Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Δεκαέξι χώρες συμφώνησαν να συστήσουν μια ευρωπαϊκή εισαγγελία για τις οικονομικές απάτες


Δεκαέξι χώρες συμφώνησαν να προσπαθήσουν να συστήσουν μια ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα εξειδικεύεται στη μάχη για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε σήμερα γνωστό από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι 16 χώρες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής εισαγγελίας είναι η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

«Ενημέρωσαν» σήμερα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς «για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν μια ενισχυμένη συνεργασία» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Συμβούλιο της ΕΕ.
Η ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή θα είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που θα είναι επιφορτισμένο με το έργο της καταπολέμησης κάθε παράβασης κι αδικήματος σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, με στόχο ιδίως τις απάτες σε βάρος των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

Θα καλείται επιπλέον να ερευνήσει τις απάτες στον ΦΠΑ διασυνοριακού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χάνονται από τους εθνικούς προϋπολογισμούς στην Ευρώπη λόγω των απατών τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από εισοδήματα που προέρχονται από τον ΦΠΑ.

«Οι διαπραγματεύσεις στους κόλπους του Συμβουλίου θα επαναληφθούν σύντομα για την ολοκλήρωση του (νομοθετικού) κειμένου» που θα προβλέπει την ίδρυση αυτής της εισαγγελικής αρχής, η οποία θα χρειαστεί την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διευκρίνισε το Συμβούλιο.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Σουηδία ή η Ουγγαρία, βρίσκονταν μεταξύ των χωρών που εμπόδιζαν κάθε πρόοδο επ’ αυτού του σχεδίου που είχε προβλεφθεί στις συνθήκες από το 2009 και τελεί υπό διαπραγμάτευση από το 2013.

Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει στο να καμφθούν οι αντιδράσεις, επιτρέποντας σε μια ομάδα τουλάχιστον 9 κρατών- μελών να υιοθετούν αποφάσεις που θα εφαρμόζονται μονάχα σε αυτές, ενώ άλλες χώρες μπορούν κατόπιν να τις ακολουθούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου