Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ε.Ε.: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο 6 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό


Εγκρίθηκε η νομοθετική πρόταση για αύξηση της ευελιξίας στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση επειγουσών προκλήσεων, όπως η μεταναστευτική κρίση και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. 

Από τα έξι δισ. ευρώ, το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ σχετίζονται με τη μετανάστευση: 2,55 δισ. ευρώ εντός της ΕΕ και 1,39 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης στο εξωτερικό

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν την ενίσχυση της ευελιξίας στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), η οποία θα εφαρμοστεί για το υπόλοιπο του ΠΔΠ της περιόδου 2014-2020.

«Το ΕΚ έπραξε σωστά ζητώντας την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για να μπορέσει η ΕΕ να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις. Παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώθηκαν όλες οι αλλαγές που ζητήσαμε, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε μία πρώτη αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, το οποίο θα εγγυάται ένα καλύτερο σύστημα προϋπολογισμού για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου. Δημιουργήσαμε μεγαλύτερη ευελιξία και διασφαλίσαμε επιπλέον δημοσιονομικά μέσα για ορισμένα προγράμματα και ευρωπαϊκές πολιτικές» είπε ο εισηγητής Jan Olbrycht (ΕΛΚ, Πολωνία).

«Χαιρετίζουμε την αναθεώρηση η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ ως το 2020 για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Είναι μόνο ένα βήμα, αλλά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει ακόμη περισσότερο, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε η εισηγήτρια Isabelle Thomas (Σοσιαλιστές, Γαλλία).

Το σχέδιο κανονισμού για την ενδιάμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε με 470 ψήφους υπέρ, 166 κατά και 66 αποχές. Οι συμπληρωματικές ενισχύσεις («top-ups») κατά την υπολειπόμενη περίοδο του ΠΔΠ παρατίθενται αναλυτικά στην κοινή δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Ανέρχονται σε 6,009 δισ. ευρώ (15% από ανακατανομές κεφαλαίων και 85% από πόρους που δεν χρησιμοποιήθηκαν) και θα διανεμηθούν ως εξής:

• 3,9 δισ. ευρώ για μέτρα που σχετίζονται με τη μετανάστευση: 2,55 δισ. ευρώ εντός της ΕΕ και 1,39 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης στο εξωτερικό
• 2,1 δισ. ευρώ για την απασχόληση και την ανάπτυξη: το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (Youth Employment Initiative) με 1,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια προορίζονται για τις υποδομές μεταφορών, τα ερευνητικά προγράμματα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πρόγραμμα Erasmus +.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου