Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Τσίπρας: «Τα ελλείμματα του νότου είναι τα πλεονάσματα του ευρωπαϊκού βορά»


Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου που   ξεκίνησε στην Αθήνα, καθιερώνεται και αποκτά πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το τέλος της συνόδου.

Αν και η σύνοδος πραγματοποιείται στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αίγυπτο και της δραματικής κατάστασης στη Συρία, ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε κυρίως στην ανάγκη άρσης των οικονομικών ανισοτήτων στους κόλπους της ΕΕ.

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι σήμερα στη Μαδρίτη η συζήτηση δεν αφορούσε το μέλλον αλλά το παρόν του ευρωπαϊκού νότου ο οποίος όπως σημείωσε πρέπει να αναδείξει την ανάγκη οικοδόμησης μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής Ευρώπης.

Οι σημερινές μας συνομιλίες αποτυπώνουν την κοινή μας βούληση για την οικοδόμηση μιας αναπτυξιακής και ουσιαστικής Ευρώπης με ένα ευρωπαϊκό πυλώνα» ανέφερε.
«Συζητήσαμε την αναγκαιότητα να ξεπεράσει η Ευρώπη την οικονομική κρίση. Και για να την ξεπεράσει πρέπει να ξεπεράσει τις ανισότητες.

Όλοι μας έχουμε συμφωνήσει να τηρήσουμε τους κανόνες. Αλλά χρειάζεται ευελιξία και τους κανόνες αυτούς να τους τηρούν όλοι. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων. Τα ελλείμματα του νότου είναι τα πλεονάσματα του ευρωπαϊκού βορά. Θα πρέπει αυτή η αντίφαση να επιλυθεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα να περάσει η Ευρώπη την οικονομική κρίση. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να μην υπάρχουν ανισότητες και αντιφάσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα μέχρι τώρα ιδίως στο δημοσιονομικό σκέλος.

Για να οδηγηθούμε όμως στην υπέρβαση της κρίσης θα πρέπει να υπάρξει και μια ουσιαστική λύση στο χρέος» σημείωσε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επόμενα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν. 

«Τελειώνοντας τη 2η αξιολόγηση ανοίγει η δυνατότητα να θέσουμε επι τάπητος μια σειρά από θέματα για την οικονομική σύγκλιση και κοινωνική συνοχή όπως:  
Την αμοιβαιοποίηση των κινδύνων με την έκδοση ευρωπαϊκού ομόλογου. 
Την τραπεζική ένωση με εγγύηση καταθέσεων 
Τον κοινό ευρωπαϊκό προυπολογισμό, και τις επενδύσεις 

Ο Κ. Τσίπρας έσπευσε να σημειώσει πάντως ότι όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν στην Κύπρο αμέσως μετά τις εκλογές στην Γαλλία και την Γερμανία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου