Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Πρέπει να έχουμε δυνατή σχέση με τον Θεό»


Στον πανηγυρικό εσπερινό του Ναού του Αγίου Νείλου του Μυροβλήτη στον Πειραιά, Εσπερινός προς Τιμήν του Αγίου Νείλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Μπάτση, πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να εορτάσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου Νείλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Νείλο τονίζοντας: "Η Κοίμηση του Αγίου Νείλου στο Άγιον Όρος εγείρει το μεγάλο Θέμα το οποίο θα έπρεπε να κυριαρχεί, να ελέγχει, να κρίνει την ζωή μας. Το μεγάλο αυτό θέμα είναι ποιά είναι η κοινωνία μας με τον Θεό, σε ποιό επίπεδο και πραγματικότητα εξαντλείτε αλλά και πώς εκφράζεται η Θρησκευτικότητα μας.''

''Ο Άγιος Νείλος που Τιμά σήμερα και αύριο η Εκκλησία, σε έναν ναό μοναδικό, μέσα σε όλη την Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία, μέσα σε έναν Ναό που βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά και δια των Ιερών του Λειψάνων και του Ιερού του Ναού ευλογεί τους Πειραιώτες αλλά και όλους όσους προσέρχονται ευλαβώς'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ.Σεραφείμ τόνισε: "Ζητούμε ενότητα με την οποία δεν μπορούμε όντας εμείς βυθισμένοι στα πάθη, στις ατέλειες, στις αστοχίες, αλλά και στα μύρια εγκλήματα τα οποία διέπουν τον κόσμο της φθοράς και του θανάτου να αποκτήσουμε. Η σχέση προϋποθέτει ταπείνωση, επίγνωση, αγώνα, και πάνω από όλα βαθιά και ουσιώδη επιθυμία και αγάπη.Χρειάζεται η δική μας ελεύθερη βούληση να συντονιστεί με την δική του''.

"Για να επιτύχουμε πρέπει να αγαπήσουμε τον Θεό εξ΄όλης της καρδίας μας,της διανοίας μας,εξ΄όλης της ισχύος μας,δηλαδή με όλον τον ψυχοσωματικό μας εαυτό, και αυτή η αγάπη να μεταποιείται καθημερινά σε πρακτική άσκηση των εντολών και των αρετών'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Επίσης ο κ.Σεραφείμ αναφέρθηκε στον πόθο και την δυναμική την οποία πρέπει να επισκοπούμε να έχουμε δυναμική που ονομάζεται «Θείος Έρωτας» και όποιος ζεί συν Θεό θα ζήσει αυτή την σχέση και θα λάβει την χάρη και θα γίνει όπως ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλήτης ο Ασκητής, μέτοχος της Αιωνίου Ζωής κληρονόμος του Παναγίου Θεού και συγκληρονόμος μετά του Ιησού Χριστού, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Το μήνυμα από αυτόν τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου σήμερα είναι να αποκτήσουμε σχέση δυνατή με τον Θεό και μία βαθιά προσωπική μετοχή στην ζωή του μέσα από την τήρηση των εντολών του μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, μέσα από την αληθινή Ορθόδοξη Πίστη και την συσωμάτωση μας με στο ένα σώμα του Χριστού που είναι η Εκκλησία, εργαζόμενοι όμως καθημερινά μέσα στην πνευματική παλαίστρα της ζωής το θαύμα της Αγάπης του Θεού''.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Έξοδος και στη συνέχεια η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου και των χαριτόβρυτων Ιερών του Λειψάνων του Πέριξ του Ιερού Ναού, παρουσία της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Πειραιά, παιδιών του Κατηχητικού του Ιερού Ναού, των τοπικών αρχόντων και πλήθους κόσμου όπου ακολούθησαν καρτερικά την Λιτανευτική πομπή μέχρι τέλους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου