Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ιταλία: Εγκρίθηκαν αυστηρότερες διατάξεις για τη χορήγηση ασύλου


Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε νέες αυστηρότερες διατάξεις για τη χορήγηση ασύλου. Παράλληλα διεμήνυσε ότι η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση δεν είναι επαρκής.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι προσπαθεί να πετύχει ουσιαστικά αποτελέσματα στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών: Πιο γρήγορους επαναπατρισμούς των παράτυπων μεταναστών, αλλά και επιτάχυνση της διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου.

Οι ξένοι πολίτες που ζητούν άσυλο, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, θα μπορούν να κάνουν μόνον μια προσφυγή και όχι δύο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να περιορίσει, ει δυνατόν, στα 250 άτομα την χωρητικότητα των κέντρων παραμονής μεταναστών. Μέχρι σήμερα, κοντά σε μικρά χωριά μεταφέρθηκαν και πάνω από 1.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Ο κύριος στόχος είναι να μειωθούν οι κοινωνικές εντάσεις και να αποφευχθεί περαιτέρω εκμετάλλευση της όλης υπόθεσης από την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Όσοι ξένοι πολίτες έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, μέχρι να λάβουν την σχετική απάντηση, θα μπορούν να προσφέρουν δωρεάν, εφόσον το επιθυμούν, χρήσιμη κοινωνική εργασία.

Μήνυμα προς την ΕΕ

«Το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια ατζέντα για την μετανάστευση οφείλεται στη χώρα μας», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο ίδιος προσθέτει όμως ότι η ατζέντα αυτή δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Οι σχολιαστές διερωτώνται αν στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, στην σύνοδο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή των πρώτων ευρωπαϊκών συνθηκών- θα γίνει ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα. Kαι αν θα αποτελέσει, μαζί με την ασφάλεια, το κύριο αντικείμενο μιας «ενισχυμένης συνεργασίας» μεταξύ ορισμένων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη συμφωνία της Ιταλίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης πάντως φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να μειώσει με ουσιαστικό τρόπο τις μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη λόγω και της έλλειψης ουσιαστικών υποδομών στην περιοχή που ελέγχει η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου