Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Α. Χαρίτσης: «Επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης»


Για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει βλάψει την ελληνική οικονομία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι δεδομένο ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, που οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης νέες παράλογες απαιτήσεις από μέρος των δανειστών, έχει και τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία… Η υπερεκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016 υπερβαίνει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Θεωρούμε ότι και οι στόχοι για το 2017 είναι ακόμα απολύτως εφικτό να πιαστούν. Αυτό το οποίο έχει μεγάλη σημασία ως προς το αναπτυξιακό σκέλος και όχι μόνο το δημοσιονομικό είναι ότι στην ελληνική οικονομία υπάρχει μία συσσωρευμένη δυναμική, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε τη δυνατότητα να ξεδιπλωθεί και να μπορέσει να έχει το αντίκρισμα που θέλουμε στην ελληνική οικονομία… Νομίζω λοιπόν ότι οι στόχοι είναι πολύ εφικτό να πιαστούν, για αυτό πρέπει να κλείσει και η σημαντική αυτή εκκρεμότητα, με βάση το σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2015 σε σχέση με το τι θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία».

Επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης παραδέχτηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, υπογραμμίζοντας ότι τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα ξεκινήσουν να αποπληρώνονται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


Ο Α. Χαρίτσης μιλώντας για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, είπε ότι «μέσα στο 2016, και αυτό ήταν και μέρος της συμφωνίας για την εκταμίευση των χρημάτων που αποτελούσαν τη δόση που συνόδευε την πρώτη αξιολόγηση, υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλάνο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αυτό το πλάνο εκπληρώθηκε. Από εκεί και πέρα βεβαίως η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης, πράγματι έχει δημιουργήσει μία νέα συσσώρευση χρεών τα οποία θα αποπληρωθούν με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου