Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

H τουρκική οικονομία καταρρέει: Η Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας σε «αρνητική»


 Νέο πλήγμα δέχθηκε η τουρκική οικονομία καθώς η Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας από «σταθερή» σε «αρνητική», εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης των θεσμών της.

Η πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2015, ενέτεινε την ανησυχία των επενδυτών, όπως και η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και η επιβράδυνση της ανάπτυξης.

«Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν για να μειωθεί η αντίσταση έναντι της κυβέρνησης από τον περασμένο Ιούλιο υπονόμευσαν το διοικητικό δυναμικό της χώρας και έπληξαν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Moody's, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Εν μέρει συνεπεία αυτού, η Τουρκία αντιμετώπισε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξής της».

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης τοποθετεί στη βαθμίδα Ba1 -στο επίπεδο των «σκουπιδιών», κατά την ορολογία των αγορών- το αξιόχρεο των κρατικών αξιόγραφων της Τουρκίας.

Πέρυσι, αντίστοιχη απόφαση του Moody's για την υποβάθμιση της Τουρκίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή

1 σχόλιο:



  1. Πάθαμε ένα στιγμιαίο σοκ και ξεχάστηκε ηείδηση προ διετίας ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκατομμυριούχοι.

    1.329.00 δηλώνει περιουσία ο Δημήτρης Παπαδημούλης,
    897.000 διαθέτει ο Τσακαλώτος,
    909.500 ευρώ έχει στο εξωτερικό η Νάντια Βαλαβάνη,
    827.000 ο Σταθάκης (συν 1.700.000 και τριάντα επτά (37) ακίνητα που..... ξέχασε να δηλώσει!),
    πάνω από 1 εκατομμύριο κατέχει ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
    Πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λίγο πάνω-λίγο κάτω από 500.000 ευρώ σε καταθέσεις. Είναι γνωστά τα ονόματα.

    Κατάπιαμε αμάσητη την είδηση γιατί η Αριστερά είχε φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να εμπλουτίσει τον μύθο της με την ιδέα του τίμιου διανοητή, γαλουχημένου με αξίες και ήθος.

    Η Αριστερά, στο παραμύθι του 19ου και 20ού αιώνα, ήταν συνυφασμένη με την ανιδιοτελή μάχη υπέρ της αγνής λαϊκής ψυχής. Ρομπέν της φτωχολογιάς, εχθροί του κεφαλαίου!

    Δεν θυμηθήκαμε ότι ιστορικά οι κομμουνιστές ηγέτες ήταν και ζάπλουτοι και διεφθαρμένοι. Ο Στάλιν είχε πλούτο και διέθετε ντάτσα στη λίμνη Ρίτσα της Γεωργίας που θα ζήλευαν πολλοί αιμοβόροι καπιταλιστές: ένα παλάτι που κολυμπούσε στη χλιδή, χτισμένο το 1947.
    Οχι ένα, αλλά δύο παλάτια είχε χτίσει για πάρτη του και ο κομμουνιστής δικτάτορας Τσαουσέσκου, ο οποίος κατέκλεψε και κατέστρεψε τη Ρουμανία, πριν τον σβήσει η οργή της αλλαγής.
    Και να μην ξεχάσουμε τον σύντροφο πολλών Συριζαίων Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σε μια Κούβα που λιμοκτονούσε, είχε αμύθητη περιουσία, ιδιωτικό νησί, 20 πολυτελείς κατοικίες.

    Σε αυτούς τους «ανιδιοτελείς» κομμουνιστές θα προσθέσει ο ιστορικός του μέλλοντος και τον φρενοβλαβή δικτάτορα της Βόρειας Κορέας και τον ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο, που έχουν ισοπεδώσει τις χώρες τους και τους λαούς τους πλουτίζοντας.

    Καμία σύγκριση με το σημερινό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσά είναι διαφορετικά, το ίδιο και τα ιστορικά μεγέθη.
    Ομως το κακό με τον πλούτο στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατραβάει, επαναλαμβάνεται, επεκτείνεται, προκαλεί.

    Τα πρόσφατα κρούσματα:

    Αύξησαν, με απόφασή τους, μισθούς τους στις 20.000€ τον μήνα και ζητούν απ τον ΑΔΜΗΕ αναδρομικά ακόμα 200.000€, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων και νυν πρόεδρος της θυγατρικής της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας .

    Αύξηση κατά 79,5%(!) πήραν δύο στελέχη του ΟΔΔΗΧ. Ο Μουζάλας έδωσε αύξηση 50% στη διευθύντρια Υποδοχής μεταναστών.
    Ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ χάρισε προαγωγή και εφάπαξ 250 χιλιάδων ευρώ στον εαυτό του.

    Στραγγίζουν τα αποθεματικά των υπουργείων προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές των νέων μετακλητών και ειδικών συμβούλων που προστίθενται στα γραφεία υπουργών.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε να εξαιρέσει τους βουλευτές από την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν, ματώνοντας όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες.

    Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, για να τα καταπιούμε πάλι αμάσητα. Και ίσως τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν όσο γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις επόμενες εκλογές.
    Το εξοργιστικό είναι ότι για όλους τους Ελληνες που δεν ανήκουν στην νομενκλατούρα της κυβέρνησης αντιστοιχούν μισθοί πείνας στα 500 ευρώ, φορολογητέα.

    Ο,τι ψίχουλα κερδίζουν οι Ελληνες με τον ιδρώτα τους καταλήγει στην εφορία. Για τις τσέπες που στράγγιξαν προβλέπονται κατασχέσεις και τα δάνεια στα κοράκια. Μας έμεινε ως αριστερό μπόνους
    η Θεανώ Φωτίου, που όνειρό της είναι να μοιράζει μια μέρα επίδομα αλληλεγγύης στα 10 εκατομμύρια Ελληνες που θα έχουν εξαθλιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή