Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Σκοτ Προύιτ: «Η Συμφωνία του Παρισιού είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά»


Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος διατύπωσε την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο οποίος είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ που λαμβάνει δημόσια αυτή τη θέση.

«Η Συμφωνία του Παρισιού είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε προσεκτικά» δήλωσε ο Σκοτ Προύιτ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, «Οι ΗΠΑ πρέπει να αποχωρήσουν, κατά τη γνώμη μου».

Ο Προύιτ, που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή, η οποία υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από 195 χώρες, είναι «κακή για την Αμερική», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα, η χώρα που παράγει το περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στον κόσμο, και η Ινδία, επίσης μια χώρα που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της μόλυνσης του πλανήτη, δεν έχουν «καμία ευθύνη στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας ως το 2030». Αντίθετα, καταγγέλλει, «οι ΗΠΑ, η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αναλαμβάνουν αμέσως το κόστος».

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε γνωστοποιήσει εξ αρχής ότι πρόκειται να επανεξετάσει τη θέση των ΗΠΑ αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή πολιτική, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει ανακοινώσει αν σκοπεύει να τηρήσει την προεκλογική δέσμευση του προέδρου ότι θα «ακυρώσει» τη συμμετοχή της χώρας στη Συμφωνία του Παρισιού.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει «ως το τέλος Μαΐου».

Το θέμα αυτό διχάζει τους συμβούλους του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον, η επιρροή του οποίου φαίνεται να περιορίζεται, συντάσσεται με τον Προύιτ. Αντίθετα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, πρώην διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobile, τάσσεται υπέρ της τήρησης της συμφωνίας. Την άποψη αυτή συμμερίζονται και η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα, όπως και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, δύο πρόσωπα που φαίνεται να ασκούν επιρροή στον Αμερικανό πρόεδρο, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Μάρτιο ο Προύιτ είχε δηλώσει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι αποφασιστικής σημασίας για την κλιματική αλλαγή, παίρνοντας θέση αντιδιαμετρικά αντίθετη από αυτή που στηρίζει η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου