Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αλλαγή στάσης του Β.Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας


Με πιο θετική στάση απέναντι στο θέμα της Ελλάδας ως προς το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο σκληρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Α.Μέρκελ, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία.

«Η θέση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν είναι πλέον ίδια με του ΔΝΤ, καθώς η ξαφνική ενεργοποίηση του SPD μετά από υπόγειες επαφές με τις Βρυξέλλες και την Κομισιόν ανάγκασαν τον κ. Σόιμπλε σε τηλεφώνημα που είχε σήμερα με την Αγκελα Μέρκελ να πει στην καγκελάριο ότι το θέμα της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσει και να μην καθυστερεί άλλο, καθώς βλάπτεται όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή της Ευρωζώνης.

Οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με τον νυν υπ. Εξωτερικών Σ. Γκάμπριελ που «ανέβασε στροφές» ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς εκλογικούς μηχανισμούς του κόμματός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κύκλο τηλεφωνικών επαφών είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόσο με τον Σ. Γκάμπριελ, όσο και με τον πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (που συναντά ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή), όσο και με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό «να μην κάνει πίσω» αλλά και να μην ζητήσει Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών της ευρωζώνης, καθώς ακόμα είναι πρόωρο.

 Κατά τον κ. Γιούνκερ υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις ακόμα εντός της ευρωζώνης για το θέμα της Ελλάδας και θα έπρεπε να υπάρξει σαφής πρόοδος στο Eurogroup της Μάλτας και μετά να συγκληθεί η Σύνοδος Κορυφής των 17 αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά η Κομισιόν κατανοεί τις κινήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση και αντιμετωπίζει αντικρουόμενα συμφέροντα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει σαφής πρόοδος στο Eurogroup, καθώς η αλλαγή στάσης της Γερμανίας έγινε μόλις σήμερα (Πέμπτη) και είναι άγνωστο ποια στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσιες δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μη γίνει στο Eurogroup της Μάλτας.

Νωρίτερα, αισιόδοξος δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι σύντομα θα συναφθεί συμφωνία για την αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμα σίγουρος εάν αυτή θα επιτευχθεί στο αυριανό Eurogroup στη Μάλτα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και  ΔΝΤ έχουν καθυστερήσει πολλούς μήνες λόγω των διαφορών που υπάρχουν όσον αφορά την δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας, την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για κρίση στην Ευρώπη.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που βρίσκεται στο Βερολίνο για να μετάσχει σε συνέδριο. Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε νωρίτερα τη συνάντηση παραδεχόμενος μάλιστα ότι «θα συζητήσουμε για την Ελλάδα που απαιτεί την προσοχή μας, αλλά και άλλα θέματα», χωρίς όμως να επεκταθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης.

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Μάλτα για να συναντήσουν το ελληνικό οικονομικό επιτελείο αλλά και τους θεσμούς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου