Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Politico: Οι ηγέτες της ΕΕ μη συνεργάσιμοι στο θέμα του Brexit


Καθόλου καλό δεν ήταν το κλίμα για την πρωθυπουργό της Βρετανίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τους ηγέτες της ΕΕ να δείχνουν μη συνεργάσιμοι στο θέμα του Brexit.

Μπορεί η Τερέζα Μέι να ήλπιζε, όπως μεταδίδει το Politico, πως στην πρώτη συνεδρίαση θα προετοίμαζε το ομαλό «διαζύγιο» στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά η κατάσταση που βρήκε στη Σύνοδο δεν ήταν σε συνεταιριστικό κλίμα.

Περιγράφοντας το «βαρύ» κλίμα της Συνόδου, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο λόγος της Βρετανίδος πρωθυπουργού στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στον οποίο υπόσχεται ελέγχους μετανάστευσης στους εργαζομένους της ΕΕ, «δηλητηρίαζε την ατμόσφαιρα».

«Οι βοηθοί της πρωθυπουργού ήταν χαρούμενοι που η πρωθυπουργός τους είχε την ευκαιρία στο δείπνο να αντιμετωπίσει τους άλλους ηγέτες, υποστηρίζοντας πως είχε μια ήσσονος σημασίας νίκη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, το Politico σημειώνει πως «πίσω από τη σκηνή, οι αξιωματούχοι της ΕΕ ακολουθούν σαφείς εντολές».

Επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους διπλωμάτες το δημοσίευμα αναφέρει: «Ανώτεροι διπλωμάτες έχουν εντολή να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας μετά από δύο χρόνια συνομιλιών».

«Οι διπλωμάτες δήλωσαν πως  ο Didier Seeuws, ο Βέλγος που διορίστηκε από τον Τουσκ να διευθύνει την ομάδα εργασίας του Brexit, προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου, ένας ανώτερος διπλωμάτης δήλωσε: ''Ο Seeuws εργάζεται επίσης στο σενάριο ενός βρώμικου Brexit''», προσθέτει.

Από την πλευρά τους, Βρετανοί διπλωμάτες υποστηρίζουν πως παρά την σκληρή ομιλία της Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Συντηρητικών, όλα τα θέματα είναι ανοικτά και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

«Ωστόσο, είναι σαφές πως στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φάνηκε πως με τον έλεγχο της μετανάστευσης και τον αποκλεισμό της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, μετά το Brexit, η Μέι έχει από μόνη της εγκλωβιστεί σε μια ''σκληρή'' έξοδο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου