Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Απογοητευμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας δηλώνουν οι Έλληνες


Απογοητευμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, αλλά ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού του ΕΣΥ δηλώνουν οι Έλληνες.

Σχεδόν επτά στους δέκα αναφέρουν πως υφίστανται δραματική επιβάρυνση στις δαπάνες υγείας τα τελευταία χρόνια και εννέα στους δέκα θεωρούν επιτακτική την ανάγκη  μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας. Πρόκειται για συμπεράσματα δύο ερευνών που παρουσιάστηκαν στο 7ο σειρά συνέδριο για το Μέλλον της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ελλάδα «Τhe Future of Healthcare in Greece» το οποίο προσέγγισε εφέτος το θέμα της εξισορρόπησης των προτεραιοτήτων του συστήματος υγείας, σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, όπου η υγεία βάλλεται τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ελλάδα από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 74% των ερωτηθέντων έχει κάνει χρήση υπηρεσιών υγείας τον τελευταίο χρόνο. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται με την ηλικία και, μάλιστα, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών υπερβαίνει το 90%. Υψηλότερη συχνότητα παρουσιάζει η επίσκεψη σε ιατρό (91,6%), και ακολουθούν η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων (86,6%), η λήψη φαρμάκων (66,8%) και η νοσηλεία (15,8%).

Εμπόδια στην πρόσβαση σε ιατρό συναντά το 24% των ερωτηθέντων, μολονότι η Ελλάδα καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ιατρών ανά κάτοικο. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην καθυστέρηση στο κλείσιμο του ραντεβού αλλά και στην αδυναμία πληρωμής της επίσκεψης σε μη συμβεβλημένο ιατρό. «Τα βασικά ευρήματα τεκμηριώνουν την ανάγκη μιας δομικής παρέμβασης στο σύστημα υγείας, καθώς το 1/3 των ερωτηθέντων δεν είναι καθόλου  ικανοποιημένοι από το σύστημα υγείας ενώ το 85% θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας» ανέφερε, σχολιάζοντας την έρευνα, ο αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Για τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας το 38,1%  δείχνει ως υπεύθυνους τους πολιτικούς και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, ενώ πρόσθετοι αποτρεπτικοί παράγοντες θεωρούνται η έλλειψη πόρων (19,3%) και οι αντιδράσεις των ομάδων συμφερόντων (18,6%). Σημειώνεται ότι το 48% πιστεύει ότι στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων βασική προτεραιότητα αποτελεί η θέσπιση του οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες.
Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το εύρημα ότι το 56,9% των ερωτηθέντων έχουν λόγω της κρίσης περιορίσει δραστικά τις δαπάνες για είδη πρώτης ανάγκης ενώ το 66,6% δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά η οικονομική τους επιβάρυνση για υπηρεσίες υγείας.
Ικανοποίηση από την συμπεριφορά και τη αποτελεσματικότητα του έμψυχου δυναμικού του συστήματος υγείας, εκφράζουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι  όμως από την άλλη μεριά διαπιστώνουν σημαντικές ελλείψεις στις δομές τους του ΕΣΥ, οι οποίες δυσκολεύουν  την καθημερινότητά τους., σύμφωνα με πανελλήνια ποσοτική έρευνα που έγινε  με τη συμμετοχή 64 Ομοσπονδιών -  Συλλόγων Ασθενών την περίοδο 2/3 – 31/3/2017, από το Health Daily και την εταιρεία Global Link. Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς, διαπιστώνουν έλλειψη σεβασμού των δικαιωμάτων τους από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, αλλά και σημαντικές καθυστερήσεις στην έγκαιρη είσοδο των νέων θεραπειών στη χώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου