Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση του Δ. Παπαδημητρίου με τον Ιταλό ομόλογό του - Τι συζήτησαν για την ΕΕ και την Ευρωζώνη


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Ρώμη ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να παραστεί στη Σύνοδο της ομάδας των κρατών-μελών των Εκτελεστικών Διευθύνσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία ανήκει η χώρα μας.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κύριος Παπαδημητρίου είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά την οποία αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα στην Ευρώπη και στην ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, τα οποία συνιστούν ευρωπαϊκά ζητήματα και δεν αφορούν τα μεμονωμένα κράτη-μέλη. Ο δύο υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την προσέγγιση -η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων στην Ευρώπη- υπέρ της εγκατάλειψης της πολιτικής της λιτότητας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Παπαδημητρίου τόνισε: «η σημερινή ήταν μια ευκαιρία για συνάντηση γνωριμίας όχι μόνον με τον κύριο Πάντοαν, αλλά και με τους ομολόγους μου από την Αλβανία, από τον 'Αγιο Μαρίνο, από το Τιμόρ, από τις χώρες που είναι στο γκρουπ που μας αντιπροσωπεύει στο ΔΝΤ αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Με τον κύριο Πάντοαν είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και για τις πολιτικές λιτότητας αλλά και τις πολιτικές ανάπτυξης. Προέκυψαν χρήσιμες θέσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν, πιθανώς, στην αναδιάπλαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Σε ερώτηση αν Ιταλία και Ελλάδα έχουν μια κοινή πολιτική για να ξεπερασθεί η λιτότητα ο κύριος Παπαδημητρίου απάντησε:

«θα έλεγα ότι υπάρχει μια σύμπλευση απόψεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δυο χώρες μας συμφωνούν απόλυτα σε όλα. Υπήρξε σίγουρα, όμως, μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη».

Εξ άλλου, στη Σύνοδο οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των δύο διεθνών οργανισμών και συμμετείχαν σε συζητήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δημοσιονομικές πολιτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου