Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Η Άγκυρα δέσμευσε με NAVTEX τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και το «οικόπεδο» 1! - Προετοιμασία «θερμού» επεισοδίου;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Συνεχίζει τον υβριδικό πόλεμο από το Αιγαίο μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου η Τουρκία καθώς εξέδωσε NAVTEX με την οποία προχωρά σε δέσμευση περιοχών της Κύπρου για ασκήσεις δικαιώνοντας έτσι τις πηγές του ΥΕΘΑ που αναφέρουν ότι τον Ιούνιο οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Μεγαλόνησο. 

Με την NAVTEX με κωδικό 275/17 δεσμεύει περιοχές δυτικά της Πάφου, έκτασης 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και βρίσκεται 6,7 χιλιόμετρα εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και μόλις 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου.

Επιπλέον, καλύπτει μέρος του τεμαχίου 1 που Τουρκία και ψευδοκράτος αμφισβητούν ότι ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η περιοχή είναι δεσμευμένη για ασκήσεις από τις 5 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ανέφεραν πως αναμένεται κλιμάκωση (θερμό επεισόδιο) των τουρκικών προκλήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία TOTAL θα διενεργήσει έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή.

Ο μήνας που φαίνεται να επιλέγει η Άγκυρα, για να δημιουργήσει αναταραχή, μόνον τυχαίος δεν είναι, καθώς τότε θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου