Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό διεθνή ρόλο»


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό διεθνή ρόλο, υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η απάντηση σε μια σειρά κρίσεων από την ασφάλεια έως την κλιματική αλλαγή είναι να υπάρξει ενότητα και να σταματήσει η εξάρτηση της Ε.Ε. από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε άρθρο που έγραψε για τον δημοσιογραφικό όμιλο Funke την πρώτη ημέρα του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί σε αναμονή πολύ καιρό, περιμένοντας τις ΗΠΑ να δράσουν και να καλύψουν τις ελλείψεις στην πολιτική της Ε.Ε.. «Ήρθε πια η ώρα να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης, πέρα από όλη τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ίδια την Ε.Ε.» σημειώνει.

«Περισσότεροι Αμερικανοί αναρωτιώνται, και όχι λανθασμένα, και όχι απλώς από τις τελευταίες εκλογές, έαν οι υποχρεώσεις και ευθύνες στην υπερατλαντική συμμαχία έχουν διανεμηθεί σωστά», αναφέρει επίσης στο άρθρο του ο Σόιμπλε. Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ και επιθυμεί τα μέλη της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Ο Σόιμπλε απορρίπτει την επιστροφή σε εθνικιστικές ή απομονωτικές πολιτικές. «Τα μεγάλα ερωτηματικά της εποχής μας - είτε πρόκειται περία ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης ή ανταγωνισμού - δεν απαντώνται με το να βαδίζει κανείς μόνος του. Για εμάς, γερμανική ευθύνη σημαίνει συλλογική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη» υπογραμμίζει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου