Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γέροντας Πορφύριος: Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες


Γιά αρκετό καιρό με βασάνιζαν λογισμοί, γιατί να μη γίνω κι εγώ μοναχός να αφιερωθώ τελείως στον Θεό, αλλά παντρεύτηκα και με τα παιδιά που έκανα δεσμεύτηκα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα καλό για τον Θεό.


Με αυτές και περισσότερες σκέψεις, πήγα μια μέρα στον Παππούλη και αφού εξομολογήθηκα τις διάφορες αμαρτίες που είχα, γιατί όλο αμαρτίες έκανα και κάνω, μου λέει, χωρίς να του πω τίποτα γι’ αυτό το θέμα:

“Άντε φύγε τώρα και μη τα σκέπτεσαι αυτά. Ασ’ τα, δεν είναι για σένα. Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες. Δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ αυτό. Αρκεί να κάνεις αυτά που σού λέω. Δεν είναι ο χώρος που κάνει το Μοναστήρι. Είναι ο τρόπος. Πήγαινε, να προσεύχεσαι και να κάνεις υπομονή σε όλα”.

Κάποιοι αδελφοί από ένα μοναστήρι στον κόσμο ρώτησαν τον Γέροντα αν μπορούσαν να προκόψουν στον κόσμο ή θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς και πιο συμφέρον για την ψυχή τους να βρίσκονται στον Άθωνα, που είναι κατ’ εξοχήν τόπος ησυχαστικός. Εκείνος τους απάντησε: “Αν κανείς βρίσκεται στην Ομόνοια κι έχει περιμαζωμένο τον νού του, είναι σαν να βρίσκεται στον Άθωνα. Κι αν κανείς βρίσκεται στον Άθωνα, και δεν έχει περιμαζωμένο το νού του, είναι σα να βρίσκεται στην Ομόνοια”.

Πηγή: Ανθολόγιο Συμβουλών Γέροντος Πορφυρίου, σ. 265, 271
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ
    Εις το Άγιο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου πνεύματος.


    Καλείται Το Κράτος του Ανθρώπου. ..Να καθαρίσει την Ελλάδα από το πνεύμα του Αντι-ανθρωπισμού.
    Κύριοι σεβαστοί Βασιλείς του Ανθρώπου.
    ***

    Ρατσισμός είναι πως αυτό το ζεύγος θα αφήσει "ράτσα ";;;

    Τόσο Ελληνικό πνεύμα έχει το λόγιο τέτοιων νομοθετών...

    Ποια "ράτσα" γεννήθηκε μέσα από σπερματοζωάρια συνουσιασμένα με κόπρανα;
    Αυτή η "ράτσα " δεν είναι "ράτσα" αλλά υβριδικά αρρωστημένοι ψυχασθενείς, που αντί για πνεύμα Ανθρώπου ποτίστηκαν με νεκρό πνεύμα. ..του βόθρου των Εβραίων Ταλμουδιστών.

    Καιρός γαρ νυν εστί!
    Ουαί στους αρχι-Εισαγγελείς και αρχι-Γραμματείς και Διδασκάλους που πληρώνονται από τους Έλληνες...και Αυτοί υπηρετούν τους "βόθρους ".


    Ιωάννης βασιλεύς των πενήτων γέροντας των Αγίων Ασκητών του Άθωνα.
    Έλλην Ορθόδοξος πολίτης .

    http://ioannisb.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή