Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αυτός σήμερα, εγώ αύριο


Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος ζητά, όχι μόνο να μην κατακρίνουμε τους άλλους αλλά και να σκεπάζουμε τα αμαρτήματα αυτών.


«Γίνε κοινωνός στα παθήματα όλων, αλλά στάσου με το σώμα σου μακριά από όλους. Κανένα να μη ελέγχεις και κανένα να μη κατηγορείς για τη συμπεριφορά του, ούτε και τον πιο κακό. Άπλωσε τον χιτώνα σου πάνω σ’ αυτόν που έφταιξε, και σκέπασέ τον.

Κι αν δεν μπορείς να φορτωθείς επάνω σου το φταίξιμό του και να δεχτείς για λόγου του την τιμωρία και την ντροπή, τουλάχιστον δείξε υπομονή και μη τον περιφρονήσεις».

Σκέπασε αυτόν που φταίει, όταν βέβαια δεν πρόκειται να σε ζημιώσει. Με τον τρόπο αυτό του δίνεις θάρρος, αλλά και συ κρατάς το έλεος του Θεού».

Πολλές φορές βλέπουμε ένα αμάρτημα και εύκολα το κατακρίνουμε αλλά η θέση διαφόρων ασκητών είναι διαφορετική και φερόντουσαν με αγάπη.

«Κάποιοι από τους πατέρες ρώτησαν τον αββά Ποιμένα: αν δούμε έναν αδελφό να αμαρτάνει, θέλεις να του κάνουμε παρατηρήσεις; και ο γέροντας απάντησε:

Εγώ μέχρι τώρα, αν κάποιος λόγος με αναγκάζει να περάσω από κείνο το μέρος και δω τον αδελφό να αμαρτάνει, τον προσπερνώ και δεν τον ελέγχω».

Το γεροντικό αναφέρει ότι: «Ένας από τους πατέρες, βλέποντας κάποιον να αμαρτάνει, έκλαψε πικρά και είπε: Αυτός σήμερα, εγώ αύριο».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Πατέρα Πολυεύσπλαχνε,

    κάνε αυτοί που ακούνε με τ' αυτιά τους
    αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνουν,
    ν' ακούσουν αυτή τη φορά τη Φωνή Σου
    και να καταλάβουν ότι είσαι Εσύ,
    ο Άγιος των Αγίων.

    Άνοιξε τα μάτια αυτών
    που βλέπουν με τα μάτια τους,
    αλλά ποτέ δεν διακρίνουν,
    να δουν αυτή τη φορά με τα μάτια τους
    το Άγιο Σου Πρόσωπο και τη Δόξα Σου,

    Βάλε το Δάχτυλό Σου στην καρδιά τους,
    για να μπορέσει η καρδιά τους να ανοίξει
    και να αντιληφθεί την Πιστότητά Σου,
    Προσεύχομαι και Σου ζητώ όλα αυτά
    Δίκαιε Πατέρα, ώστε όλα τα έθνη
    να μεταστραφούν και να θεραπευθούν
    μέσω των Πληγών του Αγαπημένου Σου Υιού,
    Ιησού Χριστού.

    Αμήν.

    H Aγία Μητέρα μας στο τέλος της Προσευχής λέει: Ζητήστε από τον Πατέρα να συγχωρήσει τις πείσμονες ψυχές που αρνούνται να ακούσουν και να δουν, ο Πατέρας είναι Πολυεύσπλαχνος και θα φροντίσει για όλα τα παιδιά Του. Ναι, παιδιά Μου, είστε το θυμίαμα προς το Θεό όταν προσεύχεστε για τη σωτηρία των αδελφών σας. Όσο πιο ένθερμα προσεύχεστε, τόσο περισσότερο εισακούονται οι προσευχές σας.

    O Kύριος μας, Ιησούς, ζητάει από εμάς να διδάξουμε την προσευχή αυτή σε όλα τα έθνη: Καταλάβετε λοιπόν ότι με την προσευχή αυτή ζητάτε τη σωτηρία του κόσμου. Θάρρος αδελφοί, μαθητές Μου θάρρος. Είμαι κάθε μέρα μαζί σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή