Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Τουρκικά ΜΜΕ: «Είτε κερδίσει είτε όχι το δημοψήφισμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν η Τουρκία θα πέσει στο χάος»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά την φήμη που αναπαράγεται από τουρκικά ΜΜΕ περί νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία από κεμαλική μερίδα του τουρκικού Στρατού (άγνωστο πόση έχει απομείνει) νέο δημοσίευμα ανάβει φωτιές πριν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά «είτε χάσει είτε κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ρ.Τ.Ερντογάν η Τουρκία θα πέσει σε χαοτικές καταστάσεις» προμηνύοντας ακόμα και συγκρούσεις επιπέδου εμφυλίου.

Την ανάλυση την κάνει ο γνωστός κεμαλιστής αρθρογράφος Hasan Cemal στην Τ24 προσοπωποιώντας το πρόβλημα αποκλειστικά στον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν τον οποίο τον κατηγορεί ευθέως ως δικτάτορα.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «δικτατορία ή όχι; ναι έχουμε δικτατορία»

«Εάν λες ναι στην Ελευθερία και πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν χωρίς νόμους τότε πρέπει να ψηφίσεις ΌΧΙ. Στις 16 Απριλίου ένα όχι θα είναι μεγάλο πολιτικό κτύπημα στον Ρ.Τ.Ερντογάν και θα αποδυναμώσει το 'παλάτι΄ οι αξίες του ΑΚΡ θα χάσουν σε ισχύ και η πολιτική του θα αρχίσει να απομονώνεται.

Όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα πολεμήσει μέχρι το τέλος πριν αφήσει την εξουσία να φύγει από τα χέρια του.

Θυμηθείτε στις 7 Ιουνίου του 2015 το ΑΚΡ πήρε 40% και έχσε 9 ολόκληρες μονάδες. Τότε ο Ερντογάν πάτησε το κουμπί του πολέμνου (κατά των Κούρδων) και στις 1 Νοεμβρίου μπόρσεσε να κερδίσει πίσω τις χαμένες ψήφους.

Μην υποτιμάτε τον Ερντογάν

Το ζήτημα είναι πως θα λυθεί το πρόβλημα Ερντογάν.

Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν εναλλακτικές απέναντί του. Εάν δεν βρεθεί τότε άσχετα με το αποτέλεσμα μετά τις 16 Απριλίου θα έχουμε χάος. Ναι το χάος θα είναι μαζίν μας και η τωρινή αστάθεια θα βαθύνει.


Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η εναλλακτική τότε μετά τις 16 Απριλίου η χώρα θα βυθιστεί στο χάος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Να σημειωθεί ότι την ίδια «αίσθηση» έχουν και κύκλοι των Αθηνών, που επίσης θεωρούν προδιαγεγραμμένη την πορεία της Τουρκίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Οι αθηναϊκοί κύκλοι κρίνουν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει φτιάξει ένα κομματικό παραστρατιωτικό μηχανισμό, η εμφύλια σύγκρουσή του με το κοσμικό κομμάτι της χώρας είναι αναπόφευκτη.

Δεν είναι αρκετό να φωνάζουμε κατά του Ερντογάν χρειαζόμαστε την εναλλακτική λύση απέναντί του».

Και εδώ έρχονται οπι φήμες για την επιστροφή του κεμαλικού κράτους. Προφανώς ο αρθρογράφος που σημειωτέον έχει φυλακιστεί στο παρελθόν από την κυβέρνηση του ΑΚΡ, εννοεί μια επικράτηση εκ νέου του τουρκικού Στρατού όπως στο παρελθόν.

Από μέρες βουίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για επικείμενο πραξικόπημα κεμαλιστών στην Τουρκία.

Δημοσιεύματα στον Τύπο που φέρεται να αφήνει να διαχέονται η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν ότι ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών του στρατού δεν αποκλείεται να δρομολογήσει τις επόμενες μέρες ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα, πριν δηλαδή το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει μιας και όπως γράψαμε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζει «επίθεση» στην Ελλάδα με κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό με την ΕΕ, πριν το δημοψήφισμα πιθανόν ίσως και για να αποτρέψει άλλο ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Οι ημερομηνίες πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαχέονται στον Τύπο συνδέονται...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον τουρκικό Τύπο, αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως από τη Σμύρνη βρίσκονται σε προετοιμασία ενός πραξικοπήματος με τη δυναμική της κίνησης τους να εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας.

Βέβαια, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι δεν παρατηρείται κάποια περίεργη κίνηση στις στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας, Άγκυρας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Ταυτόχρονα, στα τουρκικά ΜΜΕ υπογραμμίζεται ότι το επιτελείου του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες.

Η αντιπολίτευση προσεγγίζει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα με επιφυλακτικότητα. Και αυτό γιατί εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επιχειρεί εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη και να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.

Ένα δημοψήφισμα, στο οποίο αν οι Τούρκοι ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, θα ενισχύσουν τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο προσκήνιο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό κάνουν λόγο για το 9-10% του στρατού που παραμένει προσκολλημένο στις αρχές του κεμαλισμού. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου