Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Διέλευση ρωσικών μαχητικών ναυτικής κρούσης 100 μέτρα πάνω από το USS Porter

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Εικονικούς βομβαρδισμούς κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Porter πραγματοποίησαν ρωσικά Su-24 τα οποία έκαναν τουλάχιστον τρεις πολύ χαμηλές διελεύσεις 100 μέτρα πάνω από το αμερικανικό σκάφος στέλνοντας έτσι μια θανάσιμη προειδοποίηση να μην κάνουν οι Αμερικανοί περιπολίες κοντά στις ρωσικές ακτές της Κριμαίας.

Έτσι λοιπόν η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΑΜ Michelle Baldanza είπε ότι «οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα περιστατικά αυτά με το ρωσικό μαχητικό να πετάει κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό και το θεωρούν αντιεπαγγελματικό»

Αν και το περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες ήταν και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ότι ναι μεν έχουν πέσει οι τόνοι αλλά να μην «ονειρεύεται» κιόλας επιστροφές Κριμαίας πίσω στην Ουκρανία από την στιγμή που οι κάτοικοί της είναι κατά 90% εθνικά Ρώσοι, μιλούν ρωσικά, έχουν ρωσική συνείδηση και ψήφισαν για την ενσωμάτωση στον ρωσικό εθνικό κορμό.

Χθες ο Σον Σπάισερ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ζήτησε από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία κάτι που ΟΛΟΙ στις ΗΠΑ ξέρουν ότι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνει και ο βασικός λόγος είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Χερσονήσου.

Η κυβέρνηση Τραμπ τη δήλωση αυτή την έκανε προφανώς υπό την πίεση που δέχεται στο εσωτερικό των ΗΠΑ απ'ολους. Από ΜΜΕ, από τους Δημοκρατικούς, από καλλιτέχνες, υποτιθέμενους διανοούμενους και σειρά ακτιβιστικών οργανώσεων που διοργανώνουν εξεγέρσεις.

Η Baldanza είπε ότι ένας αριθμός «ατυχημάτων» έλαβε χώρα στις 10 Φεωβρουαρίου και όλα αφορούσαν το USS Porter καθώς το πολεμικό σκάφος περιπολούσε στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας λίγο μετά τις δοκιμές στην αντιπυραυλική ασπίδα

«Αρκετά περιστατικά με πολλά ρωσικά μαχητικά έλαβαν χώρα στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στο αντιτορπιλικό USS Porter (DDG 78)στις 10 Φεβρουαρίου και χαρακτηρίστικαν από τον διοικητή του σκάφους ως επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικές. Τέτοια περιστατικά είναι ανησυχητικά διότι μπορούν να καταλήξουν σε ατυχήματα ή λάθος υπολογισμούς»

Η Baldanza ειπε ότι το αμερικανικό πλοίο επιχείρησε να επικοινωνήσει με τα ρωσικά μαχητικά αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Τα ρωσικά σκάφη είχαν κατεβασμένες τις κεραίες τους» είπε η Baldanza

Πάντως το ρωσικό ΥΠΑΜ με σημερινή του ανκοίνωση αρνείται τα περιστατικά αυτά.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ αρνήθηε τις κατηγορίες: «Δεν υπήρξαν περιστατικά που να συνδέονται με χαμηλές διελεύσεις ρωσικών μαχητικών πάνω από το USS Porter στη Μαυρη Θάλασσα στις 10 Φεβρουαρίου» είπε με δήλωσή του ο στρατηγός Igor Konashenkov 

«Όλες οι πτήσεις μας πραγματοποιούντια πάνω απο ουδέτερα νερά στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και απαιτήσεις»

«Εάν το αμερικανικό αντιτορπιλικό, όπως λένε οι επίσημοι του Πενταγώνου πραγματοποιούσε απλή περιπολία στη γειτονιά της Ρωσίας 10.000 μίλια μακριά από τις αμερικανικές ακτές, είναι τότε πολύ περίεργο να είναι έκπληκτο για τις επίσης κανονικές πτήσεις των μαχητικών μας πάνω από την Μαύρη Θάλασσα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου