Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Αλβανία έλκει Τούρκους και Ιταλούς για εργασία


Ενώ οι Αλβανοί προτιμούν να ξενιτεύονται για εύρεση εργασίας, ξένοι πολίτες ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή: βρίσκουν την Αλβανία ως ένα ελκυστικό μέρος για εργασία και άνοιγμα επιχειρήσεων.



Βασικό στοιχείο είναι η άνθιση που παρουσιάζεται στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το έργο «TAP»- του αγωγού φυσικού αερίου-.


Τα επίσημα στοιχεία για το 2016 δείχνουν ότι οι πολίτες τουρκικής καταγωγής καταλαμβάνουν το 28% των αλλοδαπών που επιλέγουν να εργάζονται στην Αλβανία, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί με 23%.
Συνολικά για το 2016, οι νέες άδειες εργασίας για τους ξένους αφορούσαν 3.326 άτομα, που παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 6% πριν από ένα χρόνο.



Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εργασίας,  άλλες εθνικότητες που βρίσκονται και εργάζονται στην Αλβανία είναι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο σε ποσοστό 7%, Κινέζοι 6%, Έλληνες 5%,  και ελάχιστοι από Καναδά, Αίγυπτο, Σκόπια και Ινδία.



Όπως σημειώθηκε οι περισσότεροι εργάζονται στη διάνοιξη του αγωγού ‘TAP’ αλλά και στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Ντεβόλ.



Έτσι, στις κατασκευές ασχολείται  το 20% του συνόλου των ξένων στην Αλβανία, ακολουθούν οι υπηρεσίες με 18%, εξόρυξη και βιομηχανία μεταποίησης κατά 6%, επαγγελματικές και τεχνικές δραστηριότητες 9% και στις τηλεπικοινωνίες σε ποσοστό 7%.


Στην ουσία, πρόκειται για επιστημονικό ή εξειδικευμένο προσωπικό.



(shqiperiaime.al)
http://www.echedoros-a.gr/2017/04/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου