Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Π.Καμμένος: «Οι ΕΔ είναι έτοιμες να απαντήσουν στις ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις των γειτόνων»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα σαφές μήνυμα έστειλε σήμερα ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 ο Έλληνας ΥΕΘΑ, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Π.Καμμένος προς την Άγκυρα δηλώνοντας ότι οι ελληνικές ΕΔ «είναι έτοιμες να απαντήσουν στις ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις των γειτόνων».

Επιβεβαιώνει έτσι ο ΥΕΘΑ το χθεσινό δημοσίευματος του pronews.gr ότι η σημερινή παρέλαση θα είναι μια μεγαλειώδη επίδειξη δύναμης μόλις 20 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο!

Η μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική δύναμη που έχει μέχρι σήμερα παρελάσει συγκεντρώνεται αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα για να ξεκινήσει σε λίγη ώρα την «μεγάλη πορεία» 

Aκολουθεί η Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Εορτάζουμε ως Έθνος το πιο σημαντικό ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας μας, την 25η Μαρτίου 1821, η οποία οδήγησε στην εγκαθίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. 

Ο λαός μας επέλεξε να συνδέσει την επέτειο της εθνικής του παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού, ταυτίζοντας τη μέρα που επιλέχθηκε για να εξαγγελθεί στην ανθρωπότητα το μήνυμα της έλευσης του θεανθρώπου, με την ημέρα που η ελευθερία έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η Εθνεγερσία του 1821 ήταν μια «έκρηξη» πίστης του έθνους για εκπλήρωση χρέους προς την ιστορία μας και μια ξεχωριστή στιγμή στα παγκόσμια χρονικά, διαχρονικό δίδαγμα για τους λαούς όλου του κόσμου. 

Πολλές γενιές Ελλήνων πριν την 25η Μαρτίου 1821 γεννήθηκαν και πέθαναν με το όνειρο της ελευθερίας. «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», διακηρύσσει ο Ρήγας Φεραίος. Ο ελληνικός λαός κράτησε ακλόνητη την εθνική του συνείδηση και την ορθόδοξη πίστη του, αγωνίστηκε, πάλεψε σκληρά και τελικά νίκησε. 

Η επανάσταση του 1821 υπήρξε μια πανεθνική εξέγερση, ένας αγώνας στον όποιο πήραν μέρος όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος, μορφώσεως και κοινωνικής θέσεως. Όλοι οι Έλληνες έδωσαν τον «υπέρ πάντων αγώνα». 

Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης Διάκος, Ανδρούτσος, Παπαφλέσσας, Μπότσαρης, Νικηταράς, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Μιαούλης, Κανάρης και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες και ηρωίδες, πρωτοστατούν στις μάχες. Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου επιχειρούν ηρωική έξοδο, ενώ τα Δερβενάκια, η Αλαμάνα, η Γραβιά, το Μανιάκι και άλλες περιοχές, έγιναν βωμοί θυσιών για να μαρτυρούν πως ο λαός μας γνωρίζει την έννοια της ελευθερίας. 

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, 

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας, αλλά ταυτοχρόνως και σταθμός μνήμης και περισυλλογής. Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και μας παρέδωσαν την Πατρίδα ελεύθερη, με την ιερή υποχρέωση να τη διαφυλάξουμε και με τη σειρά μας να την παραδώσουμε από γενιά σε γενιά σαν ιερή παρακαταθήκη. 

Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Ιδίως δε κατά την τρέχουσα συγκυρία, που με ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις, γείτονες αμφισβητούν τις κατακτήσεις του Έθνους μας και τις Διεθνείς Συνθήκες που τις περιβάλλουν.

Οφείλουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, στέκουν αταλάντευτοι φρουροί των υπέρτατων αγαθών, της ακεραιότητας της χώρας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εσείς στέλνετε καθημερινά σε εχθρούς και φίλους, μήνυμα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας, ψυχραιμίας και ετοιμότητας, το οποίο αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός. 

Παρακολουθώντας από κοντά τις δραστηριότητες σας στις Μονάδες, στα Τάγματα Εθνοφυλακής, στα Πολεμικά Πλοία, στις Πολεμικές Μοίρες και στα Επιτελεία,  γνωρίζω το υψηλό σας φρόνημα, την πειθαρχία, την αποτελεσματικότητα και το ήθος σας.  Εκ μέρους όλης της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, θέλω να σας ευχαριστήσω λοιπόν για άλλη μια φορά, για την άριστη εκτέλεση της αποστολής σας, καθώς και την αρωγή και συμπαράσταση που ολόψυχα προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί. 

Αποτελεί επίσης διαρκές χρέος μας, ιδίως δε όταν τιμάμε τον Ελληνισμό και τους αγώνες του, να μην ξεχνάμε την Κύπρο, για την οποία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα η ξένη στρατιωτική κατοχή. Ελπίζουμε ότι το Διεθνές Δίκαιο θα επικρατήσει και θα υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ταυτόχρονη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων. 

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, 

Ειδικά σήμερα, που η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι  πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το χρέος μας δεν είναι παρά να διδαχθούμε από τις αρετές των προγόνων μας και ως ελεύθεροι πολίτες να κλείσουμε στις καρδιές μας τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου: «όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν».
     
Σας καλώ όλους με τη βοήθεια του Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την αποστολή σας, εξασφαλίζοντας στην χώρα μας το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821. 
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ζήτω το Έθνος. »

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου