Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Επαναφορά του αιτήματος για την ένταξη του Ζαγορίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco


Την ένταξη του Ζαγορίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως Πολιτιστικό Τοπίο, διεκδικεί ο δήμος και επαναφέρει το αίτημά του στο προσκήνιο, καθώς η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και πάγωσε.

Με σχετική επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο δήμαρχος, Βασίλης Σπύρου, αφενός την ενημερώνει για την προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα και αφετέρου την καλεί να συνδράμει η ίδια και μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου στην επανεκκίνηση του εγχειρήματος.

Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται πως «το Ζαγόρι, ως ιστορικός τόπος, με πλούσιο φυσικό κάλλος, με σημαντικούς και άριστα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς, θα μπορούσε να τύχει επιλογής από την Unesco. Αυτό ήταν και το σκεπτικό της απόφασης που είχε ληφθεί, από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στο τέλος του 2014, για ένταξη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως Πολιτιστικό Τοπίο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου