Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΓΓ ΝΑΤΟ: «Δεν είναι καιρός να αμφισβητούμε την αξία της σύμπραξης ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»


Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σημαία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν έχουν την επιλογή να προχωρήσουν καθεμιά μόνη της στην άμυνα και την ασφάλεια. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πλέον εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν δαπανήσουν αρκετά για την άμυνα.

«Αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες εδώ και μια γενιά προκλήσεις για την ασφάλειά μας. Δεν είναι καιρός να αμφισβητούμε την αξία της σύμπραξης ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε άρθρο του στην εφημερίδα The Observer.

Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός ότι η μοναδική φορά που το ΝΑΤΟ επικαλέσθηκε το άρθρο του, που προβλέπει πως μια επίθεση εναντίον ενός μέλους αποτελεί επίθεση εναντίον όλων, ήταν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλές χώρες τη ΝΑΤΟ υπολείπονται στις αμυντικές δαπάνες τους καθώς δεν έχουν τηρήσει τη δέσμευση για 2% του ΑΕΠ και ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε πως οι ΗΠΑ έχουν δίκιο όταν καλούν τους άλλους να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί.

«Είναι πολύ εύκολο να θεωρήσουμε δεδομένες τις ελευθερίες, την ασφάλεια και την ευημερία που απολαμβάνουμε. Σ' αυτούς τους αβέβαιους καιρούς χρειαζόμαστε ισχυρή αμερικανική ηγεσία και χρειαζόμαστε οι Ευρωπαίοι να επωμισθούν το δίκαιο μερίδιό τους από το φορτίο», τόνισε. Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η σύμπραξη ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι «απαραίτητη».

«Αντί να βαθαίνουμε τις διαφορές μας, είναι ανάγκη να τροφοδοτήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να βρούμε τη σοφία και την προνοητικότητα να δουλέψουμε μαζί για κοινές λύσεις. Ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ έχουν την επιλογή να προχωρήσουν καθεμιά μόνη της», υπογράμμισε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου