Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η EKT προειδοποιεί: «Αυξημένοι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης»


Για τον κίνδυνο νέων οικονομικών πιέσεων στο μέλλον, που θα μπορούσαν να προκληθούν από αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές ή στις αγορές των εμπορευμάτων προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας παράλληλα πως οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους έξι μήνες. Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως το άγχος για την πορεία της οικονομίας στην ζώνη του ευρώ παραμένει και αναφέρεται σε τέσσερις σημαντικούς κινδύνους για τα επόμενα δύο χρόνια: την αναταραχή στις αγορές, τα αδύναμα κέρδη του χρηματοπιστωτικού τομέα, το υπερβολικό χρέος, και ο σκιώδης τραπεζικός τομέας.

«Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί», αναφέρει η ΕΚΤ και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή, όλοι οι κίνδυνοι είναι σαφώς αλληλένδετοι και έχουν τη δυνατότητα να αλληλοενισχύονται. Πράγματι, όλοι οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να επιδεινωθούν από τους κινδύνους που ενέχουν για την οικονομική ανάπτυξη».

Για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η ΕΚΤ σημειώνει ότι οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στις παγκόσμιες αγορές επεκτάθηκαν και στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει, η μεταβλητότητα αυξήθηκε σημαντικά τους πρώτους μήνες του έτους καθώς ενισχύθηκε η ανησυχία των επενδυτών για την ικανότητα των τραπεζών να διατηρούν βιώσιμα κέρδη σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών επιτοκίων. Προσθέτει πάντως ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο, σε συνδυασμό με τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία, βοήθησαν στη συνέχεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Η ΕΚΤ σημειώνει παράλληλα ότι τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της ζώνης του ευρώ έχουν σημειώσει σταθερή πρόοδο στην ενίσχυση των ισολογισμών τους και στο χτίσιμο της ανθεκτικότητας τους σε σοβαρούς κλυδωνισμούς τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, μεταξύ των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας, η ΕΚΤ υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο των επισφαλών δανείων σε ορισμένες χώρες και κάλεσε για τους δανειστές και τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να το φέρει κάτω, συμπεριλαμβανομένων καθιστώντας ευκολότερη τη δημιουργία «κακές τράπεζες».

Οι κίνδυνοι επεκτείνονται επίσης στην πραγματική οικονομία. Όπως αναφέρει η ΕΚΤ, οι ανησυχίες παραμένουν για τη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους παρά τις σχετικά ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου