Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μοσκοβισί: «Βλέπει» πρωτογενές πλεόνασμα 3% για την Ελλάδα το 2016, εξαπλάσιο από τον στόχο


Το βαρύ τίμημα που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί" επισημαίνει σε άρθρο που ανήρτησε στο μπλογκ του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. 


Αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, o Γάλλος επίτροπος σημειώνει:

«Το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι μια μορφή αναγνώρισης των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλε η Ελλάδα αυτούς τους τελευταίους μήνες. Κάποια συγκεκριμένα στοιχεία επαρκούν για να περιγράψουμε το εύρος. Από το καλοΑΣκαίρι του 2015, διακόσια και πλέον μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο τη μεταρρύθμιση της χώρας- κάτι σχεδόν απίθανο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας… Και το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας… ήταν τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, ήτοι έξι φορές μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο στόχο! Η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και του 3,5% το 2018. Αυτά τα αποτελέσματα δεν προκύπτουν από το πουθενά. Αποτελούν καρπό μιας εξαιρετικά δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής. Ποια ευρωπαϊκή χώρα γνώρισε μια τέτοια προσαρμογή; Επομένως, ναι, αυτό το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί!».

Στο άρθρο με τίτλο «Ελλάδα, το τίμημα της αβεβαιότητας», υπογραμμίζεται ότι «η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός της οικονομίας, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα». Ο Πιέρ Μοσκοβισί επισημαίνει:

«Όταν οι διαπραγματεύσεις καταγράφουν πρόοδο, η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη επανακάμπτουν. Όταν οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν, η ανάπτυξη πηγαίνει σημειωτόν. Η αβεβαιότητα φρενάρει τις επενδύσεις, εμποδίζει τη μείωση της ανεργίας…».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαιρετίζει το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήραν τελικά την αβεβαιότητα την περασμένη Παρασκευή, καθώς επετεύχθη μια συμφωνία επί της αρχής με στόχο το τέλος του αδιεξόδου.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί κάνει επίσης λόγο για μια «ισορροπημένη συμφωνία» που επιτεύχθηκε και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει το φως στο μακρύ τούνελ της λιτότητας την οποία βιώνει ακόμα και να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Αναφέρθηκε λίγο μετά στο μήνυμα που εκείνος έστειλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων: «το να επιτευχθεί μια συμφωνία απαιτεί να υπάρχει καλή πίστη και μια πραγματική δέσμευση, μια πραγματική πρόθεση να υπάρξει αποτέλεσμα από όλους».

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια καταρχήν συμφωνία κι όχι τον τελικό στόχο, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπογραμμίζει:

«Την Παρασκευή ένα σημαντικό βήμα έγινε προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να στηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Χαίρομαι, καθώς εργάστηκα αδιάκοπα και με αφοσίωση υπέρ μια λύσης που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των εταίρων της Ελλάδας, όμως πάνω απ’ όλα που θα δίνει προσοχή στις προσδοκίες ενός λαού που η κρίση τον έχει κάνει να υποφέρει πάρα πολύ. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα σύννεφα στο δρόμο αρχίζουν να διαλύονται, εντέλει…».

http://www.pierremoscovici.fr/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου