Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΕΕΤ: «Aπαιτείται η διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης των κόκκινων δανείων»


Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ως προϋπόθεση για την αντιμετώπισή τους, υπογράμμισε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ αναφέρθηκε στην καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στον περιορισμό των ευθυνών των εμπλεκομένων σε ρυθμίσεις στελεχών και στη βελτίωση του πτωχευτικού δικαίου, ώστε να επιταχυνθεί ο έλεγχος από τους πιστωτές βιώσιμων επιχειρήσεων που οι μέτοχοί τους δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να αναδιαρθρωθούν.

Τονίστηκε επίσης ότι η προστασία των στρατηγικών κακοπληρωτών αποβαίνει σε βάρος των συνεπών δανειοληπτών και αποτελεί σοβαρή τροχοπέδη για την επιστροφή της χώρας σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ΕΕΤ αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία του τραπεζικού συστήματος για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη σταθεροποίησή του και τη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών το 2016, αλλά και στις αρνητικές εξελίξεις που διαπιστώνονται στις αρχές του 2017, κυρίως λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι σημαντικές -όπως τις χαρακτηρίζει- προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες, κυρίως η αποτελεσματική διαχείριση και η μείωση του σημαντικού ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η στενότητα ρευστότητας που επικρατεί, ζητήματα που επιδρούν καθοριστικά στην ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτεί την οικονομία.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για τη χρηματοδότηση, μέσω ειδικών προγραμμάτων, των επιχειρήσεων και των μεγάλων έργων υποδομών και η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών, η χρήση των οποίων αυξάνεται ραγδαία.

Καταληκτικά η ΕΕΤ δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι έτοιμος να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια επιστροφής της χώρας σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, αρκεί να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στις προοπτικές της χώρας, να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και να μειωθούν οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου