Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά του Μ. Μπαλαούρα: «Κάποιοι κάνουν καριέρα υβρίζοντας την πίστη χιλιάδων Ελλήνων»


Η προσπάθεια μερικών ατόμων να γεμίσουν τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα με συναισθήματα μίσους και διχόνοιας δυστυχώς ούτε φέτος θα εκλείπει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας επιμένει ότι η μεταφορά του είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου. Ο ίδιος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή το 2015, κάνοντας τότε λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο».

«Δυστυχώς, κάποιοι, λίγο πριν από τις άγιες ημέρες του Πάσχα, επιχειρούν να αποκτήσουν υπόσταση και να κάνουν καριέρα, υβρίζοντας χυδαία την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων» σχολίασε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης.

«Γιατί ο κ. Μπαλαούρας δεν απευθύνει την ερώτησή του προς τον πρόεδρο του κόμματός του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο;» επισημαίνει ο κ. Κονιδάρης.

Σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων, ο κ. Κονιδάρης σχολιάζει: «Πρόκειται για ένα θλιβερό παραλήρημα ανθελληνικής και αντιχριστιανικής ρητορείας. Για λόγο σκοταδιστικό και βαθύτατα λαϊκίστικο, που εκφέρεται με το προσωπείο του δήθεν προοδευτισμού. Δυστυχώς, κάποιοι, λίγο πριν από τις άγιες ημέρες του Πάσχα, επιχειρούν να αποκτήσουν υπόσταση και να κάνουν καριέρα, υβρίζοντας χυδαία την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Εις μάτην όμως».

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να το ενισχύουμε.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας θέτοντας και την παράμετρο του κόστους, όπως είχε κάνει με ερώτησή του τον Μάιο του 2015, όταν, μαζί με άλλους βουλευτές, είχε κάνει λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο».

Στην ερώτηση μάλιστα του δημοσιογράφου αν έχει την ίδια άποψη μετά την απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2015 που, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι το κόστος το καλύπτουν ιδιώτες, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε: «Πάντα την έχω, έκανα την ερώτηση και δεν ξέρω τι θα γίνει».

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Διώχνουν από το Άγιο Όρος τους μοναχούς που δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη!

    Ανάστατη είναι η Αθωνική Πολιτεία μετά την αναγγελία σε μοναχούς που δεν μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποχωρήσουν από τα κελλιά τους στο Άγιο Όρος.

    Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έχει κατακλυστεί από τηλεφωνήματα και e-mail από μοναχούς και πιστούς που καταγγέλλουν την απόφαση αυτή, που όπως λένε «παραπέμπει σε μεσαίωνα».

    Οι μοναχοί που καλούνται να εγκαταλείψουν τα κελλιά τους αριθμητικά ξεπερνούν τους 100. Ωστόσο, αρκετοί θα αρνηθούν να εκτελέσουν την απόφαση αυτή και αναμένεται να δούμε εικόνες που κανείς δεν επιθυμεί να δει…

    Τα μοναστήρια στα οποία ανήκουν τα κελλιά που εγκαταβοιούν οι μοναχοί που αρνούνται να μνημονεύσουν τον Πατριάρχη θα ζητήσουν άμεσα την απομάκρυνσή τους από το Κελλί, εξηγεί στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιερομόναχος που ανήκει σε μεγάλο μοναστήρι.

    «Κάτι πρέπει να γίνει με τους μοναχούς που δεν ακολουθούν το τυπικό του Άθω, δηλ. που έκοψαν το μνημόσυνο στον Πατριάρχη», τονίζει στέλεχος του Αγίου Όρους που τάσσεται υπέρ της απόφασης αυτής.


    hellasforce.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την μεταφορά του αγιου φωτός πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ενω του αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους!

    Οι ρασοφόροι, βασιζόμενοι στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησν οι ίδιοι εντέχνως,
    ανέβασαν σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του "ποιμνίου" τους, ώστε να μπορεί να χωνεύει "αμάσητα" παραμύθια και ανοησίες.

    Χάρη σ' αυτές τις ηλιθιότητες δημιουργήθηκαν στρατιές αγίων, που σήμερα τρέφονται με παγκάρια, τάματα και δωρεές -και κοντά σ' αυτούς, τρέφονται (κυριολεκτικά όμως) και τα παράσιτα που διαιωνίζουν αυτές τις μπούρδες που τους περιβάλλουν- από το υστέρημα απελπισμένων, ανιδιοτελών ή και θρησκόληπτων πιστών (που μάλλον επάνω τους βρίσκει εφαρμογή το "πίστευε και μη ερεύνα").

    Ο Χριστιανισμός σήμερα είναι ένα μείγμα
    ειδωλολατρείας, δεισιδαιμονιών, προλήψεων, και
    νεκρολατρείας.

    Εκτός από τη λατρεία των
    εικόνων, υπάρχει και η λατρεία για τεμάχια νεκρών αγίων ακόμα και νεκροκεφαλών.


    "Αγιασμένα" υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή
    εκκλησιαστικών φυλακτών, που οι αφλείς φορούν
    για "προστασία". Ο λόγος για τη διάδοσή που είχαν είναι ότι
    η ειδωλολατρεία και αποφέρει μεγάλα κέρδη.


    Αμέτρητα μοναστήρια ξεπήδησαν κυριολεκτικά από το μηδέν και χάρη στην
    κατοχή κάποιας "θαυματουργής" εικόνας ή κοκκάλων ή νεκροκεφαλών απέκτησαν μεγάλη περιουσία...


    Η γνησιότητα των λειψάνων είναι τόσο μικρή όσο και η
    θαυματουργική τους ικανότητα. Υπάρχουν διασκορπισμένα σε μονές και
    εκκλησίες ανά τον κόσμο δυο ή περισσότερα κεφάλια του Ιωάννη του
    Πρόδρομου, δυο κεφάλια του Άγιου Σπυρίδωνα, μπόλικες «ιερές λόγχες», για
    να μην μιλήσουμε για το "τίμιο ξύλο"…

    Αν ζυγίσουμε τα δήθεν υπολείμματα
    του σταυρού που υπάρχουν παγκοσμίως, θα συμπεράνουμε ότι ο Χριστός
    σταυρώθηκε όχι στο ξύλο ενός δέντρου αλλά ολόκληρου δάσους!!


    Τα υπάρχοντα λείψανα πολλαπλασιάζονται
    τεμαχιζόμενα σε μικρότερα κομμάτια, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη.

    Ιδιαίτερα
    αγαπητό είναι το πρόσωπο της
    Θεοτόκου Μαρίας (παρά την απουσία κάθε θετικής αναφοράς της στην αγία
    γραφή) και αυτό φαίνεται από την πληθώρα "θαυματουργών" εικόνων και
    λειψάνων της στο χριστιανικό κόσμο. Μια από τις γνωστότερες, η εικόνα
    της στην Τήνο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες
    προσκυνητών, οι οποίοι καταθέτουν σε δωρεές και στο παγκάρι χρήματα, τάματα και αγοράζουν κάθε λογής εικονίτσες,
    κομποσκοίνια, λάδια, νερά.

    Ένα εμπόριο ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή