Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μεγάλη χορηγία για επαγγελματίες δημοσιογράφους από την Ελλάδα


Μεγάλη χορηγία του ΙΣΝ για επαγγελματίες δημοσιογράφους από την Ελλάδα - Σύμβουλος του προγράμματος μετεκπαίδευσης η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου - Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει από το περίφημο αμερικανικό πανεπιστήμιο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου μια τριετή δωρεά, συνολικού ύψους 1.215 εκατ. ευρώ (1.3 εκατ. δολαρίων) για τη στήριξη ενός πιλοτικού προγράμματος μετεκπαίδευσης για νέους, αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους και νεαρούς αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας. Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2017, 18 δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προχωρημένα σεμινάρια σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Προβλέπεται ότι οι υπότροφοι θα είναι 6 για καθένα από τα τρία διαθέσιμα προγράμματα μετεκπαίδευσης. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με αποκλειστική του δωρεά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη.

Η δωρεά του ΙΣΝ προς τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος, καλύπτει ετησίως έως 18 πλήρεις υποτροφίες. Αυτές καλύπτουν τα δίδακτρα, καθώς και τα έξοδα μετάβασης στη Νέα Υόρκη, της διαμονής, των τοπικών μετακινήσεων και της διατροφής κάθε σπουδαστή, για ολόκληρη τη χρονική διάρκεια του προγράμματος που θα παρακολουθήσει. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά μετεκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζει το ΙΣΝ ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια και να ενισχύσει τις δεξιότητές τους, προκειμένου, με τη σειρά τους, να εξελίξουν το έργο και τη συμβολή τους στην ελληνική δημοσιογραφία. Η επιλογή συμμετεχόντων στα προγράμματα γίνεται αποκλειστικά από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων. Το ΙΣΝ δεν συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης/επιλογής των υποψηφίων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ιστότοπο http://www.snf.org/el/protoboulies/alles/ypotrofies-gia-mme-sto-panepistimio-columbia/

Τρεις θεματικές ενότητες
Η τριετής δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει εντατικά θερινά μαθήματα που αναπτύσσονται σε τρεις θεματικές: 1) την υλοποίηση ρεπορτάζ με χρήση βίντεο, 2) την ερευνητική δημοσιογραφία και 3) την κωδικοποίηση και ανάλυση δεδομένων. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα 1, δηλαδή το «Εργαστήρι παραγωγής βίντεο» ή Multimedia Reporting Course (ρεπορτάζ με τη Χρήση Πολυμέσων) είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που επικεντρώνει στη σύλληψη και τη δόμηση ενός ρεπορτάζ, το χειρισμό της κάμερας, την εξοικείωση με το λογισμικό για την επεξεργασία βίντεο και το συνδυασμό ήχου και εικόνας για τη δημιουργία και την παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και να επισκεφτούν τις αίθουσες σύνταξης μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών οργανισμών όπως οι New York Times, το Vice, το Mashable κ.α. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Το δεύτερο πρόγραμμα του Columbia αφορά στην ερευνητική δημοσιογραφία (Intensive Reporting Course). Απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους επαγγελματίες και έχει ως αντικείμενο τις προηγμένες τεχνικές της καθαυτό ερευνητικής δημοσιογραφίας, ξεκινώντας από τις βασικές αρχές, όπως τη μεθοδολογία ανάπτυξης ιδεών για ένα ρεπορτάζ, τα κριτήρια για την τεκμηρίωση μιας υπόθεσης, τον τρόπο εύρεσης στοιχείων και τη συλλογή δεδομένων σε παγκόσμια κλίμακα κ.ο.κ., καταλήγοντας έως τη σύνταξη του τελικού κειμένου. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι επίσης τριών εβδομάδων και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 28 Ιουλίου 2017.

Τέλος το «Lede Program» είναι ένα εντατικό πρόγραμμα πιστοποίησης μεταπτυχιακού επιπέδου. Διενεργείται από τη Σχολή Δημοσιογραφίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου Columbia και έχει ως στόχο το να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους με τις δεξιότητες πληροφορικής που απαιτούνται για τη μετατροπή των δεδομένων σε αφήγηση, βελτιστοποίηση χρήσης του προγράμματος Excel, τη διενέργεια ενδελεχών ερευνών, την επεξήγηση περίπλοκων θεμάτων, την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων κ.λπ. Η διάρκειά του είναι τρίμηνη, από 22 Μαΐου έως 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμβουλος η Άννα Μπουσδουκου
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το ΙΣΝ συνεργάστηκε με τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, η οποία θα βοηθήσει ενδιαφερόμενους υποψηφίους, παρέχοντας καθοδήγηση αναφορικά με τα προγράμματα μετεκπαίδευσης, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Columbia, κ.ά. Τόσο η κυρία Μπουσδούκου, όσο και το ΙΣΝ δεν θα έχουν καμία συμμετοχή στην αξιολόγηση και επιλογή των σπουδαστών, οι οποίοι θα επιλεγούν απευθείας από το Πανεπιστήμιο.

«Διανύοντας μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις για όλους μας περίοδο είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μέσω της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ δίνεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia. Την λεγόμενη ‘εποχή της κρίσης’ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με καταξιωμένους καθηγητές και να βρεθούν σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς παγκοσμίως», δήλωσε η Άννα Μπουσδούκου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε, ώστε επαγγελματίες από το χώρο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα να μπορέσουν να βρεθούν σε μία από τις κορυφαίες σχολές δημοσιογραφίας παγκοσμίως και να επωφεληθούν από τα προγράμματα μετεκπαίδευσης που αυτή προσφέρει. Οι υποτροφίες του ΙΣΝ είναι πλήρεις, επομένως οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να απολαύσουν τόσο τη φοίτηση όσο και την εμπειρία της ζωής στην πόλη της Νέας Υόρκης», δήλωσε η Λένια Βλαβιανού, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΙΣΝ. 

Η Janine Jaquet, Αντιπρύτανης της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia δήλωσε: «H γενναιόδωρη δωρεά του ΙΣΝ για τη δημοσιογραφία αποσκοπεί σε έναν ουσιώδη, άμεσο και μακροχρόνιο αντίκτυπο στο χώρο στην Ελλάδα. Οι συνάδελφοι μου στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia και εγώ, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πρώτους σπουδαστές του προγράμματος υποτροφιών του ΙΣΝ αυτό το καλοκαίρι».

Για ερωτήσεις και διευκρινίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχετικό τμήμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ηλεκτρονική διεύθυνση Columbia.media@snf.org.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου