Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ολοκαύτωμα στη Φαλούτζα: Σφοδρές συγκρούσεις ιρακινών και ιρανικών δυνάμεων με το ISIS

του Βασίλη Καπούλα
Ξεκίνησε η πιο κρίσιμη περίοδος για τον "ξεριζωμό" του ISIS με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Φαλούτζα και Ράκκα. Η ήττα των ισλαμιστών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό καθώς η οργάνωση μην μπορώντας πλέον να κατέχει εδάφη αλλάζει στρατηγική.

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται αυτή τη στιγμή μεταξύ του ISIS, του ιρακινού Στρατού, της Kata'ib Hezbollah και των ιρανικών δυνάμεων με την ιρακινή Αεροπορία και το πυροβολικό να σφυροκοπά τους ισλαμιστές.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Κινητοποίησης και της οργάνωσης Badr είναι υπό τις διαταγές του Ιρανού Στρατηγού Qassem Soleimani, ο οποίος έχει δημιουργήσει ειδικό επιχειρησιακό κέντρο με τις ΗΠΑ όσο απίστευτο και αν ακούγεται να τον βοηθούν δίνοντας αεροπορική κάλυψη.

Πρόκειται για γεωπολιτική ήττα των ΗΠΑ.

Για μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και το Πεντάγωνο ήταν αντίθετοι στη συμμετοχή ιρανικών δυνάμεων ή υποστηρικτών τους στον πόλεμο εναντίον του ISIS στο Ιράκ.

Η άρνηση αυτή αφορούσε κυρίως τις δυνάμεις "Λαϊκής κινητοποίησης" που διοικεί ο Ιρανός Στρατηγός Abu Mahdi al Muhandis ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «διεθνής τρομοκράτης» από την Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν επίσης την οργάνωση Badr που διοικεί ο Hadi Al-Amiri από τις Ιρανικές δυνάμεις Al Qods.

Ο Ιρακινός Στρατός έχει μπει μέσα στην πόλη και έχει απελευθερώσει τρεις περιοχές, τις Al-Shahabi, Al-Harariyat και Al-Duwayah με τους ισλαμιστές να έχουν βαριές απώλειες.

Το Γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα είναι υπό τον έλεγχο του ιρακινού Στρατού όπως και η περιοχή Jisr Al-Tafaha και πλέον ο ιρακινός Στρατός διεισδύει περαιτέρω στο προπύργιο των ισλαμιστών Al-Karma και ελέγχει τον αυτοκινητόδρομο Κάρμα-Βαγδάτη.

Βορειοανατολικά της Φαλούτζα ο ιρακινός Στρατός ελέγχει την πόλη al-Sajar.

Το πρώτο στάδιο της επιχείρησης απελευθέρωσης της Φαλούτζα περιλαμβάνει περιοχές μόνο στα ανατολικά της πόλης ενώ το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τις μάχες στο εσωτερικό της πόλης όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται 500-700 ισλαμιστές και χιλιάδες στα περίχωρα.

Η περιοχή είναι κινούμενο ναρκοπέδιο λόγω των βομβιστών αυτοκτονίας, των IEDs και των ναρκών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου