Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κυπριακή οικονομία: Ρυθμός ανάπτυξης 2,8% για ολόκληρο το 2016


Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τα στοιχεία της Κυπριακής στατιστικής υπηρεσίας, που δείχνουν ρυθμό ανάπτυξης 2,8% τόσο για το δ΄ τρίμηνο όσο και για ολόκληρο το 2016,  δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη σημειώνοντας ωστόσο ότι  η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σταθερή και προσηλωμένη στην προσπάθεια της.

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τόνισε πως ο μεγαλύτερος, βασικός κίνδυνος στους ικανοποιητικούς αλλά βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η κυπριακή οικονομία είναι ο κακός μας εαυτός.

Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτικής στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι», τονίζοντας ότι «στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε σταθερή αυτή την πορεία, να διαχειριστούμε υπεύθυνα και αξιόπιστα αυτή την δεύτερη ευκαιρία που έχουμε εξασφαλίσει, να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και αν αυτό πράξουμε είμαι πεπεισμένος πως η πορεία της ανάκαμψης θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας καταγράφεται αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, θετική συνεισφορά από όλους τους παραγωγικούς τομείς, μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση, από το 14,9% στο τέλος 2015, στο 13,3% και αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων κατά 2,7%.

Ανέφερε επίσης ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο για το 2016 παραμένει ισοσκελισμένο με ένα μικρό πλεόνασμα €9,1 εκατομμύρια ή ποσοστό 0,1% του ΑΕΠ και αυτό μετά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που είχαν αποδοθεί κατά τη διάρκεια του 2016, προσθέτοντας ότι «η απώλεια εσόδων καλύφθηκε και με το παραπάνω από την αύξηση των εσόδων λόγω της γενικότερης βελτίωσης στην πραγματική οικονομία και στην αγορά εργασίας».

Όπως εξήγησε, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν αυξημένες κατά 7% και οι συνεισφορές στις κοινωνικές ασφαλίσεις κατά 4,7% χωρίς να έχουν αυξηθεί οι συντελεστές, ενώ οι εκτιμήσεις, όπως σημείωσε, για το 2017 κινούνται στα ίδια επίπεδα και αυτό επιβεβαιώνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Ανέφερε ότι αυτή είναι η απάντηση του “στους δύσπιστους τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου”, προσθέτοντας ότι “έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτική στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι”.


Πηγή: http://www.philenews.com/
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου