Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Με διάταγμα Ν.Τραμπ οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία εξαγωγέα ισλαμικής τρομοκρατίας

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε επίπεδο υψηλού κινδύνου για εξαγωγή ισλαμικής τρομοκρατίας έθεσε την Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δίνοντας ένα ισχυρό κτύπημα στην τουρκική οικονομία και τον τουρκικό τουρισμό καθώς εξέδωσε διάταγμα με βάση το οποίο όσοι έρχονται από την Τουρκία και άλλες επτά μουσουλμανικές χώρες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές υπό τον φόβο ότι μέσα σε αυτές θα υπάρχει κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Το πλήγμα για την Τουρκία είναι πολύ μεγάλο καθώς επί της ουσίας ο Ν.Τραμπ απαγορεύει στους πολυάριθμους Αμερικανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην γείτονα χώρα (ουδείς τουρίστας πλέον δεν ταξιδεύει πουθενά χωρίς τα απαραίτητα gadgets) αλλά ακόμα σημαντικότερο γεωπολιτικά οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Τουρκία σε επίπεδο rogue state που παράγει και εξάγει ισλαμική τρομοκρατία.

Υποβαθμίζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ανοίγει σαφές παράθυρο πλήρωσης του κενού από την Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε το πρόσφατο πολύ επιτυχημένο ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρ.Τίλερσον

Ότι η Ελλάδα θα έχει σαφώς μεγαλύτερη στήριξη από τις ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Ν.Τραμπ δήλωσε πριν μια εβδομάδα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς: «Θα συνεχίσει να υπάρχει και ίσως να είναι και πιο μεγάλη»

Όλα δείχνουν ότι το ταξίδι του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ ήταν απολύτως επιτυχημένο και ο υπουργός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις αρνητικές για την Τουρκία συγκυρίες και την εμφανή αντιπάθεια σχεδόν ολόκληρης της Δύσης στο πρόσωπο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Ν.Κοτζιάς είχε και την τύχη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να θέσει επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και να ενημερώσει για τις τουρκικές προκλήσεις την στιγμή που η Άγκυρα έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη που επί σειρά ετών της «χάιδευε» τα αυτιά.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία δείχνει σαφώς ότι ακούει την ελληνική πλευρά (η οποία και θα εισπράξει τα οφέλη από την αύξηση της τουριστικής κίνησης) και έχει σε μεγάλη δυσαρέσκεια την Άγκυρα.

Στο στόχαστρο έχει μπει το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το οποίο και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχτεί πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου