Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Κ. Κρέτσου: «20 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020»


«Η πολιτική συνοχής έχει συμβάλει στον συγκερασμό των επιτευγμάτων της γεωργίας, με την οικονομία που βασίζεται στη γνώση» δήλωσε η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου, επισκεπτόμενη το απόγευμα την εταιρία αγροτικών πληροφοριακών συστημάτων «Agrostis», σε θερμοκοιτίδα καινοτόμων επιχειρήσεων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η ευρωπαία επίτροπος σημείωσε ότι η επιχείρηση που επισκέφθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, η οποία επιχορηγήθηκε από το ΕΣΠΑ (2007-2013) είναι ένα σχετικά μικρό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί από άποψη μεγέθους με το έργο των Τεμπών, αλλά δείχνει «το πώς με περιορισμένους πόρους, μπορεί κανείς να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο για την οικονομία».

«Χαιρόμαστε πολύ βεβαίως, που υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες σαν αυτή, που συνδυάζουν την γεωργία, τον τουρισμό, πρωτοβουλίες αειφορικές, πρωτοβουλίες που ανοίγουν τις επιχειρήσεις προς την παγκόσμια αγορά, ανοίγουν θέσεις εργασίας και βεβαίως συμβάλλουν στην ανάπτυξη σε αυτές τις δύσκολες εποχές» δήλωσε η κ. Κρέτσου.

Υπενθύμισε ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2007-2013), της δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλει ως ευρωβουλευτής στην τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, «που επέτρεψε στην Ελλάδα να επωφεληθεί από το 100% των κονδυλίων και μάλιστα το ποσοστό χρηματοδότησης να ανέλθει στο 100% - χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να μπει έστω και ένα ευρώ από εθνικά κονδύλια».

«Επίσης, η προχρηματοδότηση ανήλθε στο 7%, ενώ ο μέσος όρος για τα άλλα κράτη-μέλη είναι μόνο 1%. Άρα λοιπόν, σε δύσκολους καιρούς καταφέραμε να παράσχουμε στην Ελλάδα την απαιτούμενη ρευστότητα. Και ως ευρωβουλευτής, και τώρα ως επίτροπος, είμαι πολύ υπερήφανη που κατάφερα να συμβάλω, ώστε να μη χάσει η Ελλάδα ούτε ένα ευρώ» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020) η κ. Κρέτσου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, απ? τα οποία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί τα δύο δισ., και απομένει να επιταχυνθεί η επιλογή των νέων έργων κι η υλοποίηση τους. «Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η πολιτική συνοχής» είπε, χαρακτηρίζοντάς την, ως «συγκολλητική ύλη που συνδέει τους ευρωπαϊκούς λαούς» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποδείξουμε ότι χρησιμοποιούμε τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής, για το καλό των λαών της Ευρώπης», είτε με έργα για υποδομές, είτε για την γεωργία.

«Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουμε ότι η πολιτική συνοχής έχει πραγματικά προστιθέμενη αξία για τον ευρωπαίο πολίτη» πρόσθεσε η κ. Κρέτσου.

Την επίτροπο συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άρης Περουλάκης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου