Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Συρία: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκα από Άραβες και Κούρδους


Η συμμαχία Κούρδων και Αράβων της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η επιχείρησή για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα, με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

"Με τη συμμετοχή όλων των μονάδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), ξεκινάμε μια επιχείρηση για την απελευθέρωση του βορρά της Ράκκα" αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή με "σφοδρά πλήγματα από τον συνασπισμό από το πρωί (...) βόρεια της πόλης της Ράκκας και στην ίδια την πόλη". Τουλάχιστον 22 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην επιχείρηση αυτή με αεροπορικές επιδρομές.

Η έναρξη της επιχείρησης ανακοινώθηκε τρεις ημέρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στη Συρία ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CentCom), ο στρατηγός Τζο Βότελ, για να συναντήσει τους Αμερικανούς των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή αλλά και τους ντόπιους μαχητές. Ο στόχος ήταν "να προετοιμαστεί η επίθεση στη Ράκκα", ανέφεραν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Στην ανακοίνωσή τους οι FDS τονίζουν ότι στόχος είναι "να αποκρουστούν οι επιθέσεις των ισλαμιστών στο Σανταντέ (στην επαρχία Χασάκα), στο Ταλ Αμπιάντ (στην επαρχία Ράκκα) και το Κομπάνι" (στην επαρχία του Χαλεπιού). Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός δεν διευκρινίζει πάντως αν ο τελικός στόχος είναι η ανακατάληψη της πόλης Ράκκα, της "πρωτεύουσας" του ΙΚ στη Συρία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των FDS ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συντονίσει τις ενέργειές της με τον αραβοκουρδικό συνασπισμό και με τις ΗΠΑ για την εκδίωξη των μαχητών του ΙΚ από τη Ράκκα.

Την περασμένη Παρασκευή η Ουάσινγκτον απέρριψε τη ρωσική πρόταση για την έναρξη κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου