Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ε.Βαλς: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν αλλάξει το Βερολίνο μυαλά»


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατρέχει τον κίνδυνο να διαλυθεί εάν η Γαλλία και η Γερμανία ειδικά δεν εργαστούν πιο σκληρά για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και δεν λάβουν υπόψη τους τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτώ» δήλωσε σήμερα σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς από την γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Βαλς υπογράμμισε ότι τα δύο κράτη, που επί δεκαετίες αποτέλεσαν τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρεφόταν η ΕΕ, οφείλουν να συμβάλουν να αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και μεταναστών, η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, η επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας και η τρομοκρατία.

«Η Ευρώπη διατρέχει τον κίνδυνο να διαλυθεί», είπε ο Βαλς κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που οργάνωσε η Süddeutsche Zeitung. «Επομένως, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν μεγάλη ευθύνη», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο η Γαλλία οφείλει να συνεχίσει το άνοιγμα της οικονομίας της, μεταξύ άλλων μειώνοντας τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, ενώ η Γερμανία και η ΕΕ συνολικά θα πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και να ενισχύσουν την άμυνά της.

Την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να διαπραγματευθεί τη σχέση της με την ΕΕ έπειτα από το Brexit, ελπίζοντας ότι θα περιορίσει τη μετανάστευση από τα κράτη της Ευρώπης αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα όσο περισσότερη πρόσβαση είναι δυνατό στην ενιαία αγορά, ο Βαλς τόνισε ότι πρέπει να εμποδιστεί το Λονδίνο να αποσπάσει μια επιλεκτική εφαρμογή των ευρωπαϊκών αρχών.

«Αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν όλα τα πλεονεκτήματα της Ευρώπης χωρίς τις δυσχέρειες, ανοίγουν ένα παράθυρο και για άλλους να εγκαταλείψουν την ΕΕ», τόνισε ο Βαλς.

Η μετανάστευση θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς λόγους που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, κι ο Βαλς σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες πέρυσι, πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της.

Κατά τον πρωθυπουργό του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου στο ΗΒ και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις ΗΠΑ δείχνουν πόσο σημαντικό είναι οι πολιτικοί να ακούνε τους εξοργισμένους πολίτες, αλλά ότι οι πολιτικοί που φοβούνται να πάρουν αποφάσεις ανοίγουν την πόρτα στους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία υποδεικνύουν ότι η πρόεδρος του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), η Μαρίν Λεπέν, θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2017 στη χώρα αλλά θα χάσει στον δεύτερο.

Ωστόσο ο Βαλς τόνισε πως η νίκη του Τραμπ αύξησε τις πιθανότητες νίκης της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές: «Αυτό που άλλαξε στον κόσμο και στην Ευρώπη από την 8η Νοεμβρίου είναι πως πλέον είναι δυνατόν», έκρινε.

Κατά τον ίδιο, ο προεκλογικός διάλογος που διεξάγεται στη Γαλλία «αγνοεί τον κίνδυνο που εγείρει η άκρα δεξιά». Ο Βαλς συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική στιγμή (...) επικίνδυνη για τον κόσμο, επικίνδυνη για την Ευρώπη και επικίνδυνη για τη Γαλλία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου