Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κύπρος: Η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση των συντάξεων


Την αύξηση όλων των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της κοινωνικής σύνταξης νομοθετεί το υπ. Εργασίας της Κύπρου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου η αύξηση να περάσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων, το συντομότερο.

Η αύξηση θα είναι 0,81% επί της βασικής σύνταξης - από 2,7 ευρώ μέχρι 5,6 ευρώ το μήνα - και θα ωφεληθούν 161.000 συνταξιούχοι.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνης Τρύφωνος, η αύξηση αποφασίστηκε για να διορθωθεί η στρέβλωση που προκλήθηκε συνεπεία των αποφάσεων της Τρόικας να «παγώσουν» οι συντάξεις για 4 χρόνια σε συνάρτηση με τις εισφορές προς το Ταμείο Συντάξεων.

Η Κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε αύξηση, παρά την πρόσθετη δαπάνη των 6,7 για το 2017 εκ. ευρώ που αυτή θα σημαίνει και παρά το γεγονός ότι μπορούσε να γίνει διαφορετική ρύθμιση για διόρθωση της στρέβλωσης, ανέφερε ο κ. Τρύφωνος.

Διευκρίνισε ότι το Δεκέμβρη του 2012, κατ' επιταγή της Τρόικας, είχε καθοριστεί διαφορετικό μέτρο υπολογισμού για τις συντάξεις σε σχέση με το μέτρο για το οποίο κατέβαλλε κάποιος εισφορές και θα παρουσιαζόταν το φαινόμενο να έχουμε δύο κατώτατες συντάξεις και οι νέοι συνταξιούχοι θα έπαιρνα το ελαφρώς αυξημένο ποσό σε σχέση με τους υφιστάμενους συνταξιούχους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου