Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Αυξάνονται διαρκώς τα χρέη των Γερμανών πολιτών


Σχεδόν το 10% των πολιτών στη Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπο με προβλήματα χρέους, εκτιμά η ιδιωτική εταιρεία οικονομικών στατιστικών στοιχείων Creditreform. Το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στις νεότερες και μέσες ηλικίες. 

Συνολικά 6,85 εκ. άνθρωποι στη Γερμανία έχουν χρέη. 131.000 περισσότεροι από ό,τι το 2015. Σύμφωνα με την στατιστική η μεγαλύτερη αύξηση χρέους με 16,4% παρατηρείται στους πολίτες άνω των 70 ετών. Το ποσοστό τους επί του συνόλου μπορεί να είναι μόλις 1,3%, οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για όλο και περισσότερους ηλικιωμένους με πρόβλημα χρέους.

Για την καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ντούιζμπουργκ-Έσσεν Ούτε Κλέμερ, ειδική σε ζητήματα υπερχρέωσης στην τρίτη ηλικία, η τάση είναι σαφώς ανοδική και οφείλεται κυρίως στις όλο και χαμηλότερες καταβαλλόμενες συντάξεις και την ταυτόχρονη αύξηση ενοικίων.

20% των ηλικιών 30-39 έχουν πρόβλημα υπερχρέωσης

Από την φτώχεια στο γήρας απειλούνται συχνά πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες μετά από πτώχευση της επιχείρησής τους ή νοικοκυρές χωρίς σύνταξη ή αποταμιεύσεις, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Αντόνιο Μπρέτσναϊντερ από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Ντίσελντορφ. Οι λιγότεροι από εκείνους που αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα χρέους έζησαν σπάταλα, τονίζει ο ειδικός. Σε πολλές περιπτώσεις η αρχή του κακού εντοπίζεται στον γενικότερο σχεδιασμό για το μέλλον που κάνουν οι μέσες ηλικίες. Όμως και οι σημερινοί 50άρηδες με οικονομικά προβλήματα θα έχουν αργότερα ως συνταξιούχοι πρόβλημα υπερχρέωσης. Σύμφωνα με τον Αντόνιο Μπρέτσναϊντερ το φαινόμενα της υπερχρέωσης επιδεινώνεται λόγω έλλειψης συμβουλευτικών υπηρεσιών για πολίτες με καταναλωτικά χρέη. Κατά τις εκτιμήσεις του στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν συχνά πρώην οικονομικοί μετανάστες, αλλά και οι «χαμένοι» της γερμανικής επανένωσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους εντοπίζεται ωστόσο στις μέσες ηλικίες από τα 30 μέχρι τα 39 χρόνια. Σχεδόν το 20% αυτών των ηλικιών είναι υπερχρεωμένοι στη Γερμανία. Η ιδιωτική εταιρία Creditreform διαπιστώνει ωστόσο πτωτική τάση στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν πολίτες κάτω των 30 χρόνων. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται σε επιτυχίες στη μάχη κατά της υπερχρέωσης που έχει νομικές επιπτώσεις. Το ποσοστό μειώθηκε κατά της διάρκεια του 2016 κατά 1,7% στο 14,5%.

Οι εκτιμήσεις της Creditreform για το μέλλον είναι ωστόσο απαισιόδοξες. Παρά τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας στη Γερμανία και την γενικότερα καλή οικονομική κατάσταση θεωρεί δεδομένη την αύξηση του αριθμού των πολιτών με πρόβλημα χρέους.

http://www.dw.com/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου