Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Σομαλία: Πάνω από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιδημία χολέρας και διάρροιας


Πάνω από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο από χολέρα και οξεία διάρροια στη Σομαλία, όπου επαπειλείται λιμός, υπογράμμισε χθες Πέμπτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος τα κρούσματα να διπλασιαστούν και να φθάσουν τα 50.000 ως τα τέλη του Ιουνίου.

Εξαιτίας της επιδημίας «οξείας διάρροιας/χολέρας έχουν καταγραφεί 533 θάνατοι στη Σομαλία από την αρχή της χρονιάς», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, ο Γενς Λέρκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σημείωσε ότι 25.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από αυτή την επιδημία χολέρας, που είναι ενδημική στη Σομαλία, από την αρχή της χρονιάς, καθώς η χώρα πλήττεται από ξηρασία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί στα 50.000 ως τα «τέλη Ιουνίου», προειδοποίησε ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ, ο Ταρίκ Γιασάρεβιτς, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη το ποσοστό θνησιμότητας της επιδημίας, που μεταδίδεται μέσω μολυσμένου νερού ή φαγητού, φτάνει το 2,1% στο σύνολο της Σομαλίας, είναι δηλαδή διπλάσιο από το όριο όταν ξεπεραστεί το οποίο κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης (1%), σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου