Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Β.Κεγκέρογλου: «Αν δεν απορροφηθούν τα 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης θα «χαθούν»


Τον κίνδυνο απώλειας 150.000.000 ευρώ για νέους ανέργους επισημαίνει ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει αφήσει αναξιοποίητο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) το οποίο θα μπορούσε να απορροφήσει κονδύλια το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης.

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) υλοποιεί με επιτυχία μόνο τα  προγράμματα που είχαν ανατεθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση όπως: α) Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, β) Πρόγραμμα «Στέγασης και Επανένταξης», γ) Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Διαρθρωτικής Προσαρμογής Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης», ενώ δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, τελικά απέκλεισε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) από την υλοποίηση του Προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και συγκεκριμένα από τις δράσεις εργασιακής επανένταξης» αναφέρει σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αφήσει αναξιοποίητο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ως αντιπολίτευση για να υφαρπάξει τις ψήφους των εργαζομένων και παρά τις μετεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι θα αξιοποιήσει τις προτάσεις μας, σημαντικά προγράμματα για την απασχόληση και το ανθρώπινο δυναμικό, είτε μένουν αναξιοποίητα, είτε ανατίθενται σε ιδιώτες ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιους άλλους ιδιωτικούς συλλογικούς φορείς». 

Σε άλλο σημείο δε υπογραμμίζει ότι αν δεν απορροφηθούν τα 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης θα «χαθούν» ενώ εξηγεί ότι την ίδια ώρα δεν  έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα που αφορούν μαζικά απολυμένους εργαζόμενους και νέους ανέργους, όπως ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,  S/M Λάρισα κ.λ.π. που μπορούν να υλοποιηθούν από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού  (ΕΙΕΑΔ). 

Ρωτά τέλος «Γιατί έχετε αθετήσει όλες τις υποσχέσεις που δώσατε στους εργαζομένους του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) αλλά και στην Εθνική Αντιπροσωπεία για την αξιοποίηση του αλλά και τις δεσμεύσεις του κ. Κατρούγκαλου κατόπιν της Ερώτησής μας; Προτίθεστε να αναθέσετε εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) την υλοποίηση των Προγραμμάτων του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης; Ποια άλλα Προγράμματα ή δράσεις σκοπεύετε να αναθέσετε στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ); Γιατί δεν αξιοποιείτε τις προτάσεις μας ή έστω τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων;»

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας
  Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

  Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.

  Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα

  Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.

  Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.
  Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;

  Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.

  Όμως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

  Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Έπρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».

  Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.
  exei ki alo dedite edo
  Πηγή: neinnewsgr.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή