Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Άγκυρα «βλέπει» προσπάθεια ένωσης Κύπρου με Ελλάδα και περιγράφει τον «Αττίλα» ως «ειρηνευτική επιχείρηση»!


Τι φοβάται η Άγκυρα; Oπως αχνοφαίνεται από τις αντιδράσεις μετά τη ψήφιση από τη Βουλή για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950... μάλλον την ένωση της Ελλάδας με τη Κύπρο. Αυτό δείχνει και η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που ως απάντηση σε αυτή την ενέργεια χαρακτηρίζει την εισβολή του «Αττίλα» ως «ειρηνευτική επιχείρηση για την ανθωπιστική τραγωδία»!

Κι αυτό γιατί, η Τουρκία πριν λίγους μήνες είχε ήδη μιλήσει για  «προσάρτηση» της βόρειας Κύπρου αλλά μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τις συνομιλίες Ακιντζί-Αναστασιάδη (δηλαδή, το γεγονός ότι Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποδέχθηκε την πλήρη υποταγή στους Τούρκους), «βλέπει» όλο και πιο κοντά την πολυαναμενόμενη ένωση που ακούγεται τις τελευταίες μέρες.

Η υπόθεση της μνείας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στα κυπριακά σχολεία προκάλεσε ταραχή στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών που έσπευσε να υπερασπισθεί την εισβολή του 1974 αναφέροντας: ότι η «ειρηνευτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού σκόπευε να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία  που προκλήθηκε από την νοοτροπία που πήγαζε στις ψευδαισθήσεις της Ένωσης». 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του, χαρακτήρισε ως «χωρίς νόημα και απαράδεκτη» την σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε αναφερθεί στον παραλογισμό να διαμαρτύρονται οι Τουρκοκύπριοι για την απόφαση της κυπριακής βουλής, όταν το ψευδοκράτος «εορτάζει» και την εισβολή αλλά και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους!

Με την ανακοίνωση του, το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει πλήρη στήριξη στις δηλώσεις του κατο΄χικού ηγέτη Ακιντζι, που ζήτησε από τον Νίκο Αναστασιάδη να αποσύρει την απόφαση της Βουλής. Υποστηρίζει επίσης την διακήρυξη των τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Επίσης η Τουρκία κατηγορεί  την Λευκωσία οτι με την απόφαση της Βουλής η οποία προτάθηκε από το ακροδεξιό ΕΛΑΜ,  ειδικά την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις  στοχεύουν την εγκαθίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο «βασισμένου στην πολιτική ισότητα των δυο πλευρών» δεν συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών στο νησί ούτε συμβάλλει στην διαπραγματευτική διαδικασία. 

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αυτό το περιστατικό όπως και αλλά παρόμοια, «δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι όσο δεν αλλάζει  αυτή η θεμελιώδης νοοτροπία, η οποία αρνείται να αποδεχθεί τους Τουρκοκυπρίους σαν συνιδιοκτήτες του νησιού, θα είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα στις  προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».

Όπως ήδη έχουμε επισημάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πλέον ότι δεν θα υπάρξει καμία «λύση» που να καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία χάρις την σθεναρή στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

Συνειδητοποιεί δε, ότι πιθανότατα τώρα που η Τουρκία αποτυγχάνει να πετύχει τους στόχους της υπάρχει η πιθανότητα να προσαρτηθεί η Β.Κύπρος από την Άγκυρα και τότε τι απομένει; Μα η ένωση των δύο ελληνικών κρατών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου