Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αιφνιδιαστικό «μπλόκο» της Γερμανίας σε 11 στρατιωτικές παραγγελίες της Τουρκίας

της Μαρίνας Νικολάκη
Ως γερμανικά αντίποινα προς τη Τουρκία και στις δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν περί φασιστικής Γερμανίας, μπορούν να χαρακτηριστούν οι εντεκα στρατιωτικές παραγγελίες που έχει μπλοκάρει η Γερμανία προς την Τουρκία, με κύρια αιτία την θεωρούμενη από το Βερολίνο ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κουρδικές περιοχές της χώρας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, ενώ αναμένεται να πλήξει την Άγκυρα στρατιωτικά, ειδικά τώρα που ο στρατός της μετά το πραξικόπημα είναι αποδυναμωμένος.

Να σημειωθεί ότι, η απόφαση ελήφθη πολύ πριν την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο χωρών εξαιτίας των συγκρίσεων της σημερινής Γερμανίας με εκείνη της ναζιστικής περιόδου από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και την απαγόρευση των εμφανίσεων Τούρκων υπουργών στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Ο Γιαν Φαν Άκεν, βουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke («Η Αριστερά»), σημειώνει ότι:

«Αιφνιδιαστικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνήθηκε να προχωρήσει τους τελευταίους τρεις μήνες σε εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία. Πρόκειται συνολικά για 11 εξαγωγές. Αυτό είναι κάτι καινούργιο και δείχνει ότι δεν πρέπει απαραίτητα να προμηθεύει κανείς με όπλα χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ εάν αυτές καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρει η  Deutsche Welle.

Η ανησυχία που εκφράζεται είναι κυρίως ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων.

Επίσημα, οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας και του τουρκικού στρατού στρέφονται μόνον εναντίον του παράνομου κουρδικού κόμματος PKK, το οποίο είναι απαγορευμένο τόσο στην Τουρκία όσο και στη Γερμανία και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων. Ωστόσο έμμεσα πλήττεται και ο κουρδικός πληθυσμός. Πρόσφατα τα Ηνωμένα Έθνη επέρριψαν στην Τουρκία συχνές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κουρδικές περιοχές.

«Όταν βλέπω ότι με την δύναμη των όπλων διαλύονται διαδηλώσεις, ότι συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, όταν βλέπω πως βομβαρδίζονται κουρδικές πόλεις στη νοτιαανατολική Τουρκία και επίσης πραγματοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, τότε όλοι αυτοί είναι καλοί λόγοι για να μην προμηθεύουμε πλέον με όπλα την Τουρκία», συμπληρώνει ο βουλευτής της ριζοσπαστικής γερμανικής Αριστεράς.

Η DW σημειώνει πως η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος τη Γερμανίας στο θέμα των εξαγωγών. Το 2015 εγκρίθηκαν 270 εξαγωγές ύψους 39 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2016, η Τουρκία από την 25η θέση έφθασε στην 8η θέση και η αξία των παραγγελιών άγγιξε  τα 76 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο η  Άγκυρα προσανατολίζεται όλο και περισσότερο προς τη Μόσχα, εξέλιξη την οποία παρακολουθούν στο ΝΑΤΟ. Προς το παρόν, διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά αμυντικού εναέριου συστήματος S-400. To σύστημα μπορεί να αναχαιτίζει αεροσκάφη και πυραύλους σε απόσταση 400 χλμ.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ,  φρόντισε να καθησυχάσει τη Δύση λέγοντας πως τα ρωσικά αντιαεροπορικά δεν είναι ανάγκη να ενσωματωθούν στο σύστημα Αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά ο Τούρκος υπουργός, δήλωσε ότι «η Άγκυρα δεν έχει σχέδια για ενσωμάτωση των ρωσικών S-400 στο σύστημα του ΝΑΤΟ», που θα αγορασθούν από τη Ρωσία, σύμφωνα με το κανάλι Haber7

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου