το τέλος των διακοπών σας έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ συγχρόνως είστε περισσότερο χαλαροί. 

Ήλιος και δερματικές παθήσεις 

Στην παραλία, η θερμότητα του ήλιου επηρεάζει το ενδοκρινικό μας σύστημα. Πιο ειδικά, είναι το μέρος του σώματός μας που εκκρίνει ενδορφίνες, τις φυσικές χημικές ουσίες στο σώμα μας που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί αποβάλλοντας το άγχος. 

Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο καθίσταται ευεργετική για ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία (υπεριώδες φως) αποκαθιστά την ξηροδερμία. Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το διάλυμα άλατος βελτίωσε την ενυδάτωση του δέρματος και μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της φλεγμονής του δέρματος, όπως την ερυθρότητα και την τραχύτητα σε σύγκριση με το νερό της βρύσης.

http://www.invitromagazine.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://katohika.gr
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Η Επιστήμη δεν οδηγεί στον Αθεϊσμό... μάλλον σε οδηγεί στα πόδια του Μεγάλου Σχεδιαστή !!!


"Η Επιστήμη δεν οδηγεί στον Αθεϊσμό...
μάλλον η επιστήμη σε οδηγεί στα πόδια του Μεγάλου Σχεδιαστή"
από τον Jerry Bergmann 

Ο Dr. Raymond Damadian είναι ο "πατέρας της μαγνητικής τομογραφίας- MRI” (Magnetic Resonance Imaging), εφεύρεση η οποία θεωρείται...
ως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της ιατρικής προσέγγισης στον 20ο αιώνα και έχει βοηθήσει αμέτρητες ψυχές έως τώρα. 

Ενώ σπούδαζε βιολί, έλαβε υποτροφία ανάμεσα σε 10.000 υποψηφίους από το Ford Foundation Scholarship. Ήταν μόνο 15 ετών και ολοκλήρωσε σπουδές στα μαθηματικά στο University of Wisconsin. Από εκεί έλαβε μετά το ιατρικό του πτυχίο απο το Albert Einstein College of Medicine και αμέσως μετά αποφοίτησε από το Harvard στο τμήμα της Βιοφυσικής. Ως διδάκτωρ στο State University of New York Downstate Medical Center, όπου δίδαξε μέχρι που ίδρυσε την εταιρία που κατασκεύασε τους τομογράφους. 

Έχει δημοσιεύσει αρκετές έρευνες μεταξύ των οποίων μια, η οποία έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science. 
Το MRI, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη διάγνωση αρκετών παθολογικών καταστάσεων, με ασφάλεια σχετική και επιφέρει περίπου 10+ δις. δολάρια και κάτι πιότερο ετησίως στη βιομηχανία αυτή. 

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πάνω από 1 δις MRI με 60 εκατομμύρια τομογραφίες ετησίως. 

Ο Δρ.Damadian είχε την ιδέα αρχικά ενώ χρησιμοποιούσε πυρηνική τομογραφία συντονισμού (NMR) για να σαρώσει βακτήρια νατριοδιαλυτά (Αλλόφιλα), τα οποία, ενέχουν 20 φορές περισσότερο νάτριο από τα άλλα. 

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά, που συνειδητοποίησε ότι η τεχνική θα μπορούσε να διαγνώσει τον καρκίνο και άλλες ασθένειες στους ανθρώπους 
Το 1970, κατέγραψε μια μέγιστη διαφορά στα κύματα MR μεταξύ των καρκινικών ιστών και των υγιών. 

Η σύζυγός του η Donna, γράφει πως ο Damadian έχει “μεγάλη πίστη στον Θεό και με τη βοήθειά Του θα μπορέσει να ολοκληρώσει τον σκοπό του να βοηθήσει την ανθρωπότητα”. 

Το 1988, ο πρόεδρος Ronald Reagan του έδωσε το National Medal of Technology για την εφεύρεση του MRI. Τον Μάρτιο του 2004, του δόθηκε το Franklin Institute Medal για την αυτή ανακάλυψη και περαίωση που μεταμόρφωσε την διαγνωστική και θεραπεία 

Το 1957 ο Δρ.Damadian έγινε Χριστιανός εξαιτίας μιας ομιλίας του Billy Graham. 
Από τότε και μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, είδε τις ελλείψεις του Δαρβινισμού και πιστοποίησε την αξία της Δημιουργίας και του Σχεδίου. 

Aναφέρει πως "η αληθινή περιπέτεια στην επιστήμη μου είναι να συλλάβω μια μικρή άκρη από το μέγα Σχέδιο του Θεού στη Φύση και ό,τι μου δείχνει και ανακαλύπτω, να το θέσω με ταπείνωση στα πόδια Εκείνου". 

Ο Dr. Damadian προσθέτει πως διαβάζει την Αγία Γραφή από την αρχή έως τέλους αρκετές φορές και παρατηρεί πως από επιστημονικής απόψεως αποτελεί ένα κομψοτέχνημα από το Α έως το Ω με συνοχή, διαδοχή και λογική συνακολουθία. 
Ο Damadian καταγράφει όλα αυτά και τις εμπειρίες του στο τελευταίο του βιβλίο Gifted Mind. 

Ο Dr. Damadian είναι ένας από τους πολλούς επιστήμονες που συμπεραίνει ότι η επιστήμη δεν οδηγεί στον Δαρβινισμό, αλλά μάλλον στα πόδια του Μεγάλου Σχεδιαστή. 

Με εκτίμηση, 
Δρ.Κων/νος Μουρούτης

http://zoimeygeia.blogspot.gr
http://www.pentapostagma.gr
http://paparokades.blogspot.gr
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Βάσταζε, παιδί μου...


Γέρων Εφραίμ, Ι. Μ. Αγ. Αντωνίου Αριζόνα

Ο Θεός παιδεύει και πάλιν ιάται, ανεβάζει και κατεβάζει. Εις το θέλημα του Κυρίου τις δύναται αντιστήναι; Εάν θέλει ο Θεός να πάσχωμεν, άρα έχει κάποιον σωτήριον σκοπόν, τον οποίον ημείς οι γήϊνοι δεν δυνάμεθα προορατικώς να τον προϊδωμεν, ενώ η υπομονή και η μακροθυμία και το ταπεινόν της παραδοχής του πειρασμού, πάντοτε, ναι, πάντοτε, θα φέρη κατόπιν βεβαίαν ωφέλειαν.

Βάσταζε, παιδί μου, τον σταυρόν σου και γνώριζε ότι εις όσα πάσχομεν είναι γνώστης ο Θεός και ως Πατήρ γνήσιος προσπαθεί με κάθε τρόπον να μας μορφώση εντός μας, τον Ιησούν Χριστόν. Θέλει να πάσχωμεν, διότι οίδεν, τι έχει ετοιμάσει δια τα πάσχοντα παιδιά Του εις τους ουρανούς. Εάν όμως δεν στείλη εις αυτά θλίψεις, θα αδικηθούν, διότι θα υστερηθούν τα ανεκλάλητα αγαθά του ουρανού. Όσον περισσότερον πάσχομεν, τόσον πιο ωραίος στέφανος της δόξης πλέκεται!

Mη πιστεύης ποτέ ότι έχεις δαιμόνιον, μη σε πλανέση ποτέ κανένας τέτοιος λογισμός. Εις πολλούς μοναχούς συμβαίνουν τοιαύτα, όταν αρρωστήσουν, ούτως ο Θεός τα έκανε. Όταν ασθενή το σώμα, να ακολουθή σύμφωνα και η ψυχή, και όταν η ψυχή πάσχη και το σώμα να μαραίνεται και να σκυθρωπάζη. Σε εφθόνησεν ο πειρασμός, παιδί μου, αλλά ας κάμνωμεν υπομονήν, δια να σκάση αυτός και να δοξασθή ο Θεός. Θα παρέλθουν όλα και ο χειμών ομοίως και θα ανατείλη και πάλιν η γλυκεία άνοιξις της υγείας και θα χαίρεσαι και θα λέγης: «Μακάριον, ότι εταπείνωσάς με, όπως αν μάθω τα δικαιώματά σου». 

Ποίος δεν πονεί, όταν εγχειρίζεται και ποίος δεν πονεί, όταν υποχωρήση η χάρις του Θεού και βρίθουν μύριοι λογισμοί διεστραμμένοι; Ούτως ωκονόμησεν η θεία Σοφία, να κατεργάζεται την διόρθωσιν της ψυχής.
Όπως οι καιροί της φύσεως, δηλαδή ο Χειμώνας, η Άνοιξις, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρον, ο ένας διαδέχεται τον άλλον, ούτω πως και οι καιροί οι πνευματικοί, φεύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος και ούτω συνηθίζει η ψυχή εις όλας τας πνευματικάς αλλοιώσεις και γίνεται σοφή και έμπειρος. Και αυτή η πείρα είναι χάρις, η οποία βαστάζει την ψυχήν εν καιρώ των φοβερών αλλοιώσεων, ώστε να σοφίζεται εκ των προηγουμένων πειρασμών ότι μόνον η υπομονή και η μακροθυμία παρέχουν κατάστασιν ειρηνικήν και σκέψεις ωφελίμους, οπότε εξερχόμεθα εκ των πειρασμών με ωφέλειαν και γινόμεθα περισσότερον σοφοί και έμπειροι.

http://elderephraimarizona.blogspot.gr/2015/07/blog-post_21.html
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΣ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ


Ὅταν συµβαίνει ἕνα συγκλονιστικὸ γεγονός, ἡ ἀπήχησή του στοὺς λαοὺς εἶναι ἔντονη καὶ –ἀνάλογα τὸ γεγονὸς– οἱ ἐπιπτώσεις του διαρκοῦν γιὰ πολλὰ χρόνια. Μετά, ὁ ἀπόηχος σιγὰ-σιγὰ ἐξασθενεῖ, τὸ γεγονὸς περνάει στὴ διάσταση τοῦ θρύλου καὶ καταλήγει σὰν ἀχνὴ ἀνάµνηση διηγήσεων ποὺ ἀλλάζουν ἀπὸ στόµα σὲ στόµα, καθὼς παραδίδονται ἀπὸ γενιὰ σὲ γενιά. Ἐκεῖ, τὸ συναίσθηµα, οἱ ἀνεκπλήρωτοι πόθοι, τὰ ὄνειρα καὶ οἱ ἐπιθυµίες, κερδίζουν τὴν ἀντικειµενικὴ θεώρηση καὶ θολώνουν τὴ σωστὴ ἐκτίµηση τῶν λαθῶν.

Ἀκολουθῶντας τὴν ἴδια ἀναπόφευκτη πορεία, ἡ κατάλυση τῆς Ἀνατολικῆς Ρωµαϊκῆς Αὐτοκρατορίας ποὺ ἔγινε ὁριστικὴ πραγµατικότητα µὲ τὴν πτώση τῆς Κωνσταντινούπολης –τὸ γεγονὸς ποὺ συγκλόνισε τὴν οἰκουµένη τοῦ 15ου αἰῶνα καὶ ἔρχεται στὴ µνήµη µας κάθε µήνα Μάϊο- ἔγινε γιὰ τὸ λαό µας ἕνας ἐπώδυνος θρύλος, πηγὴ θρήνων γιὰ τὴ χαµένη δόξα, τὴ χαµένη δύναµη, τὸ χαµένο πρωταγωνιστικὸ ρόλο στὴν ἱστορία τῆς παγκόσµιας ζωῆς.

Ἡ ὀδύνη τῆς καταστροφῆς µας, ὅπως καὶ ὁ καθηµερινὸς ἀγώνας ἐπιβίωσης κάτω ἀπὸ ἐξαιρετικὰ δύσκολες συνθῆκες, ἡ ζωὴ µέσα στὸν διαρκῆ φόβο τῆς αἰχµαλωσίας, τῆς σκληρῆς καταπίεσης καὶ τῆς µόνιµης ἐφιαλτικῆς ἀπειλῆς, ἐµπόδισε τὴν δική µας φυσικὴ ἱστορικὴ ἐξέλιξη ποὺ ἀκολούθησαν ὅλοι οἱ ἄλλοι λαοὶ –ἐµπόδισε, δηλαδή, τὴν ἱστορικὴ ὡρίµανσή µας– καὶ µᾶς µετέτρεψε σὲ ἕνα λαὸ αἰώνιο ἔφηβο, ἀνασφαλῆ, ἀπρόβλεπτο, κυκλοθυµικό, κοµπλεξικὸ καὶ εὐεπηρέαστο. Τὴ µιὰ στιγµὴ καυχιόµαστε γιὰ τοὺς ἔνδοξους προγόνους καὶ γιὰ τὰ φῶτα τοῦ πολιτισµοῦ ποὺ δώσαµε στοὺς βαρβάρους καὶ τὴν ἄλλη στιγµὴ ὑποκλινόµαστε καὶ ἐκλιπαροῦµε, γιατί εἴµαστε µικρὴ χώρα καὶ πρέπει νὰ καλοπιάνουµε τοὺς ἰσχυροὺς φίλους µας. Γιατί ἔχουµε τὸ ἐφηβικὸ ἐλάττωµα τῆς ὑποκειµενικότητας καὶ τῆς εὐπιστίας καὶ ὄχι τὴν ὡριµότητα νὰ καταλάβουµε τὸ πῶς µᾶς βλέπουν πραγµατικὰ οἱ ἄλλοι.

Ἡ κατάλυση τῆς Ἀνατολικῆς Ρωµαϊκῆς αὐτοκρατορίας –ποὺ µε­θο­δεύτηκε πολλὰ χρόνια πρὶν τὴν τελικὴ πτώση τῆς Κωνσταντινούπολης– ἔχει τρεῖς κυρίως θεωρήσεις. Ἡ πρώτη εἶναι, βέβαια, ἡ δική µας θεώρηση, ἡ θεώρηση τοῦ λαοῦ ποὺ διαµόρφωσε τὴ νοοτροπία της καὶ ἐργάστηκε γιὰ τὴν ἀκµὴ ἀλλὰ καὶ τὴν παρακµή της. Ἡ δεύτερη θεώρηση εἶναι αὐτὴ τοῦ Τουρκικοῦ λαοῦ καὶ ὅλων τῶν λαῶν τῆς Ἀνατολῆς ποὺ διαµόρφωσαν τὴ δική τους νοοτροπία καὶ διεκδίκησαν µὲ τὰ στίφη τους τὴν ἱστορική τους παρουσία. Καὶ ἡ τρίτη θεώρηση εἶναι αὐτὴ τῶν λαῶν τῆς Δύσης, πού, ἀφοῦ κατέλυσαν τὴ Δυτικὴ Ρωµαϊκὴ αὐτοκρατορία καὶ ἰδιοποιήθηκαν τὴν ἱστορική της συνέχεια, θέλησαν νὰ κάνουν τὸ ἴδιο καὶ στὴν Ἀνατολική. Ὅταν ἀπέτυχαν, ἀφοῦ τὴν ἀποδυνάµωσαν καὶ τὴν γκρέµισαν κοµµάτι-κοµµάτι, ἔκαναν πίσω καὶ τὴν ἐγκατέλειψαν, ἀφήνοντας τὰ στίφη τῆς ἀνατολῆς νὰ δώσουν τὸ τελικὸ χτύπηµα σὲ ἕνα ἑτοιµοθάνατο σῶµα ποὺ ἀρνιόταν πεισµατικὰ µέχρι τὸ τέλος, νὰ πεθάνει.

Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ἐξηγήσει κανεὶς µέσα σὲ λίγες γραµµὲς θέµατα πολύπλοκα καὶ πολυδιάστατα. Μποροῦµε ὅµως νὰ ἐπισηµάνουµε κάποια χαρακτηριστικά τῶν δυὸ διαφορετικῶν κόσµων ποὺ µᾶς ἔχουν ἀνάµεσά τους καὶ τρέφουν γιὰ µᾶς ἀντιφατικὰ καὶ ἀλληλοσυγκρουόµενα συναισθήµατα, στιγµατισµένα ἀπὸ τὶς ἐνοχὲς τῆς συµπεριφορᾶς τους –γιὰ νὰ µὴν πῶ τῶν ἐγκληµάτων– σὲ βάρος µας.

Γιὰ νὰ ξεκινήσουµε ἀπὸ τὴν Ἀνατολή, τὴν Ἀσία καὶ τοὺς λαούς της, µᾶς εἶναι εὔκολο νὰ καταλάβουµε τὴ γοητεία ποὺ ἀσκοῦσε πάντοτε ἐπάνω τους ἡ Ἑλλάδα, ἤδη ἀπὸ τὸν καιρὸ τοῦ Περσικοῦ πολιτισµοῦ καὶ τῆς δύναµής του. Ὁ ὁλοκληρωτισµὸς τῆς Περσικῆς δύναµης δὲν µποροῦσε νὰ συµβιβασθεῖ µὲ τὴν ἰδέα νὰ θεωρεῖται βαρβαρικὸς ἀπὸ µιὰ µικρότερη –καὶ διαιρεµένη ἐσωτερικὰ– δύναµη ποὺ δὲν ὑπολόγιζε ἀριθµοὺς καὶ ὑπεροπλίες, δὲν ὑπολόγιζε τίποτα, ἀλλὰ ζοῦσε µὲ αὐτοπεποίθηση καὶ πολλὴ “τρέλα”!

Μὲ τὸ πέρασµα τῶν αἰώνων, µπορεῖ τὰ τουρκικὰ φύλα νὰ πῆραν τὴ θέση τῆς Περσικῆς δύναµης, ἀλλά, ὁ θαυµασµὸς καὶ ὁ σεβασµὸς καὶ ἡ κατακτητικὴ διάθεση ἔµεινε ἡ ἴδια. Ἡ Ἀνατολὴ ἦταν γιὰ µᾶς ἕνας ἐχθρὸς µὲ διαφορετικὴ πίστη καὶ διαφορετικὸ πολιτισµό, ἀλλὰ ἕνας ἐχθρὸς ποὺ µᾶς σεβόταν καὶ τὸν σεβόµαστε, ποὺ µᾶς καταλάβαινε καὶ τὸν καταλαβαίναµε, ποὺ –σὲ πολλὲς περιπτώσεις– µᾶς ἐµπιστευόταν καὶ τὸν ἐµπιστευόµαστε. Ἡ Ἀνατολὴ ἦταν ἕνας ἐχθρὸς ποὺ ἀπειλοῦσε τὸ σῶµα µας, ὄχι τὴν ψυχή µας. Κι ὅταν µᾶς κατέκτησε, τελικά, κατέκτησε καὶ ἀφοµοίωσε τὸν πολιτισµό µας, τὴ ζωὴ ποὺ θαύµαζε, τὴν Πόλη ποὺ ὀνειρευόταν, τὴν ἐλευθερία µας, ἀλλὰ ὄχι τὴν ψυχή µας. Γι’ αὐτὸ καὶ ζήσαµε καὶ ζοῦµε δίπλα-δίπλα. Δύσκολα, ἄγρια, τραγικά, ἐχθρικά, ἀλλὰ δίπλα-δίπλα.

Οἱ λαοὶ τῆς Δύσης δὲν ἔχουν ἱστορικὴ συνέχεια ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα µέχρι σήµερα. Εἶναι µεταγενέστεροι λαοί, “νεαρὰ βάρβαρα ἔθνη”, ὅπως τοὺς ὀνόµαζαν –γιὰ µεγάλη τους δυσαρέσκεια– στὸ Βυζάντιο. Αὐτοὶ οἱ λαοὶ ἦρθαν νὰ κατακτήσουν γιὰ νὰ σφετεριστοῦν, νὰ ὑποκαταστήσουν, νὰ κυριαρχήσουν, νὰ σβήσουν καὶ νὰ ξαναγράψουν, ὅπως ἔκαναν στὴ Δυτικὴ Ρωµαϊκὴ αὐτοκρατορία πού, τελικὰ ὑπέκυψε στὴν ἐπιδροµή τους. Αὐτοὶ οἱ λαοὶ ἦρθαν νὰ ἁρπάξουν τὴν ψυχὴ τῆς Δυτικῆς αὐτοκρατορίας –καὶ τὴν ἅρπαξαν!

Δὲν εἶχαν θαυµασµὸ γιὰ τὴ δύναµη καὶ τὴ δόξα καὶ τὸν πλοῦτο καὶ τὴν ὑπεροχὴ ποὺ ἔβλεπαν στὴν Ἀνατολικὴ αὐτοκρατορία. Εἶχαν µόνο φθόνο καὶ ἁρπαχτικὴ διάθεση. Δὲν ἀκολούθησαν τὴν τακτικὴ τῆς κατὰ µέτωπον ἐπίθεσης τῶν ἀνατολικῶν λαῶν, ἀλλὰ ξεκίνησαν µιὰ διαβρωτικὴ προσέγγιση, προσφέροντας φιλία καὶ συµµαχία ὅπου δὲν µποροῦσαν νὰ πολεµήσουν, µὲ τὸ δόλωµα τῆς ἴδιας θρησκευτικῆς πίστης. Στὴν πρώτη εὐκαιρία ὅµως, ἅρπαζαν ὅ,τι βρισκόταν διαθέσιµο. Κι ἡ ἁρπαγή τους ἦταν τόσο ριζική, ὥστε δὲν ὑπῆρχε ἀνάκαµψη. Ἕνα παράδειγµα χαρακτηριστικὸ ἦταν τὰ ἐργοστάσια µεταξιοῦ τῆς Θήβας, τὰ µοναδικὰ στὴν κατεργασία τοῦ µεταξιοῦ στὴν Εὐρώπη, γιατί, µετὰ τὴν Κίνα, µόνον ἡ αὐτοκρατορία εἶχε τὴν ἀποκλειστικότητα τῆς κατεργασίας τοῦ µεταξιοῦ. Ὅταν οἱ Νορµανδοὶ τοῦ Ρογέριου τῆς Σικελίας ἰσοπέδωσαν τὴ Θήβα, τὸν 12ο αἰῶνα, ὅλοι οἱ ἐργάτες, οἱ τεχνίτες, οἱ ἔµπειροι ἔµποροι µεταξιοῦ, µεταφέρθηκαν στὸ βασίλειό του καὶ πίσω δὲν ἔµεινε τίποτα παρὰ ἔρηµη γῆ!

Θὰ µπορούσαµε νὰ γράψουµε σελίδες µὲ τέτοια παραδείγµατα, ἀλλὰ θὰ περιοριστῶ σὲ ἕνα µόνο ἀκόµα. Ὅταν ὁ περίφηµος Ριχάρδος ὁ Λεοντόκαρδος, ὁ ἥρωας τόσων ροµαντικῶν µύθων, ἔπλεε µὲ τὸ στρατό του στὴ Συρία –γιὰ νὰ “ὑπερασπίσει” τὴ χριστιανωσύνη καὶ νὰ ἐλευθερώσει τὴν Ἱερουσαλὴµ ἀπὸ τοὺς ἀπίστους!– σταµάτησε στὴν Κύπρο, τὴν ἄνοιξη τοῦ 1192, ζήτησε νὰ ἀποβιβαστεῖ γιὰ ἀνεφοδιασµό. Ὁ Ἰσαάκιος Κοµνηνὸς –ἀνεψιὸς τοῦ αὐτοκράτορα Μανουὴλ Κοµνηνοῦ– ποὺ βασίλευε στὴν Κύπρο, τοῦ ζήτησε νὰ ὑπογράψει συνθήκη ὑποταγῆς, ὅπως συνηθιζόταν νὰ κάνουν ὅλοι οἱ ἀρχηγοὶ στρατῶν ποὺ περνοῦσαν µέσα ἀπὸ φιλικὲς ἡγεµονίες. Ὁ Ριχάρδος ὅµως ἐπειδὴ –συγχωρεῖστε µου τὴν ἔκφραση, ἀλλὰ εἶναι ἡ µόνη ποὺ εἶναι τόσο χαρακτηριστικὴ– “εἶχε τὶς τσαντίλες του” γιατί ὑπέφερε ἀπὸ ναυτία καὶ εἶχε κινδυνέψει νὰ βυθιστεῖ ἀπὸ µιὰ τροµερὴ καταιγίδα, ἀντὶ γιὰ ἄλλη ἀπάντηση, κατέβασε τὸ στρατό του καὶ ἰσοπέδωσε τὸ νησί. Ἀπὸ τότε καὶ µετά, ποτὲ ἡ Κύπρος δὲν ἑνώθηκε µὲ τὴν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα!

Αὐτὴ ἡ συµπεριφορὰ καὶ ἡ φθορὰ τῶν “φίλων” καὶ “ὁµόθρησκων” λαῶν, ἔστρωσε τὸ δρόµο τῆς ἅλωσης καὶ τῆς κατάλυσης τῆς αὐτοκρατορίας µας. Καί, νοµίζω, ὅσο τὰ χρόνια περνοῦν καὶ ὁ ἀπόηχος τῆς θλίψης µας ἐξασθενεῖ, θὰ πρέπει νὰ δυναµώνει ἡ ἀντικειµενικὴ θεώρηση τῶν παθηµάτων µας, ὥστε νὰ ἔχουµε τὴ σοφία –ἔστω καὶ ἀργὰ– νὰ ξαναβροῦµε τὴν αὐτοπεποίθηση καὶ τὴ θέση ποὺ χάσαµε. Ἴσως, ἔτσι, νὰ µπορέσουµε νὰ ἀρχίσουµε καὶ πάλι νὰ ὀνειρευόµαστε...

γιὰ σχόλια: ninetta1.blogspot.com            Νινέττα Βολουδάκη

«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Ἀρ. Τεύχους 153
Μάϊος 2015

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αμυντική γιγάντωση της Ρωσίας.


Τα έσοδα των επιχειρήσεων άμυνας της Ρωσίας έφθασαν σε νέα υψηλά το 2014 σύμφωνα με την κατάταξη του Defense News Top 100,
υποδεικνύοντας ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν καμία επίδραση σε μία από τις βασικές βιομηχανίες της Ρωσίας.
Επτά από τις μεγαλύτερες εταιρείες άμυνας της Ρωσίας φιγουράρουν στην τελευταία κατάταξη του Defense News Top 100, φτάνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα, παρά τις ευρείες Δυτικές πολιτικές κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα έχει στην κορυφή της τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Boeing, καθώς και την βρετανική πολυεθνική BAE Systems.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική JSC Concern VKO Almaz-Antey, μια κοινή επιχείρηση βιομηχανίας όπλων, είδε ένα 10 τοις εκατό ($ 883,500,000) αύξηση των εσόδων το 2014, ανεβαίνοντας στην ενδέκατη θέση με ένα σωρευτικό εισόδημα $ 9.2 δισεκατομμυρίων.
Η United Aircraft Corporation η οποία περιλαμβάνει Sukhoi, MIG Irkut, βρίσκεται στην 14η θέση, με $ 6.2 δισεκατομμύρια έσοδα.
Η εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής ελικοπτέρων Russian Helicopters, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 16 τοις εκατό σε $ 3.960.000.000 και κατετάγη 23η. Εν τω μεταξύ, η United Engine-Building Corporation, μια άλλη εκμετάλλευση της Oboronprom, κατετάγη 26η, αφού είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 25 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 3,3 δις $ το 2014.
Η Tactical Missile Systems Corporation είχε την πιο δραματική βελτίωση, αναφέροντας 48,6 τοις εκατό αύξηση από έτος σε έτος, κερδίζοντας $ 2.8 δισεκατομμύρια το 2014 και την 31η σειρά κατάταξης.
Άλλες ρωσικές εταιρείες άμυνας που αναφέρονται στην κατάταξη, περιλαμβάνουν την Uralvagonzavod, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αρμάτων μάχης στον κόσμο, με συνολικά έσοδα $ 1.540 εκατομμύρια το 2014 και την RTI, παραγωγός ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της Ρωσίας, η οποία κέρδισε $ 947 εκατομμύρια το 2014, αναφέροντας ένα κέρδος από έτος σε έτος σχεδόν 15 τοις εκατό.
Σχολιάζοντας την επιτυχία της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας, δυτικοί αναλυτές παραδέχονται ότι, παρά την πίεση των αντι-ρωσικών κυρώσεων και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η Μόσχα έχει πάει καλύτερα από ό, τι αναμενόταν. Επίσης, επισημαίνουν το γεγονός ότι οι κυριότεροι πελάτες των εξαγωγών της Μόσχας είναι μη-Δυτικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αλγερία και η Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής, οι αμυντικές πωλήσεις δεν έχουν επηρεαστεί από τη Δυτική πολιτική κυρώσεων. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές εξαγωγές άμυνας έσπασαν ένα ρεκόρ το 2014: περίπου $ 13.2 δισεκατομμύρια στρατιωτικού υλικού πωλήθηκε στο εξωτερικό πέρυσι.
Δυτικοί αναλυτές επισημαίνουν επίσης το δεκαετές πρόγραμμα επανεξοπλισμού του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η συνολική αξία του έργου θα ανέλθει σε $350 δισεκατομμύρια.

http://hellasforce.com
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΠΡΑ: 15 αλλοδαποί έριχναν βόμβες στο προάυλιο της βουλής! Ευθεία αιχμή για προβοκάτσια υπηρεσιών.


Σχετικά με τις συλλήψεις στην διαδήλωση έξω από την βουλή και τα επεισόδια που οδήγησαν σε συλλήψεις ο πρωθυπουργός δεν μάσησε τα λόγια του:
Δεν συνελήφθη κανένας «διαδηλωτής». Συνελήφθησαν αυτοί που άρχισαν να πετάνε ΒΟΜΒΕΣ (προσοχή, δεν ανέφερε «μολότοφ» αλλά σκέτο «βόμβες») στο πλήθος με κίνδυνο να καεί κόσμος. Και μιλάμε για συλλήψεις 15 αλλοδαπών. Όχι μεταναστών αλλά αλλοδαπών. Εάν αυτοί ήταν προβοκάτορες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ή απλώς «αλληλέγγυοι» θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο όμως κάποιοι να πετούν βόμβες ανενόχλητοι μέσα στον κόσμο και η αστυνομία να τους αφήσει να φύγουν ανενόχλητοι. Έπρεπε δηλαδή να περιμένουν πότε θα έχουμε νεκρό; Είναι άδικη η κριτική.

Πηγή
Πηγή2
Διαβάστε περισσότερα...

Για εμφύλιο πόλεμο στη Τουρκία μιλούν διεθνή ΜΜΕ




Κούρδοι και ISIS στριμώχνουν τον Ερντογάν – Προειδοποίηση ΗΠΑ: «Μην βομβαρδίζεις τους Κούρδους» 
ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Άγκυρα καθώς πληθαίνουν οι φωνές εντός της Τουρκίας που κάνουν λόγο για την απαρχή ενός εμφυλίου πολέμου με τους Κούρδους. Ενός εμφυλίου που θα αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και τη διαμόρφωση του τουρκικού κράτους. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν φάνηκε αλαζόνας και ανίκανος να αποτρέψει τη δημιουργία ενός μελλοντικού ενιαίου κουρδικού κράτους που θα σήμαινε τη διάσπαση της Τουρκίας και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το ISIS που ο ίδιος ανέθρεψε αλλά και με τους Κούρδους ενώ οι ΗΠΑ με δηλώσεις τους καταδίκασαν τις αεροπορικές επιδρομές στους Κούρδους Συρίας και Β.Ιράκ!
«Η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το PKK
Τη συνέχιση των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η απειλή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής του στρατού αργότερα σήμερα.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε από τη Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα 590 υπόπτους για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή με τους αντάρτες του PKK.
Παράλληλα, αποστάσεις από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ πήραν οι ΗΠΑ.
Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που συνδέεται με τον κουρδικό στρατό YPG/YPJ της Συρίας, μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.
Με άλλα λόγια, το PKK εμφανιζόμενο ως YPG/YPJ είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί, λοιπόν, δεν συμφωνούν καθόλου με τις αεροπορικές επιδρομές που διέταξε ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας σε βάσεις του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο επίσης ιρακινό Κουρδιστάν, οι Πεσμεργκά, είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ!
Ωστόσο, οι ΗΠΑ για να κρατήσουν τις ισορροπίες έκαναν την ακόλουθη δήλωση.
Ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις από Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία αλλά διευκρίνησε ότι «δεν υπάρχει σχέση» μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών της Τουρκίας εναντίον θέσεων του ΡΚΚ και μιας συμφωνίας για την κλιμάκωση της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ και της πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στον συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Δεν υπάρχει νομίζουμε ποιο ξεκάθαρη δήλωση από αυτή. Οι ΗΠΑ το λένε ευθέως. Εμείς δεν συμφωνήσαμε κανένα χτύπημα εναντίον Κούρδων και τα χτυπήματα αυτά δεν έχουν σχέση με ό,τι συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν για κοινή δράση ενάντια στους τζιχαντιστές.
Ταυτόχρονα, η ειδικός Γκιουλάι Κιζίλοτσακ από το Κέντρο Τουρκικών Σπουδών της πόλης Έσσεν σε συνέντευξη της στη DW τονίζει:
Η ειδικός εκτιμά ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην νοτιοανατολική Τουρκία θυμίζουν εμφύλια σύρραξη: «Έχουμε να κάνουμε με μια κλιμάκωση λίγες εβδομάδες μετά τις γενικές εκλογές του Ιουνίου. Η κυβέρνηση ασχολείται ακόμα με την σύσταση κυβερνητικού συνασπισμού και η κοινωνία μοιάζει να έχει χωριστεί σε ένα στρατόπεδο υπέρ και ένα κατά των κούρδων. Σε αυτό προστίθεται η απειλή από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Θα μπορούσαμε συνεπώς να πούμε ότι στην νοτιοανατολική Τουρκία μαίνεται ένας άτυπος εμφύλιος».
Ακριβώς επειδή η Τουρκία έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση η τουρκάλα ειδικός πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί προβοκάτορες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αδύναμη και να προκαλέσουν αναταραχές:
«Το ΑΚΡ δεν κατάφερε δύο μήνες μετά τις εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση. Κάθε κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει μπλοκάρει τελικά την δημιουργία κυβέρνησης. Και όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, τόσο περισσότεροι προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν».
Η Γκιουλάι Κιζίλοτσακ δίνει μεγάλη σημασία στον ρόλο που διαδραματίζει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στις τελευταίες εξελίξεις:
«Το HDP έχει ιδιαίτερα δύσκολο ρόλο διότι είναι δημιούργημα των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ετών. Δεν είναι μόνο η φωνή των κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Συγκεντρώνει πολλούς αριστερούς διανοούμενους που τάσσονται κατά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Και όλα αυτά σε μια εποχή που το τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP είναι αδύναμο. Πολλοί ψηφοφόροι του φιλοκουρδικού HDP προήλθαν από τους ρεπουμπλικανούς. Και αυτοί περιμένουν τώρα να δουν αν το HDP θα αλλάξει στάση με φόντο τις εξελίξεις των επιθέσεων στην νοτιοανατολική Τουρκία».
Η Τουρκία εμπλέκεται σταθερά σε μια πολεμική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας επιχειρώντας να πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος να πείσει κυρίως τις ΗΠΑ και όλη τη Δύση ότι οι κατηγορίες εναντίον για φιλική στάση προς το Ισλαμικό κράτος δεν έχουν βάση. Ο δεύτερος και κυρίαρχος στα σχέδιά της είναι να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού κράτους στα σύνορά της με τη Συρία.
Οι τουρκικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να “κόψουν” τις γραμμές εφοδιασμού μέσω της Τουρκίας του Ισλαμικού κράτους χτυπώντας το σκληρά σε όλα τα μέτωπα.
Το άνοιγμα των τουρκικών αεροπορικών βάσεων κάνει την αεροπορική εκστρατεία εναντίον του ισλαμικού κράτους πιο αποτελεσματική. Οι αποστάσεις που είχαν να καλύψουν τα αμερικανικά αεροσκάφη που απογειώνονταν από Αραβική Χερσόνησο επέβαλλαν τον ανεφοδιασμό στον αέρα και επιπλέον ώρες πτήσεων. Σε μεγάλο βαθμό τη μείωση της απόστασης από την απογείωση έως τους στόχους στη βόρεια Συρία δίνει περισσότερες επιλογές. Εν ολίγοις, η αεροπορική εκστρατεία θα γίνει ευκολότερη και μπορεί να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, αν χρειαστεί.
Η αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας προς το Ισλαμικό κράτος λύνει δύο προβλήματα ταυτόχρονα. Πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας ήταν η πτώση της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία και η αποφυγή της αντιπαράθεσης με το Ισλαμικό κράτος. Αλλά η επεκτατική εδαφική ανάπτυξη του ισλαμικού κράτους έγινε ανυσηχητική για την Άγκυρα. Αναλαμβάνοντας στρατιωτική δράση εναντίον του ισλαμικού κράτους θα βοηθήσει σημαντικά τους αντάρτες που μάχονται το Ισλαμικό κράτος ελπίζοντας ότι σύντομα κι αφού η μάχη τελειώσει θα μπορέσουν να πολεμήσουν ξανά εναντίον του Άσαντ.
Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχει μεγαλύτερη αγωνία για το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να εκμεταλλευθούν την κατάσταση και να προχωρήσουν στην ίδρυση κράτους. Γι΄ αυτό θέλει να πατήσει πόδι στην περιοχή και να δημιουργήσει την λεγόμενη “ουδέτερη ζώνη”.


http://dynati-ellada.gr/index.php/diethni/item/8962-gia-emfylio-polemo-stin-tourkia-miloun-ta-diethni-mme
http://elladasimera.blogspot.gr/2015/07/blog-post_858.html
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...